Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomidorka

sama nie dam rady - kto ze mną?

Polecane posty

a dlaczego nie ? wiesz takie odchudzanie w grupe pomaga :) a widzialam ze na twoim topiku nie bylo zbyt wielkiego ruchu :( pisz wiec jaka metode czy diete bedziesz stosowac i jak duzo kilogramow chcesz zrzucic

pomidorko, to prawda częste jedzenie po troszeczku powoduje, że chudniemy, u mnie ta metoda również zadziałała a poza tym również staram się nie łączyć pewnych pokarmów

EtaManiu 👄 ale czego konkretnie nie laczysz wiem ze nie wolna miesa z ziemniakami, ryzem czy makaronem - a czy np z kasza mozna?

jeju, ja uwielbiam ryby często robię pastę z makreli na kanapki

czyli : mieso moge z warzywami , makaron itd tez z warzywmi a czy salatka z tunczyka , jajek i ogorka kiszonego jest ok i np do tego pieczywko?

no własnie jak byscie mi pisaly co konkretnie jecie bylo by mi o wiele latwiej:)

np na sniadanko jem to to to na obiadki tot tot to itd :) wiem okropna jestem 👄

ja jem jutro na sniadanko jajecznice z 2 jajek z cebulka ale smazona bez tluszczu, na rozgrzana patelnie daje troche wody poddusze cebule i wbije jajka pycha do tego papryka pol czerwonej i pol zoltej

ja nie stosuje soli prawie w ogole, ale jak odrobine dodasz to nie bedzie wielka tragedia i nie pije nigdy po jedzeniu bezposrednio dopiero okolo 1 godziny pozniej

bez pieczywka ? mam w domu jajka cebulke i papryke czerwona :) chyba zjem podobne sniadanie do twojego a dalej co planujesz jesc ja uwielbiam tez takie surowki z warzyw np ; salata, pomidor, cebula,papryka rzodkiewka - myslicie ze tez jest ok?

na 2 sniadanko mam zaplanowane jablko pozniej obiad kielbaska pieczona w piekarniku i do tego salatka z czerwonej kapusty(niestety ze sloika, ale ostatni raz nastepna juz bedzie swiezo przyrzadzona, bo to byly wczesniejsze zapasy) podwieczorek 3 okragle duze sliwy kolacja opakowanie serka wiejskiego i jak zwykle herbatki przez caly dzien

w tygodniu jem przewaznie na sniadanie salata(4 liscie albo 1/4 salaty lodowej), pomidor bez skorki(nie przepadam za nia w zime),okolo 10 cm ogorka swiezego he,he, pol papryki obojetnie jakiej i kazdego dnia dodaje cos innego np. -serek wiejski z rzodkiewka albo ze szczypiorkiem zalezy od tego co prawie posiadam -okolo 100g chudej wedliny(gotowanej szynki wp, gotowanej piersi indyka, piers z kurczaka) -okolo 100 g lososia wedzonego -2 jajka na twardo -ser feta ostatnio jadlam tylko 3 pomidory z zielona cebulka i tez wystarczylo do 2 sniadania

na sniadanko zjem ta jajecznice na 100% na drugie zjam banana - nie mam innych owocow w domu , na obiad ryz z mieszanka chinska warzyw a na klacje moze ta salatke z tunczykiem ( bo bede robic do pracy bo obiecalam ze przyniose ) jak jeszcze gdzies tam bede glodna t w miedzy czasie zjem miske warzyw moich ulubionych---- myslisz ze bedzie ok?

na obiady staram sie jesc to co moja druzyna tez tylko po prostu nie laczyc jak mam ochote na ryz to odstawiam mieso albo odwrotnie ziemniaki gotowane w skorkach 2 sztuki z surowka z salaty polnej(mam nadzieje, ze to sie tak w Polsce nazywa)skropione balsamico cukinia pokrojona w krazki podsmazona na oliwie z oliwek na to plastry mozarelli i plastry pomidora bez skorki, chwile pod przykryciem poddusic piers z kurczaka rozbic delikatnie namoczyc w roztrzepanym jajku( i tu dodaje troche soli i pieprzu) i usmazyc, mozna wczesniej przygotowac jak troche postoi to jest smaczniejsze, to jadlam juz razem z ta cukinia powyzej

a jak macie ochote na kotlety mielone to normalnie mieso mielone mozna doprawic sola i pieprzem i tylko dodac twarogu i jajko i to wszystko polaczyc i usmazyc bez obtaczania w bulce jak dla mnie pycha

a jak wyglada sprawa z zupami? gotujesz jakies? i jesli tak to jakie i jak :/

pippi ja juz ide spac bo oczka juz prawie na zapałki mam - dzis wczesnie wstalam :( ale mam nadzije ze bedziemy mialy okazje pogadac jutro a nawet jesli nie to ja na pewno zdam relacje jek mi poszlo ;) spokojnej nocki zycze

jasne, gotuje tak jak zwykle wywar z miesa i wloszczyzny, ja wrzucam zawsze nieduzy kawalek karkowki z koscia, bo moja cora uwielbia takie ugotowane miesko polozyc sobie na deseczke i od kosci miesko obiearc, jak zosia samosia he,he dodaje marchewke, pietruszke i selera, pieprz w ziarkach i ziele angielskie, ale pozniej uzywam tylko ten wywar, wyrzucam nawet marchewke bo wyczytalam gdzeis, ze ugotowana na baaaaaaaardzo duzo kalorii i na takim wywarze robie kazda zupke tylko bez ziemniakow oczywiscie i innych wegli, gotuje ziemniaki oddzielnie i zalewam im na talerzu jesli jest tak potrzeba

ja tez wlasnie lece lulku bo wstaje dziennie o 5 i rano robie mojego stepperka i hulla hoop a do tego jeszcze nigd ynie wiadomo jak dziecaki beda spaly papatki do jutra w razie czego pytaj

no witam w nowym dniu :) pipi swietnie wymyslilas z tymi kartoflami zalewanymi zupa :) ja tez tak bede robic aby moj chlopina nie nazekał ;) co tam u ciebie?

hejka! ja wrocilam z kawki u tesciowej i nic nie nagrzeszylam he,he a dzis tradycyjnie jak zwykle kilogram mniej na wadze, czyli wszystko zgodnie z planem, a co u Ciebie?

u mnie tez dieta trzymana jak na razie ;) dostalam .... i strasznie mi sie slodkiego chce :) walcze ze soba jak moge taz dzis bede u tesciowej \"przyszlej\" zeby tylko ciasta nie dala , bo chyba bym nie wytrzymala