Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość TOZ Wrocław
olabogaaaaa Nie stać nas na zakup kamery, bo wydatków na zaspokojenie potrzeb zwierząt jest dużo więcej niż pieniędzy, które jak na razie udaje się nam zebrać. Poza tym, potrzebujemy kamerę cyfrową z możliwością nagrywania kilku godzin filmu, np. z całej kontroli w Zamku, a nie tylko niektórych ujęć. Kamery Mini DV nagrywają na kasety 30 i 60 minutowe, a to za mało, a poza tym ich akumulatory nie wytrzymują długich nagrań (czyli są wysoce niepraktyczne). Dlatego potrzebujemy kamerę cyfrową, które są w sklepach za 1000-1500 zł i więcej. Nagrania z telefonów komórkowych czy z cyfrowych aparatów fotograficznych, są z oczywistych względów za krótkie i o zbyt niskiej jakości, dla celów dokumentalnych i dowodowych lub edukacyjnych.

Gość olabogaaaaaa
No tak, fakt. Z tym że w mini DV można włączyć tryb LP, wtedy pojemnośc taśmy wzrasta o połowę a jakość prawie się nie zmienia. Akumulatorek można mieć zapasowy No cóz - może ktoś bogaty odpowie na wasz apel i wam coś kupi albo odda za darmo - tylko pewnie będzie jeszcze musiał zapłacic podatek (co za chory kraj!) Powodzenia !

Gość TOZ Wrocław
per aspera ad astra wielkie dzięki:-))

Gość TOZ Wrocław
TOZ Wrocław -> Zwierzę nie jest rzeczą - lecz istotą żywą - stworzeniem - naszym Bratem Mniejszym - szanuj, kochaj, chroń i traktuj humanitarnie każde zwierzę !!!!!!!!! Pomóżcie nam uwolnić i uratować psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim !!!!! www.wroclaw.toz.pl Szczepan Kawski

Gość polo
DO TOZ WROCŁAW- po dłuższej przerwie wracam,no wiecie wakacje już :)poczytaj sobie te wersety w biblii i wyciągnij sam wnioski ,co z tymi zwierzętami się dziejejak umierają.tylko mnie nie zrozum zle zwierzęta w raju na ziemi będą tylko nie te co juz umarły.A oto miejsca gdzie można je znależć:KSIĘGA RODZAJU rozdz 9werset1-4,list2PIOTRA 2:12,ewangeliaJANA11:25,26 EWANG.JANA5:28,29 EWANG JANA3:16 KS.OBJAWIENIA21:3,4 KS OBJAWIENIA20:12-14 KSIĘGA HIOBA35:11

Polo --->>> czy w każdy temat trzeba wtrącać dogmaty religijne ???? Mnie osobiście nie interesuje, życie poza grobowe, ani ludzi, ani zwierząt, wiem,,ze nie jest to kierowane do mnie , ale mnie drażni. Trzeba coś robić teraz i tutaj, a nie filozofować. Ale skoro masz taką potrzebę .... Pozdrawiam wszystkich, życzę miłego dnia. Moja suczka , we wtorek będzie miała operację ( nowotwór), wyniki krwi ma dobre i prześwietlenie płuc też w porządku , więc mam nadzieję, że będzie ok. , czego sobie życzę. Panie Szczepanie ! Teraz muszę zdobyć kartony i wysyłam do Was paczki.Szkoda tylko,że moja siostra mieszkająca w Swidnicy nie będzie teraz w W-wie, bo bym ją obciążyła dowiezieniem do Was.

Gość psy som pozyteczne
Katarzyna Cichopek w Bollywood? "Ta wiadomość nie ucieszy miłośników talentu pięknej Kasi Cichopek. Zdolna aktorka wpadła w oko hinduskiemu filmowcowi, który chce ją ściągnąć do Indii. Tam nasza Kasia ma olbrzymią szansę zrobienia gigantycznej kariery w Bollywood. Drzwi do hinduskiej fabryki snów stanęły przed nią otworem, ale to może oznaczać, że Kasia zniknie z naszych ekranów" - pisze "Super Express". Katarzyna Cichopek, która zdobyła rzeszę fanów rolą Kingi w serialu "M jak miłość", została zauważona przez jednego z hinduskich filmowców, który docenił jej talent. - Jest bardzo ładna i umie tańczyć - powiedział Saikat Basu. W Indiach w ciągu roku powstaje tysiące filmów. "Czasem słońce, czasem deszcz", "Monsunowe wesele" to tylko niektóre z nich, które trafiły do polskich kin. Jednakże, żeby odnieść sukces, wymagana jest umiejętność tańca. - Aby zaistnieć w Bollywood, trzeba umieć tańczyć kathak, indyjski taniec - mówi nam Dorota Łopatyńska, która zagrała już w czterech bollywoodzkich produkcjach. Jak wiemy, Kasia Cichopek z tańcem radzi sobie świetnie, co udowodniła wszystkim w programie "Taniec z gwiazdami". "Bollywood stoi więc przed Kasią otworem. Ale my się boimy, że bezpowrotnie utracimy naszą ukochaną Kasię" - zasmuca się "Super Express". - Kasia jest stworzona do tego, żeby być gwiazdą rodzimych mediów i seriali. Niech nigdzie nie wyjeżdża - oznajmił Tomasz Raczek, znany krytyk filmowy. Dodaj swój komentarz » Nie ma jeszcze żadnych komentarzy

Gość polo
przepraszam jeśli was to drażni ale nie ja podniosłem ten temat to TOZ pytał o to i zaczął od spraw duchowych.

Gość podnosszeeee
wysłane podnosze

Gość Klara 1001
Witam !! Po co wujtowi kolejna kontrola psów na zamku, co on dalej kombinuje i wymyśla ?? O faktycznym stanie wiedzą wszyscy i dalsze dokumenty o stanie i wyglądzie zwierząt są zbędne. Obserwując cały ten kamieniecki dramat oraz inne podobne (podam tylko jeden - Krzyczki Pieniążki 25 w gminie Nasielsk, 50 km od Warszawy) to uważam, że o tragicznym stanie zwierząt (np. schroniskowych) najlepiej wiedzą dziennikarze !! To oni pierwsi zawiadamiają tych wszystkich odpowiedzialnych za cały stan i oczywiscie chwała im za to. A gdzie praca i odpowiedzialność miejscowych służb (nie będę wymieniać) co robi warszawska straż dla zwierząt, która powstała (podobno) aby poprawić działalność TOZ-ów ?? Czy wykazała się ?? Raczej opadają ręce patrząc na to wszystko. Mamy stowarzyszenia, ustawę, przepisy a w rzeczywistości nic nie mamy. Jeśli dojdzie do spraw sądowych w Kamieńcu Ząbkowickim, to np. (zastanawiam się) czy PIW będzie miała chociaż małe kłopoty z powodu braku interwencji, działań, zainteresowań itd. ?? Co zbierze wujt, który drwi sobie ze wszystkiego i z wszystkich -ludzi i zwierzat. Myśle, że stare, średniowieczne prawo było lepsze, skuteczne, konkretne niż dzisiejsze wywody prawnicze, które zamotać mogą każdy paragraf i w końcowej fazie jest wina, tylko kary brak. Nadal jest to kraj w którym za "swoje" się nie odpowiada !!! Czy Kamieniec Ząbkowicki będzie inny, tj. czy będzie kara???????????? Jeśli tak, to będzie przykładem na inne takie przypadki których w kraju jest bardzo dużo.Nie będę podawać dalszych przypadków, bo strona ta jest dla innych zwierząt.

Gość polo
od dłuższego czasu odnoszę wrażenie że ten wójt zaczyna i ludzi tak poważnie traktować jak te psy -czyli zero reakcji na wiele ludzkich problemów .

Gość Leo zostaje
Beenhakker zostaje! PIŁKA NOŻNA: POLSKA REPREZENTACJA TVN24 /Radek Pietruszka Przez blisko dwie godziny Leo Beenhakker tłumaczył się przed zarządem PZPN z występu kadry na Euro. Po wyjściu z sali Holender stwierdził, że ma ważny kontrakt do 2010 roku i zamierza go wypełnić. Natomiast z drużyną narodową pożegnali się jego asystenci - Dariusz Dziekanowski i Adam Nawałka. Zbigniew Koźmiński o decyzji PZPN-u w sprawie Leo Beenhakkera Rzecznik PZPN-u o asystentach Zobacz infografikę Większość naszych internautów uważa, że leo powinien nadal pracować z kadrą narodową Bogusław Kaczmarek sam zrezygnował z funkcji asystenta, Adamowi Nawałce i Dariuszowi Dziekanowskiemu wygasły kontrakty. Kto zajmie ich miejsca - tego Leo Beenhakker ani PZPN jeszcze nie zdradzili. - To chyba coś znaczy, że wszyscy moi koledzy po fachu, którzy byli na Euro 2008 są teraz na urlopach, a ja jestem tu - powiedział po wyjściu z sali obrad Beenhakker. Niektórzy członkowie zarządu chcieli dymisji trenera. Jednak zdecydowanym obrońcą Beenhakkera okazał się prezes Michał Listkiewicz. (przeczytaj więcej o opiniach członków zarządu PZPN) Nie chcieli dymisji Mimo krytycznych uwag wobec holenderskiego szkoleniowca żaden z członków zarządu PZPN - jak relacjonował rzecznik prasowy związku Zbigniew Koźmiński - nie domagał się skrócenia kontraktu Leo Beenhakera. Natomiast raport z Mistrzostw Europy przedstawiony przez szkoleniowca naszej reprezentacji uznano za nie satysfakcjonujący. Byli trenerzy kadry - a dziś członkowie władz związku - Jerzy Engel i Andrzej Strejlau poprosili Holendra o przedstawienie szczegółowego raportu, który ma zawierać: plany treningów, stan zdrowia wszystkich piłkarzy oraz inne specjalistyczne dane. Kozmiński stwierdził, że Leo Beenhakker ma to uczynić "niezwłocznie" - czyli do końca lipca. Jak przypomniał rzecznik, poprzedni selekcjonerzy naszej reprezentacji - Paweł Janas czy Jerzy Engel - składali takie reporty po przegranych mistrzostwach świata. Mniej asystentów PZPN zmniejszył liczbę asystentów trenera reprezentacji. Holender będzie mógł wybrać sobie jednego pomocnika z pośród nazwisk zaproponowanych przez związek. Kozmiński poinformował, że pod uwagę są brani tak zwani "młodzi trenerzy". Według słów rzecznika, nie zapadły żadne wiążące decyzje co do holenderskich współpracowników Beenhakkera. Rzecznik zdradził, że Leo Beenhakker tylko raz podczas przesłuchania poczuł się dotknięty, kiedy zarzucono mu, że selekcja przeprowadzona została nie tylko pod kontem sportowym. Zgodnie z obowiązującym kontraktem z PZPN Leo Beenhakker powinien pozostać selekcjonerem polskiej reprezentacji do końca eliminacji mistrzostw świata 2010 w RPA. Internauci chcą Beenhakkera Przytłaczająca większość naszych internautów orzekła, że Leo Beenhakker powinien nadal pracować z reprezentacją. Co więcej Holender nie powinien także zważać na krytykę "skompromitowanego PZPN". Tylko 10 procent uczestników ankiety było odmiennego zdania. Leo Beenhakker zostaje - jak oceniasz decyzję PZPN? doskonale, to najlepszy trener jakiego możemy zatrudnić dobrze, to spora szansa dla naszej reprezentacji w porządku, że dali mu jeszcze szansę - ale trzeba go dokładnie rozliczać nie sądzę, widzę małe szanse żeby osiągnął więcej niż dotąd bez sensu, drużynie potrzeba zmiany trenera zobacz wyniki

Gość uuuuuuuuuuuupppss
No i co dalej z tymi psami , wójtem , prokuratura itp. ?

Jeśli interesuje Cię ten temat to proszę wejść na stronkę TOZ Wrocław i w aktualnościach na pewno wszystkiego się dowiesz.Pozdrawiam.

Gość ta stronka nie działa
Moze towarzystwo juz nie istnieje ?

Gość TOZ Wrocław
strona TOZ działa bez zarzutu www.wroclaw.toz.pl

Gość a psy jeszcze działają
????

Gość Klara1001
Nie wiem czy wolno zapytać, ale męczy mnie ciekawość czy coś się wydarzyło pozytywnego w dniu 4 lipca, czy kontrola organizowana przez wójta odbyła się i co ona dała. Dla kogo i komu ona była potrzebna, bo stan tych zwierząt jest bardzo dobrze znany od lat. Nie mogę nić znaleźć na stronie TOZ-u. Pozdrawiam

Gość TOZ Wrocław
mamy mnóstwo spraw i brakuje czasu, ale informacja będzie na stronie - dam znać:-)

Klara -->> pozdrawiam Ciebie i wszystkich pozostałych. Powinniśmy głosować na ich stronę internetową.Już od wczoraj to robię.

Gość klara1001
Ja też codziennie głosuję. Zachęcam wszystkich i pozdrawiam

Gość hau-hau-hau
:P

Gość TOZ Wrocław
sprawa zmierza do finału jeśli chodzi o odebranie psów :-))

Gość szukam i nie widze
gdzie to głosowanie :(

Gość TOZ Wrocław
sorry! ale naprawdę wystarczy uważnie przeczytać ten tekst aby się zorientować co należy zrobić :-(