Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wredniak.

Im bliżej do ślubu tym bardziej człowiek ma dość?

Polecane posty

Macie tak? Wcześniej było wszystko ok, owszem załatwiało się, szybko super.. A teraz im więcej przygotowań, im bliżej to ja mam dość. Mama chce to, tacie wszystko jedno, teściowa tupie nogą, bo ona chce tak a nie tak, a teść kręci głową, a jak My wyrazimy swoje zdanie to nawet nas nikt nie słucha. paranoja jakaś.

też tak miałam, dopóki nie powiedziałam STOP - jak macie się wtrącać, to robimy wesele skromniejsze, jednodniowe, ale za nasze i po naszemu ;-) ! na razie jest wielka obraza, rodzice boczą się na mnie już drugi miesiąc, ale mnie i tak ulżyło

Gość poziomkowy-sorbet
no tak juz jest... a tesciowe sa najgorsze ot co:P a masz juz sukienke ?:)

Nam się nikt nie wtrąca :) mimo iż rodzice nam finansują :) i chwała Bogu,że mamy to co chcemy a nie że nam ktoś narzuca swoją wolę :) im bliżej tym fajniej ;)

Gość astryda
Darianka - ja tez 29 marca:)

oj też zazdroszczę, ja dopiero za całe długie sześć miesięcy, a chciałabym choćby jutro /gdyby nie to, że sukienka jeszcze nie gotowa ;-) /

ja szyję sukienkę w pracowni krawieckiej na wzór Maggie Sottero - chciałam koniecznie konkretny model, a w mojej okolicy to nierealne kupić oryginalną, więc teraz trzymam kciuki za panie krawcowe, żeby była choć w części podobna do oryginału ;-) na razie zdjęły ze mnie miarę, a pierwsza przymiarka za 2 m-ce

im bliżej ślubu to mamy dość :/ organizujemy i płacimy sami, jazdy z jednego województwa do drugiego i takie tam inne sprawy. Ale co nie zabije to wzmocni :)

poziomkowy-sorbet - mam juz sukienke :) u mnie jeszcze 3 miesiace i 22dni :) ehh no te tescowe..

Witam dziewczyny Ja mam wesele od jutr za 3 miesiące, narazie mam spokój.Nikt nie szaleje,kupiłam sukienkę, wisi sobie i czeka,wódeczka kupiona,zaproszenia też.Restauracja i zespół tez.Im bliżej tym bardziej się cieszę ale też boję.Z teściami mam spokój,bo sie nie wtrącają,narzeczony sam płąci za siebie.Moja mam trochę cudaczy, jestem jedna i chce żeby było idealnie,ale jak się na nią warknie to jest dobrze.

Ja ślubuję za niecałę 2 miesiące. Kiedyś to się super zgadzaliśmy, byliśmy jednomyślni, ale im bliżej wesela, to coraz bardziej kłócily się o każdą pierdołę, o kolor wstążki na zaproszeniu, o zupę na 1sze danie, o 1szą piosenkę, czy nawet o to że powinnam się całować z jego wujkami których 1szy raz na oczy widzę, jak jeździmy prosić...:-O Podobno to jest normalne i wszyscy przez to przechodzą, ale ja już jestem tym tak zmęczona, że najchętniej rzuciłabym to w diabły i pojechała wziąć ślub do Vegas:)

Teściowie się dzięki Bogu nie wtrącają, ale mój ojciec coś ostatnio zaczął. Uparł się żebym zaprosiła kilka osób z którymi może dwa razy w zyciu gadałam, ale "tak wypada". No trudno, zaprosiliśmy:( W sumie to mój ojciec, mimo że za wesele płacę sama. Po weselu biorę 2 tyg urlopu i jadę na wakacje, odpocząć po tej całej szopce. Zawsze chciałam mieć duże wesele, ale jak widzę ile to stresu z tym wszystkim, to jestem za legalizacją konkubinatu:-D

Laura Diaz z tymi kłótniami to mam podobnie... juz w pewnym momencie myślałam, ze coś jest nie tak i chyba nie pasujemy do siebie - bo kto by widział, by się non stop kłócić na temat jakis pierdół - ale burzliwe chcile minęły i coraz częściej dochodzimy do porozumienia... tak jak było zawsze

ja mam ślub za 2 tyg, a szczerze mówiąc wogóle tego nie czuję, wszystko idzie właściwym tokiem, powiem szczerze, że im bliżej tym ja jestem bardziej spokojna.

Lara27 ---> kiedyś chciałam sobie założyć takiego nicka jak twój ale był już zajęty, chyba jeszcze wtedy Lara26 czy 25:) Zostałam Larą na gg:)

u mnie nasi rodzice płaca nam za wesele (tak sami chcieli, ze chcą córkę wydać za mąz to jej wesele wyprawią jako ostatnia dana kase, po slubie już z mężem sami zarabiamy na siebie itd...) ale do czego dążę....moja Mama s enagle wymysliła, że ONA zaprosi na slub jakieś cioctki ciotek jej mamy babci siostry..kogośtam :o ludzi, z którymi mnie nic nie łączy ani ich w życiu nie widzialam, nawet nie wiem, jak się nazywają :o jakaś porazka starszna, nawet się z nią pokłóciłam, że to MY (Młodzi) decydujemy o tmy, kogo chcemy zaprosić, a ona mi wtedy z tekstem że to nie my a ci co placa zapraszaja gości :o wkurzyłam się :o

sękata-> ale ci mama powiedziala. u mnie jest tak ze w zasadzie rodzice robia tylko z tym wyjatkiem za ja nie mam taty i razem z mama mamy wspolne konto czyli tak naprawde to nasze pieniadze a nie tylko mamy. decydujemy jak na razie sami z T. o wszystkim a w szczegolnosci kogo prosic na wlasne wesele.

U mnie do ślubu jeszcze roczek, ale moja mama też już zapowiedziała, że zaprosi masę ludzi, których ja kompletnie nie znam ;/ nieco mnie to wkurza, bo najbliższa rodzina - to rozumiem (nawet jeśli części z nich zbytnio nie lubię, to może jakoś to będzie), no ale jakiś tajemniczy maminy kuzyn - \"bo się w dzieciństwie lubiliśmy\", jakieś jej przyjacióły, z którymi może być niezłe kongo - eech..starch się bać. Chociaż moja teściówka i tak pobiła wszystkich na głowę, najpierw powiedziała mi, że jestem jędzą, bo jej ostatniego synka zabieram, a potem powiedziała, że z ich strony będzie ze 100 osób...ba...ona nawet bezdomnych zaprosi, byle zrobić ichny tłum :) i co Wy na to??? hihi...bo ja niestety parsnęłam śmiechem prosto w jej twarzyczkę :)

Dlatego się nie oburzam :) ale tych bezdomnych, to chyba bym nie przeżyła :P hehe...

Hmmmm, jak mi większość ludzi potwierdzi odmownie (bo w końcu niektórzy nawet mnie nie znają za dobrze ani ja ich - jakieś tam przyszywane ciotko-kuzynki), to wynajmę sobie statystow, będą uwawać moich gości weselnych, a co:-P Wystarczy rzuciś hasło gdzieś pod sklepem i chętnych będzie tyle że hoho! :-D