Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka1993

Ratunku chyba jestem w ciazy

Polecane posty

Malutka Moze Ci sie to wydawać głupie,ale jeżeli testowi,tz. testom nie ufasz ,to jutro rano zanim wstaniesz z łózka zmierz sobie temperature pod językiem,albo w pochwie.Jezeli jest w granicach 37,albo i wyzsza np 37,1 ,37,3 to kolejny dowód ,że jesteś w ciąży.Temperatura się podnosi podczas owulacji,jezeli nie dojdzie do zapłodnienia to opada do np. 36,6, a jezeli dojdzie do zapłodnienia to się utrzymuje wyzsza.Mozna tez zrobic bete-to jest badanie z krwi,ale z tym to moze daj spokój.Myślę,że mama Ci pomoże i wezmie Cię do ginekologa. Jakoś to będzie ,nie martw się,nie płacz/dobrze się mówi-wiem/,ale szkoda Twojego dziecka.Ono w tej chwili się kształtuje i tak będzie do 12tyg. ciąży,a potem to będzie juz tylko rosło

Malutka może to okrutne ale bardzo dobrze że mama znalazła instrukcje!! Bo jesteś nie tyle co młodziutka ale głupiutka.Mamie również nie jest łatwo pogodzić się z tą sytuacją ale zobaczysz wszystko teraz dobrze się ułoży.Kiedy mama ciut ochłonie to będzie rozmowa -zastanowienie się co dalej itd,wizyta u lekarza itd. W każdym razie dla wszystkich tak będzie najlepiej a na pewno dla nienarodzonego dziecka.Bo brak wizyt u lekarza, witamin,badań itd potrzebnych rzeczy mogły by tylko zrobić krzywdę maluszkowi.

Gość malutkaaa1993
boje sie isc do lekarza jeszcze nigdy w zyciu nie bylam u ginekologa i niewyobrazam soibe zebym tak miala siedziec przed nim no wiecie.... :-/

Hej, a nie wydaje sie wam, ze malutkaaa1993 sie podszywa? Bo przeciez autorka miala na koncu jedno "a" a nie trzy. I pisala ze idzie sie spotkac z chlopakiem, a ta malutkaaa mimo tego i tak pisala na forum. Cos tu nie gra.

Gość malutkaaa1993
to ktos sie podemnie podszywał i założyl sobie nika czarnego z hasłem dlatego nie mogłam jzu wejsc na nicka malutka1993 bo pisało ze musze wpisac hasło. i teraz jestem malutkaaa1993 i ostrzegam ze malutka1993 z czarnym nickiem sie podemnie podszywa i to nie jestem ja :(

ale wczesniej pisalas na pomaranczowo przez jedno a, a teraz masz trzy. Skoro tak, to moglas zostawic sobie pomaranczowy nick przez jedno a, a wszystkich ostrzec ze na czarno to podszywacz. A teraz masz inny nick niż napoczatku wiec chyba ci nie wierze.

Gość malutkaaa1993
no to sobie sproboj napisac cos na niku malutka1993 i zobaczysz ze sie nieda :-/

A swoją drogą niezla jestes - najpierw kochasz sie bez zabezpieczenia, a teraz piszesz ze juz nie bedziesz tego robic. Przestraszylas sie, ale na wlasne zyczenie, bo skoro zabierasz sie za seks to chyba wiesz skad sie dzieci biorą. Chociaz prezerwatywy mogliscie uzyc. Juz nie wspomne o tym, ze w tym wieku powinnas myslec o innych rzeczach a nie o seksie.

Marlu - powinni byli pomyśleć, strasznie głupio zrobili, za wczesnie na takie sprawy. Ale teraz takie gadanie nic nie pomoże już. Stało się. Trudno. Zamiast to rozpamietywać miejmy nadzieję, ze coś ją to nauczy na przyszłość. A teraz potrzebuje wsparcia i pomocy przede wszystkim bo gadanie \"jak mogliście\" niczego nie zmieni. Malutka - nie stresuj się lekarzem, wiem że to na pewno nie będzie dla ciebie miłe, ale nie robisz tego dla siebie tylko dla maleństwa. To nic strasznego, dasz sobie radę zresztą mama będzie z tobą. Jeżeli będziesz mogła liczyć na chłopaka to świetnie, przyda ci się mieć przy sobie bliskie osoby. Przez wakacje oswoisz się z tą myślą ze będziesz mamusią, a mama pomoże załatwić ci w szkole jakiś indywidualny tryb - może nie od razu od września, ale jak będzie ci to potrzebne. Szkoła na pewno pomoże ci, żebyś ukończyła naukę. Będzie dobrze, tylko musisz przestać panikować :) Jesteśmy z tobą :)

Gość malutkaaa1993
brzuch mnie dalej tak boli jakbym mila juz dostac okres ale okresu dalej niemam :-/ moja mama za godzine wraca z pracy i musze wyjsc gdzies z domu bo pewnie bedzie chciał zemną pogadać i pewnie mnie zacznie opierniczać :( Zjedzie mnie na całego w necie wyczytałam ze sa jakies zioła na przyspieszenie okresu wie ktos jakie to są?????

Ja juz nic nie rozumie,kto autorka a kto podszywacz!!!!!!!!!!!!!!!!!a po drugie to podszywacz mógłby dać sobie już spokój z nabijaniem się z dziewczyny.Popełniła błąd -OWSZEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!,ALE TO JEJ NIE PRZEKREŚLA!!!MOŻE BEDZIE WSPANIAŁĄ MATKĄ I KIEDYŚ WARTOŚCIOWĄ KOBIETĄ. Malutka zapomnij o okresie i daj sobie spokój z ziółkami o ile to Ty o nich pisałaś.Nie bój się mamy,jej reakcja jest naturalnie normalna,ale zobaczysz ,że Ci pomoże,dużo pomoże i nie będzie tak czarno jak Ci się to wszystko na obecną chwile wydaje

Dziewczyno jakie ziola na przyspieszenie okresu TY JESTES W CIAZY i okresu nie dostaniesz. Zacznij sie lepiej zastanawiac nad rozmowa z rodzicami, teraz niestety musisz zaczac myslec jak dorosla osoba, bedziesz matka! Zaczelas wspolzycie to musialas zdawac sobie sprawe ze ono czasem konczy sie ciaza, niestety i tak stalo sie w Twoim przypadku. Wez chlopaka za leb i zacznijcie rozmawiac o przyszlosci. DOROSNIJ TROSZKE!

Mama juz wie, a to najwazniejsze, teraz bedzie z gorki, nie uciekaj przed nia, bo zachowasz sie jak ostatni smarkacz i mama tak cie wlasnie potraktuje. Pogadajcie dzis sobie, matula troche pokrzyczy, poplacze, ale musicie o tym pogadac, to Cie nie ominie. te bole brzucha ktore masz niby sa normalne w ciazy, ale moga rowniez grozic poronieniem.

Gość malutkaaa1993
moja mama cała sie pieniła ze złosci kazala mi przyprowadzic w sobote łukasza i umowić sie z jego odzicami jejku ale głupio mi jest popatrzec w jej w oczy :( troche krzyczala dzisiaj na mnie jescze ale potem wiecie co przytuliła mnie jestem w szoku bo normalnie mnie tak nieprzytula .to takie dziwne uczucie ona mi powiedziala ze moge byc naprawde wciaży :( powiedziała ze pojdzie zemną do gina jejku az sie boje iśc .napiszcie mi jak wyglada taka wizyta u lekarza??? czy bedzie mnie badał czy np, tylko bedzie mógł zemną rozmawiać .czego mam sie spodziewac ale tak ze szczególami tylko nieprzerażajcie mnie specjalnie dziewczyny ja i bez tego sie boje okropnie!!!!! Na jakiej podstawie on sprawdza ciąze czy to boli powiedzcie proszę :( Czy mama będzie cały czas ze mna w gabinecie ??? Dbrze nawet ze mama wie o tym ,bo mnie przytuliła do siebie.

Gość głupia dupa z Ciebie i już
Aż mi się nie chce wieżyc w to co tutaj czytam a chodzi mi konkretnie o wypowiedzi autorki.Do sexu to była kobietą,nie wstydziła pokazać cipę i dupę chłopakowi a teraz to wielki lament! - a to się boi wizyty u gina,a to będzie ukrywać ciąże jak najdłużej,a to jeszcze głupio się łudzi że na pewno nie jest jeszcze w ciąży. ALBO JESTEś ZAJEBIśCIE GłUPIA ALBO TO PROWOKACJA!!!!!!!!!!!!!!!

Dobrze, że powiedziałaś mamie, to najważniejsze, ktoś musi pilnować Cię żebyś o siebie dbała. Dziewczyny mówiły, że mama trochę pokrzyczy, ale będzie wspierać, i jak widzisz miały racje. A wizyty u gina się nie obawiaj, to taki sam lekarz jak każdy inny.

Gość morenka 25
ciekawe czy ty idac pierwszy raz do gina sie nie cyrałas.. po co piszesz takie głupity.. dziewczyna ma stracha i juz.. popełniła bład ale to jej nie skresla z listy społeczenstwa...

Gość głupia dupa z Ciebie i już
Oczywiście że to ją nie skreślę ze społeczeństwa i nawet nikt o tym nie wspomniał! Ale pomyśl sobie skoro zaczynasz uprawiać seks w tak młodym wieku to znaczy że musisz coś o nim wiedzieć - o zabezpieczeniu,o chorobach.Dziecko w tym wieku powinno zastanowić się nad dobrymi ocenami,słuchać płyt,wyjść do kina itd a nie wchodzić w świat dorosłych bo na to jest jeszcze czas.A co to teraz za różnica czy członka do pochwy włoży jest chłopak czy lekarz swoje pazury?

Gość Ktosik144
Mam pytanko jestem w 9tyg ciąży. I byłam u koleżanki i postawiła chipsy. Nie mogłam sie powstrzymać i zjadłam nie mało.... może mi i dziecku to zaszkodzi? Z tego co wiem to chipsy sa bardzo nie zdrowe. Mam bardzo wyrzuty sumienia...

Gość do ktosik ile Ty masz lat
???? Jak koleżanka by postawiła wódkę też byś piła?

Gość malutkaaa1993
oceny mam dobre , lubie sluchac muzyki ,chodze tez do kina, mam duzo znajomych. gdybys wiedzial jak duzo rowiesnikoww ma juz to za soba!!! niemówie ze to jest dobre ale nie musisz tak potępiac i pluć jadem .i uwierz ze sa tez osoby w moim wieku o wiele badzriej inteligentnych od was dorosli i twój nik sam mówi za siebie .i wbrew jak sie nie którym wydaje wiem ze dzieci nie przynosi bocian

Gość mama smoka
=======> do "głupia dupa z ciebie i już" ======> a co to za różnica czy do pochwy członka włoży Ci Twój partner czy przypadkowy gwałciciel? Trochę zrozumienia, choć o nie ciężko. Ale bez przesady, żeby zaraz kogoś zmieszać z błotem.

ludzieeeeeeee ale macie okazje żeby sie wyżyć na dziewczynie, nie? latwo tak wyzywac kogos anonimowo za plecami a gorzej do kogos reke wyciagnac... co wam da to wylewanie jadu jak i tak juz ze tak powiem "po ptakach" ;) nic to nie zmieni. Malutka jestes w ciazy ale dasz rade! mama Ci wybaczy i bedzie cieszyla sie z wnuka czy wnuczki. Bedzie ciezko ale jesli bedziesz miala wsparcie w rodzinie, chlopaku to nie ma bata ze nie poradzisz sobie :) bedzie dobrze ! 3mam kciuki :) 🌻

Oczywiście,że dasz rade.Już się stało więc nie ma co jeżdzić po dziewczynie.Jestem z Tobą.Dziś nie wyobrażam sobie życia bez synka.A14naście lat temu?Też świat mi się zawalił

Gość mama córeczek
Dasz sobie radę i wszystko się ułoży! wizyta u gina nie należy do przyjemnych, ale nie boli. Trzyba się rozluźnić. Prawdopodobnie zrobi ci usg przez pochwę (to nic strasznego), które pozwoli wykryć ciążę. Będzie dobrze! DObrze się złożyło, że mama już wie - masz jeden stres za sobą a ona ci pomoże. Jesteś mądra, dasz sobie radę a dziecko, które nosisz, będzie kiedyż Twoją wielką radością i miłością, zobaczysz :) trzymam za ciebie kciuki!

malutka1993 Kochana,bo mnie też po woli opadają ręce jak czytam co Ty piszesz!Jesteś strasznie głupiutka,albo głupiutką udajesz! To jest jasne jak słońce ,ze musi Cię ginekolog przebadać,aby stwierdzić ciąże-sama rozmowa nie wystarczy.Mając na uwadzie,że masz` 15lat to najprawdopodobniej bedzie Ci cały czas towarzyszyć mama.Jezeli to nie prowokacja to nie udawaj głupiej,rozmawiaj z mamą,to ona najwięcej Ci może obecnie pomóc i przedewszystkim to idz do lekarza

Gość hiszpańska muchaa
marghi co sie dziwisz młodej dziewczynie jak nigdy u gina nie była to nie wie czego ma sie spodziewac

no to plansza ,mama coreczek ,mama 30🌼 Dziewczyny ja jestem po Waszej stronie,aby nie gnębić i nie dobijać tej młodej dziewczyny o ile to jest prawda,że jest w ciąży,bo mam wrażenie ,że ktoś się dobrze bawi;),aleeeeeeeeeeeeeeeee dobra przeczytajcie sobie posty od początku malutkiej,to samym Wam przyjdzie na myśl ,że jest głupiutka,albo ją udaje.Szuka pomocy a wcale nie wyciąga wniosku z tego co Jej piszemy,a wręcz przeciwnie w kółko wałkuje jedno i to samo.Najwyzszy czas jest aby postawiła` krok do przodu-konkretna rozmowa z mamą i wizyta u ginekologa. Mama 30 gratuluje Ci dzidziusia i wspaniałej mężnej postawy,że go urodziłaś i dzisiaj jest dla Ciebie wszystkim.Ja też mam w sąsiedztwie dziewczyne która w 3klasie gimnazjum zaszła w ciąże i jest wspaniałą matką i będzie w` przyszłości wartościową kobietą

hiszpanska muchaa Masz racje-zgadzam się z Tobą,ale wiesz śledze ten temat od początku-przeczytaj i nasza autorka prosi o pomoc,ale nie wyciśągA z tego co piszemy wniosku-czasem podziękuje ,jest miła owszem i to tyle!Trzyma się kurczowo swoich myśli,szuka pomocy a nie chce dać sobie pomóc.Nie da się stać teraz w miejscu,trzeba postawić krok do przodu