Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutasek...*

DDA

Polecane posty

Gość smutasek...*

podobno mam syndrom DDA. Powinnam iść na terapię

Gość a czy możesz mi powiedzieć
mój facet ma ojca alkoholika. Czy jego problemy z okazywaniem uczuć mogą być z tym związane? jakie są jeszcze "objawy" DDA?

no jak bym czytała o moim facecie :-( a czy to jest tak, że nawet jeśli mu na mnie zależy to boi się tego okazać? Czasem patrzy na mnie z takim bólem w oczach, a mimo że jesteśmy razem bardzo długo nigdy nie powiedział że mnie kocha. W ogóle nie mówi o swoich uczuciach :-(

Gość smutasek***
ja tak mam...i cierpię przez to

ja nie wiem co mam z tym zrobić, jak z nim rozmawiać. Wydaję mi się że on żyje w jakims swoim własnym świecie, do którego nie chce mnie dopuścić. Z boku to wygląda jakby mu nie zależało, ale z drugiej strony płakał przy mnie i błagał żebym go nie zostawiała, jak już miałam tego dosyć.

Gość mój ojciec pił
a czy możesz mi powiedzieć --> idz do ksiegarni/bibioteki i przeczytaj "lęk przed bliskością" - Twój chłopak może mieć problemy z okazywaniem milości bo dla niego miłość to strach i lęk... może nawet sabotować związek co ja swego czasu robiłam namiętnie jednak ta książka bardzo mi pomogła :) 3m się - dacie radę!!! z tego można wyjść trzeba tylko samodyscyplny

Gość mój ojciec pije
wiecie czego się od niego nauczyłem żeby nigdy nie być dla swojego dziecka właśnie takim jak on

tego Ci życze, ale to wcale nie jest takie proste... pewne wzorce wynosimy z domu, także te dotyczące tego, jak byc rodzicem... Twój ojciec też pewnie nie planował, że bedzie takim rodzicem...