Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość TOZ Wrocław
Z trzech szczeniaków które zabrałem z Zamku z Panią Ela z Fundacji dwa mają już domki, w tym dla Szczepcia załatwiła domek pani Joasia J., a dla Madzi znalazłem domek ja (moim staraniem), szukamy tylko domku dla Dorci, a tymczasem potrzebny jest dla Dorci transport z Wrocławia do Kłodzka. Pozdrawiam PS. Dla tych, którzy pogubili się w sprawie psów z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim i nie widzą jak to się odbywało od 18 lat i ile różnych organizacji i osób bezskutecznie próbowało coś dla psów z Zamku zrobić, to zachęcam do lektury wiadomości na ten temat, zamieszczonych na stronie TOZ we Wrocławiu, na której jest wszystko szczegółowo opisane www.wroclaw.toz.pl

Ach witam Wszystkich !!! Cóż za polemika , ho ho ho ! Niektórzy (wyszczególniać nie chcę ), wpadają w tej dyskusji z jednej skrajności , w drugą. Ale pewnie i taka dyskusja jest potrzebna, czyli odnosi jakiś skutek, czyli jednak ludzie się tym tematem interesują, zapewne nie tak jakbyśmy sobie tego życzyli. Ale nic to ! Zaczęłam zbierać gazety ( zwykłe) i za jakiś czas wyślę paczkę. I mam pytanko jedno skromne - czy nie używane kołdry i poduszki, czy koce wchodzą w zakres Waszych zainteresowań ? P O Z D R A W I A M .

Ach jeszcze jedno chciałam napisać, otóż na kafeterii nikt nie ma monopolu na tematy poruszane na forach jak też na wiek osób uczestniczących w dyskusjach. I jeśli" ktoś" napisał,że to jest dla młodych , to się serdecznie uśmiałam , takiego żartu dawno nie słyszałam.

Gość Klara1001
Witam !! Tak, to prawda, że było trochę w bok, ale to nic, bo i tak wszystko kręci się by uratować zamkowe zwierzaki, a troszke takiej refleksji w codziennym biegu też się przyda. Ucieszył mnie art.231 KK, tylko czy tym razem prokuratura nie ukręci sprawy?? Z ostatniej informacji wynika, ze pojawiła się nadzieja, oby tak się stało. Sprawa Kamieńca powinna stać się głośna i powinna zadziałać na inne podobne sprawy. W nowym tygodniu postaram się "coś" wysłać na konto. Przy tej okazji proszę o informacje, może ktoś wie gdzie można kupić profesjonalną klatke-łapke dla kotków. Szukałam w kilku sklepach, ale bez powodzenia, nawet sprzedawcy nie wiedzą gdzie szukać. Kiedyś widziałam dużą i ciężką klatke dla lisów i jenotów i ze względu na gabaryty dla kotów nie nadaje się. Jeśli ktoś wie, to bardzo proszę o informacje lub adres punktu (sklepu, zakładu itd). Może w wielkich sklepach jakie teraz powstają coś takiego znajdę. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam.

Gość TOZ Wrocław
Jolkaza nieużywane kołdry i poduszki oraz koce, a nawet stare swetry czy bluzy flanelowe czy T-shirt'y = wchodzą w zakres naszych zainteresowań, bo doskonale nadają się na legowiska dla psów i kotów

Gość TOZ Wrocław
Pozdrawiam

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Dobrze, że Pan wspomniał o bluzach i innych koszulach, bo wolę dla Was przekazać niż dać do PCK, ponieważ, większość rzeczy oni dają (sprzedają) do \"ciucholandów\". A teraz wiem, że mam inne możliwości. Serdeczne dzięki.

Gość Miłosniczka piesków
Gratulacje! A może tym uratowanym pieskom potrzebny jest papier toaletowy ? Jestem gotowa ofiarować 100 rolek bo pieski też potrzebiją higieny

Miłośniczka piesków - tak Cię to ruszyło o PCK ? A może to nie prawda ? Mam znajomą pracującą w jednej z filii PCK i coś niecoś wiem na te tematy.Możesz ze mną na te tematy nie polemizować, bo jesteś za cienka .A ja wolę przeznaczyć to co mogę właśnie dla zwierzaków i nie tylko dla psów, niźli dla innych, a mam konkretne powody, żeby tak postępować i nie widzę potrzeby być złośliwym, czy sarkastycznym.Pozdrawiam.

Gość TOZ Wrocław
Oczywiście, używane rzeczy, wymienione wcześniej, ale czyste są tak samo dobre dla zwierząt jak nieużywane. :-) A papier toaletowy, też jest przydatny, ale ręczniki papierowe jeszcze bardziej - np. do zbierania moczu, kału czy wymiocin - bo to różnie ze zwierzakami bywa... Pozdrawiam

Gość TOZ Wrocław
Oczywiście, używane rzeczy, wymienione wcześniej, ale czyste są tak samo dobre dla zwierząt jak nieużywane. :-) A papier toaletowy, też jest przydatny, ale ręczniki papierowe jeszcze bardziej - np. do zbierania moczu, kału czy wymiocin - bo to różnie ze zwierzakami bywa... Pozdrawiam

Gość TOZ Wrocław
Oczywiście również używane rzeczy, spośród wymienionych przeze mnie powyżej, byle były czyste, też się doskonale nadają, tak samo jak nieużywane. A papier toaletowy jest także przydatny, choć ręczniki papierowe jeszcze bardziej, bo to często trzeba zbierać mocz, kał i wymiociny po zwierzakach. Nie zawsze jest łatwo i przyjemnie...., zwykle nie jest lekko ... Pozdrawiam

Gość TOZ Wrocław
Sorki, coś się zacięło na stronie i nie wiedziałem czy tekst dotarł, więc go spróbowałem odtworzyć - posty nie są identyczne, ale są dwa z tego powodu :-) Pozdrawiam ponownie

Gość TOZ Wrocław
naprawdę coś walnęło na stronie, bo są już trzy, w tym dwa identyczne - jeszcze raz przepraszam, ten spam to nie moja wina :-)

Gość duszyczka katarynka
Do jolkaz: twoje złośliwe komentarze odstraszają ludzi od całego przedsięwzięcia. A może jesteś w zmowie z Wójtem ? Pan Toz przynajmniej pisze kulturalnie :P

Gość TOZ Wrocław
Hejka Moje Drogie i Moi Drodzy :-) Odrzućcie animozje i niech Was odejdą emocje :-) Toć o dobro zwierząt tu chodzi :-) Pozdrawiam, Szczepan Kawski

Gość klara1001
Witam !! Serdeczne dzięki za informacje w sprawie klatki-łapki dla kotów !!!! POZDRAWIAM !!!

Gość TOZ Wrocław
klara1001 naprawdę nie ma za co :-)

Gość Pan Wujt
chyba mnie te psy zagryzom

Gość odebrali mu w koncu te psy
? w jakim kraju my zyjemy? moze do sejmu napisac? do kilku polsow, personalnie? chyba nie bedzie im wypadalo sie tym nie zajac. i naglosnic sprawe?

Gość TOZ Wrocław
Wszystko jest opisane na naszej stronie www.wroclaw.toz.pl Samorządy maja dużą autonomię i jeśli Wójt nie jest zależny od jakiejś opcji politycznej, a jest uwikłany w układy lokalne, to żaden poseł nie ma na niego wpływu (tego już próbowaliśmy - kilku posłów z Wójtem rozmawiało bez skutku)

Gość toz to zawsze tak było
W Rzeczypospolitej: szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie "Czasy się zmieniają, ale pan zawsze jest w komisji" - cytat z filmu.... :P

Gość TOZ Wrocław
UWAGA PILNE !!!!!!! TOZ we Wrocławiu prosi osoby, które dysponują kamerami video i mogą pojechać do Kamieńca Ząbkowickiego lub mogą wypożyczyć TOZ taką kamerę, w celu nagrania filmu z kolejnej kontroli organizowanej przez Wójta w Zamku, w dniu 4 lipca br. (piątek), o zgłaszanie się do TOZ: Szczepan Kawski - 602-732-179, animals3@zotozwro.org.pl

Gość TOZ Wrocław
A może ktoś może nam zasponsorować kupno takiej kamery?

Gość TOZ Wrocław
UWAGA PILNE !!!!!!! TOZ we Wrocławiu prosi osoby, które dysponują kamerami video i mogą pojechać do Kamieńca Ząbkowickiego lub mogą wypożyczyć TOZ taką kamerę, w celu nagrania filmu z kolejnej kontroli organizowanej przez Wójta w Zamku, w dniu 4 lipca br. (piątek), o zgłaszanie się do TOZ: Szczepan Kawski - 602-732-179, animals3@zotozwro.org.pl PS. A może ktoś może nam zasponsorować zakup takiej kamery?