Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matura lala

Matura- jaki dopisaliście synonim do słwa sążnisty?

Polecane posty

Gość iSatsu
no, szczere współczucia z tym ustnym ... przerwa powinna być, to racja... najlepszy termin to chyba połowa miesiąca.

no wlasnie i to mnie boli :/ 4 matury w 5 dni lol masakra na kolkach :P a to co najlatwiejsze i z czego nie mam zamiaru sie uczyc NIC to mi odlozyli na koniec pajaceeee

Dobrze ze ja wosu nie zdaje :-) Na szczescie. Ta polityka to masakra!

Gość iSatsu
heh, to powodzenia na matmie, ja od jutra albo pojutrza zaczynam powtarzanie, stosowanie tych wszystkich wzorów, itp... patrzyłaś już co odpada z zagadnień?

Jak to co odpada? Ja matmy ucze sie regularnie.Wyliczylam pelno testow, cala ksiazke operona, nie mam juz co liczyc w sumie. Od nowa wszystkieprzelicze.

do 3 klasy caly czas mialam zamiar zdawac biologie ale w 4 mi odbilo i napisalam z wosu a ze mialam 60 % to zostawilam tak jak jest :) zreszta lubie polityke hehe wiem ze to glupie ale wciaga mnie to :P

Gość iSatsu
a próbną pisałaś z matmy?

dobra kochani ja ide sie przespac troche bo juz odlatuje powoli :P od 19 godzin nie spalam wiec sami rozumiecie :P wpadne wieczorkiem papa :)

Gość iSatsu
Zadania egzaminacyjne w roku 2008 NIE BĘDĄ sprawdzać następujących treści: Egzamin maturalny z matematyki – poziom podstawowy Podstawowe pojęcia rachunku zdań. Potęgi o wykładniku niewymiernym. Logarytmy; podstawowe własności logarytmów. Dzielenie wielomianów, twierdzenie Bézouta. Definicja ogólna funkcji homograficznej i jej własności. Sposoby rozwiązywania nierówności z funkcją homograficzną. Przekształcenia wykresów funkcji liczbowych: y=-f(x), y= f(-x). Twierdzenie o okręgu wpisanym w czworokąt i okręgu opisanym na czworokącie. Opis półpłaszczyzny za pomocą nierówności. Miara łukowa kąta. Definicje funkcji trygonometrycznych dowolnego kąta. Wykresy funkcji trygonometrycznych. Funkcja wykładnicza. Równania trygonometryczne; sin x=a, cos x=a, tg x= a, dla 0o < x

Gość iSatsu
no to miłych snów, Ewelinka, ja jeszcze nie mogę sobie pozwolić na sen ^^

Gość iSatsu
pisałem, pisałem, i celowo podszedłem do niej zupełnie bez przygotowania ...

Gość maturencja.
Ja z biologii i NIC się JESZCZE nie uczyłam :O Wam współczuję z matmy zdawac. U mnie na całą szkołę zdają 2 osoby ten przedmiot

Gość iSatsu
wiesz, u mnie np. tak było, że ludzi z olewką podchodzili do matmy próbnej, wychodzili sobie po 20 minutach, itd... to też ze wszystkich zdających, zdałem tylko ja i kumpel ale teraz będzie inaczej, to już ta "prawdziwa" matura, więc zdawalnosć kategorycznie wzrośnie ;)

Gość iSatsu
właśnie ciekawi mnie ta ankieta, Jakie dodatkowe przedmioty na maturę najchętniej wybierała młodzież? matematyka - 2972 geografia - 2399 historia - 1208 biologia - 347 angielski - 140 rosyjski - 114 niemiecki - 56 chemia - 19 fizyka - 6 tylko WOS-u nie nadmienili... matematyka na pierwszym miejscu...

Gość nooo egzakli
nie wierzę w to :D

Gość maturencja.
heh ja też nie wierze :) zwłaszcza, ze tyle ludzi tak chcialo uniknac tej obowiazkowej matmy to teraz nagle wybrali ten przedmiot ? :D u mnie wklasie geografia króluje

Gość iSatsu
no tak, sorki xD wpadłem na przestarzałego newsa :) to faktycznie wydawało się być niemożliwe :P

Gość maturencja.
:D zdarza się hehehe :) i tak podziwiam, że kiedykolwiek ludzi az tak wybierali matematyke na maturze :)

No ja zawsze marzylam o matmie. Jakbym miala zdawac np historie czy wos to masakra.... buuu!!

Gość iSatsu
ja też zawsze lubiłem matmę, wszelkie kangurki, itp, ale w technikum nieco się zaniedbałem, zaczęło mnie nużyć siedzenie 2h pod rząd i liczenie w kółko tych samych zadań tylko inaczej wyrażonych i jeszcze w czwartek klasie fakultet po tym... i w ten sposób nabrałem nieco niechęci do matmy, ale nie na tyle, żeby z niej rezygnować na maturce ;)

Hmm ja checi do matmy nabralam dopiero w technikum a tak to nie lubilam. maturencja jestes tu??

Gość MaTEoS
No ja zdaje rowniez wos. a co do maty to w gimnazjum bralem nawet udzial w konkursach - ale w technikum przeszla mi chec na matme i dlatego Wos. Polityka nie jest taka zla - ja tam lubie. Ale jak na razie najbardziej sie boje tego jutrzejszego wosu bo rozszerzenie pisze. A co do ilosci egzaminow pod rzad - ktos napisal ze ma 4 matury w 5 dni - takiemu to dobrze. ja mam 4 matury dzien po dniu od wczoraj az do czwartku i jeszcze na dodatek w czwartek mam ustny polski do ktorego trzeba si enajbardziej przygotowac :/

Gość iSatsu
heh, rozszerzony WOS - ambitnie, ale skoro lubisz politykę... w sumie przedmiot nie byłby taki zły, ale szkoda, że trzeba ściśle wszystko opisywać - jeśli chodzi o wszelakie formułki, bo na myślenie również są pytanka, ale też trzeba wszystko ściśle określać, przynajmniej tyle wiem z lekcji, moja nauczycielka była trochę "szablonistką". A z chęciami do przedmiotów to różnie bywa i tutaj dużo zależy od tego, na jakiego nauczyciela się trafi. Z doświadczenia to wiem - w gimnazjum uwielbiałem chemię, umiałem wszystko idealnie, do momentu gdy trafiłem do technikum, gdzie kompletnie nic nie robiliśmy na lekcjach chemii, tylko nudna gadanina, sprawdziany z zeszytami; może to duża ulga, ale strasznie obniża poziom komuś, kto lubi ten przedmiot. Z drugiej strony jak lubi to sam się douczy... Więc jak pisałem, zależy od przypadku///

Gość Milka89
Ja zdaje roz. geografie ;/, więc w piątek będę już po wszystkich pisemnych.Tylko głupio trochę bo dzień przed maturą z gegry mam niemca ;/ Ale już w piątek po południu będzie po wszystkim...ciekawe czy zdam mature w tym roku :/ bo po wczorajszym polskim nie jestem już pewna ;/

Ja mam wolne do 14 maja - matma, 19 - polski ustny i 26 - ustny angielski a ty?

ale ci fajnie :P a ja kurde jutro wos, w piatek polski ustny a w nastepny piatek angol :/ kicha jak nic