Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

www toz pl

Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim umierają z głodu - okaz serce i pomoz!

Polecane posty

Gość Klara1001
Witam ! polo ----> jeśli jest to prawda, to podaj żródło tej wiadomości tj. tytuł gazety, z dn., tytuł artykułu itd., napewno z chęcią poczytamy wszyscy. A jeśli jest to kłamstwo, to uważam, że wiadomość pochodzi od stróży pałacowych, czyli od wójta i Sobiecha.

Witam Wszystkich !! Zarejestrowałam się u Was i dziękuję za informacje.Czytam na bieżąco. A wracając do rozprawy sądowej w sprawie niedźwiadka, to uważam,że jeśli tak mają wyglądać wyroki sądowe - to ja przepraszam, ale to jest nieporozumienie. Mam telefon w Plus GSM i uczestniczę w Programie 5 Plus, a punkty zebrane w tym programie przeznaczam zawsze na Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami.Jedyny mankament to taki, że nie można tych zebranych punktów przeznaczyć na konkretne Towarzystwo Opieki tylko na wskazane przez Plus GSM. Zaznaczyć też muszę,że te punkty to konkretna gotówka przekazywana do Towarzystwa.Kiedyś dostałam podziękowanie od nich.

Gość Klara1001
Witam ! Wyroki sądowe, jakie zapadają w sprawie zwierząt ośmieszają sąd i samego sędziego, przykłady: - Kamieniec Ząbkowicki - zagłodzone psy wójta i Sobiecha, - psi smalec w prywatnym schronisku i komentarz sędziego o wysokiej karze - oprawcy wracają do domu, - zabity niedżwiadek w górach - zasądzona kara ośmiesza cały sąd, - zaginione koty z wrocławskiego ZOO - winnego jakoś trudno osądzić, sprawa w toku - zobaczymy, Zobaczymy jaki będzie wyrok za łosia. Te wszystkie przykłady mówią, że konieczne są duże zmiany , duże kary finansowe, pozbawienie wolności itd. Ale nie wolno zrażać się problemami, tylko zmieniać to zło wszelkimi sposobami jak tylko się da.

Gość polo
artykuł o tym zawiadomieniu przez miaszkańca USA ukazał się w ECHO tygodniku regionalnym. Gazetę kupiono w poniedziałek .muszę sprawdzić datę . Nie mam możliwości w tej chwili -odezwę się.

Gość klara1001
Polo----> dziękuję, czekam na dokładną date, chcę znać treść tego artylułu, bo to ważna sprawa.

Gość polo
artykuł o tym zawiadomieniu mieszkańca USA ukazał się w tygodniku ECHO z dnia 3 czerwca

Witam wszystkich! Trochę mnie nie było na kompie.Przeczytałam wasze . I oczywiście podnoszę temat.

Gość hngngngh
psy zdychaja a nie umieraja głabie!!!!!!!!!!!!!!!!Umiera człowiek!!! psy koty i inne ścierwa zdychają!!!!

Gość TOZ Wrocław
Człowieczeństwo zobowiązuje. Niestety hngngngh, osoba, która nie ma odwagi ujawnić swojego imienia i nazwiska, nazywając Stworzenia Boże ścierwami, sam nie zasługuje na miano człowieka, który jako reprezentant(ka) najbardziej inteligentnej istoty żywej na Ziemi, powinien(powinna) wykazać szacunek do innych Stworzeń i nie wywyższać się ponad Nie oraz nie wyrażać się o Nich pogardliwie. Hngngngh w ten sposób odnosząc się do Zwierząt, naszych Braci Mniejszych z całą pewnością nie zasługuje na Królestwo Niebieskie. Hngngngh polecam refleksję nad słowami św. Teresy z Avila "Kto wie, czy zwierzęta nie będą miały coś do powiedzenia w naszej sprawie na Sądzie Ostatecznym" Św. Teresa z Avila i słowa św. Franciszka z Asyżu: Wszystkie stworzenia ziemi czują, jak my Wszystkie stworzenia ziemi pragną szczęścia, jak my Wszystkie stworzenia ziemi kochają, cierpią i umierają jak my. A więc są one nam równowartościowymi dziełami Wszechmogącego Stwórcy Św. Franciszek z Asyżu i jeszcze „Los człowieka podobny jest do losu zwierząt” Księga Koheleta (Koh 3, 18-22)

Gość klara1001
Nic dodać, wszystko zostało powiedziane!!

Gość polo
No cóż tak do końca to zwierzęta nie są równe człowiekowi księga kaznodziei zwraca uwagę na fakt że my jesteśmy w takiej samej końcowej sytuacji jak one tzn.one umierają tak samo jak i my.My jednak mamy możliwość zmartwychwstania a one niestety nie.

Gość TOZ Wrocław
POLO i to co piszesz nie jest wcale pewne, bo n igdzie nie jest zapisane czy zwierzeta nie zmartwychwstaną, bo to tylko my, ludzie jesteśmy obarczeni grzechem pierworodnym, i to tylko my ludzie potrafimy dokonywać rzeczy sprzecznych z Prawami Boskimi

Gość do pana toz
kolego, jak będziesz tutaj pisał językiem w stylu radia maryja to masz duże szanse na to że cię po prostu wyśmieją i cały twój wysiłek pójdzie na marne...To jest forum młodych ludzi, a nie starych dewotek

Gość TOZ Wrocław
Hehehehe Po pierwsze nie jestem twoim kolegą, a po drugie nie odróżniasz dewocji od elementarnych i uniwersalnych podstaw człowieczeństwa, o których pisałem podając rożne cytaty. Podobne stwierdzenia można znaleźć w pismach innych religii i w wypowiedziach ich Bogów oraz proroków. Ale o tym wiedzą ludzie wykształceni i oczytani, którym nie trzeba aż tak łopatologicznie wyjaśniać pewnych spraw. Ja tylko zasygnalizowałem poglądy humanistyczne i humanitarne od strony jednej z religii, ze strony najpowszechniej wyznawanej wiary w Polsce, jakbyś tego przypadkiem też nie wiedział. Pozdrawiam

Gość do toza czy jak mu tam
To ty masz w ogóle kolegów ? (to taki cytat z filmu nomem omen "Psy") Lepiej wygłaszaj te swoje androny w radiu rydzyka w przerwach pomiedzy pisaniem kolejnych donosów . Szkoda z takimi jak ty w ogóle dyskutować :P

Gość Klara1001
Witam ! TOZ---> Bardzo Panu dziękuję za piękny tekst - (odp. do hngngngh,) który dodaje skrzydeł, leczy dusze i daje nadzieje. Szkoda, że tępe głowy nie mogą pojąć pięknych zwrotów Wielkich Swiętych - nawet nie wiedzą co tracą. Polo ---> My mamy możliwość zmartwychwstania, jeśli na to zasłużymy życiem ziemskim (nie każdy tego dostąpi), a może zwierzęta dostały taką możliwość od Stwórcy - my tego nie wiemy, bo to są tajemnice boskie i nam nic do tego (więcej pokory do wszystkiego). Anonim ---> Jeśli wtrącasz radio M., to znaczy, że nic nie rozumiesz o co w tym forum chodzi i lepiej zastanów się co piszesz !! Aby wysiłek nie poszedł na marne, podpowiedz coś mądrego, aby zwierzęta nie cierpiały przez człowieka w sobiechowie i wójtowie. Jeśli masz zdrowe pomysły (jako młody człowiek, a nie dewota), to do dzieła !! To jest forum młodych ludzi, ale i mądrych ludzi !! Psy z Kamieńca Z. umierają z głodu właśnie przez człowieka - czy należy być tak bardzo dumnym z powodu takiego człowieczeństwa ? Wypowiedzi obrażające zwierzęta i ich obrońców - ignoruję. Pozdrawiam.

Gość monnika90
troche nie na temat: pisze z pytaniem czy ktoś należy lub wie jak należeć do fwz? Znam od nich wszystkie adresy, maile itp. ale niestety wszystkie są nie aktualne na ich stronie i za każdym razem gdy do nich pisze, to przychodzi do mnie wiadomość że takie konta nie istnieją. Nie mam żadnego z nimi kontaktu, a byłabym zainteresowana wstąpieniem. Za pomoc z góry dziękuje. Jeśli takie osoby by sie znalazły to prosze pisać- kulczyckam@o2.pl

Gość TOZ Wrocław
niestety nie znam nikogo

Gość TOZ Wrocław
Wczoraj poszło zawiadomienie do prokuratury, a w zeszłym tygodniu zażalenie na postanowienie Wójta. Samych załączników daliśmy 78 stron, plus płyta 530 MB zdjęć – filmów – dokumentów… Wystąpiliśmy do prokuratury, by zabezpieczyła psy jako dowody w sprawie, po konsultacji z prokuratorem – w ten sposób psy zostaną odebrane bez czekania na działania Wójta.

Gość Prokuratorka
A czy ktos sie zastanowił jak te psy zabezpieczyc i ile to bedzie kosztowało ? wszyscy podatnicy za to zapłacą, a pieniadze mogłyby pójsc na inne cele, np. na nowe radiowozy dla policji albo nowe komputery dla prokuratury.

Gość TOZ Wrocław
Do Prokuratorki - To zwykła demagogia, bo w takim razie lepiej żeby psy cierpiały i umierały, czy tak? W efekcie końcowym zapłaci właściciel psów, a poza tym niech Prokuratura zainteresuje się Wójtem, bo on z całą pewnością podpada pod art. 231 KK. To jego mataczenie i niedopełnienie obowiązków oraz nadużycie władzy sprawia, ze trzeba skorzystać z innego wariantu prawnego, na tę chwilę, dla dobra psów. Dla nas najważniejsze jest teraz, aby uwolnić psy od władzy obecnego właściciela. Dalej to już rola Prokuratury i Sądu.

Gość TOZ Wrocław
Wójt bawi się kruczkami prawnymi i kpi sobie z prawa, ale za niego weźmiemy się później, i za innych także, ale najpierw ratujemy psy i musimy doprowadzić do skazania właściciela, który się nad nimi znęca.

Gość kibickaaaa
Panie Toz. To może pomoże Pan w usunięciu tych wszystkich, którzy doprowadzili do tego, że polski futbol znalazł się na dnie ? Nasza "ereprezentacja" to zbieranina (z wyjątkiem Boruca i Rogera) przecietnych kopaczy piłki, którzy biorą ciężka kasę i nic nie robia, tylko ośmieszają kraj. A może pozbawić ich obywatelstwa polskiego ?

Gość TOZ Wrocław
No i jeszcze jedno. Prokuratorka nie ma jak widać pojęcia o sprawach budżetowych, bo środki na zakup radiowozów czy komputerów, w żadnej z wymienionych instytucji, nie mają nic wspólnego ze środkami na koszty prowadzenia postępowań karnych, bo to całkiem inne pieniądze i nie można ich dowolnie wydawać, np. według czyjegoś widzi mi się. Prędzej bym się zgodził z tym, że może być mniej środków na inne dochodzenia, ale nikt nie ma prawa mówić, że sprawy o okrutne traktowanie zwierząt są mniej ważne od innych, dotyczących ludzi, i dlatego nie warto ponosić kosztów związanych z prowadzeniem tych spraw. Zło w każdej postaci należy tępić (ścigać) i piętnować oraz karać, a nie jest żadną tajemnicą, że często przestępstwa wobec ludzi biorą swój początek od maltretowania zwierząt, a poza tym nie wolno dawać społeczeństwu sygnałów, że "to tylko zwierzęta", bo nigdy nie zmniejszymy skali okrucieństwa wobec zwierząt i nie zmienimy stosunku ludzi do nich.

Gość TOZ Wrocław
Do Kibicki - jakoś nie zauważyła Pani, że ten wątek jest poświęcony zgoła innemu tematowi (problemowi). Zatem proszę się trzymać tematu...

Gość polo
To kto zasługuje lub zasłuży na życie wieczne nie jest żadną tajemnicą ,wystarczy poczytać biblię i nawet to że zwierzęta nie zmartwychwstaną jest do udowodnienia na podstawie biblii.Bóg nie zostawia człowieka w niewiedzy .Tylko od nas zależy czy z niej skorzystamy.

Gość TOZ Wrocław
Polo, to wskaż nam gdzie w Biblii jest napisane, że nie będą zbawione, a właściwie, że nie będzie ich w Raju? Jestem gotów się douczyć:-)