Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka1993

Ratunku chyba jestem w ciazy

Polecane posty

"Przybywam z daleka princpolo znam dziewczyne ktora myslala dokladnie jak ta tutaj i efekta taki, do gin nie chodziła bo nawet nie miala 16 lat wiec musialaby przyjsc z mamą. Mama nic a nic nawet nie podejrzewała bo ta smarkula cięła sobie np reke czy noge i smarowala podpaski krwią ze niby okres. Brzuch ściskała takim ogromnym pasem neoprenowym tłumaczyła ze na odchudzanie. I co i dziecko urodziła martwe w brodziku w swoim domu w 7 mc. Dziewczyna przezyła naprawde cos strasznego. Rodzice wrecz znienawidzili ją za to ze zabiła własne dziecko ze nic im nie powiedziala ona zamieszkala gdzies na wsi i do tej pory jest sama. Nie ma faceta ani dzieci i prawie z nikim nie rozmawia od tamtej sytuacji minęło 10 lat a z nią jest coraz gorzej. Wspołczuje jej bardzo i dlatego ty autorko nie powinnas popelniac takich bledow. " A czy uważasz że by było lepiej gdyby z bachorem musiała się męczyć:P?

Amant...... ----Ah Bachory ,wiesz co chciałbyś żeby ktoś tak mówił o Twoim dziecku?

amant szczerze ci powiem ze dla niej samej byłoby lepiej gdyby urodzila zdrowe dziecko i nawet gdyby go niechciala moglaby jej rodzina nim sie zajac a ona przynajmniej mialaby tę swiadomość ze nikogo nie zabiła. Uwazam ze nieodpowiedzialne jest ukrawanie ciąży i robienie wszystkiego by np poronic bo to nieztety wiąże sie z wiekszymi konsekwencjami niz tylko bol przy porodzie . I nie nazwałabym tego czy innego dziecka bachorem.

Gość malutkaaa1993
MAMCIA widzialam twojego synka na naszej klasie jejku przeraza mnie to coraz bardziej dziwczyny moze ja sama siebie tak nakrecam :( MAMCIA jak to powiedzials swojej mamie jak ona zaergowała?

Mamie powiedział mój chłopak.Jego na pożarcie wysłałam.Została babcią jak miała35lat

Mojej mamie też powiedział mój narzeczony ;) Kiedy przyjchałam od ginekologa było już po wszystkim :)

Gość yvon_1986 ---- Tylko że Ty
masz 22 lat a nie 15 :)

Teraz już wszystko zależy od Ciebie.Musisz udowodnić,ze jesteś(będziesz)odpowiedzialną matką.To napewno w Twoim wieku nie będzie łatwe.Wierzę,że uda Ci się.a uwierz,że nie ma nic piękniejszego niż slowa"jesteś najwspanialszą mamą na świecie".I pomyśl jak fajnie będziecie za kilka lat wyglądali

No tak i u mnie wszyscy się cieszyli ;) 15 lat to nie wiek na rodzenie dzieci bez obrazy

yvon_1986 ----No właśnie to jest duża różnica :D Masz pewnie maturę,być moze jesteś na studiach,być może masz prace i potrafisz sama na siebie zarobić.22 lata to nie dziecko :)

Dzięki Bogu już kończę studia w piątek ostatni egzamin :) Nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu malutka,ciężka sytuacja ale musisz powiedzieć w domu. No i zwolnienie z wf powinnaś mieć

Normalnie nie chce mi się już tego czytać ani odpowiadać, ani pocieszać ani nic... Nie będę na Ciebie najeżdżać, ani Cię krytykować bo wystarczająco już przysporzyłaś sobie w tak młodym wieku obowiązków (żeby nie powiedzieć problemów). Nie wiem jakich masz rodziców, nie wiem jak będzie z Twoim chłopakiem i jego rodzicami, ale mimo, że początek będzie baaaaaardzo trudny, ale jak zwykle to bywa wszystko sie ułoży i za kilkanaście lat będziesz się cieszyć, że jesteś super młodą mamusią:o Ale... szlag mnie trafia, że w ogóle to takich sytuacji dochodzi. Jak ja miałam 15 lat to ledwo wiedziałam ja sie robi dzieci, a na myśl o całowaniu mówiłam \"fuuuuuu\". Więc pytam się jak to się dzieje, że DZIECI uprawiają sex, a potem są zdziwione, że będą rodzicami:o !!!!! Samo to jak opowiadasz o tym \"w sumie nie planowaliśmy tego mój chłopak mnie dotykał swoim.....no wiecie członkiem wszedł na krótko i klops nie zdążył wyjąć bo zaraz miał wytrysk\"; z naciskiem na \"no wiecie... członkiem\"; jest po prostu bardzo dziecinny. A nie przypominam sobie żeby narządy płciowe były do zabawy. No ok, może i są ale to zabawa dla starszych:P

Gość Fyfcia
Malutka na poczatku jest ciezko...ja urodzilam 25 kwietnia synka i w wieku 18 lat i jest kochanym dzieckiem:) Trudno bylo jak bylam w ciazy....ale tak naprawde ze wszystkim sobie poradzic... Wiadomo ze bedziesz musiala szybciej dojrzec ale kiedy twoje kolezanki beda rodzic dzieci ty bedziesz miec juz je zupelnie odchowane;) hehe. a twoi rodzice zakochaja sie w wnuku jak tylko urodzic zapewniam...:)))

Znam 2 dziewczyny ktore urodzily dzieci w wieku 16 lat.Nie sa dobrymi matkami.Jedna ma dzis 24 lata, zostawila dziecko z ojcem ktory jest starszy i bardziej odpowiedzialny.A ona co? Imprezuje, nadrabia stracony czas a corka niewiele ja interesuje.Pracuje w restauracji,prace konczy pozno, lubi sobie wypic po pracy.Ostatnio poznala jakiegos obcokrajowca i chce wyjechac z granice.Zdazalo sie jej nie poslac corki do szkoly bo nie chcialo jej sie odprowadzac.. a druga... kocha swojego syna tak bardzo i stara sie mu wynagrodzic to,ze wychowywal sie bez ojca. ze pozwala mu na wszystko.On ma dzisiaj 20 lat, juz 2 raz zawalil studia a ona mu za nie placi.On tylko siedzi prz kompie i je...ma ogromna nadwage.W domu nie robi nic, nie umie nawet sobie kanapki zrobic tylko dzwoni po pizze jak jest sam w domu co o tym myslicie dziewczyny autorko?

Prawda jest taka, że im szybciej powiesz mamie tym mama będzie miała więcej czasu na pomyślenie. Więcej czasu na oswojenie się z tą myślą, więcej czasu na zastanowienie się jak to wszystko zorganizować i jak Ci pomóc. Jeśli jedyną rzeczą, która powstrzymuje Cię przed powiedzeniem mamie o tej ciąży jest fakt, że będzie awantura i, że na Ciebie nakrzyczy to jesteś po prostu głupia. A to, że powiedziała Tobie kiedyś, że nie chciałaby żebyście to zrobili to normalne - MASZ DZIEWCZYNO 15 LAT! Ale samo to, że w ogóle napomknęła Ci o tym pozwala mi stwierdzić, że jest w miarę normalną mamą, która Cię kocha. A matka, która kocha swoje dziecko nie da mu zrobić krzywdy. Wiesz już, że jesteś w ciąży, wiesz, że jest za późno na zabiegi typu tabletka \"po\", więc powinnaś też wiedzieć, że MUSISZ być pod opieką ginekologa; a bez mamy nie możesz do niego pójść. Pokrzyczy, pokrzyczy, pewnie i popłacze sobie, ale najgorsze o co mogłaby mieć do Ciebie pretensje to to, że narażasz zdrowie jej wnuka/wnuczki - bo nie idąc do lekarza, nie biorąc odpowiednich witamin i nie sprawdzając wszystkiego na USG tak właśnie robisz. OPAMIĘTAJ SIĘ! Do kiedy chcesz ukrywać ciążę? A jeśli będziesz miała mały brzuszek do 8 miesiące to co? Pewnego dnia powiedz jej po prostu - \"MAMO RODZĘ!\" TAK SIĘ NIE DA DZIEWCZYNO! Może poproś kogoś żeby zadzwonił do Twojej mamy i albo jej powiedział i pogadał z nią o tym; albo wymyślił, że robi jakąś ankietę na temat ciąży nieletnich dziewczyn i jak ona by zareagowała. Może ktoś z kafe?

Malutka👄 Złościłas sie wczoraj na mnie jak Ci napisałam,że jestem pewna nie na 100 a 1000%,ze jesteś w ciąży.To co opisywałaś to jawnie rokowało nowe życie pod Twoim sercem. Słuchaj to co się stało to się nie da zmienić. Są trzy wyjścia: poronisz samoistnie usuniesz specjalnie albo je urodzisz,dasz mu szanse życia!!!!!!!!!!zycia które już mu dałaś!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiem,że jesteś młodziutka,że połowa rzeczy do Ciebie nie dociera,ale musisz się wziąść w garść. Porozmawiaj z mamą,przecierz Cię nie zabije,wiadomo,że będzie na początku w szoku-postaw się w jej sytuacji,ale zobaczysz,że to minie i mama Ci pomoże.Będzie Ci łatwiej psychicznie żyć dalej i to dzieciątko w Tobie będzie się lepiej rozwijało. Pisałam Ci wczoraj,ze mam sasiadke ktora w 3 klasie gimnazjum zaszła w ciaze-tez był szok,ale urodziła syna i daje sobie rade,teraz idzie na studia.Wiesz jakiego ma fajnego synka-cudowny!!!!!!!!!!!! Mam też kilka kolezanek dorosłych już które za wszelką cene pragną dziecka,jezdzą po klinikach płacąc ciężkie pieniądze i żyją nadzieją ze moze im sie uda. Jedną z nich jestem,byłam ja.To jest straszne stracić dziecko,mi zmarło dwoje😭😭😭 Teraz jestem w ciąży i błagam Boga,aby mi pozwolił urodzić je całe i zdrowe. Zobacz jak to się czasem dzieje:kto chce to nie ma a kto nie to ma. Kiedyś będziesz młodą mamusią z dorosłym już dzieckiem-wiesz jak będziesz mieć fajnie. Nie poddawaj się!!! Ja rozumie,że lepiej by było ,aby tej ciąży obecnie nie było-to jest jasne,ale skoro stało się jak się stało to mówi się trudno. Zobaczysz,że dasz rade!!! Trzymaj się❤️

Gość malutkaaa1993
:( :( jejku dziewzyny stalo sie to czego sie balam .moja mama znalazla ta instrukcje od testu w moim pokoju :( tcaly test dokladnie zapakowlam i wyrzucilam na dworze daleko od mojgo domu a ta ulotka u nmie zostala i mama ją zobaczyla!!!!!!!! niemogłam wogule dzisiaj w nocy spac wccoraj wieczorm cały czas płakałm az mam oczy takie zapuchniete :( mama tez plakala a wczesnij mowila ze jejwstyd tylko przyniose niewierzyla w to napoczatku ale jej powiedzialam ze mi wyszly dwie kreski na tym tecsie. Wsciekła sie na mnie a pozniej tlko płakała. :( w sumie szkoda ze tak szybko jejku bo tak mnie brzuch boli jakbym miala dostac miesiaczki .jak dzisiaj dostane miesaiczke to glupio wyszło z tym testem tak sie tym wszytskim denrwujemy razem z moim Łukaszem. żebym tylko niebyła w tej ciązy obiecuje sobie ze juz niebede tego robic z chlopakoiem tyklo zeby mi sie teraz udalo tak sie boje .ale sie ciesze ze czuje ten bol brzucha. jezu tyle stresow chyba nidgy niemiałąm tak mnie oczy pieką :(

Gość kamilaaa23
raz też miałam schizy,że wpadliśmy i rozmawiałam na ten temat z koleżanką ,która jest w ciąży i mówiła,ze podczas niej miewa się na początku bóle brzucha jak na okres,ale tego okresu nie dostała ,ale całe szczescie ja okres dostałam,a ona ma już termin na wrzesień,dlatego kcoahana nie wmawiaj sobie,ze nie jestes skoro test na pwno się nie mylił tzn 2 , ja tez robilam wtedy 2 testy i ba wyszły negatywne 3mam kciuki za Ciebie

Gość ale brednieee
Bosh...malutka...JESTEŚ W CIĄŻY !!!! UŚWIADOM TO SOBIE WRESZCIE!!! NIC NIE DADZĄ ZAKLĘCIA,ŻE JUŻ NIE BĘDZIESZ....coś tam coś tam... Już pisałam...skomplikowałaś życie sobie, chłopakowi, czwórce rodziców...zadbaj teraz o to, żeby się dziecku nic nie stało i staraj się jakos pożniej wybrnąć...skończ szkołę, idż na studia albo do pracy i NIE PAKUJ SIE W KOLEJNE CIĄŻE NA RAZIE!!!

Gość ale brednieee
Bo teraz już chyba wiesz skąd sie biora dzieci? :P

Najważniejsze, że Mama już wie. Narazie się złości i jest w szoku, ale jej przejdzie:) i wtedy pogadacie na spokojnie, razem popłaczecie powiecie ojcu. I będzię dobrze, mam koleżanke która urodziła prawie rok temu, miała rok przerwy w nauce, a teraz rodzice jej pomagają, opiekują się małą przez większość dnia,a ona się uczy, studiuje ze mną na roku i bez kitu jest najlepsza z nas wszystkich:)

Gość malutkaaa1993
moj tato jest w Anglii i sie nami nie intersuje od lat bo ma tam swoja nową pania :-/ Moja mama jst teraz wpracy .Napiszcie prosze te dziewczyny ktore sa w ciaży czy naprawde tak boli brzuch jak prez miesaiczką?????? jejku niezałamujcie mnie jeszcze bardziej

Witaj malutka. Brzuch Cię może boleć w ciąży oczywiście. Choćby nawet dlatego że macica się zaczyna powoli poszerzać i to jest na początku trochę odczuwalnie. Rozmawialaś rano z mama?

Gość malutkaaa1993
Artigana rano spałam jka mama szła do pracy wczoraj mama zobaczyła tą intsrukcje od testu bo ja głupia ja zostawilam przez przypadek!!!!! naprawde niechciałam jej zostaic ,dzisiaj nie chce byc w domu jak mama wroci ale mam takie oczy spuchniete ze sie wstydze wyjsc .robie sobie okłady zlodu może cos przejdzie do wieczora :(

Skoro mama już wie to rozmowa i tak Was nie ominie, ale mimo tego co myslisz na prawde lepiej że mama wie już a nie za pare miesięcy. moja koleżanka tak ukrywała do 7 miesiąca a jak się wydało to było piekło

Dobrze że mama już wie, szkoda że w taki sposób to się stało ale odpadł ci z głowy problem jak to powiedzieć. Teraz jest wściekła i może mówić ze przynosisz jej wstyd itd, ale w końcu jej przejdzie i z pewnoscia nie zostawi cię samej. I nie łudź się że może jednak nie jesteś w ciąży - jesteś i to na milion procent. Twoje błagania i udawanie ze problem nie istnieje tego nie zmieni. Jestes młodziutka, nic dziwnego ze sie boisz i jestes przerażona ale musisz zdać sobie z tego sprawę - jesteś w ciąży i nie zmienisz tego już. Jedynie możesz zacząć o siebie dbać - i o maleństwo. Dacie sobie radę. Daj znać jak twój chłopak zareagował, mam nadzieję ze cię z tym nie zostawi, ale to jeszcze smarkacz wiec...

Malutka Ja bym chciała,aby to wszystko był tylko głupi sen,ale tak raczej nie jest-zrobiłaś 2 testy i są pozytywne. Może lekko pobolewać w ciąży podbrzusze,mogą Cię boleć jajniki,mogą Cię boleć krzyże,może Cię mdlić,możesz wymiotować,mogą Cię boleć piersi i sporo urosnąć.Te wszystkie dolegliwośći zazwyczaj jeżeli są,bo nie muszą mijają 3 miesiącach

Gość malutkaaa1993
dziekuje wam dziewczyny tym co mnie wspieraja ja nadal niemoge w to uwierzyc ,przymierzyłam sobie dzisiaj poduszke do brzucha ja ja bym z takim brzuchem wygladała jednm słowem tragedia!!!!!!!!!!! ja ise chuyba zapadne p[od ziemie .Przepraszma was za te literówki ale mam takie oczy spucniete :( nie chce mi sie pooprawiac ale mam nadzieje ze mnie rozczuytacie. Salsera moj chłopak nie jest smarkaczem kocha mnie i ja go tez bardzo kocham on sie boji tak smao jak ja :(

Malutka - jeżeli cie kocha i cię nie zostawi - tym lepiej dla ciebie. Po prostu faceci dłużej są dziećmi i póxniej dorośleją. W tym wiekumoże nawet cię i kochać, ale czy okaże się na tyle dojrzały by wziąć odpowiedzialność za swoje czyny - to juz inna bajka. Ale życzę ci jak najlepiej. Zobaczysz że jak maluszek będzie już na świecie, stanie się twoim największym skarbem :)