Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amelusia

prosze o poradę- ile trwa zapłodnienie

Polecane posty

Witam Proszę o podpowiedź. Otóż w 25 dc mam zrobić test ciążowy. Ponieważ lekarz stwierdził na usg w 19 dc że to jego okiem doczesna ciąża ( endo 16 mm) a w 12 (8 mm) i zazywam duphaston. Normalnie mam go odstawić w 25 dc. Ale lekarz kazał zrobić test , bo jeżeli ciąża jest to mam go brać dalej i niewiem ja to nawet liczyc ile dni od zapłodnienia i czy cokolwiek wyjdzie. Nie mam żadnych objawów poza bólem piersi ale one zawsze mnie bolą przed@. Choć bolą mnie bardziej z boku przy dotykaniu. Test kupiłam Quick Vue. Pozdrawiam

Gość Ferfi
o kurde a co to za gin??? :-/ chyba zaden tak wczesnie nie moze stwierdzic ciazy po pierwsze twoj pecherzyk jeszcze nie pekl kiedy mialas usg - 16 mm to troche za malo na pekniecie a brak pekniecie=nie ma jeszcze owulacji=nie ma ciazy nie wiem co to za konowal mogl powiedziec ci ze to moze doczesna ciaza

Gość no przecież...
amelusia - to dużo za wcześnie - najwcześniej lekarz jest w stanie twierdzić ciążę ok 5-6 tygodnia - powtarzam - NAJWCZEśNIEJ! żaden test Ci jej w 25 dniu cyklu nie wykaże! Co ty masz za lekarza?! :O

owulacja jest stwierdzona- miałam 13 dc. Jest ciałko żółte. A endo tyle ma.Lekarz wspaniały? Wiecie staram się juz bardzo długo, przeszłam w cholere badań i nie wiem ale chyba psychika mnie blokuje?

Jedyna szansa to zrobić test z krwii betaHCG, ale nie wiem, czy cos wyjdzie.

Gość Ferfi
amelusia rozumiem, zycze ci z calego serca tej ciazy moja bliska kolezanka tez stara sie o dziecko, juz ladnych pare lat i 2 lata ginekologicznie i troche wiem o pecherzykach i ich rozmiarach Twoj musi peknac , dopiero wtedy jest owulacja, nastepuje zaplodnienie i w dniach kiedy powinna pojawic sie miesiaczka zrobic test piszesz owulacja stwierdzona w 13 dniu cyklu, ale twoj pecherzyk byl o wiele za maly zeby doszlo do pekniecia moj mial 18 mm i gin mowil ze owulacja bedzie za ok 2 -3 dni jezeli on takie rewelacje robi to moze warto pomyslec o zmianie gina?

Nie nie chyba mnie źle zrozumiałaś. w 12 dc pęcherzyk miał 22 mm a pękł 13 dc. A endo w tym dniu 8 mm

Gość Ferfi
wlasnie wyczytalam ze pecherzyk musi miec ok 22 mm aby moc peknac Twoj w 12 dniu cyklu mial tylko 8mm a w 13 miala byc owulacja? to niemozliwe, przeciez w 16 byl jeszcze maly, wg mnie owulacje bedziesz miala ok 21-22 dnia cyklu dopierp

Gość Ferfi
faktycznie, przepraszam :) w takim razie pozostaje tylko czekac i zrobic test a w ktorym teraz jestes dc?

Ferfi w 23 dc. Tak bardzo bym chciała. Naprawdę lekarz do którego teraz chodzę to wspaniały człowiek. Patrzy na pacjentkę a nie na kasę. Wiesz chodziłam już do bardzo wielu płacąc za wizytę po 200-250 zł i byłam tylko może 5 min w gabinecie. jestem stymulowana już 5 cykl. A wiem że jeszcze miesiąc mogę i odstawiam jeżeli teraz wyjdzie negatyw. A ty jesteś juz mamusią????

Gość Ferfi
ja jestem juz podwojna mama :) zycze Ci powodzenia! trzymam kciuki, test mozesz zrobic na 2 dni przed okresem, moze cos juz wyjdzie, mi w 1 ciazy wyszedl na 3 dni a w drugiej na 2 dni przed okresem dosyc wyraznie- ale upzredzam ze nie kazdemu tak szybko wychodzi a tez ciekawosc zrzera- wiem jak to jest ;)

A co może być przyczyną pobolewania jajnika lewego. Owulacja była z prawego?

Gość Ferfi
mnie jajnik bolal po owulacji, to byl chyba bol od zagniezdzenia sie jajeczka - tak gin mowil wiec moze jestes naprawde na dobrej drodze :) daj znac jak bedziesz tu zagladac czy jestes w ciazy :)

No tak ale skoro owulacja na prawym jajniku? to dlaczego ból na lewym? wiesz ja juz byłam w ciąży ale poroniłam i tak bardzo sie boję. A masz może gg- bo chciałabym z tobą chwilę pogadać jak nie masz nić przeciwko?

Gość Ferfi
pewnie ze mam 5403221 :)

Gość amelusia 10 dni po
zapłodnieniu możesz zrobić test z krwi beta HCG:) po 10 dniach jest już wiarygodny:)

Gość mdły ssak
amelusia - pytasz który to dzień ten 25 dzień cyklu? bo już się pogubiłam...

Ból lewego jajnika nie oznacza ani tego, że była z niego owulacja ani że będzie (jeśli boli przed). Całe życie w okresie okołoowulacyjnym może boleć Cię lewy a owulacja może być naprzemiennie. To nic nie znaczy.25 dc będziesz 12 dni po owulacji, test z moczu (porannego) powinien być wiarygodny. Ale równie dobrze może być za wcześnie (zdarza się).jednak - wykonaj.w przypadku pozytywnego wyniku - nie odstawiaj duphastonu.

Wyjaśnię dokładniej problem. Jajeczko zagnieżdża się od 6 do 12 dnia po owulacji. U jednych 6 jest już rozpoczęta produkcja hcg a u innych dopiero 12. Potrzeba kilku dni na wzrost hormonu. Dlatego test może nie wykryć w 12 dniu po owulacji - istniejącej ciąży.

Gość madzienka22
od tygodnia mam temperature 37. 12 dni po stosunku robiłam test, wyszedł negatywnie. Czy to za wczesnie by stwierdzic ciaze??????

Gość Violkaa
dostałam okres 25 grudnia i mam dosc regularny bo ok 31/33 dni. mam chyba powazny problem bo w sobote 10.01 kochałam sie z chlopakiem i pekla nam prezerwatywa. i obawiam sie ze moge zajsc lub nawet zaszlam w ciaze. czy moje podejzenia moga byc treafne??? wy kobiety jestescie bardziej doswiadczone w tych sprawach wiec prosze o wyrazenie swojego zdania na ten temat. prosze a i ile trwa zapłodnienie???