Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hihi hu hu

tabletki na tradzik cera nova z bratkiem opinie

Polecane posty

Gość pielęgnacja naturalna
zapraszam na mojego bloga na którym mam ciekawe artykuły o pielęgnacji skóry naturalnymi metodami w tym sprawdzone maseczki do cery trądzikowej, tłustej które mnie pomogły:) http://wszystkookosmetykachnaturalnych.blogspot.com/

Gość Idźcie do diabła z
dermatologami. Byłam u trzech dermatologów. Każdy z nich przepisywał mi po kilka sztuk różnych rzeczy: maści plus kremów plus antybiotyków do stosowania bezpośrednio na twarz. Nie dość, że wywalałam najpierw na lekarza 100 zł, a potem na ten szajs każdorazowo w aptece aż ok. 200 zł i miałam zawalone pół łazienki, to stosowałam to miesiącami, tracąc powoli już cierpliwość (bo danego dnia najpierw trzeba było nałożyć jedno, potem drugie, .........., potem piąte i szóste), to nic nie pomagało, a zabierało mi mnóstwo czasu pozbycie się JEDNEGO pryszcza (przeciętnie 1,5-2 m-cy). W końcu znalazłam krem z siarką, za ok........... 6 zł. Wystarczyło, że na noc posmarowałam, a rano budziłam się z przyjemnie gładką skórą. Stosuję go od kilku lat nawet punktowo i mniejsze pryszcze znikają DO RANA, a nie 2 m-ce, a większe max. 3 dni. Nie dajcie się ogłupić dermatologom i wyciągać od Was pieniędzy. Nic to nie daje, no chyba że ktoś dostałby preparat na trądzik stosowany do wewnątrz (nie mówię tu o ziołowym, bo to na stałe nie zlikwiduje problemu). Ale te z kolei bywają b. niebezpieczne dla zdrowia jak np. roaccutan.

Gość Idźcie do diabła z
aandi Stosowałam tabletki Ceranova przez prawie 2 tygodnie, u mnie problemem była przetłuszczająca się cera, przy braniu tabletek twarz coraz bardziej zaczęła mi się tłuścić tak że nawet co pół godzinne mycie twarzy nie pomagało ------- Trądzik Ci się nasilał z bardzo prostego powodu: im częściej myłaś twarz, tym bardziej zabijałaś niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania Twojej skóry bakterie. Pozbawiając ją naturalnej obrony, pozwalałaś tym chorobowym bakteriom, wywołującym trądzik, rozwijać się jeszcze szybciej.

Gość Cera_Nova
Ja się właśnie zastanawiam czy zacząć brać. W sumie nie mam takiej strasznej cery, nawet jestem czasem z niej zadowolona, ale przed miesiączką zawsze mnie wysypuje. Nie na całej twarzy tylko głónie na czole i gdzieniegdzie na nosie. Poza miesiączką cera nawet bez zarzutów. Raz na jakiś czas trafi sie kulfon, ale zostają mi ślady. Nie wiem czy te tabletki pomogą wygładzić te ślady i wyrzucą wszystko z organizmu. Mam nadzieję, że tak. Po przeczytaniu waszych rozmów wnioskuję, że boicie się jeszcze większego wysypu. Też się bałam, no ale cóż, trzeba być gotowym do poświęcej w imię urody. Więc co radzicie? Głównie pytam się dlatego, iż na całe wakacje jadę nad morze do chłopaka, no a przez 2 miesiące nie da się uniknąć naszego kobiecego okresu... Chyba zaryzykuję ;))

Gość Lussy
Naprawde polecam tabletki cera nova ... Biore je od 2 tygodni i naprawde widze poprawe pryszcze znikają :D a nowe nie pojawiają sie już tak często. Biore 2 tabletki jedna rano drugą wieczorem na noc smaruje częściowo twarz pastą cynkową... Myje buźke mydłem siarkowym i na dzień używam kremu nawilżającego z iwostinu ( naprawde genialny) oczywiście od czasu do czasu tonizuje twarz tonikiem aloesowym z ziaji... I jest supper. Wiele lat chodziłam do dermatologa wydałam no to bardzo dużo pieniędzi, i żałuje... Wole podleczyć sie naturalnymi sposobami bez zbędnej chemii... Od przyszłego tygodnia zaczne łykać sok z aloesu słyszałam że również ma wpływ na cere trądzikową... Zajadam sie tez pestkami z dyni (garść dziennie) - zawierają cynk, który dodatkowo lekko osusza cere... Zmieniłam diete dużo warzyw owoców , ograniczyłam słodycze i nie pijam alkoholu ... Zastanawiam się na rzuceniem palenia (skoro tak radykalnie zmieniam moje nawyki może warto ) :D... Moim zdaniem nasz tryb życia też w jakims stopniu odpowiada za powstawanie takich zmian...

Gość lomatko
dajcie se spokoj z tymi wszystkimi tabletkami. tak naprwde to one sa g..o warte. zreszta co moga dac sztuczne witaminy i wyciagi z roslin. tradzik to sprawa hormonow, a prace hormonow witaminki nie wyreguluja.

Gość zuzatol 13
A czy wągry po nich znikają?

Gość memuruu
ja biore sam bratek w tabletkach juz poltora miesiaca najpier wyskoczylo mi duzo prsyzczy poniej po 2 tygodniach zeszly a teraz po poltora misieace mam tak straszne czoło jak nigdy, nigdy nie widzialam wiecej obrzydliwych duzych prsyzczy na moim czole, teraz co z moja twarza sie dzieje jest oblesne i nie moge na siebie patrzec ;/ i myslalam wlasnie o tych tabletkach cera nova ale skoro zawieraja bratek to juz sama nie wiem co zrobic zeby ten tradzik ustapil ;c

Gość Klarkaaaa
hej, założyłam wątek na http://www.tradzik.info.pl/kosmetyki/cera-nova-z-bratkiem/ tam jest sporo ludzi mających wyłącznie problemy z trądzikiem i pewnie zaraz ktoś napisze o efektach stosowania tego preparatu. Osobiście nie mogę się pochwalić efektami, ponieważ nie stosowałam tego preparatu, ale chętnie przeczytam jakie przynosi rezultaty :D

moja corka bierz pol roku, najpierw pogorszenie , po 2 tygodniach leiej,ale stosawal to z glinka zielone i liposomami antytrdzikowymi, http://www.estien.pl/glinka-zielona-p-12.html, najlepiej oczywiscie gdy jest slonce, ale teraz jest na obozie i mowila ze robi maseczki ztej glinki kolezanka i sa bardzo zadowolone, ma kolezanke ktora pije herbatki z bratka i tez jest zadowolona

Gość emenems209
przeciez takie tabletki to strata kasy. no bi jak niby maja pomoc tabletki, ktore w skladzie maja witaminy i wyciagi z roslin, w dawkach....:/ tak do wiadomosci, to slonce poprawia stan cery tradzikowej na krotki czas, potem moze byc niestety gorzej. maseczki z glinki ok.

Gość Pevka1
Bratek jest świetny, ja stosuje go już prawie rok i cerę mam rewelacyjną, za każdym razem jak odstawiałam ziółka na bok automatycznie pogarszała mi się cera, teraz biorę go znowu od grudnia i nie mam żadnych zmian trądzikowych. Wiadomo jak cera jest mocno trądzikowa to takie zioła nie pomogą, ale jak są sytuację pojedynczych niedoskonałości to bratek jest bardzo dobrym sposobem na zminimalizowanie wszelkich problemów. Ja osobiście polecam z tym że w czystej postaci bratka, a nie z jakimiś domieszkami drożdżowymi czy tym podobnym

Gość v odkacz
dokladnie, te tabletki maja po prostu witaminy w sobie ktore moze rownie dobrze zastapic compleksem witamin b i duza iloscia warzyw i owocow, ludzie pamietajcie ze nalezy sie zdrowo odzywiac i przede wszystkim oczyscic organizm z toksyn, i wszystko samo zniknie

czyli te tabletki w sumie żeby mieć gładka skórę należy brać cały czas? bo po odstawieniu jest nawrót? czy nie\/ czy jeśli skóra się oczyści to jest na jakiś czas spokój? idzice do diabła jaki krem z siarką??

Mój chłopak brał i pomogło mu, ale on miał najlżejszy rodzaj trądziku - zaskórnikowy.

Gość Asiulaplywa
Mam CeraNova i biorę to już koło miesiąca. Za bardzo nie widzę poprawy. Jak się skończy, kupię sobie inne tabletki ... No ale dalej mam nadzieje, że po nich jakaś zmiana będzie :)

Uważam, że te tabletki są dobre. Brałam je kiedyś i mi pomagały. Teraz też je biorę. Gdy się je bierze regularnie dwa razy dziennie jest super. Nawet jeżeli na początku jest gorzej to po pewnym czasie stan cery się poprawia. Odniosłam wrażenie, że nawet blizny potrądzikowe po pewnym czasie stają się jaśniejsze i mniej widoczne. Fakt, że na początku jest gorzej trochę, ale co z tego trzeba być cierpliwym i poczekać na efekty. W końcu liczy się efekt końcowy a nie to co dzieje się po drodze. Uważam, że te tabletki są lepsze od antybiotyków. Antybiotyki z reguły są drogie. Jest super gdy się zażywa. Cera jak pupa niemowlaka, ale gdy się antybiotyk skończy cera jest taka jak przed kuracją. Wniosek jest taki, że tabletki CeraNova są wspaniałe. POLECAM!!!

Gość trlolo
polecam ceranova tanio !! 16,99 allegro.pl/ceranova-z-bratkiem-60-tab-tradzik-promocja-i2438663087.html?source=oo

Gość Storka78
Tabletki na trądzik to dobre uzupełnienie, ale do tego dorzuciłbym troche domowych sposób do walki z nim. Polecam przetestowane preparaty http://tabletkinatradzik.com.pl

Gość olarsmin
Więc, chciałabym zacząć brać tabletki Cera Nova z bratkiem. Trądzik jest, ale chyba nie jest tak źle. Kosmetyczka do której chodzę stwierdziła, że widziała gorsze przypadki i że jest poprawa, chodzę tam około roku. Oczyszczenie i kawitacja. Myślicie, że jak zacznę je brać, to nie będzie gorzej, czy coś ? Przyśpieszy mi trochę zwalczanie trądziku ?

Gość Ewela17
Hej mam 17 lat a trądzik meczy mnie od jakiś 5 lat. stosowałam bardzo wiele masci, proszków i wszystkich okropieństw. o cere bardzo dbam codziennie rano myję ją żelem czyszcze tonikiem i nakładam krem matujący wieczorem zmywam wszystko mydłem antybakteryjnym i nakładam nieco mocniejszy krem antybakteryjny. O proszkach Cera nova wyczytałam właśnie na tej stronie, bardzo chciałam je wypróbować bo niby pomagają a problemy z trądzikiem mam takie średnie (głownie czoło, i okolice ust). nie które komentarze były pozytywne inne nieco mniej ale mimo wszystko postanowiłam kupić proszki. Po pierwszych 10 dniach byłam w niebo wzięta... wypryski znikały a ja miałam prawie czysta cere. Zaczęłam kochac te proszki, ALE! następna faza była zła! najgorsza, nigdy nie miałam takiej cery. krosty wyskakiwały jeden za drugim. Pisali o tym że tak jest więc chciałam przeczekac ten okres i proszki brałam dalej. natworzyło mi się tyle krost ile w zyciu nie widziałam, załamałam się totalnie ;( te proszki z każdym dniem robiły pobojowisko na mojej twarzy. Ale mimo wszystko byłam wytrwała kupiłam 2 paczke i stosowałam ją dalej. Na mojej twarzy pojawiało się dużo bolących guzików. Jeden na drugim! wybrałam 2 opakowanie i byłam załamana jak nigdy. odstawiłam te proszki a krosty zaczeły znikać. Przerzuciłam się na proszki Belisa cera kończe już 2 opakowanie i jestem z nich zadowolona. te proszki lecza to co zrobyły z moją twarza ta palskudna cera nova. Jeżeli to czytasz, nie kupuj ich i nacz się na moim błędzie... mam nadzieje że pomogłam :)

Gość Pati : 3
Hej , ja też się zastanawiam czy tego nie kupić ... w różnych aptekach słyszę inne ceny , inni twierdzą że pomagają a inni że nie i w końcu nwm czy one mi pomogą : / , chcę się tego pozbyć ale nie wiem co używać ... chyba zaryzykuje i kupie tę tabletki : ) . (dużo osób mi poleca tabletki natykopcecyjne ale trzeba iść do dermatologa by pozwolił ci je kupić , a mi się nie chcę ) POZDRAWIAM i dam znać jak mi pomogły : 3

Gość SalonMagia_eu
Zależy od tego jaki macie trądzik. Jeśli jest to ciężki wysyp z wieloma bruzdami to myślę, że nie warto kupować takich tabletek. Lepiej pójść do dermatologa po jakiś porządny preparat. Do tego odpowiednia pielęgnacja i powinno być dobrze. Często te reklamowane cudne leki to tylko wyrzucanie pieniędzy w błoto. Wiem, co mówię ponieważ sama cierpiałam na tą przypadłość i żadne tabletki z tych reklamowanych bez recepty ani trochę nie pomogły.

Cześć :) Mi Ceranova bardzo pomogła. Krosty miałam głównie na brodzie i w okolicach nosa, były to bolesne grudy, które schodziły kilka miesięcy i zostawiały straszne blizny. Dermatolog mi nie pomógł i zaczęłam brać Acnecol tabletki do ssania-wyleczyły mnie. Po paru latach wysyp wrócił, a po tegorocznych wakacjach pojawił się również na czole, twarz zaczęła się bardziej świecić niż zwykle (mam mieszaną cerę). Zaczęłam barć Visaxinum (brałam 1 miesiąc, 2 razy dziennie), czoło się wyleczyło, ale grudy się nasiliły, zaczęły wyskakiwać dodatkowo na policzkach i na szyi w mega szybkim tempie, bolała mnie cała twarz, świeciła się potwornie, wstydziłam się chodzić do pracy. Po odstawieniu Visaxinum wysyp się skończył, ale krosty zostały... O Ceranova dowiedziałam się z forum, po pierwszej dobie dostałam małego wysypu, po drugiej dobie twarz przestała boleć, a krosty się zmniejszyły, czerwone kropki zbladły, świecenie się zmniejszyło. Ceranova biorę 5 dni i żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia przed braniem tych tabletek, bo efekt jest rewelacyjny, nic mi nie wyskoczyło więcej, a to co było znika w obłędnie szybkim tempie!!! W końcu mogę wyjść z domu bez tapety ;))) Polecam :)

Gość niezdecydowana;-/
Co do wysypu to się to jakoś ominąć czy coś w tym stylu mam trądzik już od ok. 2 lat ale myślę że jak zacznę używać to pewnie będzie jeszcze gorzej. Nie chcę przechodzić prze etap przejściowy, wolę od razu efekt końcowy :-)

Gość Maggie25
Witam, Te tabletki, są może i dobre, ale nie dla wszystkich. Mi po trzech dniach stosowania cera bardzo się pogorszyła, wręcz okropnie była czerwona i dostałam wysypki na ciele- coś strasznego. Od razu je odstawiłam i lekarz wypisała mi tabletki na uczulenie. Więcej ich nie wezmę.

Gość wanessaa
" Mi po trzech dniach stosowania cera bardzo się pogorszyła, wręcz okropnie była czerwona i dostałam wysypki na ciele- coś strasznego. Od razu je odstawiłam i lekarz wypisała mi tabletki na uczulenie. Więcej ich nie wezmę." - co do wysypki, to możesz mieć uczulenie na bratek. Ja miałam podobnie na pokrzywę. Niby jest dobra, ale nie mogę jej brać. A na uczulenie, najlepiej odstawić tabletki i wypić mleko. - co do cery, to faktycznie u mnie też przez pierwszy tydzień był podwójny wysyp, ale uprzedzili mnie o tym w aptece, że w ten sposób skóra się oczyszcza, więc się nie przestraszyłam. Po tygodniu bardzo mi się stan twarzy poprawił tak o 40%. Biorę je od 2 miesięcy i praktycznie nie mam już problemów z trądzikiem. Ale oczywiście są to tabletki dla osób które mogą brać bratek. Nie ma rzeczy idealnych ;)