Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony ołówek

Do końca 2008 muszę zajść w ciążę!!!

Polecane posty

Melcia - nie martw się za pierwszym razem mało kto zdaje. Trzymam mocno kciuki bo widzę że jutro masz termin na @. Aga - czasem tak jest że jak kobieta mocno chce to się nie udaje. Wiem że to już kolejny cykl i bardzo byś chciała być w ciąży, ale może zajmij się czymś co pozwoli Ci o tym nie myśleć. Trochę luzu i przede wszystkim nie zamartwiaj się bo to na pewno nie pomoże.

Jest stres to fakt - ja się tak denerwowałam, że sprzęgła nie mogłam spuścić bo mi sie nogi trzęsły ;-) Melcia nie przejmuj się! Teraz chyba nie ma już manewrów w mieście tylko odrazu jedzie się do miasta, tak?

Ja juz 4 raz zdawałam, ale ja uważam, że nie jestem stworzona do prowadzenia auta, no nie wychodzi mi to i już :P Teraz na placyku jest łuk i górka a reszta na mieście. Tym razem oblałam na łuku. Mam nadziję, że kiedyś zdam. Na razie okresiku nie ma, choć co chwila biegam do kibelka bo wydaje mi się że przyszedł. Co tam prawko, ważniejsze żeby dzidziuś w brzuszku był :)

U mnie na razie nie ma @, temp nadal powyżej 37 st - jutro pójdę do laboratorium to się okaże ;) Na razie ciągle mi od kilku dni brzuch pobolewa i okropnie kuje w piersiach.

Mataii mam nadzieję, że dwie będziemy listopadówkami 2008 :) Z tabelki wynika, że mieszkasz na podlasiu. Myślalas kiedyś o miejscu porodu? Jak ja się nasłuchałam o naszych szpitalach to w szoku jestem. Ja się chyba zdecyduję prywatnie na Parkową, dobre opinie słyszałam

SAMA NIE WIEM CO MAM MYSLEC BO TEMPERATURE RANO WEWNĄTRZ MIAŁAM 37,4.CYKL MÓJ TEŻ INACZEJ NIZ ZWYKLE WYGLADAŁ.MIAŁAM CZESTE KŁUCIA JAJNIKÓW PO OWULACJI.NO JUZ NIE WIEM.PORADZCIE!!!

ALE JEST ALE!!! ROBIŁAM DZIS TEST I WYSZEDŁ NEGATYWNY.CZY MOZE TO BYŁO ZA WCZESNIE???

Melcia- Parkowa czyli jesteś z tego samego miasta co ja :) Fajnie jak byśmy obie rodziły w listopadzie:) Na warszawskiej na porodówce podobno od wielu lat gronkowiec. O gigancie nic złego jeszcze nie słyszałam. Parkowa na pewno lepsza opieka, ale w razie komplikacji wzywają karetkę i wiozą do państwowego, tak że trochę się obawiam że w takim momencie w razie jak by coś było nie tak to jeszcze takie stresy. Na razie szukam dobrego Gina i myślę że albo Grycz z warszawskiej, albo Biedrycki - podobno dobrze ciąże prowadzi, no ale facet a ja wolę kobietę. Lezka jak Ci temp nie spadła to duża szansa na dzidzię ;) Ja już muszę zmykać.

Łezka ja sama czekam na nieprzyjście @ tez miałam kłucie jakników, ból piersi, temp. sobie nigdy nie mierzyłam. Mam nadziję, że to były oznaki ciąży. w Tym tygodniu na pewno wszystko będzie wiadomo. Jak dziś @ nie oprzyjdzie to zrób jutro teścik :)

Mataii ja słyszałam, że leśniewicz na parkowej jest super. Ale już nad tym będę się zastanawiała jak na 100% będzie fasolka:) Fajnieby było jakbyśmy się spotkały na porodówce :P

Dobra to powiedzcie mi dokładnie jak to się robi, coś mi się o uszy obiło że to koniecznie trzeba rano przed wstaniem z łóżka, tak??

AHA I JESZCZE TO JEST DZIWNE ZE ZAWSZE MIAŁAM 2-3 DNI PRZED @ TAKIE JASNO RÓŻOWE UPŁAWY.CZEGO TERAZ NIE ZAUWAŻYŁAM. NO CHYBA ŻE BEDZIE SPÓŹNIONY OKRES.

Łezka od jakiej temp moge podejrzewać ciążę. Aż wstyd się przyznać ale nie mam o tym zielonego pojęcia. Nigdy jej nie mierzyłam.

WIESZ TAK NAPRAWDE TO KAZDA MA JAKIS TAM MARGINES Z TA TEMPERATURA.ŻEBY TO OKREŚLIĆ TO TRZEBA ROBIC WYKRES OD PIERWSZEGO DNIA MIESIĄCZKI PRZEZ CAŁY CYKL.PRZECZYTAŁAM ZE PRZED KOLEJNA MIESIĄCZKA TEMPKA SPADA A JAK SIE ZASZŁO TO UTRZYMUJE SIE NA WYZCSZYM POZIOMIE.

Cześc Dziewczynki... no u mnie w pracy tak jest, że jak się zacznie to końca nie widać. Mam cos pilnego do zoragnizowania i fruwam po piętrach od spotkania do spotkania.... Na dodatek wszyscy mają wszytsko gdzieś...na zasadzie masz to zrobić i już, a problemy się piętrzą. Ot taka praca... Zrobię, wszyscy będą zadowolenia, ale ile ekwilibrystyki przy tym wykonam, to tylko ja wiem. Standard :) A tutaj jak w ulu :) cieszę się, że są takie z Nas, które już lada chwila mogą się dowiedzieć baardzo pozytywnych rzeczy 🌻 Melcia nie marwt się prawkiem...teraz są inne cele, zapewnie w koncu się uda :):) Tylko ten stresik przed egzaminem człowieka paralizuje.. Katrinka cmok [usta} No ja lecę dalej...fuwać, pa :):):)

SPRÓBUJ ZMIERZYC TERAZ JAK MOŻESZ TO POWINNO COŚ BYC WIADOMO .BO TY MASZ DOSTAĆ JUTRO@.A MASZ REGULARNIE?

No właśnie, więc jak ja ani razu nie mierzyłam to bez sensu mi teraz mierzyć..

ZOBACZ CO ZNALAZŁAM. Powyższe objawy w żadnym wypadku nie mogą dać pewności, ze kobieta jest w ciąży. Istnieją objawy, które są bardziej prawdopodobne. Należy do nich przede wszystkim podwyższona podstawowa temperatura ciała (ponad 37°C), utrzymująca się przez minimum 2-3 tygodnie po owulacji. Jest to związane z tym, iż zwiększa się ilość progesteronu odpowiedzialnego za podtrzymanie ciąży w pierwszych tygodniach. Potem tę funkcję przejmuje łożysko.

Jak do jutra rana nie dostane @ to sobie jednak zmierze :) Dzięki Łezka :)