Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

helen_doren

dr Paluch - kręgosłup!!!

Polecane posty

Gość macek
jestem chory na raka jadra juz 2 rok mam chemioterapie dzienna taksol musze miec naswetlanie na kregoslup .Chcialem na dojezdzajasa ale lekarze sie nie zgodzili . co mam robic?

Gość Do ajo i innych wątpiących
Cześć! Weszłam na to forum niechcący - goglując namiary na doktora Palucha dla mojej Znajomej. Polecam Jej gabinet w Ożarowie ponieważ moja moja Matka Chrzestna jest z terapii bardzo zadowolona - więcej: twierdzi, że tylko dzięki niej funkcjonuje. Nie jestem Wam w stanie wytłumaczyć na czym polegają Jej zmiany zwyrodnieniowe, mogę jedynie opowiedzieć, że nikt nie mógł Ciotce pomóc. Czasem jeździłam z Nią do Ożarowa i - choć czekałam tylko pod gabinetem - mogę potwierdzić relacje o mrukowatości Palucha i "śmiesznym" 20-sekundowym zabiegu... Moja Ciotka opowiadała mi o tym, ale wobec fantastycznych rezultatów nie przywiązywała do tych faktów żadnego znaczenia. Opowiadam to wszystko po to, żeby Ci z Was, którzy mają wątpliwości ZDYSTANSOWALI SIĘ DO NEGATYWNYCH WRAŻEŃ I OCENILICAŁĄ RZECZ POZNAWSZY JĄ PO OWOCACH. Ktoś pytał o stronę internetową - wynalazłam, to http://paluch.info.pl/ (gabinet) oraz http://www.paluch-fundacja.neostrada.pl/ (fundacja). Życzę Wszytkim zdrowia - i wszelkiej pomyślności w ogóle!

Szukam kogos kto miał dyskopatie kręgu L5S1 z uciskiem wewnątrz kanałowych struktur nerwowych oraz spondylolize kręgu L5 (Spondyloliza-to przerwanie ciągłości łuku kręgowego pęknięcie kości kręgu z wytworzeniem szczeliny między wyrostkami stawowymi). To jest diagnoza z tomografi komputerowej. Serdecznie pytam czy Dr. Paluch mogą mi pomóc bo grozi mi skręcanie śrubami.Dzięki

Gość www.majos.com.pl
do Grzegorz32114 Opis radiologa to opis radiologa - lekarze nie leczą opisów tylko Chorego.... dlatego ma owszem znaczenie co pisze radiolog - ale o wiele istotniejsze jest co badamy u Chorego i jakie zgłasza dolegliwości - dlatego proponuję umówić wizytę na której dowiesz się czy jest możliwość uniknięcia operacji. Pozdrawiam.

Gość factor
szukam noclegu w Opolu, w sąsiedztwie gabinetu dr Palucha. Pacjent jest leżący, dlatego zależy mi na bliskości noclegu. Będę wdzięczny za kontakt.

Gość asś
witam! Czy dr Paluch leczy pozorne skrócenie kończyny(skręcenie miednicy)?

Witam a ja mam pytanie jak wyglądają te zapisy raz w roku w Ożarowie do dr Palucha. O której tam trzeba być zeby sie zapisać. Wiem,że zapisy są od 7 rano ale na pewno jest kolejka. Może ktoś mi pozdpowiedzieć? Pozdrawiam

Gość ad zapisy Paluch
Witam. Zapisy u dr Palucha w Ożarowie mazowieckim faktycznie są 1 dzień w roku - zawsze 1-szego lutego od 7 rano. Ja zapisywałem się jeszcze z kolejki praktycznie od wieczora dnia poprzedniego - nocując w samochodzie - teraz wiem os nowych Pacjentów że można też zapisywać się telefonicznie 22 7223038, jest tak że im wcześniej się jest i im wcześniej się dodzwoni - tym termin przyjęcia jest szybszy. Może w związku z tym że jest teraz strona www.paluch.info.pl może Doktor zdecyduje się także na zapisy meilem ;)

Gość Doktor_P
Witam, W obliczu nieprzeciętnej zimy będę bardzo wdzięczny za więcej szczegółow dot. zapisów do dr Palucha w Ożarowie. Chodzi o to, że na zapis może przyjść jedynie mój 72 letni ojciec, który ma problemy z kręgosłupem i obawiam się, czy wytrzyma, tym bardziej na takim mrozie :( - Jak wygląda kwestia kolejki, czy ludzie stoją, czy jakoś zapisują się na listy 'społeczne' i czekają w samochodach? - Jeśli przyjdzie się ok. 7-mej, to o której jest szansa na zapisanie się? - Jaka jest szansa na dodzwonienie się telefonicznie? Z góry serdecznie dziękuję. P.

Witam wszystkich Do Ciebie Mnola z ciekawości kto był tym chropraktykiem z gdanska? prosze na priva jarek@fizjomanual.com sam jestem terapeuta manualnym i jestem wdzięczny Panom Paluchom za pomagtanie takiej ilości osób i oczywiście propagowanie technik ręcznych - zdrowych nie inwazyjnych i nie farmakologicznych. Niestety mankamentem jest brak kontynuacji czyli specjalnych cwiczeń utzrymujacych zrównoważone ciało, oceny ergonomii miejsca pracy ( odpowiednie krzesło, wysokość biurka z komputerem itd), czy nauka prawidłowych nawyków posturalnych. Dla sceptyków - zawsze przy takim przerobie pacjentów zawsze znajdzie sie ktos kto niestety będzie uzdrowiony. Pozdrawiam Jarek

Gość jazopola
Mieszkam w Opolu i od 50 lat wynajmuję pokoik dla pacjentów i potwierdzam, że początki leczenia znajdują się w Opolu. Pierwszym masażystą był dziadek obecnych lekarzy Kazimierz Paluch. W Ożarowie jest syn Kazimierza Bolesław, w Opolu był śp Stanisław a teraz jego synowie, we Wrocławiu córka Adrianna. Metoda przy ścisłym stosowaniu się do zaleceń lekarzy daje rewelacyjne rezultaty. A widziałam tu już pacjentów o kulach, którzy nawet po tygodniu byli w stanie spacerować bez kul i to dużą ilość kilometrów, widziałam osoby, które chodziły na czworakach (tak jak zwierzątko) a na kolejny wyznaczony termin po 3 miesiącach przyjechały o własnych siłach na nogach. Widziałam człowieka, który wprawdzie chodził, ale był zgięty do przodu tak, że głowę miał przy kolanach i po kilku tygodniach się wyprostował, ale niestety przerwał kurację (stwierdził, że nic mu nie dolega) i po kilku latach wrócił w takim samym stanie. Teraz już pilnuje terminów i chodzi jak normalny zdrowy człowiek. Przykłady mogłabym mnożyć. Przestrzegam jednak przed przerywaniem kuracji, ponieważ nieraz się przekonałam (także na sobie), że termin wyznaczony przez lekarzy jest znaczący na tyle, że jeśli się go nie dotrzyma to po jakimś czasie wszystko wraca i zaczyna się kurację od początku. Osoby jeżdżące od lat do Opola są potwierdzeniem moich słów. Przede wszystkim nie ma trudności w dostaniu się na leczenie. W każdej chwili można zadzwonić i umówić się na leczenie. I proszę nie czytać wypowiedzi ajo bo to ktoś, kto za szybko się zniechęcił więc niech sobie cierpi i nie wypisuje bzdur.

Gość jazopola
Drogi ajo jeśli byłeś w Opolu to widziałeś ilu pacjentów obsługują Panowie Paluchowie w czasie jednego dnia (każdy pacjent co najmniej 2 razy dziennie) a wyobraź sobie, że każdy będzie ich zagadywał i zabierze im ok 3-5 minut a nawet minutę to o ilu pacjentów mniej będzie mogło skorzystać. A ponieważ byłeś tam tylko raz proszę, abyś się na ten temat w ogóle nie wypowiadał bo jesteś po prostu śmieszny.

Gość pier
bezsensowne wydane pieniądze ten sam zabieg wykonywany na obojętnie jaką dolegliwość po serii pseudo zabiegów ani promila poprawy . a co do rozmów to nawet weterynarz przy zabiegu pogadał z pieskiem! serdecznie nie polecam

Gość czy oni leczą
również sklerozę ????

Gość caryca1
Tak samo leczy Pan z Bydgoszczy. Czy skutecznie? Nie wiem. Mam kręgi szyjne zdeformowane L-3,4,5,6, a parę miesięcy temu po gimnastyce podwichnęłam sobie te kręgi. Nie mogłam chodzić, tak mi wirowało w głowie. Zlądowałam nawet na neurologii. Leki i do domu. Czy ktoś wie, jak takie podwichnięcia się leczy?

Gość z tych wpisów
widać, że te Paluchy to niezłe przekrętasy. Zrobili perfekcyjną maszynkę do trzaskania kasy.

Gość Wasiak Bartłomiej
Witam serdecznie, juz kiedys postowalem na tym forum a sprowadzilo mnie to samo co kazdego, bol kregoslupa, rwa kulszowa nacisk na dysk miedzykregowy. Zglebiajac temat zaczalem szukac rozwiazania dla siebie i trafilem na urzadzenie medyczne zwane lampa bioptron, moga panstwo uwierzyc lub nie ale gdybym sam tego nie przeszedl nigdy w zyciu nie pracowal bym dzisiaj w tej firmie. Jest to urzadzenie, ktore dzieki swiatlu spolaryzowanemu dociera w glab tkanki i regeneruje ja dzialajac na komorke, blone komorkowa jak i na przeplywajaca krew. Jest to jedyne urzadzenie na rynku, ktore odbudowuje kolagen miedzykregowy dzieki czemu przyczynia sie do szybkiej regeneracji nie tylko kregoslupa ale oparzen, owrzodzen, wszelkich problemow skornych jak rowniez leczy cukrzyce dzieki dotarciu swiatla do mikrokomorek, ktore to zapychaja sie nie chcac przenosic tlenu co konczy sie np. amputacja konczyny. Uratowalismy juz nie jedna konczyne jak i wiele malych i duzych problemow rozwiazalismy naswietlajac takimi urzadzeniami w biurze siedziby na Orkana 11 w Olsztynie. Mozna otrzymac karnet na 5 zabiegow za darmo kontaktujac sie ze mna pod numerem telefonu 696 486 409, moje nazwisko to Bartłomiej Wasiak. Pragne zaznaczyc, ze metoda jest bezinwazyjna w zyciu bym sie nie dal dotknac nikomu w tym miejscu, nie chce absolutnie negowac metody Panow Paluchow ale jesli chca panstwo szybko dojsc do siebie po zabiegach jak i sprobowac metody zanim dojdzie do zabiegow mozna to zrobic nie tylko u nas. Jest wiele takich punktow w calym kraju. Wszyscy zdajemy sobie sprawe, ze warto rowniez wzmacniac miesnie kregoslupa ale jak to zrobic jak sie nie mozemy ruszyc ?? Pozbycie sie zapalenia to najszybszy sposob a leki przeciwbolowe w tym przypadku mozna traktowac jako tabletki do ssania bo sa powlekane a na pewno nie pomagaja. Pozdrawiam.

Gość Klaudia33
Witajcie. Przekrętasy to mało powiedziane. Właśnie wracam z konsultacji u lekarza, bo nadal bez przerwy czuję ból i mam zaburzenia czucia jednej ręki. Diagnoza - operacja !!!!. Wysunął mi się dysk. Przed ich pseudozabiegami nie miałam żadnych dolegliwości z kręgosłupem szyjnym. Przyjechałam do nich bo bolał mnie odcinek piersiowy, a nie szyja. Bez żadnego badania odcinka szyjnego przystąpili do manipulacji szyją. Poddawałam się zabiegom w zaufaniu, że mi pomogą i że wiedzą co robią. Tak mi "pomogli", że teraz muszę iść na operację kręgosłupa szyjnego, który nigdy mnie przedtem nie bolał. Nie polecam ich największemu wrogowi. To koszmar. Nie zostawię tego tak!!!. Będą mieli proces murowany!!!! Kasę można trzepać ale nigdy kosztem ludzkiego zdrowia.!!!!. To oburzające ale jednocześnie bardzo przykre, że dla kogoś jest czyjeś zdrowie warte 350 złtocyh!!! dla kogoś na kim ciąży wyjątkowy obowiązek niesienia pomocy innym.

Gość Do Klaudii 33
Tym samym sposobem leczy dr Skórka z Lublina mnie też on zaszkodził ,musiałam poddać się operacji .Poprzez te jego uciski poszedł mi niedowład na nogę i ból miałam nie do zniesienia.Lecz są i osoby którym rzeczywiście takie leczenie pomaga,może gdy stan ich nie jest zbyt poważny to leczenie manualne wtedy pomaga.

Czytam te wypowiedzi i oczom nie wierzę. Osobiście leczę się u dr. Stanisława Palucha w Ożarowie od około roku. Pierwsza wizyta trwała ponad 40 minut i wyjaśnił mi dokładnie wszystko, a może i więcej. To prawda, że same zabiegi trwają bardzo krótko, ale mnie to nie obchodzi. Pojechałam tam w złym stanie, a wyjechałam w dobrym. Postęp z leczenia był dokładnie taki jak zapowiedział Pan doktor. Tak na marginesie to zastanawiam się nad tymi wszystkimi pomstującymi. Gdyby to była w kolejce nie było by tylu ludzi przyjeżdżających 3,5 a czasem i 10 lat i chwalących sobie skuteczność działania. Nie wyobrażam też sobie kogoś kto po leczeniu miał by niedowład lub był sparaliżowany i nie zgłosił by tego prokuratorowi. Mam wrażenie, że te wypowiedzi (wylewane pomyje) to działalność zazdrosnej konkurencji. Ostatnia sprawa. Zastanawiam się czy doktor Paluch dotarł do tego forum jak tak to serdecznie pozdrawiam Iwona M. Mławy.

Gość olawawa
Lista zaprzyjaźnionych ośrodków stosujących metodę dr Palucha: * PALUCH s.c. Prywatny gabinet lekarski i rehabilitacyjny Opole ul. Częstochowska 45 tel. (077) 455 07 40 * dr Adrianna Paluch-Morawska Wrocław ul Żeromskiego 60/6a tel. (071) 795 77 74 * dr Andrzej Skórka Lublin ul. Wojciechowska 7j tel. (081) 525 37 93 * Indywidualna Praktyka Lekarska GTM Maciej Majos Biała Podlaska, ul. Warszawska 32 tel. 601 365 566 http://www.majos.com.pl/ * dr Bogusław Kociumbas Nowy Dwór Gdański ul. Tczewska 28d tel. (055) 2474374 kom. 0 501 691 933 * dr Jarosław Jarliński Gdańsk tel. 602 696 612

Gość olawawa
Lista zaprzyjaźnionych ośrodków stosujących metodę dr Palucha: * PALUCH s.c. Prywatny gabinet lekarski i rehabilitacyjny Opole ul. Częstochowska 45 tel. (077) 455 07 40 * dr Adrianna Paluch-Morawska Wrocław ul Żeromskiego 60/6a tel. (071) 795 77 74 * dr Andrzej Skórka Lublin ul. Wojciechowska 7j tel. (081) 525 37 93 * Indywidualna Praktyka Lekarska GTM Maciej Majos Biała Podlaska, ul. Warszawska 32 tel. 601 365 566 http://www.majos.com.pl/ * dr Bogusław Kociumbas Nowy Dwór Gdański ul. Tczewska 28d tel. (055) 2474374 kom. 0 501 691 933 * dr Jarosław Jarliński Gdańsk tel. 602 696 612

Gość do iwony_m
Dziękuję Ci Iwonko za Twoją wypowiedź. Miałam takie samo wrażenie, czytając powyższe "wyznania", że to chora konkurencja. Zacytuję Pana Yarok ...."Dla sceptyków - zawsze przy takim przerobie pacjentów zawsze znajdzie sie ktos kto niestety będzie uzdrowiony". Nie rozumiem -"niestety"- będzie uzdrowiony, ale życzę Panu Jarkowi żeby też kiedyś, niestety, ktoś go uzdrowił. Ja od 11 miesięcy cierpię na ból kręgosłupa, który promieniuje mi na prawą nogę. Leczyłam się u znanych lekarzy w całej Polsce (to dopiero były ceny wizyt!!!!) i nic nie było lepiej. Niech ktoś nie pisze, że Paluchowie zbijają kasę, bo mnie ......... !!!!!!!. Trafiłam do Panów Paluchów z Opola. Napiszę szczerze pierwsza wizyta dała minimalną poprawę. Teraz wróciłam z drugiej i widzę już efekty. Pozdrawiam Jola

Gość Klaudia33
Do Joli Chora to ty jesteś. Widocznie niewiele masz wspólnego z prawem skoro tak chrzanisz głupio. Jedno to spieprzyć komuś kręgosłup a drugie to komuś udowodnić, a poza tym kodeks karny w sposób wyczerpujący penalizuzuje pewne czyny za które są przewidziane sankcje. Bardziej właściwa droga to droga postępowania cywilnego. Z konkurencją nic nie mam wspólnego, poza tym, że wydaję ogromną ilość pieniędzy na leczenie. Skoro uważasz, że wykonywanie komuś manipulacji w odcinku szyjnym bez posiadania w rękach jakiejkolwiek dokumentacji lekarskiej, bez prześwietlenia jest zgodne ze wskazaniami wiedzy i sztuki lekarskiej to życzę ci powodzenia w pogłębianiu twojej wiedzy bo jest marna. Pozdrawiam wszystkich wyznawców i fanatyków Paluchów. Wydaje mi się, że jest wiele ludzi którym też spieprzyli kręgosłup ale oni po prostu nie znają się na prawie, nie stać ich na prawników i wydaje im się, że nie są w stanie nic im udowodnić braku kompetencji. Tak też rzeczywiście jest bo ogromnie trudno jest udowodnić związek przyczynowy pomiędzy szkodą w postaci uszczerbku na zdrowiu a działaniem lekarza powodującego szkodę, gdyż nie wszystkie dolegliwości można zobiektywizować, są w dużej mierze subiektywne i jest też wiele innych czynników ale jak ktoś naiwny to niech wierzy że to cudowni uzdrowiciele.

Gość primo
Do Pani Klaudii 33, pisze Pani, że jej kręgosłup został uszkodzony i że chce Pani wytoczyć proces ale nie wspomina Pani, czy mówiła Paluchom, że jest niezadowolona z ich usłóg. Wydaje mi się, że zwykle taki powinien być pierwszy krok. Jeżeli usługa została źle wykonana i doszło do uszkodzeń to niech Pani wytoczy sprawę, jednak na chwilę obecną mam wrażenie, że pisze Pani tylko po to by " powylewać pomyje". Niech eksperci zbadają, czy zabiegi były szkodliwe, a później niech Pani to obwieszcza gdzie chce. Na chwilę obecną nie ma Pani jednak żadnych dowodów i tym bardziej nie rozumiem dlaczego psuje Pani im opinię swoimi komentarzami.

Gość kunic44
Witam! Czytając powyższe wypowiedzi jestem przerażony i nie wiem jak je skomentować. Sposób prowadzenia terapii przez Państwo Paluch jest nie do przyjęcia. Bardzo dużo osób, udzielających się w tym temacie cierpi z powodu przepukliny jądra miażdżystego, która to właśnie jest główną przyczyną dolegliwości bólowych w obrębie kręgosłupa. W takim przypadku polecam leczenie metodą McKenzie, która jest znana na całym świecie i daje bardzo dobre rezultaty bez konieczności kilkudziesięciu wizyt. Sam mogę przekonać się o tym, prowadząc leczenie tą metodą. Pozdrawiam wiele odważnych i igrających ze swoim zdrowiem ludzi. Nie dajcie się zwariować.

WItam, Czy ktos leczyl sie u dr Macieja Majosa w Bialej Podlaskiej? Mam zwyrodnienie odcinka szyjnego C2-C6 i czesci ledzwiowej L5. Prosze o jakos informacje odnosnie calej kuracji. email: asiabanka@o2.pl

Gość bynio
Witam Wszystkich na forum.Czytając niektóre posty jestem zaskoczony negawną reakcją niektórych ludzi na metody leczenia . Muszę napisać ,że to co robią Panowie Paluchowie to jest naprawdę wspaniała robota.Kilka ładnych lat temu kiedy żył jeszcze ojciec czyli Stanisław Paluch dostałem namiary.Była to chyba naprawdę deska ratunku dla Mojej Żony.Stwierzono u niej wypadnięcie dysku ,była wtakim stanie ,że właściwie nie chodziła a ból był nie do zniesienia była na silnych środkach przeciwbólowych i miała już skierowanie na operację na oodziale neurochirurgii .Zdecydowaliśmy się na wizytę w Opolu.Nie będę się rozpisywał ale rezultat był taki ,że po kilku wizytach W opolu z powrotem stanęła na stoku i jeżdziła na nartach.Fakt jest taki ,że co roku jeżdziła do Opola na Tygodniowe zabiegi. Jeżeli ktoś jeszcze ma wątpliwości to proszę napisać meila. Chętnię odpowiem na wszystkie pytania dotyczące leczenia mojej Żony. Szkoda tylko ,że ona sama nie może odpowiedzieć.Niestety w zeszłym roku zmarła na raka. Pozdrawiam wszystkich .Zbyszek mój e-mail :zbgl@wp.pl

Gość Cierpiący
No to teraz po przeczytaniu tych wypowiedzi zaczynam się bać, czy dobrze zrobiłem rejestrując się na pierwszą wizytę u Paluchów. Czy może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Pozdrawiam... Cierpiący

Gość do cierpiącego
Własnym przykładem rozwiewam Twoje wątpliwości. Panowie Paluchowie uratowali mi życie. Rok w bólach dał mi się we znaki, różni lekarze, rehabilitacja (praktycznie w całej Polsce i mnóstwo wydanych pieniędzy) i diagnoza natychmiastowa operacja. Pojechałam do Opola. Przyznaję pierwsza wizyta nie dała mi nic, drugą wyznaczyli mi już po po miesiącu, a nie po trzech tak jak normalnie się jeździ, odniosła niesamowite efekty (ból minął po 1,5 miesiąca). Mogę spać, chodzić, jestem szczęśliwa, a straciłam już nadzieję, że kiedyś przestanie mnie boleć. Teraz jadę na trzecią wizytę i będę kontynuować leczenie raz do roku. Pozdrawiam Jola