Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oranje

Spodobali mi się Świadkowie Jehowy...

Polecane posty

Gość trelgret
znasz takie słowo jak : TOLERANCJA ????

Gość Akuta
SJ nie chcą rozmawiac na temat swojej religii, jej błędow i wypaczeń, natomiast chetnie i gorliwie krytykuja inne religie. To zniechęca do rozmow z nimi.

Gość hjgjhhgik
akuta to jestes jehowa skoro podajesz nawet numery stron w ksiązce i za cie wywalili z organizacji cos wywinęła szmaciaro?

Gość trelgret
ale ja nie mówię , że oni są lepsi i nie omylni uważam , że zasługują na szacunek , nasz szacunek !!! pomomo tego iż nie zgadzamy się z ich wiarą

Gość Akuta
58 hjgjhhgik akuta to jestes jehowa skoro podajesz nawet numery stron w ksiązce i za cie wywalili z organizacji cos wywinęła szmaciaro? Pedalstwo, morderstwo, wielokrotna bigamia, zlodziejstwo, łgarstwo, zoofilia. Wybierz sobie coś z tego, kociarzu. To co ci pasuje. Mniej siedź na topikach, a wiecej czytaj to bedziesz mieć troche wiedzy. A jak juz cos komus zarzucasz to miej na to niezbite dowody. tak jak mam ja. i nie bron Swiadkow Jehowy bo taki obrońca jak ty przynosi im ujmę i pogarsza opinie o nich.

Gość Akuta
Ksenofaryna Każdą literaturę swiadkow Jehowy możesz otrzymac gratis i bez specjalnych zabiegow. A jak jeszcze masz sąsiadów swiadkow to nie ma żadnego problemu. Ludzie nie poznają tej religii, ograniczaja sie w wielu wypadkach do chamskiego zachowania wobec odwiedzajacych świadkow Jehowy. Czy nie lepiej zdobic wiedze o nich, o ich religii i przedstawiać im ich błędy. Wtedy sami przestaja przychodzic, a wielu z nich zaczyna dokladniej badac założenia tej religii.

Akuta dlaczego zbory jehowe decydują się na porzucanie dzieci, którym przetoczono krew???

Co mnie odrzuca od świadków jehowych??? Pranie mózgu i dantejskie sceny rozgrywające się w szpitalach. Zwłaszcza, gdy chodzi o dzieci. Najczęściej wyglada to tak, że rodzice juz prawie decyduja się na transfuzję by ratowac dziecko, ale złazi się reszta tej pożal się Boże "wspólnoty" i odstawia sceny wręcz ochydne. OCHYDNE.

Gość Akuta
Ksenofaryna To wszystko prawda. Można im zastrzec, zeby nie przychodzili i oni przez pewien czas odpuszczają. Mam sporo ich literatury, jest w niej duzo cennych naukowych informacji. Ale dogmaty mają błędne. Szanuję ich za poświęcenie, za to męczące łazenie i za ich entuzjazm. Oni autentycznie wierzą. Milego dnia. :)

a ja tylko przypominam ze jezeli chcecie bardzo dopiec świadkom to wytoczcie im sprawe w sądzie o naruszanie miru domowego i będzie po klopocie. Mam koleżankę ŚJ i ona sama twierdzi ze jezeli ktoś jej powie zeby więcej nie przychodzila to zapisuje sobie adres w kajeciku i omija tego kogoś szerokim łukiem.

Gość Akuta
7 iftar Akuta dlaczego zbory jehowe decydują się na porzucanie dzieci, którym przetoczono krew??? Nie znam takiego przypadku. Zbór może sobie porzucać, ale chyba rodzice nie porzucają. Nic o tym nie słyszałam, choć kto wie. Ale zapytam.

Ty może nie znasz, ale ja znam. przypadki dzieci, po które nikt sie nie zgłaszał do szpitala :O Prawda boli, więc o prawdzie sie milczy.

Ja słuszałam ze swiadkowie jeśli zdecydują się na przetoczenie krwi są wykluczani za zboru ale zeby porzucać dziecko? Hmmm przecież dajmy na to to rodzice dziecka pozwalają na przetoczenie mu krwi... więc rodzice i dziecko zostają wykluczeni za złamanie zasad...

Pozwolenie na przetaczanie krwi jest w takich wypadkach zdobywane sądownie, w trybie natychmiastowym. Takie sa procedury.

Gość Akuta
Uważam, ze sprawa zakazu transfuzji to najwieksze przewinienie Swiadkow Jehowy. Trzeba nie mieć sumienia. A Bóg przeciez nie wymaga od nas takiego poswiecenia. To wymysł ludzki.

Oczywiscie piszę cały czas o dzieciach. Sąd nie ingeruje w problem dorosłych.

Akuta oni mają na zakaz transuzji jakies swoje wytłumaczenie na które mają dowod w Piśmie Swiętym. Także myślę sobie za sami sobie tego nie wymyslili;)

To ja poproszę o ten dowód z Pisma Swiętego na zakaz transfuzji.

Gość Akuta
Ja też poproszę o ten dowód.

Gość Akuta
Kulaj czukerek Wiem o jaki werset chodzi. To nakaz apostola Pawla. Ale on dotyczy pogan, którzy chcą zostac chrześcijanami a dotychczas praktykowali zjadanie mięsa ofiarowanego bozkom. To jest zupełnie inna sytuacja. Transfuzja to nie rytualne obżarstwo. Tymczasem świadkowie Jehowy porównują transfuzję do dożylnego przyjmowania alkoholu i narkotyków, co jest nieporozumieniem.

Kim był Russell? Wolnomularz 33 stopnia wtajemniczenia. Na jakiej podstawie można to stwierdzić?: 1. Karty członkowskie Russella do Masonic Knight Templar (templariuszy) znajdują się w Loży Matce – Niebieskiej Loży w Dublinie w Irlandii. Loża ta należy do Grand Lodge Pensylwanii. Odkrył to Fritz Springmeier, który napisał książkę „The Watchtower & the Masons”. Russell był także członkiem Rytu Szkockiego. W rejestrze książki „Occult Theocracy” wśród Rothschildów, Jacoba Schiffa i innych prominentnych wolnomularzy został również przywołany Charles Taze Russell – jako znaczący członek Loży. Nie ulega więc wątpliwości, że Russell był wolnomularzem i to wysoko postawionym. 2. W 1852 wokół Pittsburga były 52 Loże wolnomularskie. W Pittsburgu urodził się Russell. W 1956 roku Loża Allegheny przeniosła się na Water Street, boczną ulicę Federal Street, gdzie ojciec Russella miał swój sklep. W sali wolnomularzy przy Water Street zbierały się dwie Loże: Loża Allegheny nr 223 i Loża Jefferson nr 288. 3. Wielu prezbiterian jednocześnie należało do Loży masońskiej. Russell był na początku prezbiterianinem. 4. Wolnomularski znak skrzydeł Amona-Ra, egipskiego boga słońca, stanowi szczególny atrybut Russella. Russell często używał tego emblematu w swoich pismach, rozprawach i książkach. Umieszczony np. na Wykładach Pisma Świętego. Kto wśród wolnomularzy używa symbolu skrzydeł Amona-Ra? Albert Churchward, wolnomularz 33-go stopnia, utrzymuje on w swojej książce „Signs and Symbols of Primordal Man. The Evolution of religious Doctrines from the Eschatology of the Ancient Egyptians (London 1913, s. 86), że symbol skrzydeł boga słońca był używany i rozumiany tylko prze wolnomularzy najwyższych stopni. Należy wziąć pod uwagę, że wolnomularze mogą używać znaków i symboli, które odpowiadają ich stopniowi. Wtajemniczenie w 33 stopień według wolnomularzy powinno się nadawać prezydentom, sławnym duszpasterzom i innym osobistościom. 5. Według „Strażnicy” z 1 grudnia 1916 roku (wydanie angielskie), ostatnie słowa Ch. T. Russella przed śmiercią brzmiały: „Proszę, pochowajcie mnie w rzymskiej todze”. Dla człowieka niewtajemniczonego jest to całkiem niezrozumiałe: umierający, który wydaje ostatnie tchnienie, nie ma innego pragnienia, jak tylko zostać spowitym w rzymską togę. Dla znawców jest to jednak wyraźna wskazówka, ponieważ toga, tunika i wiele innych antycznych szat, należą do strojów używanych na różnych stopniach amerykańskiego wolnomularstwa. 6. Podczas jego niezliczonych przemówień zawsze towarzyszył mu emblemat przedstawiający krzyż i koronę. Emblemat ten pojawia się również z lewej strony, u góry karty tytułowej „Strażnicy” i innych pism pastora. Chodzi tu o oznakę wolnomularskiego zakonu templariuszy (zwanego także „Rycerzami Świątyni”. Zaskakuje barwa krzyża: zawsze czerwona. Krzyż Russella również był czerwony. Wszystkie kolorowe wydania nadzwyczajne „Strażnicy:” zamieszczą czerwony krzyż. 7. W prawym górnym rogu strony tytułowej „Strażnicy” znajdujemy drugi dowód rzeczowy: symbol największej obediencji zakonu templariuszy w Stanach Zjednoczonych Grand Encampment. 8. Innym elementem godnym uwagi jest wschód słońca, który pojawia się na stronach tytułowych pierwszych publikacji Russella i „Strażnicy”. Jego symbolika wywodzi się z wolnomularstwa. 9. Nauka piramidologii jest bardzo popularna wśród wolnomularzy. Russell prowadził szczegółowe studia nad symboliką piramidy. 10. Russell w książkach i kazaniach stale używa typowych wolnomularskich wyrażeń takich jak „Wielki Budowniczy Wszechświata”, „Porządek”, „Wielki Mistrz”, „Światło”, „Kapłaństwo”. 11. Russell zarządził, żeby na jego grobie została wzniesiona wolnomularska piramida. Tablica nagrobkowa został ustawiona nieopodal, żeby zmylić prawdziwe miejsce pochówku pod piramidą. 12. Ceremonie spalenia jego ciała i pochówku odbywały się zgodnie z rytem Czerwonego Krzyża. 13. Grób Russella stoi niedaleko świątyni masońskiej. 14. Badacze Pisma Świętego, zanim mogli dysponować własnymi pomieszczeniami, najczęściej spotykali się w lokalach należących do wolnomularzy. „Strażnica” z 1 sierpnia 1994 roku (wyd. niem.) podaje, że Badacze Pisma Świętego w nowojorskiej centrali, przynajmniej do 1926 roku, regularnie spotykali się w wolnomularskiej świątyni w Brooklynie!!! W roczniku Świadków Jehowy z 1993 roku została umieszczona informacja, że w Dani w latach 1912-1943 zebrania odbywały się w Odd Fellow Palaeet. Tymczasem organizacja Odd Fellows stanowi silną gałąź wolnomularstwa. 15. Hiram-Abif był najzręczniejszym mistrzem murarskim. Król Salomon uczynił go nadzorcą nad robotnikami przy budowie świątyni jerozolimskiej. Hiram-Abif jest dla wolnomularzy mesjaszem. Russell w swoim kazaniu „Tęsknota wszystkich narodów” również identyfikował Hirama z mesjaszem. W innym kazaniu Russell zapewnia, że religia wolnomularska oparta jest na Biblii.

DO o ludzie znów ten durny ""skorpion który czepia się tylko SJ człowieku niech wierzą w co chcą a to twoja teoria i pozostaw ją sobie głupolu "" Twój poziom intelektualny jest na poziomie tego czym mnie nazwałeś...

DO o ludzie znów ten durny "" :::::::a Świadkowie Jehowy zabijają innych zasłanijąc się Bogiem...::::::: skorpionie ( nie znam Twojej płci ale domuslam się , że jestes mężczyzną ) czy posyłasz swojego syna do wojska by uczył się zabijac ? czy poslesz go na wojnę by zabijał ? w imię czego ? daj tym ludziom spokój i zajmij sie czyms bardziej pożytecznym "" Nie mam syna, sam nie interesuje się wojskiem, więc nie myślę o zabijaniu... Twój tok rozumiwania jest błędny. Błędnie mnie oskarżasz...

DO o ludzie znów ten durny "" i jeszcze jedno ,nie bardzo wiesz co pisze w Piśmie Sw Izraelici nie oddawali czci figurkom aniołów i cherubom "" Widzę, że nie zrozumiałeś tego o co mi chodziło. Izraelici nie oddawali czci rzeczom samym w sobie lecz Temu "co za nimi stoi"... Podobnie jak katolicy. Lecz ŚJ atakują katolików a powinni krucjatę zacząć od Izraelitów. ŚJ błędnie wierzą i atakują to co sami nie rozumieją... Przeczytaj więc i postaraj się zrozumieć a nie pisz dziwne zarzuty...

do trzydziestka31 """Ja zawsze miałam dobre zdanie o sj.Ale odkąd zamieszkałam obok nich to zupełnie zmieniłam o nich zdanie.Są strasznie zawistni,zazdrośni o to że ktoś ma lepiej od nich.Kłócą się a za chwilę lecą na zebranie jak gdyby nigdy nic. A na dodatek robią dzieciom wodę z mózgu.WLaśnie ci których znam mają 5letnią córkę która lata za moją córką i w kólko namawia ją żeby poszła z nią na zebranie.A jak nie pójdzie to nie będzie w raju.I to ma być normalne??? """ Żyją w iluzji i żyją iluzją więc ich działania są nienormalne. Żądają Raju, lecz nie będzie im dany, gdyż są zwykłymi heretykami...

DO Bardzo miły blondyn "z całym szacunkiem, uważam ŚJ za nieszkodliwych dziwaków" Jeśli nieszkodliwe jest pranie mózgu, które sktutkuje śmiercią przez zakaz np. transfuzji, nienawiścią do świata i ludzi ze świata, szerzenie herezji i niszczenie chrześcijaństwa to co jest dla ciebie szkodliwe? Świadkowie Jehowy są tylko narzędziem niszczenia chrześcijaństwa, ich mózgiem są masoni, którzy nienawidzą katolicyzmu i przy pomocy sekt niszczą go. Mechaniz jest banalnie prosty: Przykładowo 1. Odciąg kogoś od katolicyzmu. 2. Zrób z niego wroga katolicyzmu. 3. Jeśli po pewnym czasie taki delikwent odejdzie z organizacji to przeważnie wpycha się w inną sektę lub popada w ateizm. 4. Problem stanowią jedynie ŚJ ktorzy wracają do katolicyzmu, wtedy dla masonów to jest trudny orzech do zgryzienia...