Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka psotkaaaaa

wypadanie i kruszenie zębów po ciąży

Polecane posty

Gość kotka psotkaaaaa

rok temu urodziłam dziecko i wcześniej nie miałam takich problemów, a teraz... jestem załamana :( pierwszy ząb wypadł mi w 6 mies ciązy, od tego czasu skruszyły mi się jeszcze dwa zębi i dzisiaj kolejny... pomimo tego, że tydzień temu byłam u stomatologa na wyrywaniu resztek zęba, normalnie koszmar... nie mam tyle pieniędzy na dentyste, za każdym razem płace 100-200 zl, a na kase chorych trzeba czekac 6 miesiecy na wizyte.

Gość kotka psotkaaaaa
o rany nikt tak nie mial? moge jakoś zapobiegać temu?

ja urodziłam 5 miesiecy ttemu i poleciały mi 2 zęby toznaczy ukruszyły sie :( nigdy tak nie miałm a wicy 1 mi poleciał

Gość cześć ćpunka
myszka zaćpana mama

Gość kotka psotkaaaaa
Bosze Myszka a stosujesz jakieś witaminy? współczuję Ci, bo to jest koszmar jak dla mnie :( wstawienie zęba kosztuje 2000zł nie wiem kiedy uzbieram taką kwotę i to na 3 zęby :( w poniedziałek znów idę do dentysty musi mi coś poradzić, bo inaczej się załamie... dobrze, że to tylne zęby, ale i tak źle się z tym czuje :(

Gość kotka psotkaaaaa
nie prosiłam o obrażanie osób, które się wypowiadają na temacie, który założyłam!!! spadówa!!!

Gość ale dlaczego tak sie dzieje
boże, chyba nigdy nie zajde w ciążę- nie dość że wygląda sie jak słoń, robią się rozstępy i co tam jeszcze - to jeszcze wypadają zęby??? podwiązę sobie jajowody :o

tak biore gigamax i tyle daje co umarłemu kadzidło ja wstawiłam i wiem ile to kosztuje ja tez tylnie zęby ale co tteraz odpukac nic sie nie dzieje

Gość ale dlaczego tak sie dzieje
ja i tak mam kiepskie zęby-niezbyt ładne, skłonność do zapalenia dziąseł, dbam jak mogę- to strach pomyśleć co w ciąży by było :o wszystkie mankamenty urody można przeboleć- włosy, figura- ale nie brak zębów!!!

kotka psotkaaaaa-----Ja nie miałam problemów zębami.Cacy przed ciążą i tak samo po.Może za mało jakiś witamin,zapytaj się o to lekarza.

Gość gilkipokor
Za mało wapnia. Teraz juz po ptokach. O wystarczająca ilośc wapnia trzeba dbac podczas ciązy.

ale glupoty gadacie!brak wapnia hahaha! kochana zeby urozsly ci juz dawno i nikt z nich ci wapna nie zabierze!nawet jak karmisz to nie ma wplywu na stan zebow!poprostu za malo dbacie o zeby!mi tez sie wydawalo ze jak szoruje 5 razy dziennie to powinno byc ok a tu nie otoż nie! Trzeba szorowac az po dziąsłach zeby szyjki sie nie zapadaly(u mnie z powoduzlego mycia sie narobilo i dopiero dentysta mnie uswiadomil) a w ciazy masz zachcianki i po nocy jesz pijesz i idziesz spac zamiast umyc zabki! to teraz masz

Gość donia x
dziasla trzeba szorowac???myslalam,ze tylko zeby...

Gość donia x

no a jak żebydziąsła się nie obsuwały! to jest wlasnie nasz bład bo jestesmy niedoinformowani a potem zasypywani specyfikami zekomo pomagajacymi!

Gość na NFZ czekacie 6 m-cy
?? Gdzie? :D Ja sie rejestruje czasem nawet z dnia na dzien. Ale najczesciej nie mam pilnych spraw - to z parodniowym wyprzedzeniem, wybierajac sobie termin. I mam super dentystke, duzo lepsza niz niejeden prywaciarz ;) Zmien przychodnie :P

Gość do poprzedniczki
Ty pewnie w jakiejs wiosce mieszkasz??? My mowimy o duzych miastach,tu sa spore kolejki :-0

Gość karola26
ja w grudniu urodziłam i ukruszyła mi się już dolna 6 :( o zeby super dbałam i dbam i po nocach w ciąży nie żarłam...

kochana mi tez sie wydawalo ze super dbalam i szorowalam po 30 min przed dentysta a ona zawsze mowila ze niedokladnie kolo dziąseł! nie wmowi mi nikt ze to wina ciązy czy karmienia piersia

Gość DOLOMIT
trzeba było jeść Dolomit. Jadłam nawet po 8 dziennie w czasie karmienia i mam wszystkie zęby. :D

Gość DOLOMIT
8 tabletek oczywiście :)

Gość Olinka malinka
tyna 1984 bardzo grubo się mylisz mówiąc ,że nikt wapna z zębów nie wyciągnie ... jeśli nie przyjmujesz wapna w ciąży i podczas karmienia to właśnie z zębów i kości organizm sobie je wyciągnie ,żeby dostarczyć dzieciątku i możesz sobie nawet całą głowe szorować razem z dziąsłami i zębami i to i tak nic nie pomoże !!!

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk
hej ja takze mam problem z zębami 2 miesiące temu urodziłam dzieckop i sie zaczęlo, zawsze mialam słabe zęby ale teraz to sie naprawdę o nie obawiam ostatnio zauważylam że na samym przodzie gdy sie obudzę rano i spojrze w lusterko dostrzegam jakies nierównosci to juz trzeci ząbek bardzo delikatnie mi sie ukruszył dzisiaj idę kupioć wapno nie wiem czy pomoże:(

Gość calperos1000
Ja jem calperos 1000 i duuuzo brokułów (bogactow wapnia). Dodam tylko, że z powodu skazy białkowej dziecka jestem na diecie bezmlecznej i wszystko z zębami ok (7 m-cy po porodzie), ale w ciąży dbałam o to, żeby wapnia duzo dostarczać (i zielone warzywa i mleczne produkty).

Gość hjn
do tyny 1984 co za glupoty wypisujesz!!! niektorzy maja po prostu slabe zęby..ja np w ogole nie mogę jeść piecoznych szynek, bo cale zęby bolą..dlatego boję się ciąży-dla przykladu moja ciocia stracila zęby w wieku 8 lat wszystkie..czasami są takie choroby a dentysci to nawet sie nie znają..wiem, bo chciano mnie polozyc jako krolika doswiadczalnego do szpitala uniwersyteckeigo

Gość Barany wszedzie
Organizm nie wyciagnie wapnia z zebów??Ktoś tu chyba w sredniowieczu żyje.Weźcie sie doedukujcie.A od próchnicy zęby nie wypadaja barany.Mogą się zepsuc całe do samych nerwów i beda sie trzymać aż dostaniesz zapalenia żuchwy.Organizm dysponuje enzymami służacymi do rozkładu zwiazk ów wapnia jak i do wiazania go w kościach.A tak długo jak zęby sa połączone z ciałem tak długo może zabierać wapń

Gość gość
u mnie też szkliwo bardzo się osłabiło po ciąży. Zęby zaczęły się kruszyć i pękać. Nie pojawiła się na szczęście próchnica, ale teraz regularnie biorę specjalne tabletki acidolac dentifix z witaminą D i ksylitolem, żeby zęby się nie demineralizowały