Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Tak to właśnie jest. Nie było podwyżej to było codziennie narzekanie ze pracujemy za darmo robiąc wiele rzeczy jednoczesnie. Gdy juz podwyżki sie pojawily to znalazl sie kolejny problem z nowymi pracownikami ktorzy nie mają stazu i lat aby zarabiać tyle ile starzy wyjadacze. Wyimaginowany problem ktory nawet gdyby znikł to znalazl by sie kolejny aby ponarzekać, pomarudzić i bez sensu pisac. Każdy jest kowalem wlasnego losu i jesli komus cos nieodpowiada to ma droge wolna w kreowaniu wlasnej kariery zawodowej.

Gość gość
jeśli to jest dla Ciebie wyimaginowany problem i nie widzisz nic złego w tym że nowy pracownik zarabia tyle samo co ten z 10 letnim stażem, no to chyba nie mamy o czym rozmawiać. Ale do jednego się zgodzę nikt tu nikogo nie trzyma na siłę.

Gość Pracownikcf
Podwyżki z******te 50 zł lepiej by się z taką kwota niewyglupiali ale cóż taka firma a co do nowych to nie znam takiej firmy która nowym osobą daje tyle samo co pracownikom z 10 letnim stażem tyle w temacie

Gość gośćertyru
A ja proponuję zmienić nazwę tematu dyskusji z "czy ktoś pracował w jysku-?" Ponarzekajmy na pracę w jysk.

Gość gość
Polacy narzekający naród do fakt ale gdyby było dobrze w jysk ludzie by nie narzekali. Uważam że można gorzej trafić.Dla mnie minus i to spory jest że nie motywują pracownika, płaca taka sama dla wszystkich nie ważne czy staż jest długi czy dopiero zaczynasz.

Gość gość
Macie już aneksy czy tylko wszystko na gębę? U nas jeszcze nic konkretnie nie wiadomo!! Pytanie, czy to wina firmy czy kierownika dduupkkaa??

Gość gość
Oczywiście ze kierownika u nas tez ma juz aneksy tylko co zwleka a niech sobie poczekaja. Patanoja

Gość gość
Spokojnie, wszystkie aneksy zawierają znacząca informacje : „od miesiaca listopada przyznaje panu/pani płace zasadnicza....” czyli wchodzi w życie od listopada, czyli w grudniu przy wypłacie za listopad będzie można zobaczyć to na swoim koncie, wiec nawet jak podpiszesz 2 listopada to nic się nie stanie, kasa nie przepadnie ani nie będzie zwłoki. Poza tym rozmowy pdp maja się podobno odbyć do końca października wiec możliwe ze podczas tej rozmowy będzie kwit do podpisania

Gość GośćJegomość
Kocham Jysk i prace dla tej firmy , mógłbym pracować za darmo dla Jysk, tylko żeby zapewnili mi ( zupki chińskie i możliwość spania w sklepie lub na magazynie na jakimiś bejziku)w tedy bym był wydajniejszy ino przecież ciuszki już dają a jakby co to zawsze można skorzystać z karcioszki rabacioszki :D no ale cóż żyjemy w takim chorym kraju że ta umowa i minimalna krajowa być musi ! Chory Kraj ! Nazywajcie mnie jak sobie chcecie niewolnikiem, gąską itd .. itp... , dlatego w Jysk się spełniam ! Mogę zmienić nawet Imię na jakieś Duńskie :) Chcę żeby napisano o mnie w Gąsko necie albo w Jyskowej gazetce go -Jysk chcę sie poświęcać i świecić przykładem (już trochę świecę od tej chińszczyzny i ze sklepu i z żołądka ale przynajmniej będę bardziej widoczny dla klientów Jysk). Warto poświęcić się dla Jysk i samego Larsa Larsena i jego Polskich mędrców. Jysk to przyszłość, idźmy głosić wartości Jysk. Jysk WALUEZ Jysk WALUEZ !!! W JYSK się wyśpisz na dobrym materacu, poczujesz chińskiego klimatu a jak Ci się poszczęści to skandynawskiej kultury pracy i może azjatyckiej kuchni. JYSK - Skandynajwing living end azjating iting !!!

Gość GośćJegomość
yyy o jakich aneksach piszecie ? Kuchennych ? eee tam ! mi wystarczy czajnik !

Gość gość
Proponuję założyć jakąś stronę antyjysk na której udostępnimy informację które i tak jyskowe matoły udostępniają na lizofejsie np. o tym że 2 osoby są na zmianie i mniej więcej o zarobkach (bo niby tajemnica że prawie wszędzie zarabia się więcej), o tym że w jysk możesz wypożyczyć wszystko na 2 lata a potem jysk odda ci kasę, o tym że sprzedajemy używane materace i kołdry które ktoś oddał a my to pociskamy następnym klientom. I może w końcu uda się tych pseudo-dyrektorów przepędzić i będzie normalnie jak kiedyś było.

Gość gość
I tak „najlepszy” regionalny to adr. Pala jakich malo wyzej sra niz d**e ma. Czlowiek z przerosnietymi ambicjami. Pelno doswiadczonych i dobrych pracownikow z jego powodu odeszlo.

Gość lolLOLLOL
to chyba slynny maratonczyk :D

Gość gość
Wszyscy regionalni maja kompleks małego penisa.... bo nikt ze zdrowym ego nie pcha się na ten stołek

Gość gość
A jeżeli regionalna to kobieta to cierpi na co? Kompleks małych cycków?

Gość gość
Może na brak bolca ;)

Gość gość
Szkoda mi was wszystkich. po co te gadanie? Jak jest tak źle to po co siedzieć i narzekać? zaraz przeczytam kredyty itp. to jak pójdziecie tam gdzie lepiej to to kredyt szybciej spłacicie, można robić i szukać "roboty" jak się coś znajdzie lepszego to znikać. A może to tylko tak się mówi że inny pracodawca będzie dawał kasę za darmo. Narzekanie że jest nas mało, jest i co ? I nic robimy co mamy zrobić a klient się sam obsłuży coś za coś.nikt wam nie karze biegać.

Gość gość
Po to sa wlasnie takie strony trochę pomarudzimy i jest lepiej na sercu. :))))

Gość gość
A ja jestem wściekły pracuje 3 lata zatrudnił sie idiota 2 lewe ręce do wszystkiego położył swoją umowę w na wierzchu zaglądam a tam 2800 brutto ludzie ja tyle nie mam kolega co 5 lat pracuje tyle nie ma !!!!!!!!!!!

Gość gość
Tak sie zdenerwowalem aż sie czerwony zrobiłem przyszedł pan regionalny pytam sie go jakim cudem byle Debil który kasy nie potrafi obsługiwać uczyłem go 6 godzin a on dalej nie umie na kasie NIC !!!!!!! Dostaje 2800 brutto to jeszcze dostałem opierdziel dlaczego zaglądam do jego umowy dlaczego sie tym interesuje tym co nie trzeba.Uwierzcie mi byłem tak zły ze jeszcze chwila i by dostał A przysięgam jestem bardzo opanowany.Koniec dla mnie z jysk1 bede sie zwalnial to już przesada

Gość gość
Ze ku*#a co prosze 2800????? Przez chwile nie wierzyłem czy to o jysk chodzi ale jednak dobre forum.Chyba przegieli trochę widzę ze strajk by sie przydał moze w tedy by szanowali starszych pracowników u nas tez sie ciec zatrudnił na papierosa co 10 min chodzi ciekawe ile on ma kasy

Gość gość
Potwierdzam te 2800 u mnie dziewczyna nowo zatrudniona tyle dostała byłam w szoku.Cały dzień dziś jej pomagalam uczylam pracy przy kasie robiłam za dwie osoby pytam sie po co skoro ona ma wiecej kasy niech sama sie uczy nie bede pomagała niech regionalny pomaga szkolić

Gość Trolezjyska
Chyba w wawie te 2800 Nie wierzcie w te banialuki

Gość gość
Nie pisze banialokow chłopak dostał 2800 nie Wawa ale Kraków jak bym nie widział jego umowy i stawki tez bym nie uwierzyl.

Gość gość
akurat te 2800 to może być prawda, u nas średnie miasto i jest minimalnie mniej na start i też więcej od starych pracowników.

Gość gość
2800 ? aha. W wawie tyle nie ma :)

Gość gość
A może nagłośnienie kwestii używanych goldów odbije się czkawką naszym dm i dyrektorom??? W końcu to prawda że nasi customer first nie są first! Niech klient wie że śpi na materacu używanym a nie nowym! Chyba pracujemy w wypożyczalni a nie w skandynawskiej kulturze?

Gość gość
w moim regionie, nie w Wawie nowy ma 2600 brutto.

Gość gość
Jakie banialuki tak jest i takie są fakty, komuś gdzieś się coś popierdoliło. Ktoś dał wolną rękę regionalnym, a ci dają jak chcą i ile chcą. Pewnie pan Piotr o tym się dowie i będą się tłumaczyć. To nie regionalny ma wpływ na obroty, tylko ludzie na sklepach gdzie zapierdalają aż pot po dupsku się leje. Wysyłam maila do Piotra więc wy też tak zróbcie i zobaczymy co dalej

Gość komediajysk
no racja to regionalni rozporządzaja podwyzkami.. a najlepsze jest to, że podwyzki był budżetowane przed zmiana regionalnych więc tam nie gdzie stary regionalny dał inna podwyzke nowy może sobie dać inna komedia pewnie Piotrusie na górze nie wiedzą bo ich go w nno obchodzi czy nowy zarabia tyle co robol po 5 latach i czy juziek w jednego regionu dostał 100 a juziek z drugiego dostał 250 bo był na piwie z regionalnym I stąd takie sytuacje że przyjdzie ktoś kto nie kuma obslugi kasy a dostanie więcej od pracownika który ogarnia kase/towar/procedury/sprząta/rozpatruje reklamacje/ i jeszcze pare innych fuch jak to w jysku :D Grunt żeby było zielono Oj coś czuje, że po kasie świątecznej nastąpi odpływ wkurzonych pracowników z doświadczeniem