Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatornia

Czy da sie wyzyc z pisania??

Polecane posty

Gość nowi dyskutanci
Jasniej. Ja natomiast uwielbiam Dostojewskiego, w ogóle cała rosyjska literatura mnie fascynuje. I amerykańska. Wy dziewczęta nie lubicie literatury gore, ale ja tak. Nie znaczy to, że lubię kogoś krzywdzić. A gdzie podziała się Minka? Zauważcie, w jak strategicznym momencie się wycofała: moje pytanie o treść jej dzieła i Ona znika, he, takie życie :o

Gość fantastka pospolita
Jeśli chodzi o fantastykę, to ja akurat uważam,że mało sie w nie dzieje - tzn. jeśli chodzi o naszą rodzimą. Feliks W. Kres pisze, ma coś z tego, bo ma wiernych czytelników. Szkoda,że nie piszą młodzi gniewni z lat 80-tych, którzy byli, błysnęli i pochłonęło ich życie, chociaż na jesieni ma być wielki come-back Drukarczyka.

Gość nowi dyskutanci
Hej, ukrywam się za tobą, Ar...tko? Cóż, przywykłem do tego, że dziewczęta mnie ochraniają i proszę łaskawie o traktowanie mnie tak, jak jestenm do tego przyzwyczajony!

Gość nowi dyskutanci
Ach, King, to kolejny mój mistrz. A może pamiętasz, Nefretete, w którym utworze była taka okropna scena palenia w piekarniku żywego kota?

to chyba pora sie odzwyczaić? chyba duży jesteś chłopczyk;) PS: i jak tak trudno ruszyć tą strzałeczką, to ci napisze że jestem amatornia...zapamietaj raz a na zawsze;)

Gość nowi dyskutanci
Otóż, jestem trochę duży. Mam 60 lat :o ale myślę, drogie dziewczęta, że nadal będziecie mnie lubiły, hę?

Drukarczyka o ile wiem nie było w POlsce. Natomiast był powrót..np Marek Hemmerling zaczął publikować.Baraniecki nic nie pisze chyba... nie pamietam kto jeszcze wrócił.. no oprócz wielkiego powrotu Ziemiańskiego. Nowy.. znam.. a w kazdym razie wydaje mi sie ze znam dobrze Kinka.. ale jako żywo takiej sceny nie pamietam.

a jakie przeczytaliście horrory?? coś zauważyłam, ze w porównaniu z innymi stylami, horrorów jest naprawdę mało, a ja je własnie uwielbiam, zawsze gdy czytam, czuje wieksze dreszcze i podniecenie niż w kinie...chociaz bardzo trudno sie je pisze, aby zaciekawić i przestraszyc czytelnika trzeba nad tym naprawde długo pracować i trafnie operować słowami

Nie kreujcie mnie na taką obrończynię uciśnionych :). Ja jestem za realizacją marzeń, ale i za dobrym tekstem. Dobrym nie tylko artystycznie (pomysł), lecz i warsztatowo. To, co robi, Nef-Kotka, to ratowanie osób, którym wydaje się, że umieją pisać. Chociaż jeśli chcą, niech próbują dalej. A Rowling nie jest dobrą pisarką, jest genialnie wypromowana (ukłony dla sztabu marketingowców) w USA i wtórnie przeszła ta fala na cały świat. Zgadzam się, że obiektywne docenianie czyjejś twórczości nie musi się przekładać na sympatię do niej.

Gość fantastka pospolita
Nefrytowa, Drukarczyk a jakże, był w Polsce, jest dość znanym, choć lokalnie dziennikarzem radiowym, choć bywał też zagranicą. Hemmerling to wiem. Obaj mieszkają w Koszalnie, przyjaźnią się od dziesiątków lat. To tak na marginesie. :)

eee tam, Rowling nie jest może genialna jak wielu pisarzy (mam na myśli m.in. Agathe Christie), ale jest dobrą pisarką, nie świetną, ale dobrą...jej ksiażki się dobrze czyta, łatwo i szybko, przekaz jest prosty, fabuła też dosyc ciekawa...mi tam sie podobają

Gość nowi dyskutanci
Minko, o jakim ratowaniu osób mówisz? Czytałaś "Przeklętą pierwszą linijkę"? To i do ciebie, Nefretete. T a k ratujecie ?

Amatornia --> właśnie, jej książki są jak poprawne wypracowania szkolne. Nic więcej. Nowy, nie jestem żadną Minką. Nie czytałam, ale co to ma wspólnego ze mną?

A to sorry.. mialam inne wiadomości na temat Drukarczyka.. no ale wiadomo jak to jest z wieścia gminną:D Wiem, ze sie przyjaźnia, byli razem na Polconie w Katowicach w 1985 r jak papuzki nierozłącki:D. Dzięki za info:) Rowling jest słaba.. fatalnie prowadzi fabułe.. jej bohaterowie sa niespójni.. Tak czyta się ŁATWO. Mydło dla oczu.

Gość nowi dyskutanci
W tej książce niesłusznie odrzucony autor popełnił samobójstwo, bo pisanie było treścią jego życia. O to chodzi. A czemu już mnie nie lubicie? :( Minko, przepraszam, ale nie mam pamięci do nazwisk. A co, Minka to chyba nie brzydko?

Nie musisz zapamiętywać, wystarczy zerknąć na nick. Takie czarne nad postem :). Nie czytałam, ale w czym problem? Że człowiek, który usłyszał, iż nie nadaje się do pisania, był zbyt słaby psychicznie? Trzeba walczyć o siebie. Widać, że ludzie nie mają prawdziwych problemów...

OMG!! Życie to nie je bajka.. jak ktoś komu odwaliłam tekst popełni samobójstwo to mam mieć wyrzuty sumienia? Bez jaj.

Gość nowi dyskutanci
No, skoro popełnił samobójstwo, to widocznie miał prawdziwy problem. Horrorów czytałem dużo, ale za cholerę nie pamiętam nazwisk autorów. Lubię też wojenne, obozowe utwory. Ech, i dobrze, że nie podałem swojego czarnego nicka, hehe. Będę buszował po topikach udając młodziaka. M...inko, ale na strategiii to się znasz, nic dziwnego, że specjalizujesz się w rozprawkach historycznych :( :)

Gość nowi dyskutanci
Czy masz mieć wyrzuty sumienia, jak ktoś odwalony popełni samobójstwo? Jeszcze gorzej. Zostaniesz skazana. :( Zapoznaj się z treścią Przeklętej pierwszej linijki ( ale za cholerę nie pamiętam nazwiska).

Gość nowi dyskutanci
Dobranoc baby, idę teraz na swój ulubiony dział, żeby tam jeszcze trochę podziałać :o

Gość nowi dyskutanci
Eee, to nie tylko książka, taki przepis wyszedł już i w Polsce, także uwazajcie, babki!

wobec Rowling jestescie moim zdaniem zbyt surowe. chyba nie bierzecie pod uwage, ze jej ksiazki sa przeznaczone dla dzieci i nastolatkow, a nie dla doroslych, a jako takie wlasnie musza byc przede wszystkim lekkie i latwe do czytania. nie jest ona faktycznie az tak swietna, jakby to sugerowalo wielkie halo wokol niej, bo jest sporo rownie dobrej literatury dzieciecej, ale nie nazwalabym jej tez tak zla, zeby nie zaslugiwala na wydanie, co zreszta potwierdza wysoka sprzedaz jej ksiazek.

każdy ma inny gust^^nie wszyscy muszą lubić poważną literaturę...przy Rowling usiadziesz, przeczytasz jednym tchem i o to chodzi, taka bajeczka dla grzecznych dzieci choć to prawda ze ksiazka nie równa sie z całym tym przedstawieniem potterowym, jednak moim zdaniem i tak jest dobra

De gustibus non disputantum est jak mowi stara maksyma. ja nieco inaczej oceniam filmy i książki.. ja wiem ze film Pojutrze jest slaby... albo Kroniki Riddicka.. no ale cóz kocham je ogladać:D A sa słabe:P

a moim zdaniem jej książki nie są słabe, tylko są mało poważne...może to do jednych przemawiać, do drugich juz nie bardzo, ale ksiazka ta została napisana dla młodzieży i nie wolno sie po niej spodziewać nie wiadomo czego...ma sie ją lekko czytać, ma być fajna fabuła i autorka to speniła

Cokolwiek mówić o Rowling, ona z pisania żyje :D.