Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff

nie mogę przestać mysleć o tym co się zdarzyło ....

Polecane posty

Gość tryku
może nie dozyje

Gość sprawa smierdzi
powiem wam, ze jako jedyna z klatki zainteresowalam sie krzykami starszego pana ktory mieszkal z wnukiem jedyna - nawet moi starzy mowili - po co idziesz, to nie twoja sparawa... nic sie wielkiego pewnie nie dzialo, ale wystarczylo pojsc i zapytac: czy cos jest nie tak? czy tzraba pomoc? a moze pogotowie? i juz bylo inaczej wystarczy ruszyc tylek po sasiedzku

Gość tryku
anonimowa...a ja wierzę...zdarzyła się tragedia tuz obok mnie. Chłopak zadzgał zonę i dziecko. No i co że każdy mówił, że jakiś troche dziwny jest? Nikt się tego nie spodziewał!

Gość tryku
to jest na www.gazeta.pl Ojciec może dostac max 15 lat, bo takie jest tam prawo

Gość tryku
Ojciec-potwór dostanie najwyżej 15 lat więzienia alx2008-04-29, ostatnia aktualizacja 24 minuty temu Josef Fritzl, który przez 24 lata więził w piwnicy i regularnie gwałcił swoją córkę, może spędzić w więzieniu najwyżej 15 lat. Zgodnie z austriackim prawem sędzia może go skazać tylko na tyle. Fot. HO REUTERS Josef FritzlSąd zadecyduje dziś czy Fritzl będzie nadal przebywać w areszcie tymczasowym. Najprawdopodobniej sędzia zadecyduje o aresztowaniu go na 14 dni. Po upływie tego terminu areszt będzie można przedłużyć. Jednak jak donosi CNN, nawet jeśli 73-letni Fritzl zostanie oskarżony o gwałt, to za kraty trafi najwyżej na 15 lat. Austriackie prawo nie przewiduje surowszej kary nawet za więzienie i gwałcenie własnych dzieci. Policja sprawdza pozostałe nieruchomości należące do emeryta. Lokalne władze obawiają się, że ofiar porywacza-gwałciciela może być więcej, a w doskonale przygotowanych, podziemnych więzieniach mogą przebywać kolejne kobiety.

Gość lubusz
To brednie, jakich świat nie widział. Zobaczycie, że dopiero śledztwo "zacznie ujawniać szczegóły", całkiem inne od podawanej obecnie wersji. Moim zdaniem oni byli wszyscy razem zdrowo walnięci. Już nie raz i nie dwa świat poddawał się takim "sensacjom", które jak się potem okazywało - wyglądały całkiem inaczej. Może to jakaś sekta?

co za kraj!!!!!!Mam tylko nadzieje,ze wspolwiezniowie baaaaaaaardzo mu umila te 15lat!!!!!!!!

pzred chwila ogladalam informacje i mowili ze dostanie dozywocie na bank. Najbardziej mnie zaskoczylo to ze oni mieszkali w bardzo ruchliwym miescie w samym centrum... pokazywali ten dom przy samej ulicy przy samych sklepach....:o nikt nie slyszal....Dzieci dobzre sie uczyly \"rodzice \" dobzre sie nimi opiekowali... Na dodtaek to byl dom pietrowy....

Gość mirek1956
Podobno Fritz raz w tygodniu robił duże zakupy spożywcze, które rozpakowywał na tyłach domu. To byli normalni ludzie, może jedynie nieco mniej otwarci – wspomina jeden z sąsiadów. Policyjne śledztwo przynosi jednak pierwsze owoce. Okazuje się, że potwór, mimo niechęci do obcowania z innymi regularnie jeździł na trzytygodniowe wakacje do Tajlandii. Kto pilnował wówczas przetrzymywanych w piwnicy domu ludzi?

Gość jacek z rogozna
Zwyrodnialec przebywa obecnie w areszcie w miejscowości St. Poelten, jak informują niemieckiej agencje informacyjne policjanci są wstrząśnięci jego zachowaniem. Fritzl nie tylko nie okazuje skruchy, ale stara się zaprowadzić w areszcie własne porządki. – Zachowuje się autorytarnie, wciąż krzyczy – mówi jeden z funkcjonariuszy dodając, że Austriak zupełnie nie zdaje sobie sprawy z wyrządzonej córce krzywdy. – Nie ma w nim krzty wyrzutów sumienia

Gość sprawa smierdzi
to się nazywa psychopata pewnie się jeszcze zdziwi ze czegoś od niego chca i wyjezdzal do tajlandii?????????

Gość wy mówicie o austrii
a takie rzeczy dzieją się tez w Polsce, tylko nie wychodza na światło dzienne, mój ojciec molestował mnie seksualnie od 11 roku zycia, w wieku 13 lat przkupywał mnie róznymi rzeczami, żeby mógł zaspokajać się seksualnie między moimi nogami, im byłam starsza tym robił sie coraz bezczelniejszy, w wieku 18 lat uciekłam z domu, kto wie czy nie czekał by mnie taki sam los. MOja matka nie chciała o niczym widzieć. Takie rzeczy dzieją się w Polsce, tylko nie chcecie pomóc takim dziewczynom jak ja, mówicie, ze jest łatwa, pewnei sama chce itd. Mi nawet ksiądz-proboszcz nie pomógł, gdy którejś nocy uciekłam z domu, pobita. Teraz jestem dorosłą kobietą i pamiętam to wszystko co mi robił ojciec do dziś, walczę o swoje zycie, bo prznajmniej raz w miesiacu chce popełnic samobójstwo, nikt mi nie potrafi pomóc, jestem wrakiem... Tamtą dziewczynę to najlepiej jakby zabili na śpiąco, bo pewnie już nie nadaje się do normalnego zycia, pewnei albo sama popełni samobójstwo, albo spotka następnego gnopjka, który będzie się nią" opiekował" tak samo jak jej ojciec, a ona nie będzie potrafiła się temu przeciwstawić. to sa lata trasury psychicznej i fizycznej, tak to można nazwać. Ona i tak popełni samobójstwo, jeżeli będzie miała jakiś mały przebłysk świadomości.

Gość sprawa smierdzi
nie ma usprawiedliwiania na to co ci zrobil ojciec - sa grupy wsparcia i terapie - ona najbardziej ukoja twoja dusze

''terapie'' - nie rozsmieszaj mnie :O dziewczyna przezyla takie cos, ma zjebana psyche a ty piszesz o terapi ktora ukoi jej dusze :O o kurwa...

Gość sprawa smierdzi
a co mam napisac? zeby sie powiesila? mam jej wspolczuc? zastanow sie zanim bedziesz przeklinac nie ma nic lepszego niz rozmowa na tematy ktore bola

wspolczuje ci... Nie jestem w stanie cie zrozumiec , moge tlko sie domyslac co czujesz i czulas... Ale nie mzesz zakladac od razu ze ta kobieta sie zabije...

terapie nic nie pomagają, psycholog tylko obojętnym głosem mówi ehe aha i tyle. Sama staram sie trzymac, ale nie wiem jak długo. Pewnei któregoś razu, większy dół i nic nie pomoże. Ale narazie sie trzymam. Poprostu chciałam napisac na te wasze oburzenia, takie rzeczy dzieją sie tez w Polsce, tylko nie chcecie tego widzieć, nie chcecie pomóc.

to nie to ze nie chcemy pomoc itd... tylko niektore osoby po prostu o tym nie wiedza.JA gdbym wiedziala o takim czyms napewno probowalabym pomoc.

Gość sprawa smierdzi
'nie chcecie pomoc' a jak mozna ci pomoc?

Gość pikny julek
Joseph Fritz wygląda na miłego starszego pana .Powinni pozwolić mu dożyc swych dni w spokoju

nie chodzi o mnie, ja już sobie sama pomogłam uciekając z domu, usamodzielniłam sie i nigdy więcej nie chce miec kontaktu z moimi rodzicami, z tym co było ja sama musze walczyc, z moimi marami z przeszłości, nic już sie z tym nie da zrobic, chyba, że wykasują mi pamięć. Piszą c nie chcecie pomóc miałam na myśli, innych, miejcie oczy szeroko otwarte, i na jakieś objawy pobicia reagujcie, na krzyki sąsiadów reagujcie, na krzyki i płacze kobiet, które są katowane przez swoim mężów reagujcie, chciaż ona same bęa bronic katów, chcoaiżby ze względu na te dzieci. REAGUJCIE... dla mnie już jest za pózno, nic nie wymarze tego co przeżyłam, ale innym pomózcie,gdy tego potrzebują, a nie mówicie " to nie moja sprawa, to tylko kłótnie małżeńska itd..

Wy mowicie o austrii...bardzo, bardzo Ci wspolczuje❤️. To okrutne, ze taki bol, taka krzywde wyrzadzaja ci, ktorych obowiazkiem jest zapewnienie milosci, opieki, bezpieczenstwa!!!

Gość sprawa smierdzi
na nikogo nie jest za pozno na ciebie tez nie jest kazdy ma prawo byc szczesliwy - i ty tez - bez znaczenia jaka ktos ci zgotowal przeszlosc twoim obowiazkiem jest na sile walczyc o swoje szczescie, a nie zadawalac sie lepszymi i gorszymi dniami i wiem co mowie: sama jestem ofiara przemocy w rodzinie nikt mnie nie zgwałcił - jak ciebie/ ale nie raz i dwa po ryju i nie tylko dostalam takie zranione osoby musza na sile walczyc o spokoj w sobie tyle na ten temat

gopla>>>> mam nadzieję, że tobie nie przydarzy c się coś takiego, że ktoś cie porwie, przetrzyma pare lat w piwnicy i wielokrotnie zgwałci, zobaczylibyśmy, jak twoja twarda psychika jest twarda, a kiedy da sie zmiękczyć. Dzieci da sie przekupic, dzieci da sie zmiękczyć mają słabą, jeszcze nieukształtowaną psychikę, dzieci da sie zastraszyć, szantażować typu" Jeżeli powiesz coś mamie to ty , mama i twoje rodzeństwo wylądujecie na bruku i w domu dziecka, bo mnie wsadza do więzienia i nie bęe mógł na was pracować. Do tego dochodzi duszenie, bicie... Ciekawe gopla ile lat zajęłoby takiemu zwyrodnialcowi zmiękczanie ciebie... Wszystko przed toba, dorosłych ludzi tez porywają, przetrzymują i gwałcą...

Gość dbdf
ale wy glupoty gadacie... gopla powiedziala co uwaza [moze i glupio] ale to nie powod zeby jej zyczyc tego samego!!!!!!!! wezcie sie zastanowcie w ogole co piszecie!! tej austriaczce wspolczujecie, a mimo to sugerujecie ze chcielibyscie aby gopli przydarzylo sie to samo.... madre to jest? nie sadze... tacy madralinscy, wspolczujacy a mimo wszystko najezdzacie na inna osobe, zyczac jej tragedii. moze i gopla nie ma racji ale napewno nie chcilibyscie aby przydarzylo sie jej cos takiego ABY NAUCZYLA SIE ZYCIA.... to po co tak gadac... ZAAAAAAAL!!

Gość dbdf
mam nadzieję, że tobie nie przydarzy c się coś takiego, że ktoś cie porwie, przetrzyma pare lat w piwnicy i wielokrotnie zgwałci, (...)Wszystko przed toba, dorosłych ludzi tez porywają, przetrzymują i gwałcą... no i czy to jest inteligentne??