Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAURANGA

CO PODJADACIE gdy już nie możecie się powstrzymać ?

Polecane posty

Gość TAURANGA

Chodzi mi o stworzenie takiej listy dobrych produktów, które nie tuczą zanadto :) Moje typy to: 1. orzeszki ziemne albo masło orzechowe z tych orzeszków (peanut butter) - bo mają dużo białek w składzie i mało węglowodanów i przewaga tłuszczów nienasyconych, czyli "zdrowych" 2. orzeszki piniowe - ten sam powód 3. zastanawiam sie nad chałwą, bo znowu zdrowe tłuszcze i witaminy i skutecznie zamula więc nie da się za dużo tego zjeść, na pewno mniej niż czekolady - jak myślicie ??? 4. sałata, pomidory, ogórki, feta, oliwki, polane oliwą z oliwek - zapełnie żołądek i mało kaloryczne 5. może twarożek farmerski ? - zaczynają mi się kończyć pomysły... Dopiszcie proszę swoje typy !!!!!

Gość trele mele oj
Owoce, krojé w kosteczki, zeby optycznie bylo wiécej i sobie podgryzam, ewentualnie jogurty.

Gość TAURANGA
jeszcze wymyśliłam kefir albo chudy jogurt z płatkami owsianymi - myślicie, że to dobry pomysł ?? surowa marchewka może...???

Gość tralalal lala lala
chalwa ma strasznie duzo kaloriii w 100 gramach czyli jednym batoniku ponad 500 wiec nie polecam orzechy podobnie, no chyba ze nie chodzi Ci o produkkty dietetyczne

Gość TAURANGA
no to co ? tylko surowe warzywa i owoce ? Z chałwą liczyłam na to, że mała ilośc skutecznie "zapycha" i mimo, że jest kaloryczna to zje się mniej chałwy niż czekolady. Co robić jak "chodzi za mną coś slodkiego" ???? Czym to oszukać ?

ja radze siemie lniane;P wiem ze nie słodkie, ani nic w tym stylu ale dobrze dziala na włosy i paznokcie.. a poza tym jak zjesz siemie lniane nie masz ochoty na nic innego.

Gość dobra figura
ja draże czekoladowe, kokosowe, rodzynki w czekoladzie, orzeszki w czekoladzie lu kamyczki.

Gość pomidory ogórki kapusta
sałata, brokuły, seler naciowy, arbuz i tym podobne ale chałwa i orzechy?????? to może jeszcze smażone na oliwie ziemniaki??? albo tabliczka czekolady, bo przecież też zamula???? oj odchudzałabym się bez końca...

jabłka kroję w plasterki i jem. marchewkę kroję w cienkie podłużne kawałki. żuję gumę airvawes porzeczkową chrupię chleb chrupki kilka suszonych daktyli

Gość TAURANGA
OLIV, a to siemię lniane to jak jesz ? Dodajesz do jogurtu naturalnego i czekasz aż spęcznieje czy jakos inaczej ? Bardzo mi się ten pomysł podoba, wypróbuję, dzięki !!!

Gość rodzynka 000
a co powiecie o rodzynkach?

Gość taa rodzyny
rodzyny są dobre, niskokaloryczne zawsze wydłubuję je z tyłka łyżeczką do jogurtu :)

Ja lubię czekoladę 90% kakao, jedyne ze słodyczy co szybko mnie syci. Chałwy bym mogła z pół kilo na raz :) Pasuje mi też mleko z odrobiną miodu, kawa z mlekiem (zwykła albo inka) nie słodzę jej ale dla mnie jest substytutem słodyczy nawet jak nie jestem na diecie. Po za tym preferuje konkretne przekąski: jajko na twardo, plaster żółtego sera, trochę twarogu (i to nie żadnego nisko tłuszczowego) najlepiej z chlebem pełnoziarnistym. Po owocach sie robie głodniejsza niż przed zjedzeniem ich. Często też gotuję sobie zupę warzywną (z olejem bez mięsa i żadnych makaronów, kasz itp) i pojadam. Kalorie niewielkie, a znakomicie żołądek wypełnia.

Gość taa rodzyny
czekolada też jest dobra, ale biorę wtedy chochlę, bo zazwyczaj mam rozwolnienie :)

Gość taa rodzyny
rodzyny z rodzynów są najsmaczniejsze. Delicje 😍

Gość taa rodzyny
lubię szczególnie maczać delicje w takiej ciepłej rozgrzanej kupie :)

Gość taa rodzyny
takiej parującej jeszcze

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
żelki !!!!!!!!!!!!!!!! mniaaaaaaaaaaaaaam

Gość taa rodzyny
żelki przeważnie kręcę ze zużytych prezerwatyw :O

Ja słonecznik, pieczywo chrupkie polecam sonko z algami morskimi :)

Gość taa rodzyny
Albo wyciągam z nosa i formuję misie haribo :)

Gość taa rodzyny
algi morskie to przeważnie spod muszli klozetowej wyciągam, przynajmniej mam tanim kosztem :)

Gość lalaaa
hahaha ale smieszna hhahh;/padam na ziemie.....

Gość ja pożream
dosłownie wszystko

Gość zawsze sie jakiś
kretn znajdzie... ale przyznam ze ... naśmiałam sie troche... z głupoty tej osoby :P he he he

Gość smalec z chlebem

Gość Dieta_my_life
Moje przekąski: 1) gdy dopada mnie "mały głód" :) -serek wiejski lekki -mały jogurt naturalny 0% -2 kromki pieczywa chrupkiego (saute lub z jakimś warzywkiem) 2) gdy mam ochotę coś pochrupać -marchewki -warzywa pocięte w paseczki (papryka, cukinia itp.) z dipem jogurtowym -garść migdałów -garść orzechów -chipsy warzywne "Fit-up" 3) gdy łapie mnie chcica na słodkie -suszone owoce (ale malutko bo choć zdrowe są kaloryczne) -owoce zwykłe -batonik musli -kilka kostek gorzkiej czekolady -budyń na chudym mleku ze słodzikiem -kisiel ze słodzikiem -miseczka galaretki -serek wiejski lekki z łyżeczką kakao i słodzikiem

Gość tauranga
dzięki za podpowiedzi :)

Gość giovane
płatki kukurydziane z rodzynkami :-)