Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vink

Czy sa na tym forum kobiety....

Polecane posty

Gość Vink

...w zasadzie czytajac to forum a takze z opowiadan kolezanek wnioskuje, ze dla baaaaaaardzo wielu kobiet najwiekszym celem w zyciu jest malzenstwo i dzieci. Sama mam 24 lata i do malzenstwa mi sie nie spieszy. Obecnie jestem samotna i koncentruje sie na swojej przyszlosci (zaczelam drugie studia, ucze sie jesykow). Wiele kolezanek w moim wieku skupia sie jedynie na "jak zmusic mojego faceta do malzenstwa". Nie krytykuje takiego postepowania aczkolwiek tak mnie zastanawia ten trend. Ja uwazam, ze jestem jeszcze za mloda na takie rzeczy. Chce jeszcze korzystac z zycia w znaczeniu (jakies podroze, itp;). Czy sa na tym forum kobietki dla ktorych jedynym celem w zyciu nie jest malzenstwo?

to kiepsko czytasz bo większość moich (tutaj) znajomych to rozwódki:P

nie wiem skad takie wnioski? :) ja kilka lat czytam kafeterie i nie zauwazylam takiego trendu. mysle, ze mnostwo internautek ma inne cele niz malzenstwo. a w ogole skad pomysl ze malzenstwo to zly cel jesli ktos pragnie miec rodzine i dzieci, miec szczescie i je dawac drugiej osobie. nie uwazam ze to cos gorszego od checi uczenia sie jezykow :)

pewnie że są. Jestem ze swoim facetem 3,5 roku i gdyby teraz mi się oświadczył, to nie wiem czy bym się zgodziła, bo dla mnie to za wcześnie. Nie mam ochoty na pranie, gotowanie, sprzątanie... Nie ciągnie mnie do tego :) i to przez następne kilka lat na pewno się nie zmieni :)

są tutaj takie - mąż i dziecko to miara sukcesu... a jak sie do 30 nie przytrafi to biorą kazdy odpad, byle w spodniach :P

Gość łech łech
Obecnie jestem samotna i koncentruje sie na swojej przyszlosci (zaczelam drugie studia, ucze sie jesykow). Wiele kolezanek w moim wieku skupia sie jedynie na "jak zmusic mojego faceta do malzenstwa". Jeśli pogłębiasz swoją wiedzę i naukę bo chcesz a nie dlatego ze jestes samotna to ok. Jesli dlatego ze jestes samotna ... hmm jakos trzeba zabic czas. Jestes samotna wiec nie masz kogo zmusic do małżenstwa, w przeciwienstwie do twoich kolezanek :)

Gość Vink
Wlasnie chodzi o to, ze studiuje i sie ucze aby sie realizowac. Obecnie faceci nie sa mi w glowie. Czesto slysze sarkastyczne komentarze, ze stara panna zostane(??????) bo juz mam przeciez swoje lata i trzeba zaczac o rodzinie myslec

to dziwne, ze wyksztalcona i ambitna osoba przejmuje sie takimi komentarzami.

Gość Vink
Ja sie wcale nie przjmuje tymi komentarzami. Gdybym sie przejmowala to juz dawno bylabym mezatka;) Zastanawia mnie tylko podejscie niektorych kobiet jesli chodzi o takie sprawy