Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość panie toz
Mój sąsiad jest bardzo okrutny. Jak jego wilczur chciał sie rzucic na innego psa na spacerze to ten zdzielił go smyczą przez grzbiet. Co za okrucieństwo. Czy trzeba donieśc na tego podłego cżłowieka ?

do Pana TOZ i panie toz---->>>> jak masz pisać pierdoły, to lepiej ten czas poświęć na naukę , ignorancie.

do Pana TOZ i panie toz --->>> zamiast pisać pierdoły, lepiej yen czas poświęcić na naukę , ignorancie.

do Pana TOZ i panie toz --->>>zamiast pisać pierdoły, poświęć ten czas na edukację , ignorancie.

Gość do jolkaza
czemu piszesz to samo 3 razy ? masz nas za idiotki?

nikogo nie uważam za idiotę ani idiotkę, ale miałam problemy z kompem i myślałam,że nie poszło.To tyle wyjaśnienia.

Oczywiście podnoszę temat. Dzisiaj idę na pocztę. Pozdrawiam.

Gość Klara1001
Wiem, że ta strona poświęcona jest pieskom zamkowym, ale przy tej okazji chcę zapytać od czego zacząć aby powstała u nas w Polsce taka policja dla zaierząt jak jest np. w Angli czy USA - przykłady mamy w swoich telewizorach. Czy początek jest w MSWiA ? Mamy nowy Rząd, nowego ministra i dużo obietnic wyborczych, a więc może tak spróbować zacząć - tylko nie bardzo wiem jak. Wiem, że jesteśmy mniej zamożni, ale też wiemy wszyscy dobrze, jak duże pieniądze sa marnowane w różnych resortach, na różnych szczeblach administracji państwowej, wystarczy tylko baczniej się temu przyjrzeć. Taka jednostka policji dla zwierząt to: zatrudnienie, a przede wszystkim lepsza ochrona i większy szacunek dla zwierząt, lepszy porządek. Powstające nowe, różne fundacje nie zmienią złego stanu jaki u nas jest, bo oprucz telefonu i konta bankowego nic więcej nie mają, a działalnośc ich też jest bardzo różna. To jest taki marsz w miejscu. Ta straszna gmina - Kamieniec Ząbkowicki z zagłodzonymi psami zamkowymi powinna satać się drabiną do powstania policji d/s zwierząt. To może być gotowy scenariusz do filmu, bo sprawowanie władzy przez miejscowych włodarzy jest "wyjątkowe" !! A więc, od czego zacząć budować, tworzyć nową formacje policji d/s zwierząt. Myślę, że powinny się zmienić przepisy, które określą prawa i obowiązki takiej policji. To wszystko dotyczy zwierząt zamkowych.

Gość TOZ Wrocław
Witam! Sprawa, poruszona przez Klarę1001, stanowi od dawna przedmiot naszych działań, o których na razie nie piszemy, bo rozgłos, póki nie ma gotowego projektu, nie jest potrzebny. Nie mniej, taka struktura niechybnie powstanie. Pozdrawiam, Szczepan Kawski PS. Zapraszam na naszą stronę www.wroclaw.toz.pl , na której zamieszczamy wiele ważnych i ciekawych informacji, a także porad i opinii. Nasz serwis edukacyjno-informacyjny jest dla Was - możecie na nim zamieszczać zdjęcia swoich zwierząt, dawać ogłoszenia, pisać komentarze do artykułów i możecie otrzymywać newslettery, i to wszystko będzie dla Was dostępne o ile założycie sobie na naszej stronie konto (czyli o ile zarejestrujecie się), a potem po zalogowaniu możecie korzystać z możliwości jakie daje nasza strona. Dodatkowo, do swojej skrzynki pocztowej będziecie otrzymywać wiadomości z naszej strony.

przeczytałam , pozdrawiam, i oczywiście podnoszę .Hej!

Witam wszystkich !!!! Dzisiaj wysłałam parę groszy dla Psów z Zamku. Pozdrawiam.

Panie Szczepanie - otrzymałam informację o konieczności leczenia MAXIMKI - ponieważ dzisiaj zrobiłam , to co wcześniej pisałam, a zachodzi wyjątkowa sytuacja i należy pomóc, proszę , jeśli to możliwe, przeznaczyć te parę groszy dla tej suczki. Na razie nie mam innych możliwości. Pozdrawiam.

Gość TOZ Wrocław
Jolkaza - oczywiście - napisz tylko na maila jaka to kwota, to przekażę tę informację i pieniądze zostaną przekazane dla Maximy. Bardzo dziękuję:-)

Gość Klara1001
Witam ! Panie Szczepanie, bardzo dziękuję za informację, takie wiadomości poprawiają nastrój. Chcę jeszcze dodać, aby w nowych przepisach był nakaz, żeby każdy pies miał obowiązkowo czip. To powinien być żelazny nakaz. Właściciel (opiekun) musi być odpowiedzialny za swojego psa tak, jak za swoją rodzine. Za porzucenie, wywiezienie powinna być kara od 5.000 tys. Nareszcie koniec byłby z bezdomnością. Nie tak jak dzisiaj - właściciel nie ma żadnych obowiązków wobec swoich zwierząt. Kiedy chce wywozi do lasu, za miasto itd. i nic mu za to nie grozi, to musi się zmienić, a schroniska wypełnione po brzegi. Nie mogę się zalogować na koncie, ponieważ nie korzystam jeszcze ze swojego komputera i chociaż w ten sposób chcę dać swój głos w sprawie zwierząt, znam wszystkie nowe wiadomości (mam taką możliwość). Dziękuje i pozdrawiam.

Jestem u Was zarejestrowana i dziękuję za wiadomości. Pozdrawiam wszystkich.

Klara -->> jestem z Tobą i w zupełności się zgadzam z tym o czym napisałaś.

Gość no tak koty sa lepsze
bo sraja dzieciom w piaskownicach :P toz broni wszystkich zwierzat nie tylko psow-to tak na marginesie....

Gość Klara1001
jolkaza ----> Ok, Ok, rozumiemy się !! Pozdrawiam .

Gość polo
witam! w gazecie regionalnej ukazał się artykuł o psach w kamieńcu ponoć jakiś gość z USA złozył doniesienie do prokuratury o złym traktowaniu psów na zamku.czy wam coś wiadomo o tym?

Gość i coooooooo
co z tymi psami>?

Gość polo
narazie cała ta afera ucichła

Gość TOZ Wrocław
Witam! Nic nam nie jest wiadome o tym, żeby ktoś złożył jakieś zawiadomienie. My składamy zawiadomienie w poniedziałek, a jutro wysyłamy do SKO zażalenie na wójta, bo nadal nic nie robi, a po tym jak mu SKO unieważniło ostatnią decyzję, w której tylko 9 psów i 7 szczeniąt raczył chcieć odebrać, a mimo to tego nie zrobił, mimo, że miał taki prawny obowiązek, to wójt wydał postanowienie o umorzeniu postępowania egzekucyjnego - po prostu bezczelność z jego strony!

Gość TOZ Wrocław
Witam! UWAGA! POMÓŻCIE! Pilnie szukamy domu tymczasowego lub opiekunów dla ok. 3 miesięcznej suczki mieszańca (to jedna z 3 szczeniąt uratowanych już wcześniej z Zamku - jest już gotowa do adopcji), o docelowej wielkości niewielkiego owczarka niemieckiego, która nadaje się do domu z ogrodem. kontakt e-mail animals3@zotozwro.org.pl