Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakoś sobie

Sory ale Faceci przesiadujący na Kafeterii to jakieś Cipki

Polecane posty

Gość jakoś sobie
niektórym moze się tak tylko wydawać, nigdy nie będziesz urodzonym lekarzem, grafikiem, prawnikiem i uwaga - psychologiem, nie wszystko co nam się wydaje jest takie Tobie przykładowo może się wydawać, że znasz doskonale ludzkie odczucia, schematy, wg których ludzie postępują, ze prowadzisz, jak to sam napisałeś kontrolowane dyskusje, po tym widać Twoje ograniczenie, bo w inne cechy jak wulgarność już nie wnikam ja po prostu nie wierzę w schematy i w ludzi, którzy mają coś wrodzone

Gość jakoś sobie
Jest nadzieja--ROZWÓD przerób prosze ta rozmówkę na przykładzie gwałtu, tak, żebym mogła przekonać się o Twojej racji, być może ją masz, tylko napisz jak taka rozmowa by wyglądała

jakoś w sobie : nie wierzysz w ludzi, którzy mają np. wrodzony słuch muzyczny? bo ja tak :D Sama słuchu muzycznego nie mam w najmniejszym stopniu i wiem, że za cholerę żadnymi ćwiczeniami go sobie nie stworzę :P Do innych cech też to sie odnosi, można mieć empatię rozwiniętą mniej lub bardziej, w dużym stopniu to cecha wrodzona, w pozostałym nabyta.

Jakoś sobie... z każdą zgwałcona kobietą rozmawia sie inaczej. Nie da sie przedstawić jak by wyglądała taka rozmowa.. ale schemat jest podobny, ponieważ to ona czuje się winna. Jasli zaczne jej tłumaczyć że to nieprawda.. zatnie się. Ale jeśli jej powiem że tak ma rację.. to zacznie myśleć a niejedna szlag trafi. Rozmawialam z takimi kobietami wielokrotnie i róznie to bywa.

Gość Jest nadzieja--ROZWÓD
jakoś sobie---->nie mam schematu na pods którego rozmawiam z tymi kobietami.Moze dlatego mi ufają.....Mam za zadanie tylko uwiadomienie ze ,jest szansa by mogły żyć inaczej.Potem zajmują sie nimi psycholodzy z dyplomami.Jakos sobie---dla Ciebie nie musze byc wiarygodna,ani udowadniać Ci ze robie coś dobrze.Założyłaś już że nie umiem pomagać,bo zacytowałam ''wrednego komiczne''.kobiecie gwałconej.

nefrytowakotka kyyrene-->no i jak mam Was nie lubić?🌼

miałam rację, że Dzień Komplementów :D dzięki..i chyba nawzajem (chyba, bo na razie za mało Cie znam) :)

Znacie mnie,ale pod ''wrednym nickiem''

Gość jakoś sobie
kyyrene nie wierzę, że ktoś ma wrodzoną umiejętność pomagania kobietom zgwałconym, a już na pewno nie taki komiczne, który na pewno nie kieruje się w wyrażaniu swoich "porad" takimi światłymi wartościami jak pomoc drugiemu człowiekowi, tylko jak sam twierdzi robi to bo lubi i wątpię szczerze żeby pracował w telefonie zaufania :D Jest nadzieja--ROZWÓD jak najbardziej nie musisz mi niczego udowadniać, pomyślałam tylko, że na tym polega dyskusja, ja się na tym nie znam , ty tak najwyraźniej, jesteś osobą kompetentną żeby radzić innym w takich sprawach, komiczne hmmm chyba nie:D

Ja sie Go nie radze.Czytaj ze zrozumieniem.CYTUJE GO Nie ma sensu dyskutować z Tobą,bo Ty juz wiesz swoje

jakoś sobie : między telefonem zaufania, poradnią psychologiczną a forum jest pewna istotna różnica : polega ona na tym, iż dzwoniąc na telefon lub idąc do poradni oczekujemy porady FACHOWEJ, a pisząc o problemie na forum oczekujemy porady z życia wziętej, spojrzenia na problem z punktu widzenia zwykłego człowieka, który nie ma kwalifikacji, natomiast ma jakieś tam swoje przejścia za sobą, jakieś poglądy.. i liczymy na to, że wśród wzajemnego oskarżania sie przez stałych bywalców wyłowimy perełkę w postaci naprawdę dobrej rady lub po prostu uda się złapać inną perspektywę :)

Jest nadziejo :D Tak z ciekawosci - cytujesz głównie te prowokacyjne wypowiedzi? Np kiedy lasce, ktorą 764 raz pobił mąż alkoholik doradzam, by dała mu szanse? :P bo on sie dla niej zmieni?

Gość jakoś sobie
a czy ja napisałam, że się go radzisz? ja czytam ze zrozumieniem w przeciwieństwie do Ciebie więc jeszcze raz dla jasności: komiczne nawet jeśli uda mu się napisać coś mądrego - nie robi tego z chęci pomocy innym a z ochoty ponabijania się, bawi go to, że zobaczy wkurzone komentarze cyt. "lubie widziec oburzone miny (real) i czytac wpisy oburzonych panienek (net)" ty robisz to z innych pobudek i ok, nie rozumiem tylko dlaczego aprobujesz jego zachowanie, bo przypadkiem powiedział coś, co może komuś pomóc,chociaż tak naprawdę tego nie chciał?

komiczne widze ze Twoje ego urosło:P Nie cytuje wszystkiego...Jak uznam ze w Polsce robi sie za ciasno wtedy zapewne coć wykorzystam..:P Zostaną tylko najtwardsi.

Jakoś sobie ---czy Ty nie widzisz tego ze sie osmieszasz?

Gość jakoś sobie
kyrene dziękuję, za uświadomienie mi tej istotnej różnicy, hmm ale nie o to mi chodzi, jak nie chce komuś pomóc, po co w ogóle pisze, odpowiada, prowokuje, bawi się tym, irytuje mnie takie zachowanie i tyle

kyrrene, może być to rozwinięcie coś zaproponowała, a co sądzisz o: Klubie Intensywnej Adoracji Nabudowanego Ego Komiczne?

Gość jakoś sobie
Jest nadzieja--ROZWÓD Jakoś sobie ---czy Ty nie widzisz tego ze sie osmieszasz? ...BO?

hehehehe a ja daje sobie głowe uciąc ze jesli napisałabym Mu @ z prosbą o pomoc to by mi pomógł na ole to mozliwe.Tak samo kyyrene i nefrytowakotka🌼