Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff

nie mogę przestać mysleć o tym co się zdarzyło ....

Polecane posty

Gość gopla
Wiecie co,wierze w to,ze ojcowie molestuja swoje dzieci ,ale w wiekszosci matki domyslaja sie co dzieje sie w ich domu.Trzeba byc naprawde niedomyslna,nieczuła na zmiane zachowania dziecka aby nei domyslic sie co sie dzieje.

Gość tryku
gopla, nie zyczę tego Twojej córce...

Wiecie ja sie zastanawiam czy on nie gwalcil jeszcze tej dziewczyny co byla jego "corka-wnuczka", nie wiem jak to okreslic!

gopla życie to nie film z Rambo. Psychika ofiary się zmienia. Nie porównuj tej dziewczyny i siebie - każda z was ma inna historie i psychikę. Wiadomym jest, że kazdy inaczej reaguje na sytuacje skrajne. Nie masz prawa pisać, że zasłużyła sobie na taki los. Jestes młoda i o zyciu nie wiesz nic. MTV to za mało, żeby zrozumiec cierpienie i ludzką skomplikowaną psychikę. Zaraz się wypowiesz, że jej sie podobało jak ja gwałcono. Zero empatii. Wstyd.

Gość tryku
zanosił posiłki tylko wieczorami poza tym mój facet tez czesto robi coś w piwnicy albo garażu, niekoniecznie musiała się interesować, nigdy nie wiadomo, może wiedziła, może nie...córka zeznała, ze jej zdaniem się nie domyślała

Gość tryku
foleta, wszytsko możliwe, to była skrajna patologia, wiec kto wie...

Gość gopla
tryku domysliłabym sie ,ze z miom dzieckiem jest cos nie tak,bo mam dobre relacje z nim,wiec zauwazyłabym zmiene zachowania i drazyłabym co jest tego powodem. Niektore matki po prostu maja dzieci i tyle i nie interesuja sie nimi jak nalezy.

gopla-brak mi slow na Ciebie kobieto!!!!Faktycznie malo wiesz o zyciu.Ofiary potrafia sie niezle maskowac.I nie pytaj mnie dlaczego!A ilu jest takich rodzicow co nie widza uzaleznienia swoich dzieci od narkotykow?To jest cena jaka placimy za ten wyscig szczurow-brak kontaktu z wlasnymi dziecmi.

Gość tryku
gopla, Tobie się może wydawać, że masz kontakt i jest wszytsko ok...znam takie sytuacje

Gość gopla
foleta jak rodzic zechce to wszystkiego sie dowie.Ta matka jest winna praw2ie w tym samym stopniu co jej maz zwyrodnialec

Gość tryku
tak jak napisała z resztą foleta, tylko ładniej;)

Gość gopla
Wszyscy w takich sprawach mowia o psychice a co maja mowic ludzie ktorzy wojny przezyli,potracili bliskich ,jakos dali sobie rade z psychika.Wiekszosc molestowanych to szurniete dzieci

Gość ahjdshf
ale skoro niby te dzieci podrzucała to matka nie próbowała jej szukac, przecież dzieci musiały sie gdzies urodzić, mogła iść na policję i pomyśleć,że taki stary pieprzony dziad.... trudno mi uwierzyć, że ta matka nic a nic zauważyła

Gość tryku
a jaki masz sposób, aby wszytskiego się dowiedziec? Zamykasz w piwnicy, czy dajesz kare? Pewnie masz małe dziecko i jeszcze nie wiesz co to znaczy kontakt z nastolatkiem

Gość 2 lata temu N. Kampusch
teraz ta matka z dziecmi.... I to w tym samym kraju. Hitler tez byl Austriakiem...

Gość tryku
matka mogła cos wiedzieć, ale nigdy nie wiadomo... Skoro ojciec tak traktował córkę, to jakie życie miała matka?

Gość gopla
Gdyby ta matka naparwde chciała sie dowiedziec co z jej corka to by sie dowiedziała.a corka gdyby chciała uwolnic sie od ojca to by to zrobiła.zauwazcei,ze od razu stary nie załozył scian dziwekoszczelnych i kodu.

Gość gopla szkoda mi tych twoich
dzieciaków. twój stary będzie im pakował wacka gdzie popadnie a ty tego nie zauważysz bo jestes tak zapatrzona w siebie i twoje rzekome dobre relacje z dziećmi. moja matka też myślała ze ma dobre relacje z młodszą siostra. a wczoraj znalazła u niej test ciazowy spzed kilkunastu mieisęcy.

gopla---moze Ciebie zamkniemy w takiej piwnicy-zrobimy eksperyment.Sprawdzimy co mogla zrobic i jak -na Tobie!

"Gdyby ta matka naparwde chciała sie dowiedziec co z jej corka to by sie dowiedziała.a corka gdyby chciała uwolnic sie od ojca to by to zrobiła." gopla, zamilcz

gopla to młoda osoba, która życie zna z M jak Miłość, a wojnę widziała na obrazku - pojęcia nie ma o tym jak się zachowuje osoba zraniona, poniżona, zniewolona... czy gopla przeczytała jakąkolwiek literaturę obozową, czy wie czym jest człowiek złagrowany? tylko brakiem wiedzy mozna wytłumaczyć taki brak zrozumienia i empatii. przykre to tym bardziej, że później gopla będzie miec dzieci - które wychowa na sobie podobne.

Gość gopla
foleta na pewno robiłabym wszystko aby sie uwolnic.Od razu facet nie zrobił dzwiekoszczelnych scian,nie załozył kodu,nie przywiazywał dziewczyny,wiec mogła czyms go walnac i sie wydostac z piwnicy.widocznie ta osoba po prostu jest w pewnym sensie ułomna i ta ułomnosc nie powstała pod [wpływem molestowania tylko taka ułomna sie ur.,ze nic nie robiła aby z tegos ei uwolnic

Gość ahjdshf
to co przeszła ta dziewczyna to chyba gorsze od wojny...

Gość gopla szkoda mi tych twoich
a skąd wiesz ze ściany nie były od początku dzwiękoszczelne?? a moze na początku była zwiazywana i kneblowana??

Gość gopla
a co ta dziewczyna przeszla:-)wiodocznie je było dobrze,bo sie nie buntowala,bo jakby tak było to by dawno na wolnosci była.Przeciez jua nikt nie przywiazywał

gopla---a skad wiesz,ze jej nie wiazal i nie kneblowal na poczatku?Sledze ta historie od poczatku i nigdzie nic na ten temat nie mowili.Domyslam sie jednak,ze tak wlasnie bylo-zanim przygotowal ta piwnice.

Moim zdaniem to smierdzaca sprawa... Dziewczyna siedziala 24 lat w piwnicy a jej matka przez te lata nie robila nic zeby ja odnalezc?? wydaje mi sie ze jest cos o czym nikt nie wie. Tylko oni... Ja na jej miejsc chyba jak bym wiedziala ze zejdzie znowu do mnie do piwnicy to bym go zabila... Poza tym to dziwne ze stara nie schodzila 24 lata do piwnicy...:o Zastanawiam sie tez jak to bylo? ona byla gwalcona przez te lata a dzieci? co... one to widzialy?

Gość gopla
A jak jej dzieci podrosły to niby nic im nie mowiła,nie buntowała ich.Moze i buntowała,ale jak ona sama była ułomna i do tego ojciec spłodził jej dzieci to te dzieci były jesczze bardziej ułomne

gopla---nie chce mi sie z Toba gadac.Mam nadzieje,ze nikt z Twoich bliskich nie przezyje podobnej traumy bo chyba tylko dzieki temu moglo by cos do Ciebie dotrzec!

to nie była piwnica taka, jaką my znamy wejście do niej było ukryte, wiec matka mogła nic o nim nie wiedzieć i skad wiesz, ze nie szukała córki? tylko jak miała ja znaleźć, skoro ona była wciąż "w domu"?