Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikołay

Moja żona chce usunąć ciąże ! Kariera jest dla niej ważniejsza...

Polecane posty

do jakiś tam nick - a dlaczego? przecież mnóstwo tu facetów różnego pokroju. to już dawno przestało być kobiece forum. a co do pragnienia dziecka to faceci też o tym marzą. przykładem jest mój mąż, który od dawna pragnął dzidziusia :)

lekko napewno nie bedzie,postaraj sie ją przekonać do tego aby urodziła, ale próbuj, badziej argumentami za( musisz udowodnić że może na ciebie liczyć) niż namawianiem rodziny, a może nie wie że nie może na ciebie liczyc dlatego nie chce tego dziecka, postaraj sie nie wtajemniczać calego świata w wasz problem bo to może pogorszyć wasze relacje, staraj sie byc czuły y łagodny, bo jak to jest kobieta pragnąca coś osiagnąc w życiu to napewno zdaje sobie też sprawe że potrzebny jej także przyjaciel , a kto może być lepszym przyjecielem niż mąż, utwierdzaj ja w przkonaniu że zawsze może na ciebie liczyć i że urodzenie dziecka nie stanie na przeszkadzie jej karierze,

Gość Mikołay
meaa-- dokładnie. Mam 30 lat. Stabilną, dobrze płatną prace. Chce tego dziecka. Teraz gdy wiem, że JEST chce go tym bardziej.

Gość a ja się zastanawiam
jak to jest, że mężczyźni w dzisiejszych czasach nie mają jaj :O facet, to jest też Twoje dziecko, decyzja musi być wspólna a ni, że ona zdecydowała, ale Ty masz lat 5? i zrobisz wszystko jak ona Ci powie??:O dziecko jest tak samo Twoje jak i jej, nie Twoja wina, że natura nie zwykła obdarzqać mnężczyzn macica ( ;) ) i masz pełne prawo żądać, kazać i zrobić wszystko co możliwe aby ona urodziła to dziecko.

Gość zuz
jak mozna nazwać dziecko pasożytem????????????????????????????

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
zuz--> znajdź sobie definicję pasożytnictwa w necie, układ matka płód jest analogiczny. lepiej coś doradź zamiast oburzać się słownictwem.

Gość Mikołay
do a ja się zastanawiam -> na dobrą sprawe jesli ona tego bedzie bardzo chciała to usunie. Chyba że ją bede pilnował 24 h. wiem, że nie dam za wygraną. bede probował ją przekonać. gdyby doszło do tej aborcji to niewiem,czy moglbym byc z nia dalej :o

zastanawiające czy to tylko pęd do kariery, czy świadomośc że zostanie sama z dzieckeim jak mąż bedzie chodził do pracy a czasem z kuplami na piwo, a ona niestety jako matka zostanie sama w domu z depresją,

Gość jakis tam nick
meaaa-dla mnie posty Mikołaya to czysta propaganda. Facet podkresla jak bardzo chce miec dziecko, juz do tego dojrzal, a o tak powaznych sprawch pisze na forum. OK, fora sa w pewnym sensie po to, aby udzielac sobie rad, ale skoro on jest tak dojrzaly to powinien sam wiedziec co robic w tej sytuacji, a nie czekac az Kafeteria da mu recepte na jego problemy.

jeżeli to zrobi, a Ty z nią zostaniesz, to będziesz musiał pogodzić się z tym, ze juz nigdy mozesz nie mieć dziecka.

Gość Mikołay
kobieto wyluzuj :o jaka propaganda ?? o_O Czy to takie dziwne że 30letni mężczyzna chce dziecka ? Nie pragnąłem go, nie planowaliśmy ale JEST. I poczułem, że jestem gotow aby byc ojcem. Mowie- proponowałem, że to ja pojde na urlop wychowawczy to zona stwierdziła, że to bez sensu. Praktycznie teraz o niczym innym nie rozmawiamy :o

Gość ja bym postawiła wszystko
na jedną kartę i poinformowała całą rodzinę. Gdybym miała wybierać: żona-egoistka czy moje dziecko wybrałabym dziecko. Bez dwóch zdań

a moze to strach przed przyszłoscia , a może partner nie jest w jej przekonaniu na tyle odpowiedzialny aby jej pomóc a ona sie tego boi i nie widzi innej mozliwości jak usuniecie a zasłania się karierą , a może jest przerażona że bedzie mamą ćzy sobie poradzi , Wyzywacie dziewczyne epitetemi ale nie zapytaliście jak sie czuje, nie wiem czy o takie odpowiedzi chodziło autorowi tego topiku

Gość Mikołay
a poza tym żadnej recepty nie żądam. Ale nie mam sie kogo poradzić. Bo co, kumplowi powiem że żona chce usunąc ciąże? zastanow sie :o

Gość Mikołay
niebo-piekło, cały czas probuje z nią rozmawiać. Jej argumenty są takie, że ten awans jest ważny, bedzie miała o wiele większą pensje i teraz musi pracować.

Gość jakis tam nick
Dla mnie dziwne jest m.in to, ze tu o tym piszesz. W tak powaznej sprawie, radzisz sie na forum, gdzie nawet nie ma obowiazkowej rejestracji? To wszystko budzi podejrzenia

Jesli jej normalnie spokojnie nie przekonasz, to nie wiem, chyba będziesz zmuszony dac jej ultimatum. Jeśli zgodzi się na rozpad waszego małzeństwa, to dopierow tedy zobaczysz, z kim masz do czynienia

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
niebo-piekło--> właśnie ja myślę że tu nie wiadomo tak do końca czy chodzi o tą karierę czy o co. moim zdaniem są tu zakryte karty, auror nie rozproszy lęków autorki jeśli ich nie zna (a być może i ona sama nie umie ich nazwać). dlatego sugeruję psychologa w trybie pilnym, jest szansa, że wyjdzie o co chodzi. no i myślę że każda kobieta decydująca się na aborcję powinna się dla swojego dobra do psychologa wybrać.

Gość Mikołay
akurat mało mnie obchodzą twoje podejrzenia.

Gość wez sie mikołaj
czyms innym zajmij-jakies hobby albo cos takiego.wiesz ile klopotow z dzieciakiem jest? obsrany i niewyspany bedziesz chodzil ciagle

Gość ja bym postawiła wszystko
może od razu po porodzie iść do pracy jesli chce nie ma przeciez obowiązku wykorzystania urlopu macierzyńskiego. Więc o co chodzi, ciąża w awansie wcale nie musi jej przeszkodzić, skoro ty deklarujesz chęć zajęcia się dzieckiem

ciekawe, czy twoja żona zdaje sobie sprawe z tego, ze nie tylko gromadki, ale ani jednego dziecka moze już nie mieć po aborcji

Gość dziwkoland
można zrobic tak - ona odsiedzi ten macierzyński, a potem dziecko do żłobka albo ty bedziesz siedział na wychowawczym

Gość jakis tam nick
Niech Ci bedzie, jesli to wszystko prawda to sie z nia rozwiedz jak usunie ciaze. Skoro usunie, bo wazniejsza jest od niej kariera i Ty to jest pieprzona egoistka i nie zasluguje na bycie z kims

Gość wez sie mikołaj
dla mnie to tez dziwne ze mikolaj chce dzieciaka - facet nie ma instynktu macierzynskiego, jakies role spoleczne u nich sa pozamieniane :D

Gość Mikołay
do ja bym postawiła wszystko- no własnie ! Mimo to nadal nie chce zmienić decyzji :o Może macie rację, że kryją się za tym inne powody. wróce tu jeszcze wieczorem. tymczasem dziękuje za wszystkie wpisy.

do autora wiec w dalszym ciągu ja przkonuj że dziecko to nie koniec jej kariery, że to może być początek czegoś też wiekiego że jesteś i bedziesz przy niej , może ona sie badziej boi niż chce usunąć , nie mów o sobie tylko o niej, bo ona każdy atak może odebrać jak inegerencje w swoja decyzje,i wowczas bedzie sie badziej utwierdzała w swojej racji, staraj sie ją przkonać że bycie matka to nie jest koniec świata, powiedz jej że też sie boisz jako przyszły ojciec , zapytaj co ona czuje tak naprawede, kobieta w ciązy jest naprawde badzo ulegla ale i kapryśna , musisz być delikatny i wyrozumiały