Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff

nie mogę przestać mysleć o tym co się zdarzyło ....

Polecane posty

jest strasznie dużo niewiadomych w tej sprawie opieka społeczna auuuuuaaaa, słusznie podnosi tą kwestię czy ta uwolniona trójka tez nic nie wiedziała o rodzeństwi i matce na dole? czy zostali oddani na góre jako niemowlęta? dlaczego ten zwyrodnialec wpuścił połowę z dzieci? jest strasznie duzo pytań

On ja porwał gdy miała 19 lat zamknął w mieszkaniu zrobionym w piwnicy a tzn, że to bydle musiało to planować bo przecież kto normalny mam mieszkanie w piwnicy - on wszystko przygotował prędzej !!!! Boże co ta kobieta przeżył, z tej 3 dzieci które z nia mieszkały tylko te 5 letnie dziecko o tym zapomni. Boże jak on mógł to zrobić żywej istocie a tym bardziej swojemu dziecku!!!!!!!!!!! nie mogę tego pojąć. :(

\"Tylko 5 letni dziecko o tym zapomni\" Mi sie wydaje ze nie zapomni... Dla mnie ta sprwa smierdzi, ktos jeszzce musial pomagac temu swirowi

Anonimowa jedza----dokladnie o tym samym pomyslalam.Ktos kiedys musial bardzo skrzywdzic gople i dla tego teraz w nie tyle jadu i pretensji.Moze ma zal,ze Jej kiedys nikt nie pomogl?

Gość tryku
jeżeli ktoś pomagał, to albo matka, albo ktos z 3 dzieci, pewnie z czasem się dowiemy

Gość mogłobyc tak ze przez pierwsze
kilka lat matka jej szukała na wszystkie sposoby ale straciła nadzieję i przestala

gopla to pewnie dziecko, ktore nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji... Woli sie z tego nabijac wiec lepiej nie tracmy czasu na jej gloopie komentarze

nie wiem... Ta matka tez jest jakas dziwna... wydaje mi sie ze ona wie wiecej niz wszyscy mysla a moze boi sie o tym powiedziec bo byla zastraszana przez zbokola!!!

Ja mysle,ze matka jej szukala.Sadze jednak,ze ta dziewczyna bardzo sie zmienila od momentu jak ojciec zaczal ja molestowac.Napewno wysylala jakies sygnaly a matka mogla sadzic,ze to poprostu trudny wiek-nastolatki.I dlatego tak latwo uwierzyla,ze corka uciekla z domu.Nie wiemy jak wygladalo jej zycie zanim zostala zamknieta w tej piwnicy,jakie relacje panowaly w domu.

najbardziej mnie szokuje długość - 24 lata! kobieta jest siwa... jest zniszczona ale moim zdaniem i tak jest cholernie dzielna, ze to wytrzymała i jeszcze była w stanie walczyć o pomoc dla siebie i swoich dzieci (ta karteczka do szpitala)

wezcie tez pod uwage ktory to byl rok ja zaczea byc molestowana. W latach 80 -tych troszke chyba mniej sie mowilo o takich rzeczach. Tak mi sie wydaje. A widzieliscie moze te kobiete w tv? bo ja jej nie widzialam i nie wiem jak wyglada

Gość Jedyną osobą która możę być
ułomna to ten facet. Gopla zastanów się co mówisz. Było jej dobrze! A sama chciałabyś znaleźć się w jej sytuacji? W końcu nie musiałabyś pracować, wszystko byś miała pod nosem. Co z tego, że żyłabyś przez 24 lata w piwnicy i była gwałcona. Przecież to tak mało istotne....

Gość tryku
pewnie na razie jej nie pokazują, tak jak Natashy Kampusch

Gość tryku
też w Austrii , była więziona przez 18lat, ale przez porywacza

Gość a jak pomyslec
-siedem porodow w warunkach pseudo-domowych -zero opieki lakarza (byla torturowana fizycznie) dramat tej kobiety jest ogromny

ahaaa cos kojarze... To tez bylo w Austri? kurcze oni chyba maja cos z glowa:O A wracajac do sprawy, wyobrazacie sobie 24 lata bez widoku slonca, deszczu, wiosny, i ogolnie natury? Dzieci nigdy nie mialy szanse byc w szkole, poznac kolegow i kolezanki.

Gość fffffffffffffeeeee
zastanawia mnie jak mozna 24lata nie schodzic do wlasnej piwnicy widzac ze stary łazi tam dzie nw dzien. zastanawia mnie jak 24 lata sasiedzi niczego nigdzie nie doniesli widzac ze w domu pojawiaja sie niewiadomo skad dzieciaki. zastanawia mnie jak policja i inne władze i instytucje panstwowe mogly przez 24lata do niczego nie dojsc zastanawia mnie jak mozna urodzic 7 dzieci bez wizyt u ginekologa, odp. diety, lekówi td itd itd. zastanawia mnie jak ten dziad odebrał te porody i generalnie wszystko co z nimi ziwazane...jej sprawy ginekologiczne itd zastanawia mnie jak ona mogła MIMO WSZYSTKO nie starac sie czegos zrobic przez 24 lata (ale nie wnikam, bo wiem, ze z głowa moga dziac sie rozne dziwne rzeczy, ktorych ja, "normlana" osoba nie ogarniam) zastanaiwa mnie jak funkcjonuja ludzie, ktorzy urodzili sie w piwnicy i jak jedna z dziewczyn np, do 19r.ż. tam pozostawali nie widzac NIC innego, swiatla, ludzi, nie uczac sie itd Ogolnie - nie ogarniam sytuacji. Poj****** sprawa.

Gość XXXXXXXXXXXY
Zona tego potwora zasluguje na miano Kretynki Stulecia. Przez 20 lat patrzyla jak koles co wieczor przygotowuje komus kolacje i wynosi gdzies, jakies dzieci znienacka sie na progu pojawiaja i tez jej to nic do myslenia dalo, a juz zeby nie zauwazyc remontu trwajacego w tym domu to juz trzeba zamiast mozgu miec wode spod ogorkow. Poza tym zabronil jej sie zblizac do jej wlasnej piwnicy w jej wlasnym domu to sie nie zblizala przez 24 lata jak jej kazal. Teraz ta durna babe powinni razem z nim tam zamknac na kolejne 24 lata, moze by sie nauczyla czegos. Srednio inteligentny orangutan by zajarzyl, ze cos jest nie tak, ale glupie babsko nie wiadomo na co czekalo (chyba na oklaski). Nie wierze, ze "dziadziusia" zachowanie nie wzbudzilo w niej zadnych podejrzen. No chyba, ze o wszystkim wiedziala, to by tlumaczylo pewne fakty. Koszmar tej dziewczyny moglby sie skonczyc juz bardzo dawno temu, gdyby jej pozal sie boze "matka" uzywala lba do innych celow, nie tylko do przytakiwania swemu panu i wladcy.

Gość fffffffffffffeeeee
dokladnie.....

Gość Jedyną osobą która możę być
Kiedys rodzono dzieci w gorszycha warunkach i przezywaly. A co do obrony to ona sama mogla się bać, że jej się nie uda i wtedy ojciec będzie ją jeszcze bardziej męczył lub co gorsza zabije ją.

ciekawe czy te dzieci ktore przyniosl do domu nie dawaly zadnych znakow ze cos sie moze dziac. Ja wiem ze one byly zastraszane ze maja nic nie mowic itd. Ale czy one chodzily do szkoly? hmm przeciez mogly w szkole cos powiedziec....

Gość a jak pomyslec
może były dawane na górę jako niemowlęta? mało wiemy

Gość O zgrozo
Robił ogromne zakupy - na pewno, aby żywić ludzi w domu i ludzi w piwnicy, musiał przygotowywać posiłki... nie mogę uwierzyć, że sąsiedzi i żona/matka nie zwrócili na to uwagi. Ona na pewno wiedziała... tak mi się zdaje.