Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość wojtyna
Hej ktoś coś wie o co kaman z tymi podwyżkami, w sensie wyrównania do 2200 i od kiedy będą? U nas kiero wziął L4 i tyle go widzieli, ani podwyżek, ani jakiejkolwiek informacji od regionalnego. To ściema, czy rzeczywiście z urzędu wjeżdża ta podwyżka i oni mają tylko poinformować? Gdzie jest mój hajs? :P

Gość gość
Najpierw miało być od września, potem od października a teraz staneło że od listopada. Ale niby ma być wyrównanie za wrzesien i pazdziernik. Pozyjemy, zobaczymy.

Gość zDżuskaGość
do @Wojtyna - Masz mieć wyrównane do 2200 brutto na cały etat - czyli na 3/4 do 1650, itp., itd. Dotyczy oczywiście "leszczy" typu sprzedawca - opiekun działu. Ale zawsze to coś jeśli chodzi o podwyżki (szczególnie biorąc pod uwagę minimum krajowe).

Gość Aneczka1989
Kiedy się otwiera Jysk w Świdniku?

Gość gość
a co na kierownika startujesz?- miejsce już dawno zaklepane

Gość gość
jestem nowy prosze wyjasnijcie mi na czym polegaja rozmowy pdp o czym sie rozmawia prosze i dzieki

Gość gość
Wspólnie z kierownikiem oceniasz siebie oraz jego. Bzdura , bzdura , bzdura. Praca sprzedawcy (czytaj - robola) i rozmowa rozwojowa. Śmiech na sali i przerost formy nad treścią:) W d***e miej i nie zawracaj sobie głowy takimi bzdurami.

Gość gość
Najlepsze sa podwyżki, sprzedawcy dostali więcej niż funkcyjni. Żenada.

Gość gość
Ciekawe gdzie te podwyzki glosno bylo od wrzesnia ze niby w pazdzierniku maja byc a tu co koniec miesiaca a u nas cisza

Gość gość
U nas tez na ostatnia chwile wiec moze nie wszystko stracone.. Ale rewelacji nie ma, a jak już sprzedawca dostał tzw wyrównanie i Do tego podwyżkę, to wychodzi wiele więcej niż funkcyjnym przyznano. Podsumowując, po jaka cholerę sie tyle pracowało skoro docenili sprzedawców..

Gość 1735Ja
hejka :) a ile u Was zarabia teraz np LS badz OM? Prosze o szczerze odpowiedzi

Gość gość
to funkcyjni dostają podwyżki z tego co mi kiro powiedział to podwyżki sa ale dla sprzedawców, i z tego co ujrzałem na umowie sprzedawcy to mnie przeraziło 50 zł mam wiecej od niego mimo że jestem funkcyjny!!!!

Gość gość
A czy on nie pracuje równo dobrze jak Ty?W czym jesteś lepszy od sprzedawcy?

Gość exel
haha no powiem Ci ze teraz sprzedawcy to nie sprzedawcy tylko jakies de...bo to juz nie ta firma co kiedys :D powiedz mi co ten sprzedawca w dzisiejszych czasach umie bo kiedys to umial, szkolil sie sam na kazdym dziale a teraz? Popros takiego pacana np do materacy to sam bedzie zdziwiony ze az tyle ich mamy w asortymencie jak przeciez materac to materac :D albo te puste dziunie co w nie jednym sklepie na kasach stoja i zielonego pojecia nie maja co kasuja hahaha :D wiec ja sie pytam po jakiego hu..????

Gość gość
Owszem sprzedawca pracuje jak funkcyjny, ale funkcyjny ma więcej odpowiedzialności na zmianie niż sprzedawca, który odbębni i idzie do domu. A my musimy ogarnąć zmianę i brać odpowiedzialność za swoje decyzje, rozliczać sie z zadań, liczyć inwentury, wydawać kasę, opisywać raporty i pilnować by były w swgregatorach, papiery musza być ogarnięte, co tydzień wysyłka, zamówienia sao i materace.. Jest tego sporo, wiec nie gadajcie ze każdemu należy sie tyle samo. Dobrze wiecie ile macie na obowiązków, powyżej to tylko cześć..

Gość gość
Generalnie gdybym miała 50zl więcej niż sprzedawca, to z dnia na dzien sama degraduje sie do sprzedawcy. Po co mam sie spuszczac za 30zl więcej do wypłaty..

Gość gość
Jakie podwyzki u nas nic nie bylo chyba ze kierownik dostal i cicho siedzi

Gość gość
siema, dopiero zaczynam w jysk i sam nie wiem co myslec... ma to sens czy nie bardzo... jest sie jak rozwijac? bo na dzien dobry to opowiesci o nowych sklepach i że awans mozliwy... są tu wogóle ludzie na poziomie czy tylko ściema... łódzkie moj region.

Gość gość
Jakie podwyżki? Jak można powiedzieć że podwyżka będzie po PDP, to jak bedziesz miły i powiesz to co chcą to dostaniesz 50 zł jak piszą poprzednicy? Tak samo z konkursami- wszystko ładnie i pięknie ale index powyżej 100% wszystkich sklepów-patologia. Nie sądzę żeby było to motywacją dla pracownika.Jednak jesteśmy już tylko numerem u kadrach i głowach rządzących a nie ludźmi i kolegami z pracy.TYPOWY KONCERN i ktoś chyba powinien się tym zająć.I właśnie przez takie zachowania kadry zarządzajacej w Polsce sa jedne z najgorszych warunków pracy i traktowania pracowników NA ŚWIECIE. Pozdrawiam wszystkich jyskowców.

Gość Twój szczery Szef
Jak się Panu nie podoba, to się Pan ZWOLNIJ !!! trzeba po prostu tą pracę traktować przelotnie :) a w między czasie szukać czegoś innego !!! i spier ...... z tego KOŁCHOZU ! i to jak najszybciej :] !!!

Gość gość
No widać że pasujesz do kadry przez takie podejście. Czytaj i zrozum a potem pisz.

Gość gość
"są tu wogóle ludzie na poziomie czy tylko ściema..." Na poziomie to na mateorytowej są;) Pytasz na jakims pseudo forum?! Zapytaj swojego regionalnego - zadzwon i ci przedstawi sytację. albo na facebooku dołacz do grupy jysk team. A propos - któs tam uczestniczy? Co tam piszą? Czułe slowka i zachwyty valuesem?

Gość gośćwefg
Mi sie wydaje ze tutaj pisze tylko mala grupa osob pracujacych w jysk.Czytam to od kilku tygodni i dla porownania bylem w jednym ze sklepow jysk.Rozmawialem z jednym ze sprzedawcow i sprawial wrazenei ze podoba mu sie ta praca.z drugiej strony nei wiem co chca osiagnac osoby piszace ze jysk to bagno i syf.Czemu nie zmieni pracy skoro tak jest?Bo kazdy normalny pracownik jesli mu nie odpowiada praca to ja zmienia.

Gość gość
Do tego wyżej. Rozumiem ze byłeś jako klient? Myślisz ze pracownik z tobą porozmawia o tym jak jest naprawdę? My nie możemy gadać z klientami wprost jak to u nas złe, wiec tak jak to nazwałeś, odniosłes wrażenie, a w rzeczywistości jest inaczej. Moze rozmawiałes z kierownikiem? Na koszulach nosimy tylko imiona.. Ci sa napewno zadowoleni. Już nie wnikam w to, ze sa pracownicy jysk którym to wszystko odpowiada, ale ci którzy nie dają sie wykorzystywać za marne grosze, piszą o tym tutaj.

Gość gość
Kolego masz racje,byc moze jest tak jak mowisz.Nie wiem z kim rozmawialem,czy to kierownik czy sprzedawca.Ale nie rozumiem czemu nie zmienicie pracy?

Gość gość
A ty wiesz jak wygląda rynek pracy w Polsce , czy wrociles po latach tułaczki ze zmywaka? Sa plusy i sa minusy tej roboty. Wiele mozna poprawic.

Gość gość
Pracuje caly czas w polsce.Wiem że jest trudno o dobra prace ale nie oszukujmy sie ze jej nie ma.Po prostu wiekszosc polakow woli narzekac i nic z tym nie robic.Jak ktos chce pracowac to predzej czy pozniej znajdzie prace.Moze odpowiedzcie sobie ,jakie sa minusy pracy w jysku a jakie plusy?

Gość gość
Pracy jest sporo lecz stawki są takie a nie inne.Dodatkowo polskie prawo pracy jest skomplikowane i wyzyskuje pracownika. I nie można porównywać firm kilku osobowych z koncernami. A co do pracy w Jysk czy w innych miejscach pracy to zawsze jest + i -. Ale jak się nie chce komuś pracować to zawsze będzie mu źle. Pozdrawiam uczciwie i ciężko harujących na chleb

Gość gość
takie czasy nastały że kierownik wie mniej od sprzedawcy, także niema tu przyszłości skoro nie doceniają starych pracowników. i ten regionalny usuwający posty bezcenne. czas się ewakuować ostatni gasi światło

Gość gość MDLN
Zgadzam się, "ostatni gasi światło". Jeżeli ma rękę by to zrobić, sprawną oczywiście i nie ma nasr... w papierach rzadką k... Od kilku tygodni modlę się do Boga wołając o to by SM, SL i OM, nie bały się stanąć przed "Zwierciadłem Prawdy". Pozdrawiam Bardzo się cieszę że przybędzie PDP, bo jak mawiają: "Gdyby kózka nie skakała, to by ślimak weź się odczep"