Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Spodobali mi się Świadkowie Jehowy...

Polecane posty

Gość trzydziestka31
Mieszkam obok nich i po prostu niedobrze mi się robi jak widzę ich obłudę.

Gość trelgret
trzydziestka coś wiesz ..ale brakuje podstawowych wiadomości na temat ich wiary i zachowań

tlergret: tak,broń dalej swoich nawiedzonych,zakłamanych dziwaków:) a mały móżdzek masz Ty,niewykształcony,wierzący w zabobony,człowieczku:)

Gość trelgret
a wiesz , że to " łazenie " jest celem ich wiary ponieważ w Biblii pisze by głosic ewangelie a gdybys nie wiedziała to katolicy tez kiedys próbowali głoszenia lecz niestety jakos szybko zaprzestali

Gość czesciowo sie zgodzeee
sykjstinajn pewnie chodzi o to,że niektóre wiary nie nękają ludzi,a Jehowi właśnie tak robią.Zaczepiaja i nie daja spokoju.

Gość trzydziestka31
Ich pięciletnia córka straszy moją że jak nie pójdzie z nią na zebranie to nie pójdzie do raju bo tylko oni idą.I co nato powiesz? A rodzice jeszcze się z tego cieszą bo widzą że pranie mózgu przebiega pomyślnie.

Gość trelgret
gdy przyjrzysz sie kazdej religii to kazdą z nich można nazwac sekta nie tylko sj

Gość Akuta
Najbardziej podoba mi sie u świadkow Jehowy kiedy twierdzą, ze sa chrześcijanami, ale jak ida glosić np wyznawcom islamu to mowia, ze nie popieraja chrześcijanstwa. Zydom tez mowią, ze nie należą do chrześcijaństwa. Są za, a nawet przeciw. :D:D

Gość trelgret
ja akurat z nękaniem nigdy nie miałam problemu , dziekuję i zamykam drzwi- przede wszystkim szacunek !!!!!!

Gość czesciowo sie zgodzeee
przestań porownywać inne religie do sekt!!!!!! Swiadkom robi sie wode z mozgu. Przyznaj sie,ze nim jestes,a nie piszesz w liczbie mnogiej.Usmiac sie mozna.Zaklamane scierwo :D buehehhehe

Gość trelgret
14:35 Akuta Najbardziej podoba mi sie u świadkow Jehowy kiedy twierdzą, ze sa chrześcijanami, ale jak ida glosić np wyznawcom islamu to mowia, ze nie popieraja chrześcijanstwa. Zydom tez mowią, ze nie należą do chrześcijaństwa. Są za, a nawet przeciw. skad to wzięłas ? z księżyca ?

trelgret: ale tu chodzi o to,że W OGÓLE nie chcę żeby do mnie dzwonili.Czy Ty tego nie pojmujesz? Otworzę,powiem,że nie życze sobie,żeby wmawiali mi te swoje bzdury,a Ci dalej za tydzien sie do drzwi dobijaja i tak w kolko.I kto nie ma szacunku do innych? Oni wlasnie.Jak grochem o sciane do nich,a oni dalej.

Gość trelgret
dziękuję za dyskusję ale robi sie niemiło milego popołudnia dla wszystkich 🌻

Gość jehowi to dziwacy
trelgret : kiedy idziesz pukac do drzwi? :D

już poszedł :D i całe szczęście. Wiara,wiara.Każdy wierzy w co chce.Ale nie dobijaj mi się do drzwi ze swoimi poglądami,bo obije twarz:) milego dnia;)

Gość trelgret
14:38 Sykstinajn trelgret: ale tu chodzi o to,że W OGÓLE nie chcę żeby do mnie dzwonili.Czy Ty tego nie pojmujesz? Otworzę,powiem,że nie życze sobie,żeby wmawiali mi te swoje bzdury,a Ci dalej za tydzien sie do drzwi dobijaja i tak w kolko.I kto nie ma szacunku do innych? Oni wlasnie.Jak grochem o sciane do nich,a oni dalej. poproś nastepnym razem by przekazano to całemu zborowi o tym iż nie mają Cię odwiedzac ( oni noszą jakies notesy w których zapisują dane )

Gość trelgret
na pierwszej stronie tego topiku ktos o nicku : oranje znam ich cel ich wizyt w naszych domach , więc poczytaj proszę

napisz wreszcie,ze TY nosisz;) a nie piszesz "oni" ;) nie martw się,oni wiedzą,że do mnie się już nie puka.Od czasu gdy prawie jedna Jehowa ze schodów zleciała;) żegnam

Gość trelgret
ksenofaryno nie jest tak jak piszesz znam kilku śj ( w rodzinie ) i jestem pewna , że tak nie mówią a podczas spotkan rodzinnych nie poruszają tematu ich wiary kilka razy ja poruszyłam ten temat w celu zaspokojenie mojej ciekawosci

Gość trzydziestka31
trelgret dlaczego wstydzisz się przyznać że jesteś jednym z nich?

Gość trelgret
14:42 Sykstinajn napisz wreszcie,ze TY nosisz a nie piszesz "oni" nie martw się,oni wiedzą,że do mnie się już nie puka.Od czasu gdy prawie jedna Jehowa ze schodów zleciała żegnam i o co tyle hałasu ? dlaczego komus ubliżasz ?

Gość trelgret
to żaden wstyd przyznac sie do wiary ( to indywidualna sprawa każdego człowieka ) jestem katoliczką

Gość trelgret
obrażacie , ubliżacie etc itp dlaczego? nie macie argumentów a może zazdrośc , żę sa lepsi od Was?

Gość Akuta
trelgret 14:35 Akuta Najbardziej podoba mi sie u świadkow Jehowy kiedy twierdzą, ze sa chrześcijanami, ale jak ida glosić np wyznawcom islamu to mowia, ze nie popieraja chrześcijanstwa. Zydom tez mowią, ze nie należą do chrześcijaństwa. Są za, a nawet przeciw. skad to wzięłas ? z księżyca ? No tak. Podejście typowego ignoranta. Jest taka książeczka, wydana przez Watchtower, ktora sie nazywa "Prowadzenie rozmow na podstawie Pism". Ta książeczka sluzy świadkom Jehowy do opanowania technik rozmow z różnymi ludźmi z róznych religii. Fakty przeze mnie przytoczone znajdziesz, ignorancie, na str. 19 - 21. Milej lektury. :D:D I zanim zaczniesz komus wymawiac księzyc, to się doszkol.

Gość trelgret
często dyskutuje na temat sj to własnie katolicy obrazają ich lub nazywaja sektą aż mi wstyd !!!! miłośc do bliźniego !!!!!

Gość trzydziestka31
No nie zwalać kogoś ze schodów to przesada.Ja jestem tak negatywnie nastawiona bo za dużo widzę...

Gość trelgret
I zanim zaczniesz komus wymawiac księzyc, to się doszkol. tego nie uczy mnie ojciec dyrektor Rydzyk !!!

Gość trelgret
trzydziestka jesli na prawde tak postępują jak piszesz to robią niestety źle !!! pierwszy raz słysze coś takiego

Gość Akuta
14:50 trelgret I zanim zaczniesz komus wymawiac księzyc, to się doszkol. tego nie uczy mnie ojciec dyrektor Rydzyk !!! To ty go nazywasz ojcem? zdecyduj sie. Bronisz sJ, a Rydzyka nazywasz ojcem. Fenomenalne.