Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nie sądzicie

Nie sądzicie, że to piękne, że cały naród potrafi połączyć

Polecane posty

frk-09 mi osobiście może niekoniecznie. Pisałam o tym, że to zobojętnia: częste żałoby i krokodyle łzy w TV.

Gość ociachi
wirtualknie-nie chodzi mi o rozdmuchanie i włazenie w butach w czyjs zyciorys.Jak sama napisałas"To wchodziło w zakres ich obowiązków podejrzewam i tam pojechali."wiec bohaterami nie byli i nie ma co sie rozczulac,ze odeszli od nas tacy znakomici ludzie.Po prostu wydarzył sie wypadek,zgineli ludzie i tyle a czy to niepowetowana dla narodu Polskiego strata to sie okaze jezli nagle nie bedzie kto miał szkolic innych zołnierzy a tak sie nei stanie bo takich fachowcow mamy multum .

"W zanym kraju w swiecie od poczatku istenia ludzkiego nie ma az takiego idealisty który stawiał by dobro narodowe przed swoim." :D :D ależ takich ludzi w historii i nie tylko Polski było i jest wielu należą do mniejszości, zdecydowanej ale są poprzez swoją postawę zauważalni proszę także zwrócić uwagę, zę w sytacjach skrajnych interes własnego państwa bywa tożsamy z interesem osobistym...

"czy to niepowetowana dla narodu Polskiego strata to sie okaze jezli nagle nie bedzie kto miał szkolic innych zołnierzy a tak sie nei stanie bo takich fachowcow mamy multum ." Naprawdę? Multum, jesteś tego pewna? Poza tym tu nie chodzi o samo szkolenie, ale o dowodzenie, dostęp do procedur i tajemnic państwowych, doświadczenie itp.

nefrytowa, to ja Ci odpowiem. Wg mnie tak. I będzie to nauczka na przyszłość. U mnie w domu staramy sie trzymać zasady, że nie podróżujemy nigdy całą rodziną jednym lotem.

Georg, sam napisałeś że były inne czasy. Inne warunki. Teraz tego nie ma, nie ma takiej potrzeby żeby z bagnetami na czołgi biec. I byc moze zdziwiłbyś się gdyby ta potrzeba zaistniała i le tych egoistów rzuciłoby sie do walki a ile tych co maja usta pełne frazesow i wzniosłych słów nawiałoby sromotnie.

\"Uważam, że jeśli ktoś zagraża innym powinien być ze społeczeństwa usuwany.\" to jest brak szcunku!! Gdzie Twoje oczucie człowieczenstwa? Gdzie szansa dla człowieka, który zbłądził!!??? :P

Gość ociachi
Gregor01 mzoe sie mysle,ale myślę,ze Polacy nawet w czasach wojen bardziej mysleli os obie niz ogolnie o kraju,wielu z nich wygłąszało piekne mowy a walczyli inni,ci ktorzy po prostu byli wcielani do wojska.Gdyby by było tak jak Ty piszesz,ze POlacy w tamtych czasach byli tacy bohaterscy i nie liczyli na bic to nie bylibysmy tyle lat pod zaborami,nie upadłoby Powstanie Warszawskie w IIWŚ.

Wirtualnie... właśnie.... a tu wsadzili wszystkie szyszki do jednego samolotu. Okrutna bezmyslność. Ok, to jeszcze namieszam. Tam byli ludzie doświadczenie zgoda, ale po to szkolili innych żeby mogli ich zastapić, czyz nie?

tak naprawde, to kwiat żołnierstwa podczas wojny stanowiliby blokersi, czlonkowie grup kiboli, jeżdżący na ustawki pomeczowe i inne tego typu indywidua... oni cenią dobrą zadyme, a wojna to super zadyma, na dodatek w obronie ojczyzny..

Nefry to się nie zgadzaj :) Wiem co mówię i wem lepiej bo dalej patrzę ;) i szerzej, swój osobisty, wynikły wprost z mojej natury, skłonności emocjonalnych punkt widzenia, odzielam od wizji szerszej tyczacej państwa. Ale w pełni się zgadzam, nasze władze zbyt chętnie sięgają po tego rodzaju marketing polityczny.

wirtualnie - nie odbieram im prawa do sądów... ale niech będą to sądy działające w trybie wojennym :P

ociachi nie zgadzam się z Tobą gdyby Polacy nie byli bohaterscy i pełni ideałów to Polska by dawno nie istniała. Zabory były, bo państwa ościenne miały ekspansywną politykę, a powstanie warszawskie upadło, bo nie miało szans bez wsparcia sowietów, którzy czekali aż się powstańcy wykrwawią. Jak to mówią. Polska to idealne pole bitewne. niestety. Twoją wypowiedź uważam za obraźliwą dla ludzi żyjących w tamtych czasach. Zapewne wielu postępowało jak mówisz, ale nie wszyscy.

Frk: zarozumialec:P:P Patrz szerzej ale to jeszcze nie oznacza ze masz rację. Ja nie przeczę ze cos w tym jest w tym co mowisz... ale w normalnym państwie. Tylko czy naprawde mieszkamy w normalnym państwie?

Gość kibole....
zrobiliby w gacie ze strachu, oni sa mocni w grupie i bić słabszych

Gość ociachi
wirtualnie a co Ty myslisz,ze Ci co zgineli to zabrali tajemnice panstwowe do grobu o ktorych nikt oprocz Nich nie wiedział.A co do doswiadczenia to sie zgodze,ale szybko znajda sie zastepcy ktorzy beda tez tacy doswiadczeni jak i Ci co zgineli.

"tak naprawde, to kwiat żołnierstwa podczas wojny stanowiliby blokersi, czlonkowie grup kiboli, jeżdżący na ustawki pomeczowe i inne tego typu indywidua... oni cenią dobrą zadyme, a wojna to super zadyma, na dodatek w obronie ojczyzny.." Komiczne stuknij się w głowę :D ci którzy z niskich pobudek, całkowicie bezrefleksyjnie tłuką się nawzajem nie są kandydatami na dobrych żołnierzy zwróć uwagę, ze elitą w Powstaniu Warszawskim nie byli ówcześni rozrabiacze, tylko dzieci z inteligenckich domów, kulturalni i dobrze wychowani, zapewne zbuntowani ale z morlanym kręgosłupem. I ten modle powtarza się i gdzie indziej. Bez etosu, nie bedzie ofiarności. Kiboli można przerobić na wojsko ale raczej porównywalne z własowcami. Bedą walczyć dla kasy, zabawy i ze strachu przed odpowiedzialnością.

kibole.... nie masz pojęcia o czym piszesz... ja akurat znam doskonale to srodowisko :D:D:D

Krwawa Mańka o ile pamiętam to min. drugi ;) "Ale w pełni się zgadzam, nasze władze zbyt chętnie sięgają po tego rodzaju marketing polityczny." zgadzam się zupełnie komicznie, ale powiedz, po co zwierzętom, jakimi są przestępcy dawać jakiekolwiek prawa (do sądu, choćby w trybie wojennym)? Przecież, przynależność do homo sapiens nie daje prawa do niczego?

Polacy Byli BOHATERSCY,jednak wątpię czy stać by nas było na bohaterstwo w dzisiejszych czasach,dziś ideologia jest niemodna ,lepiej zająć sie nabijaniem kabzy.Zapytaj młodych ludzi co sadzą o patriotyżmie mają to głęboko gdzieś.

Gość ociachi
wirtualanie-Polacy nie byli az tak bohaterscy.Jak juz wsponiałam były osoby ktore"klepały gęba"a walczyc szły osoby ktore były z przymusu wcielane do walki.Dlaczego dezercja w czasie wojny karana jest smiercia,ano dlatego,z ejakby tak nei było to wieksza połowa ludzi nie walczytłaby tylko zaszyła sie jak najdalej od bitew

Gość Gregor01
nefrytowakotka Ja mówię konkretnie, a Ty znowu o czymś innym! Odniosłem się do konkretnego zdania, więc jeżeli już czytasz moje posty, to czytaj je uważnie ze zrozumieniem!Nie odnosiłem się do problemu czy dzisiaj młodzi ludzie poszliby na wojnę z chęcią, czy niechęcią!!!

Frk - nie masz racji... Ty widzisz icha jako bezmyslnych zadymiarzy a to ludzie szukajacy sobie ideologii mają swoj klub, tu mieliby ojczyzne... mozesz sie ze mną nie zgadzac, ale z takiej ekipy zabijaków mozna stworzyc naprawde niezłą jednostke... wystarczy dać im dobry cel...

nefrytowa, a znasz jakieś normalne państwo? "wirtualnie a co Ty myslisz,ze Ci co zgineli to zabrali tajemnice panstwowe do grobu o ktorych nikt oprocz Nich nie wiedział.A co do doswiadczenia to sie zgodze,ale szybko znajda sie zastepcy ktorzy beda tez tacy doswiadczeni jak i Ci co zgineli." Ludzie są unikalni. Mają często unikalną wiedzę, doświadczenie. Tajemnic państwowych nie poświęca się byle komu. Powracam do przykładu przedwojennych oficerów zamordowanych na wschodzie. Ich też zastąpiono.