Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ciekawska 7

Czy kto艣 pracowa艂 Jysk-u?

Polecane posty

Go艣膰 hihott
ka偶dy impuls jest dobry jak sie umie odpowiednio wcisn膮c kit klientowi ;) na poszewkach mialem srednia ok 17% na myde艂kach mam ok 12% ale mysle ze w weekend nadrobie ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 adriannna1982
A co powiecie o nowej ofercie pracy w Ko艂obrzegu? Firma si臋 szarpn臋艂a i oferuje dodatek mieszkaniowy i talon na urz膮dzenie mieszkania. Sk艂ada艂 kto艣 tam papiery?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niderlandy
A wracaj膮c do owych zwi膮zk贸w.. Szanowni Panowie ze zwi膮zk贸w interesowali si臋 mo偶e kartami Benefit i ich wdro偶eniem w firmie? Bo jakoby walczyli o lepsze warunki BHP (czyli np. tzw. szelki - ciekawe kto ich u偶ywa...)... Czas pomy艣le膰 chyba o jakich艣 faktycznych mo偶liwo艣ciach w celu integracji i polepszeniu warunk贸w atmosfery w pracy. A z tego co wiem wkr贸tce zniknie r贸wnie偶 "dodatek integracyjny", a kasa b臋dzie wp艂ywa艂a bezpo艣rednio na konta pracownik贸w. To oznacza ni mniej ni wi臋cej, 偶e koniec b臋dzie ze wsp贸lnymi wyj艣ciami. Do tej pory kasior臋 integracyjn膮 wr臋cz szkoda by艂o pozostawi膰 sam膮 sobie, wi臋c urz膮dza艂o si臋 cokolwiek, byleby faktura by艂a. Tymczasem wp艂yw 200 z艂 b臋dzie traktowane jako pieni膮dze na wydatki prywatne i z integracji nici. Pomijam rzecz jasna sklepy, gdzie ekipa trzyma si臋 razem i mi艂o sp臋dza czas r贸wnie偶 po pracy. Natomiast karty Benefit, o ile mi wiadomo z pewnych 藕r贸de艂, s膮 wykorzystywane z korzy艣ci膮 dla integracji, zdrowia i lepszego samopoczucia pracownik贸w. A je艣li trza b臋dzie, to podpisz臋 si臋 pod petycj膮 w tej sprawie. Ba, got贸w jestem nam贸wi膰 wszystkich wsp贸艂pracownik贸w w sklepie, jak i wielu na zaprzyja藕nionych plac贸wkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Idiom
No cze艣膰. Pracuj臋 w Jysk. Na tym forum jestem na tyle d艂ugo, by doj艣膰 z czytelnictwem do trzeciej strony (a 偶e analfabet膮 nie jestem, to domy艣lcie si臋, 偶e jednak kr贸ciutko :P). Jak dot膮d, wi臋kszo艣膰 narzeka. O ile wiem, to w firmie Jysk pracuje wi臋kszo艣膰 m艂odych ludzi. Ludzie Ci narzekaj膮 na ogromne dostawy, ma艂e magazyny, itp. itd.. Narzekaj膮 na kierownik贸w regionalnych, 偶e si臋 o wszystko czepiaj膮... Hmm.. albo ci m艂odzie ludzie maj膮 pecha, albo ja mam wyj膮tkowe szcz臋艣cie. Pracuj臋 w firmie ju偶 jaki艣 czas. Pracowa艂em w malutkim sklepie z bardzo (naprawd臋 bardzo) malutkim magazynem. I z bardzo wysokimi obrotami. Dostawy dwa razy w tygodniu. Po co najmniej 20 i kilka palet (nie wspomn臋 o kilkudziesi臋ciu materacach, kt贸re upychali艣my w szatni m臋skiej, damskiej i nijakiej). "Ile os贸b na dostawie?" - spytacie. Ot贸偶 bywa艂o, 偶e kasjerka, ja i 35 palet. (w贸wczas na magazynie mo偶na by艂o naraz wwie艣膰 6 palet). Zaj.b jak to m贸wi膮 w jednych kr臋gach, w innych - zapier.ol. Prawd臋 m贸wi膮c nikt nie wiedzia艂 co gdzie w艂o偶y膰, 偶eby by艂o dobrze. Ale.. hmm.. czas p艂yn膮艂 szybko. Ekipa (i nie m贸wi臋 teraz tylko i wy艂膮cznie o owej kasjerce, jak zapewne kilka m臋skich szowinistycznych 艣wi艅 pomy艣li) pozwala艂a mimo wszystko umili膰 nieco czas. Regionalni raczej si臋 nie czepiali syfu (a naprawd臋 mieliby czego si臋 czepia膰). G艂贸wnym problemem jednakowo偶 nie jest chyba praca i obowi膮zki, kt贸re wszak偶e da si臋 zrobi膰 (chcie膰 to m贸c, jak kiedy艣 kto艣 m膮dry powiedzia艂), a wyp艂aty. Ale tu nie ma co narzeka膰 na firm臋. Pr臋dzej chyba na chory kraj, w kt贸rym 偶yjemy. Bo o ile mi wiadomo, ceny mamy europejskie (a w wielu aspektach to EU mo偶e nam skoczy膰, bo jeste艣my dro偶si :-)), a zarobki le偶膮 na ca艂ej linii. To nie dotyczy nas, naszych premii.. to dotyczy ka偶dej dziedziny 偶ycia. Bo co z tego, 偶e chleb w Danii kosztuje w przeliczeniu 12 z艂otych? Tam 艣rednia p艂aca wynosi ponad 10 tys. z艂otych. I cho膰 nie s膮 krajem postsocjalistycznym, to wszelkie 艣wiadczenia maj膮 na du偶o wy偶szym poziomie ni偶 u nas. I wiecie co? My艣l臋, 偶e ta firma nie jest taka z艂a. Pracowa艂em ju偶 w kilku zak艂adach. I w wi臋kszo艣ci pracownicy to nie byli koledzy i kole偶anki a "znajome twarze". A znam wielu jyskowc贸w od lat, kt贸rzy ponad wszystkim ceni膮 sobie atmosfer臋 w pracy (jak r贸wnie偶 poza ni膮, urz膮dzaj膮c liczne spotkania). Nie narzekam. G艂osowa艂em za Uni膮, jak pewnie wi臋kszo艣膰 z Was. I licz臋 na to, 偶e moje pociechy nie b臋d膮 musia艂y narzeka膰 w przysz艂o艣ci. Nawet pracuj膮c w Jysk jako zwykli sprzedawcy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alvin T.
Uwa偶am, 偶e nie ma co dyskutowa膰 na temat impuls贸w, ba艂aganu wywo艂anego przez klient贸w czy o marnej jako艣ci meblach. Powinni艣my raczej skupi膰 si臋 na tym, 偶e pracodawca (poprzez swoich namiestnik贸w, czyli regionalnych) przez ca艂y czas stara si臋 deprecjonowa膰 warto艣膰 pracy wykonywanej przez pracobiorc贸w. Obserwuj臋 to ju偶 od d艂u偶szego czasu, 偶e czegokolwiek by艣my nie zrobili, zawsze oceniane jest to negatywnie. Podczas SiS regionalna potrafi in minus zaliczy膰 takie pierdo艂y, kt贸re nie przeszkadza艂y wcze艣niej. Daleki jestem od tworzenia jakich艣 spiskowych teorii, ale doszed艂em do nast臋puj膮cych wniosk贸w, je偶eli chodzi o niezbyt fair post臋powanie pracodawcy: 1) Wykluczaj膮ce si臋 procedury, ich wr臋cz nadmiar ma za zadanie w umys艂ach pracobiorc贸w wytworzy膰 pewnego rodzaju zagubienie zmierzaj膮ce do powstania l臋ku. Pracownik obawiaj膮cy si臋 utraty pracy jest w stanie zgodzi膰 si臋 na sta艂e zmniejszanie swob贸d i praw. 2) Powstanie alternatywnych ZZ utworzonych z inicjatywy pracodawcy ma za zadanie blokowa膰 przedsi臋wzi臋cia ZZ Jysk Solidarno艣膰. 3) Bez przerwy deprecjonuje si臋 rol臋 ZZ (r贸wnie偶 na tym forum) obrzucaj膮c epitetami jego cz艂onk贸w. Jest to klasyczne dzia艂anie czarnego PR maj膮cego w艣r贸d czytelnik贸w wzbudzi膰 w膮tpliwo艣ci co do zasadno艣ci oraz skuteczno艣ci dzia艂ania ZZ. 4) Restrykcyjne traktowanie inicjatywy pracownik贸w zmierzaj膮ce do t艂umienia ich spontaniczno艣ci i kreatywno艣ci. Od pracobiorc贸w oczekuje si臋 raczej 艣lepego pos艂usze艅stwa w wykonywaniu najg艂upszych nawet zalece艅. 5) Pozbywanie si臋 jednostek, kt贸re pracuj膮c od dawna nie godz膮 si臋 na niekt贸re poczynania s膮 zwalniane i zast臋powane "m艂odymi wilkami". Nie b臋d臋 dalej wylicza艂, bo szkoda czasu. Pewnie za chwil臋 jaki艣 膰wier膰inteligent si臋 odezwie, 偶e skoro Wam si臋 nie podoba to mo偶ecie i艣膰 zasili膰 po艣redniaki pracy. Miejcie 艣wiadomo艣膰, 偶e taka reakcja jest tylko potwierdzeniem jego przedmiotowego nastawienia wobec pracownik贸w oraz braku ch臋ci podj臋cia dialogu na rzecz rozwi膮zania problemu. Taka osoba wybiera metod臋 eliminacji przeciwnika, bo ka偶d膮 krytyk臋 traktuje jako zagro偶enie swojej labilnej pozycji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wlkp
I to jest prawda j/w, jak tu tajny ma by膰 na wysokim poziomie za ka偶dym razem, skoro wykszta艂cenie dobrego sprzedawcy znaj膮cego asortyment trwa do艣膰 d艂ugo, lecz zanim to nast膮pi z regu艂y nowy narybek szybko zniech臋ca si臋 do Jysk. A 艣redni膮 impulsu te偶 mo偶na manipulowa膰, kiedy艣 mia艂em 150%

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolo 2011
Wtam zapodam wam temat Badanie Satysfakcji Pracy w Jysk widzia艂 kto艣 wyniki z porzedniedgo roku i lat wstecz?

Udost臋pnij ten post

Tu masz prawdziwe 25 stron Badania Satysfakcji w Jysku. Ma艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 niebieski4
z poprzednich bada艅 by艂y wyniki,z badania z tamtego roku nikt tego na oczy nie widzia艂,wydaje mi si臋 偶e nie podadz膮 tych wynik贸w do og贸lnej dost臋pno艣ci niebieskich parobk贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tajny
Witam wszystkich:) Mam pytanko czy kto艣 ju偶 z was wybada艂 tajnego na t膮 runde??:) poprzednie prognozy sie sprawdzi艂y tak偶e pomagajmy sobie dalej :) pozdrawiam :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tajny
tzn na jakim dziale sie kr臋ci :))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ttttttccc
Go艣膰 rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Mam w pracy dziewczyn臋, kt贸rej ten tajny zrobi艂 ju偶 wod臋 z m贸zgu, bo co chwila przylatuje z wie艣ci膮, 偶e w艂a艣nie obs艂ugiwa艂a podejrzanego typa i to chyba by艂 tajny. Melis臋 chyba jej kupi臋 albo nerwosol, bo to si臋 robi chore. Rozumiem, po co tajny chodzi, ale nie rozumiem tego wielkiego strachu. Jak m贸wisz klientowi "dzie艅 dobry", proponujesz dro偶szy towar i dodatkowy to w sumie masz wszystko, co potrzeba. 呕adna filozofia. Problem robi si臋 dopiero wtedy, kiedy okazuje si臋, 偶e kasjer musi tajnego powita膰 dwa razy (przy wej艣ciu i przy obs艂udze na kasie, zdziwko nie? Jak widz臋 przy kasie t臋 sam膮 osob臋, kt贸ra zosta艂a przeze mnie powitana p贸艂 godziny wcze艣niej przy wej艣ciu to si臋 tylko u艣miecham i nie m贸wi臋 "dzie艅 dobry". Nie jestem maszynk膮 do powita艅. Okazuje si臋 jednak, 偶e nale偶y k艂ania膰 si臋 ka偶demu klientowi do p***zdy) albo kiedy tajny nie uzna skini臋cia g艂ow膮 czy u艣miechu za wystarczaj膮ce powitanie. Reklamacji nie uwzgl臋dnia si臋. I tak nie mamy wp艂ywu na to, jak gamonie rozdysponuj膮 nam punkty. Przecie偶 wiadomo nie od dzi艣, 偶e po to zrobili taki a nie inny podzia艂 czynnik贸w do premii, 偶eby艣my tej premii za du偶o nie dostawali.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hihott
amen pingwin nic dodac nic ujac. Pewnie u mnie bedzie jak zwykle w weekend gdzie sa 3 osoby na zmianie ;) A jak tam u was ogr贸d ? rozrasta sie na sklepie ? lubie skreca膰 meble ale jak mam to skrecac niedopasowanie do wszystkigo i marnowac czas firmy to mnie cos zastanawia ale nie powiem tego naglos tutaj ;) Powodzeniu w skrecaniu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 5884756982
Tajny na materacach...Pilnujcie si臋:-)Samych 100 偶ycz臋!!!

Udost臋pnij ten post

Potwierdzam u nas tajny by艂 wczoraj na materacach.A jak wam idzie sprzeda偶 impulsika?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oleeee
a jaki materac chce kupi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hihott
no jak to jaki najdrozszy. Szkoda ze tak pozno byl cynk u mnie znowu pewnie bedzie 85% ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oleeee
no u mnie 2 rundy temu jak by艂 to babka nie chcia艂a wyj艣膰 poza plus s15 wi臋c teraz si臋 pytam, bo nie uda艂o mi si臋 jej zaci膮gn膮膰 nawet do gold贸w 偶eby pogada膰 , wi臋c im wi臋cej wskaz贸wek tym lepiej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fra艅ka-Ma艅ka
A mnie ci膮gle sen z powiek sp臋dzaj膮 te szelki i moja ewentualna odpowiedzialno艣膰 karna, jak kt贸ry艣 ch艂opak spadnie z najwy偶szego rega艂u. No i oczywi艣cie przede wszystkim sam fakt, ze kto艣 mo偶e sobie zrobi膰 krzywd臋. A magazyn bardzo wysoki. Regionalni udaj膮, 偶e nie widz膮, 偶e ch艂opaki szelek nie u偶ywaj膮. Ch艂opakom si臋 nie chce szelek wk艂ada膰 za ka偶dym razem, kiedy wydaj膮 jaki艣 mebel, czy dotowarowuj膮 ko艂dry. W zasadzie wcale ich nie u偶ywaj膮. Jak zobaczy艂am, jak oni w nich wygl膮daj膮 to nie wyobra偶am sobie, 偶eby ca艂y czas w nich chodzili, jajka za przeproszeniem maj膮 tak dziwnie obci艣ni臋te. W magazynie mamy 4 rzedy regalowe, przekladanie tego mechanizmu trwa wieki, trudno si臋 tym operuje na takich wysokosciach, teraz jak plaza z klientami to ewentualnie moznaby sie bylo w to bawic, ale jak jest multum klient贸w to niestety, no way. Musia艂abym mie膰 cz艂owieka non stop na magazynie, a przy 3 osobach na zmianie nie mam takiego komfortu. Bardzo prosz臋, 偶eby si臋 tu wypowiedzialy osoby pracujace w sklepach z wysokim magazynem z kilkoma rzedami rega艂贸w, jak sobie radzicie z szelkami. Czy nosicie je caly czas? Czy ich w og贸le u偶ywacie? Ile zajmuje Wam na艂o偶enie tego ustrojstwa? Jak oceniacie wygod臋 noszenia szelek i w og贸le ca艂ego mechanizmu? Ech, chyba zam贸wi臋 sobi臋 tego go艣cia, co szkoli艂 ch艂opak贸w i kierownik贸w jakis rok temu, niech jeszcze raz wszystko nam obja艣ni, bo ju偶 nawet nikt nie pami臋ta, jak ten mechanizm dzia艂a.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jyskowiec
Te szelki to jedna wielka 艣ciema 偶eby tylko by艂y na magazynie i nikt sie nie doczepia艂 jakby jaka艣 inspekcja wpad艂a to w razie czego s膮 .Nie wybra偶am sobie ci膮g艂ego zak艂adania szelek przy wydawaniu towaru klient by chyba musia艂 termos z kaw膮 mie膰 i stolik usi膮艣c sobie i poczekac az mu co艣 siegn臋 (paranoja )

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fra艅ka-Ma艅ka
Jyskowiec, ale ja chc臋 mie膰 jasno艣膰, czyli rozumiem, 偶e u Ciebie w sklepie szelki w ogole nie s膮 u偶ywane? Prosz臋 o szczere opinie, bo ja naprawd臋 nie wiem, czy to tylko u mnie si臋 ich nie u偶ywa, czy powszechnie. Bo to taki temat tabu, wol臋 nawet innych kieresow nie pyta膰. Powiem szczerze, ze mnie, jako kobiecie, ci臋偶ko oceni膰 funkcjonalno艣膰 tych calych szelek, nie mia艂am ich na sobie nigdy, mo偶e jednak postaram si臋 znale藕膰 jakie艣 rozwi膮zanie. Bo w ko艅cu ja, a nikt inny, jestem za to odpowiedzialna, w razie wypadku regionalny si臋 wypnie, firma si臋 wypnie, odpowiada膰 b臋dzie kierownik sklepu. W s膮dzie mo偶na potem dosta膰 zakaz piastowania stanowisk kierowniczych. Powiedzcie, czy problem tkwi w tym, ze w szelkach jest niewygodnie, czy ze ich zakladanie za dlugo trwa. Czy jest Waszym zdaniem realne chodzenie w nich ca艂y dzie艅, robienie czego艣 w nich na sklepie? Bo przyznam szczerze, ze chlopakow w tych szelkach widzialam tylko raz, podczas szkolenia, potem ani razu nie by艂y na艂o偶one. Bo ch艂opaki od razu po szkoleniu powiedzieli, 偶e u偶ywac nie b臋d膮, 偶e to nie wygodne, w jajka ci艣nie, no i przek艂adanie tego mechanizmu to masakra. Ale chc臋 pos艂ucha膰 obiektywnych opinii.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Montecelio
Spokojnie mo偶na w nich chodzi膰 ca艂y dzie艅. Nie przeszkadzaj膮 w niczym. No chyba 偶e kto艣 si臋 obawia 偶e zostanie wy艣miany przez niezorientowanego klienta ale chyba bezpiecze艅stwo wa偶niejsze. Tak naprawd臋 jak dobrze sobie wyreguluj膮 szelki to ich za艂o偶enie nie powinno trwa膰 d艂u偶ej ni偶 kilka sekund wi臋c to chyba nie jest jaki艣 d艂ugi czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fra艅ka-Ma艅ka
Montecelio, dzieki za uwag臋. A u Was na magazynie trzeba przek艂ada膰 ten mechanizm z rega艂u na rega艂? U nas jest to jakie艣 5m wysoko艣ci, wi臋c jest to trudne. Ale jak juz m贸wi艂am, ostatni raz mia艂am z tym do czynienia ponad rok temu, wi臋c nie do konca pami臋tam, o co w tym chodzi. Mam nadziej臋, 偶e ch艂opaki w og贸le jeszcze wiedza, jak to obslugiwa膰, teraz plaza, to mo偶e potrenujemy. Ale jednak mimo wszystko sama uwa偶am, 偶e g艂upio w tym do klienta startowa膰, ok, bezpiecze艅stwo wa偶niejsze, ale sama bym si臋 mog艂a za艣mia膰, gdyby w jakim艣 innym sklepie kto艣 z czym艣 takim do mnie podszedl. Nigdy mi si臋 to nie zdarzy艂o, wi臋c o co mo偶na mie膰 pretensje do zwyk艂ych klient贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Montecelio
Trzeba przek艂ada膰 ale niezbyt cz臋sto. Akurat u mnie mam to tak pouk艂adane na magazynie 偶e po jednej stronie mam ko艂dry i poduszki + artyku艂y kt贸re si臋 zbyt cz臋sto nie sprzedaj膮 a mie膰 na stanie je musz臋 , natomiast po drugiej stronie mam "hity" sprzeda偶owe plus 3 mechanizmy do szelek. Przepinam si臋 tylko z jednego do drugiego mechanizmu i sprawa za艂atwiona. Operowanie tym dr膮偶kiem do przewieszania mechanizmu zda偶a si臋 naprawd臋 sporadycznie w ci膮gu dnia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szele
Pogratulowa膰 panu. Bo jak 艣wiat 艣wiatem nikt nigdy szelek nie zak艂ada艂 i zak艂ada膰 nie b臋dzie, r臋cz臋 s艂owem. Po pierwsze, te szelki w najlepszym razie po艂amia komus ko艣ci (gdybym mia艂 je ostatnio spadaj膮c z drabiny, na pewno do dzi艣 by艂bym w szpitalu li偶膮c rany). A po drugie poka偶 mi go艣ciu pracownika, kt贸ry non stop chodzi w szelkach... Chyba, 偶e masz tyle os贸b, 偶e mo偶esz jednego oddelegowa膰 na magazyn. W takim razie gratuluj臋, bo nie znam sklepu, kt贸ry ma taki komfort. Nasjest (by艂o i bedzie) za ma艂o do tej roboty. Nie oszukujmy si臋: szelki sa na pokaz. Wiedz膮 nawet Ci, kt贸rzy nas z tego szkol膮. A przepinac si臋? Nie b膮d藕 smieszny - przepi臋cie si臋 z jednego uchwytu na drugi zajmuje du偶o czasu. I to przy uwzgl臋dnieniu magazynu du偶ego, a nie takiego, gdzie palca nie ma gdzie w艂o偶y膰. Ma艅ka, nie sugeruj sie, bo to jaki艣 kole艣 pisze, kt贸ry poj臋cia nie ma o wydawaniu towaru. ;) Bezpiecze艅stwo, bezpiecze艅stwem, ale nie dajmy si臋 zwariowa膰. To jak wychodzenie na spacer po mie艣cie z kaskiem na g艂owie. Kto, pytam si臋, za艂o偶y to na siebie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Fra艅ka-Ma艅ka
Szele, no mnie te偶 si臋 wydawa艂o, 偶e sklepy szelek nie nosz膮, zreszt膮, jak by艂o szkolenie kierownik贸w sklep贸w to go艣膰 nawet nam nie kaza艂 dotyka膰 tych szelek, nie wspominaj膮c o ich zak艂adaniu, co 艣wiadczy o tym, 偶e wiedzial, 偶e to 艣ciema. Nawet nasz regionalny podczas ostatniej kontroli chcia艂 zobaczy膰, jak pouk艂adane s膮 ko艂dry, to nie tylko wlaz艂 na sam膮 g贸r臋 po drabinie, ale nawet nie spyta艂, gdzie s膮 szelki. Ale co do wychodzenia w kasku na miasto, to moim zdaniem jednak nie jest to samo, co wspinanie si臋 na 5m wysoko艣ci, jak ch艂opaki w艂a偶膮 tam powiedzmy 9-10x dziennie to jednak w ko艅cu kt贸ry艣 spadnie. NA razie jeszcze ani razu si臋 to nie zdarzy艂o, ale to chyba kwestia szczescia. W kazdym razie regionalny si臋 wypnie, wszyscy si臋 wypn膮, tylko kierownik sklepu b臋dzie odpowiedzialny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zainteresowana__200111
tajny pytal u mnie o jakis dziwny rozmiar materaca, ktorego nie mamy w ofercie, jedynie "na zamowienie" jesli klient sie naprawde zdecyduje. jak bylo u was?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Montecelio
Szele, skoro Tobie przepi臋cie si臋 z jednego mechanizmu do drugiego zajmuje du偶o czasu to wcale si臋 nie dziwi臋 偶e nie nosisz szelek tylko 偶e to nie jest wina sprz臋tu a raczej brak Twojej wprawy. Ja mam magazyn d艂ugo艣ci oko艂o 40 metr贸w i odpi臋cie si臋 od mechanizmu na jednym ko艅cu przej艣cie na drugi koniec i podpi臋cie si臋 do drugiego zajmuje 20 sekund (nie spiesz膮c si臋). Ja nie twierdz臋 偶e zawsze nosz臋, po prostu stwierdzam fakt 偶e da si臋 w nich pracowa膰. Ale do tego potrzeba troszk臋 ch臋ci i wyobra藕ni co si臋 mo偶e sta膰 je艣li nie za艂o偶臋. A sta膰 si臋 mo偶e wiele pocz膮wszy od braku odszkodowania, sprawy w s膮dzie dla kierownika sklepu na kalectwie ko艅cz膮c. Nie na darmo kiedy艣 jeden ze szkol膮cych mnie pan贸w powiedzia艂 偶e je偶eli zauwa偶臋 koleg臋 kt贸ry spad艂 z drabiny/rega艂u a nie mia艂 szelek to nale偶y mu je na le偶膮co za艂o偶y膰, przynajmniej w razie czego ch艂op jak膮艣 kas臋 dostanie. A co do tego 偶e nie mam poj臋cia o wydawaniu towaru to r臋cz臋 Ci Szele 偶e robi臋 to od 8 lat najpierw jako sprzedawca, p贸藕niej aspirant nast臋pnie opiekun magazynu a w chwili obecnej jako kierownik sklepu pomimo tego 偶e ju偶 teoretycznie nie musz臋 robi臋 to nadal bo lubi臋.

Udost臋pnij ten post