Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

do podszywacza Klary 1001 - niski poziom dziecko sobą reprezentujesz, więc wysilaj się na f23, twoja obecność jest tam wskazana. Wszystkich innych serdecznie pozdrawiam!!!

Gość klara_1001
jestem dumna że się pode mnie podszywają - nie każdy zasługuje na taki zaszczyt

Jolkaza ----> dzięki za podpowiedż, udalo się zaczernić mojego nicka. Klara1001 na czarno, to ta prawdziwa , wszystkie czerwone to podszywacze. I tak będzie można poznać prawdziwego nadawcę danej treści. Na podzszywacza szkoda czasu i należy go ignorować !!!!

Panie Szczepanie i na tym forum, pragnę podziękować za udzielenie mi odpowiedzi w sprawie psiej toalety ( czyszczenie zębów).

Gość polo
kochani powiedzcie co z tymi psami ?jak w chwili obecnej wygląda ich sytuacja? czy coś się ruszyło do przodu?

Gość pinkye
bardzo mocno trzymam kciuki za powodzenie całej akcji. Tego sadystę, który je przetrzymuje porównuję do austriackiego Fritzla. Bezmyślne, wyrafinowane okrucieństwo. tego człowieka należy przymusowo leczyć. Psy powinny być dawno odebrane, są naprawdę w okropnym stanie. to wstyd i hańba dla Polski i dla Polaków. nie jesteśmy krajem cywilizowanym, niestety. O poziomie człowieka świadczy traktowanie przez niego zwierząt, a poziomie kraju- jego prawo i egzekucja tego prawa.

Mam takie pytanie dot. zwierząt. Niedawno telewizja POLSAT Wiadomości podała bardzo liczne przypadki złego traktowania zwierząt w Polsce oraz mocno skrytykowała polskie sądy i prokuraturę. W tej informacji dowiedziałam się, że sytuacje można by zmienić gdyby Polska podpisała pewien, ważny dokument. Lecz ze względu na czekające koszty finansowe, ten dokument nie został podpisany przez Polske. Dokument o jakim mowa zmieniłby obecne złe prawa zwierząt (sądzę, że nie dotyczy to nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt, że jest to coś innego). Jeśli ktoś wie o jakim dokumencie mówiły wiadomości POLSATU, to proszę niech coś napisze. Informacja prasowa, tak dla porównania \"polskiej niemocy\". \" Wzorem władz Szwecji, która niedawno zaostrzyła ustawę chroniącą prawa zwierząt, na podobny krok zdecydowała się bogata Szwajcaria. Prawo przyjęte pod koniec kwietnia przez parlament zacznie obowiązywać od września br. (Tu przykłady dot. świnek morskich,królików, chomików i innych gryzoni ). Jeśli ktoś złamie zakaz, grożą mu za to kary wynoszące nawet kilkaset franków - ostrzega jak najbardziej poważnie Marcel Falk, rzecznik prasowy urzędu do spraw weterynarii. Każdy, kto tylko będzie chciał sobie kupić psa, będzie musiał wziąć udział w 15-godzinnym szkoleniu z zakresu dbania o zdrowie fizyczne i psychiczne czworonoga. Okres przejściowy na dostosowanie kurników, stajni, obór (szerokie wybiegi, niekrępujące boksy itd.) do nowych regulacji prawnych bdzie trwał tylko do 2018 r.\" GLOS WIELKOPOLSKI 19 maja 2008 Tytuł art. \"Szwajcaria uznała prawo do godności dla roślin\" - Anna Przybyll Kilka zdań dla porównania jak jest u nas, w Polsce. Wracając do Kamieńca Z. , aż wstyd że obowiązki służbowe wójta musi wykonywać wojewoda.

Mam takie pytanie dot. zwierząt. Niedawno telewizja POLSAT Wiadomości podała bardzo liczne przypadki złego traktowania zwierząt w Polsce oraz mocno skrytykowała polskie sądy i prokuraturę. W tej informacji dowiedziałam się, że sytuacje można by zmienić gdyby Polska podpisała pewien, ważny dokument. Lecz ze względu na czekające koszty finansowe, ten dokument nie został podpisany przez Polske. Dokument o jakim mowa zmieniłby obecne złe prawa zwierząt (sądzę, że nie dotyczy to nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt, że jest to coś innego). Jeśli ktoś wie o jakim dokumencie mówiły wiadomości POLSATU, to proszę niech coś napisze. Informacja prasowa, tak dla porównania "polskiej niemocy". " Wzorem władz Szwecji, która niedawno zaostrzyła ustawę chroniącą prawa zwierząt, na podobny krok zdecydowała się bogata Szwajcaria. Prawo przyjęte pod koniec kwietnia przez parlament zacznie obowiązywać od września br. (Tu przykłady dot. świnek morskich,królików, chomików i innych gryzoni ). Jeśli ktoś złamie zakaz, grożą mu za to kary wynoszące nawet kilkaset franków - ostrzega jak najbardziej poważnie Marcel Falk, rzecznik prasowy urzędu do spraw weterynarii. Każdy, kto tylko będzie chciał sobie kupić psa, będzie musiał wziąć udział w 15-godzinnym szkoleniu z zakresu dbania o zdrowie fizyczne i psychiczne czworonoga. Okres przejściowy na dostosowanie kurników, stajni, obór (szerokie wybiegi, niekrępujące boksy itd.) do nowych regulacji prawnych bdzie trwał tylko do 2018 r." GLOS WIELKOPOLSKI 19 maja 2008 Tytuł art. "Szwajcaria uznała prawo do godności dla roślin" - Anna Przybyll Kilka zdań dla porównania jak jest u nas, w Polsce. Wracając do Kamieńca Z. , aż wstyd że obowiązki służbowe wójta musi wykonywać wojewoda.

Prawdopodobnie chodzi o Europejską Konwencję Ochrony Zwierząt Towarzyszących (Domowych) (ze Sztrasburga) i wdrażanie Dyrektyw UE w sprawie dobrostanu zwierząt gospodarskich

Gość no i co z tego....
i tak nie zdobedziemy żadnego medalu na olimpiadzie

pinkye-----> zupełnie się z tobą zgadzam, nic dziwnego, że w naszym kraju dochodzi do samosądów i to dość solidnych, konkretnych. Może coś takiego potrzeba w Kamieńcu Z. ?? Jedna konkretna akcja i sprawa jest załatwiona. Wtedy zjawią się różni dziennikarze i rozniosą sprawe na drobne części (przez miesic Kamieniec Z. będzie na antenie) dowiemy się kto doprowadzał psy do nędzy i śmierci głodowej, kto na to zezwalał, kto sprawe tuszował, omijał i lekceważył prawo. Piszę ostro ? Tak. Bo jak można zachować spokój i umiarkowanie w sprawie Kamieńca Z. i wszystkich urzędasów, policjantów, którzy pilnują zamkniętej kłódki na płocie Sobiecha i nie chcą widzieć co jest za płotem. To stare zamczysko nie jest atrakcją dla mieszkańców gminy lecz klątwą, która tak działa, że odbiera rozum i zamienia człowieka w bestie, która widzi tylko strone finansową. Nie dziwi mnie fakt, że w końcu ludzie biorą sprawę w \"swoje ręce \" i wyręczają cały aparat sprawiedliwości, który (nie tylko na przykładzie Kamieńca) jest beznadziejny.

Klara -->> witam Cię ! Bardzo lubię czytać Twoje teksty ( innych oczywiście też), piszecie ciekawie i prosto ,a co dla mnie najważniejsze mądrze.Popieram Was w całej rozciągłości. Pozdrawiam Was serdecznie!!! Pojawiajcie się częściej , cooo?

Witam !! jolkaza --->> dzięki za miłe słówko, rozumiemy się. Żal mi umęczonych, zamkowych zwierząt i ze spokojem nie mogę o nich pisać. Tak jest kiedy gminą dyrygują zmowne klany, sitwy, sekty.

Pozdrawiam Wszystkich ! Teraz muszę się dowiedzieć , co tam u nich słychać , idę na stronkę wrocławską.

Witam! Wójt dalej sobie kluczy! Niestety, ja się nie piszę na akcje radykalne, choć ręce mnie świerzbią. Nie chcę pisać na Forum co robimy lub zamierzamy, bo podejrzewam że sam Wójt albo jego ludzie lub poplecznicy śledzą fora internetowe i nasze strony. Niech nasze działanie będzie dla nich niemiłym i przykrym w skutkach zaskoczeniem. Pozdrawiam, Szczepan Kawski

Gość polo
jak wieść gminna niesie to jakieś psy zabrano na polecenie wójta i przekazano do schroniska .ale czy wszystkie tego nie wiem .

polp ---> jeśli jest prawdą, że wójt wywiózł psy, to trzeba się chyba dowiedzieć gdzie, ile i w jakim stanie zdrowia, bo to jest ważne. Napewno przestraszył się konsekwencji i teraz cichaczem chce rozmydlić sprawę i wymieszać z innymi psami albo pozbył się w inny sposób, aby prokuratura nie miała dowodów winy - to wybitny krętacz. A może psy zginęły z głodu, a oni zatarli ślady ? Wszystko tam jest możliwe. Myślę, że Pan z TOZu coś o tym wie. A jeśli trafiły do schroniska, to nie wiem czy dowiemy się prawdy !!

Witam! Z tego co udało mi się z Panią Elą ustalić, to były jakieś psy włóczące się po Kamieńcu i nie były to psy z Zamku. Sprawy się ruszają, bo zaczął działać Wojewoda i jego służby:-)) Wójt, jako właściciel Zamku, dostał odnośnie Zamku 6 nakazów z Woj. Inspekcji Budowlanej i od Woj. Konserwatora Zabytków. Może wreszcie pójdzie po rozum do głowy...

Gość ela1994
drogi panie Toz - dlaczego pana interesuja tylko psy z zamku, a te "włóczace się po Kamieńcu" juz nie ? Dzielisz pan psy na lepsze i gorsze ? Wstyd!!!!!!

A gdzie jest napisane, że tylko psy z Zamku mnie czy Panią Elę interesują, a psy biegające po Kamieńcu już nie? Zanim się kogoś osądzi to najpierw trzeba się upewnić jak jest faktycznie. W tym przypadku, jak zawsze zresztą, zainteresowaliśmy się losem tych psów. Czekamy na oficjalną odpowiedź z Urzędu Gminy w tej sprawie. Zatem wstydzić się powinna

A gdzie jest napisane, że tylko psy z Zamku mnie czy Panią Elę interesują, a psy biegające po Kamieńcu już nie? Zanim się kogoś osądzi to najpierw trzeba się upewnić jak jest faktycznie. W tym przypadku, jak zawsze zresztą, zainteresowaliśmy się losem tych psów. Czekamy na oficjalną odpowiedź z Urzędu Gminy w tej sprawie. Zatem wstydzić się powinna ela1994

Nooo Kochani zaczynamy głosowania !!!! Więc proszę sprężyć się i o tym pamiętać. Panie Szczepanie ja mam do Pana pełne zaufanie w sprawie podejmowanych przez Pana i innych osób interwencji w sprawie zwierząt, więc niech Pan nie daje się prowokować .Osoby wchodzące na tę stronkę incydentalnie na pewno nie są całkowicie zapoznane z całą sprawą. A z pańskich poczynań wcale nie musi się Pan tłumaczyć. A więc do dzieła i do głosowania.Pozdrawiam wszystkich i miłego dnia Wam życzę!!!!

Klara -->> ja wchodzę -- www.wroclaw.toz.pl , a jak jestem na ich stronie , klikam na witrynę miesiąca , która jest po prawej stronie na niebieskim tle i klikam na tym , ukazuje się to co nas interesuje.Pamiętaj tylko o banerach, które pokazują się po prawej stronie i klikasz na witrynę miesiąca ( lewa górna strona) i szukasz , a znajduje się tuż pod witryną wyróżnioną. Sory ,że tak późno, ale nie miałam połączeń.Pozdrawiam.