Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomozcie proszee

Do jakiego lekarza się udac?

Polecane posty

Gość Pomozcie proszee

neurologa , psychologa czy psychiatry. Kilka miesięcy temu przeżyłam silny stres który trwał przez kilka miesięcy , ta sprawa jeszcze w jakimś stopniu ciągnie się za mną ale najgorsza mam już za sobą.Zawsze byłam nerwowa , jestem wyjątkowo wrażliwa i przejmuje się wszystkim.Boje się samoanalizy , mam niską samoocene , z góry zakładam że coś mi się nie uda , ciągle siebie krytykuje , powtarzam że jestem beznadziejna.Towarzyszy mi brak apetytu - schudłam już 10 kg. Nie mogę jeść. Czasami mam odczucie pełnego żołądka lub ucisku w żołądku. Ogolnie mam problem z żołądkiem.Czeęsto mnie boli i ściska albo piecze. Ciągle jestem zmęczona a nie mam po czym być zmęczona. Nic mi się nie chce.Czasami zmuszam się do tego zeby cokolwiek zrobic. Rzeczy ktore kiedys lubilam robic nie sprawiaja mi juz takiej przyjemnosci. Zle sypiam w nocy. Budze sie ciagle , budze sie wczesnie rano i jestem zmeczona i niewyspana. Budze sie i mam wrazenie ze wszystkie miesnie mnie bola. Ciale mam sucho w ustach. Czesto jestem przygnebiona , smutna , nic mi sie nie chce , unikam kontaktow z ludzmi , nic mnie nie cieszy. Wiec do jakiego specjalisty sie udac??

Gość Soniula
Do psychologa. Może masz depresję? Pozdrawiam :)

Gość Pomozcie proszee
Soniula wlasnie podejrzewac u siebie depresje. Kiedys jako dziecko leczylam sie na nerwice bo mialam probemy z oddychaniem , wlasciwie to teraz tez mam. Ostatnio bardzo sie czyms zdenerowowalam i zaczelam sie dusic. Hmm najbardziej przeszkadza mi to ze juz tyle schudlam bo teraz juz nie mam z czego chudnac i zalezy mi na tym zeby apepty mi wrocil i wrocily sily do zycia zebym taka zmeczona nie byla.

Gość Pomozcie proszee
up

Gość Pomozcie proszee
a czy psycholog moze przepisac leki?

Po pierwsze psychiatra.. przepisze Ci leki prawdopodobnie Cital. Po drugie do psychologa na terapię.. i to jak najszybciej.

Gość yeez
psychiatra dorażnie poratuje cie lekami i przetrwasz najgorszy okres ale równolegle polecam terapie u psychologa.Musisz sie wźąc za swoje problemy i je rozwiązać . i pamiętaj psycholog cie tylko naprowadzi a ty musisz sama wykonac tą cięzką prace nad sobą.wtedy wróci spokój cheć do zycia ustąpią wszelkie inne psychosomatyczne objawy i na wszystko spojrzysz innymi oczami.dodam ze to trwa czasami latami ale warto bo działa pozdrawiam ciepło

Gość Pomozcie proszee
dziekuje bardzo za odpowiedzi. Juz znalazlam lekarza psychiatre i wybieram sie jutro

Gość długie rzęsy
życzę powodzenia.

Gość ljflgjlfgmlfg
do psychaitry , podobnie bylo ze mna