Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff

nie mogę przestać mysleć o tym co się zdarzyło ....

Polecane posty

Gość gopla
Wąłsnie dzieki takim jak wy dzieje sie tyle krzywd ,bo wmawiacie ludziom,ze psychika,ze ludzie nie moga sie bronic.Tylko ludzie ułomni sie nie bronia a ułomnosc nie musi byc widoczna.

"wiodocznie je było dobrze,bo sie nie buntowala,bo jakby tak było to by dawno na wolnosci była.Przeciez jua nikt nie przywiazywał" Nawet nie masz pojecia jak bardzo psychika moze byc uszkodzona po takim czyms. Ona od 11 roku zycia byla gwalcona, nie otrzymywala zadnej pomocy psychologa, pewnie uwazala ze tak ma byc. Nikt nie uczyl jej ze to niemoralne i karygodne... Jest takie cos jak "wspoluzaleznienie" i wydaje mi sie ze ona juz do tego sie przyzywczaila. Moze sie juz nawet nie buntowala.

abstrahując od niedorzecznych wypowiedzi gopli moim zdaniem kobieta wykazała się niesamowita siłą - wytrzymując tyle lat tego koszmaru; a to, że przemyciła kartkę do szpitala - pokazuje, że walczyła o uwolnienie i wykorzystała nadarzającą się sytuację Współczuję jej długiej drogi do dochodzenia do siebie. Jej i jej dzieciom.

Gość tryku
w jednym z artykułów było napisane, że na począku ojciec ją związał i wrzucił do piwnicy.. Piwnica nie musi byc używana. Gopla, jak ktos jest ułomny, to Ty. Nikt normalny nie pisalby takich rzeczy

Gość a ja bym nie dala rady
zabilabym sie...

Gość gopla
:-) nie buntowała sie,bo jej dobrze było,a potem jak zostałą zamknieta w piwnicy to było jej po prostru dobrze,nie musiała pracowac,dbac o wyzywienie ,raj na ziemi :-) ile ludzi zyje w domu jak w wiezieniu i musi do tego pracowac a ona była ksieznbiczka i jej było z tym widocznie dobrze

Gość ułomna to ty jestes gopla
UŁOMNA EMOCJONALNIE PRZYKRE TO.

ja nic nie wiedziala o zadnej kartce. Czytalam artykul i ogladalam informacje ale nic o tym nie bylo mowy:O A wiadomo na co ta corka zachorowala ze znalazla sie w szpitalu?

Gość gopla szkoda mi tych twoich
poprostu ignorujmy wypowiedzi kretynki która gówno wie o zyciu i pewnie do tej pory ogląda kreskówki

Gość tryku
czyli tak jak mówi pff była bardzo silna psychicznie zakładam, że żadna z nas nie była wykorzystywana od 11 roku życia, czy nawet kiedykolwiek, więc możemy sobie gdybać

gopla ---> to nie jest temat do smiechu ... minka by ci zbrzydla gdybys znalazla sie w takiej sytuacji...:O Ja tez bym raczej tego nie wytrzymala... Ale nie zabila bym siebie tylko jego...

Gość gopla
ja jestem gwałcona od 6 roku zycia i jakos zyje:D nawet nie wiecie jak mi z tym dobrze:D wujcio karol ma duza pytkę a ja mam rozepchany tyłek:D

Do korniszonki: Info z onetu: Fritzl wyraźnie nakazał swej żonie oraz innym dzieciom, by trzymały się z daleka od miejsca, gdzie była ukryta jego córka. Wieczorami zanosił uwięzionym jedzenie. Policja dokonała tego przerażającego odkrycia, kiedy córka Elisabeth – Kerstin – trafiła do szpitala w Amstetten. Dziewczyna straciła przytomność i została podrzucona do szpitala przez swego oprawcę, ale matka ukryła w jej ubraniach karteczkę z prośbą o pomoc. Test DNA, który później przeprowadzono, potwierdził, że dziadek chorej nastolatki, Josef Fritzl, jest jednocześnie jej ojcem. To spowodowało, że rozpoczęło się policyjne śledztwo, które ujawniło, że Fritzl miał jeszcze co najmniej sześcioro dzieci ze swoją córką, którą wraz z trójką dzieci zmusił do mieszkania w ciemnej piwnicy swego domu.

Gość gopla
Zobaczycie,ze za pare dni okaze sie ,ze ta przetrzymywana kobieta po prostu jest od urodzieia ułomna

gopla---czy w'g Ciebie wiezniowie obozow koncentracyjnych tez byli ulomni psychicznie bo nie walczyli,nie bronili sie?Tylko jednostki probowaly uciec--chyba "ci jedyni normalni"w'g Ciebie!

Gość korniszonko
ona zachorowała na chorobę zwiazaną z kazirodstwem.

Gość gopla
o pierdłam sobie:D

Gość gopla
foleta nie porownuj obozow koncen.do tego przypadku bo akurat to nie ma nic wspolnego z tematem.

Fritzl wyraźnie nakazał swej żonie oraz innym dzieciom, by trzymały się z daleka od miejsca, gdzie była ukryta jego córka. Czyli co, jego zona tez wiedziala o tym?? ja juz nic nie rozumiem:O A najgorsze jest to ze chyba dwojka dzieci (nie pamietam juz) ktore umarly tuz po urodzeniu zostaly spalone w domowym piecu przez tego zboka:( jak mozna nie miec sumienia....

Gość gopla
I tak ejstem za tym,ze kobieta ktora była przez tyle lat zamknieta to osoba ułomna

Gość tryku
spalony został jeden z bliźniaków Tak jak pisałam wcześniej, uważam, że matka tej dziewczyny nie miała łatwego życia...skoro on był zdolny do takich rzeczy

ja moge tylko sie z gopla zgodzic w jednym przypadku. Dzieci z kaziroctwa nigdy nie rodza sie normalne... I akurat tego jestem pewna. Ale ta dziewczyna byla napewno normalna, tyle ze pewnie podupadla psychicznie czemu sie nie dziwie

Gość gopla
mmm kupa jest pycha:D

Gość aaaaauuuuaaaa
zastanawiające jest tylko ,że skoro ta dziewczyna była gwałcona od 11 roku życia to czemu jako nastolatka ( przez kolejnych 7 lat ) nic nie powiedziała matce - no i z drugiej strony , jak to możliwe że matka przez 7 lat niczego nie zauważyła druga sprawa- jak rejestrowano w urzędzie te rzekomo "podrzucane" dzieci - czemu policja lub inne organy się tym nie zainteresowały? w tej sprawie jest jeszcze dużo niejasności...

Gopla, czy ty masz jakis problem? W kazdym poscie piszesz cos o ulomnosci:O To taka twoja fobia jak sadze. Ciekawe, czy taka sie urodzials, czy tez cos w twoim zyciu sie wydarzylo???:P

Gość tryku
Szczególną wielką zbrodnią są wszelkie kazirodcze zachowania wobec dziecka. Jest to bez wątpienia najcięższe zranienie seksualne dziecka. Kazirodztwo jest tematem społecznie bardzo wstydliwym. Boją się o nim mówić wszyscy, zarówno ofiary, jak i, tym bardziej, sprawcy. Zdecydowana większość przypadków kazirodztwa nigdy nie wychodzi na jaw. zapewne najbardziej okrutnym (...) doświadczeniem człowieka. Jest ono zdradą najbardziej podstawowego zaufania między dzieckiem a rodzicem. Doprowadza do całkowitego spustoszenia emocjonalnego. Młode ofiary są całkowicie zależne od swoich napastników, gdyż nie mają dokąd ani do kogo uciec. Opiekunowie stają się prześladowcami, a rzeczywistość staje się więzieniem pełnym brudnych tajemnic.

Gość tryku
nie wiadomo jak była traktowana matka

gopla ---Przeciez to Ty twierdzisz,ze ludzie ktorzy nie walcza,nie bronia sie sa ulomni.Ja tylko podalam przyklad-pierwszy jaki mi przyszedl do glowy.