Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kenta

Wózek - czy potrzebny???

Polecane posty

Moja mama wlasnie rzucila haslo, że wózek to mi przeciez nie będzie potrzebny... Naprawdę? Jak to? Termin mam na polowę wrzesnia... wypowiedzcie się, bo już nic nie wiem... :(

Gość hmmmmmmmmm....................
a niby w czym na spacer? W nosidełku?

No wlasnie! Jej chyba chodzilo o porę roku, że nie będe chodzic na spacery...

ja urodziłąm 21 sierpnia i ciagle na spacry wychodziłam chyba że lało , mróz lub silny wiatr a tak an godzine a na dwór

nie wiem... Przeciez musze miec wózek, nie zamierzam dziecka "kisic w domu" az przyjdzie wiosna... :) A jak juz to jaki wózek na ta porę, będzie jesień, mokro a potem zima...?

ja urodzilam 30sierpnia 2007 i nie wyobrazam sobie zycia bez wozka.praktycznie codziennie bylam i jestem z malym na spacerze-zima byla lekka i chyba,ze byl wiatr czy snieg to siedzielismy w domu.mielismy gondolke do poczatku marca a teraz jezdzimy spacerowka.mamy taki wozek i jestem z niego zadowolona:http://www.allegro.pl/item385578979_wozek_atlantic_espiro_gl_sp_torba_spiwor_pompk.html

Jeśli zamierzasz kisić siebie i dziecko w domu to niepotrzebny :P :D! Na prawdę nie rozumiem mamy.... Wózek jest jak najbardziej potrzebny i pora roku nie ma tu nic do tego.Ja rodziłam na początku września ale nie rezygnowałam ze spacerów nawet przy deszczowej jesieni czy przy śniegu/zimne w czasie zimy! Spacer odpuszczałam sobie jak mały był przeziębiony czy też było powyżej -10 stopni.

Gość kilka kilometrow
daria ja tez zastanawiam sie nad tym wozkiem,dlatego mam pytanie: czy jest lekki , ma dobra amortyzacje, a co najwazniejsze,czy te przednie "ruchome" kolka nie sa niepraktyczne?

witam,ja urodziłam kube 5 stycznia i juz w stycznie chodzilismy na spacery,poza tym w domu miałam drugi wozek-tez sie przydał:) no bez wozka sobie nie wyobrazam zycia:)

Gość jesien jest piękna i długa
a i zimy ciepłe, bez sensu, wózek jest konieczny

Dzięki... Wiedzialam że wózek jest potrzebny... :) Musze teraz wyklarowac to mamie żeby sie nie zdziwila jak mnie na spacerze w listopadzie zobaczy... :)

boziu Kenta a ile ty masz lat że mama będzie decydować? kup taki który miałby długą gondlę, ja rodziłam w maju a do lutego małą jeździła w gondoli bo cieplej było jej

a dlaczego nie jesli akurat spało moze? skoro woziła 8-miesieczne dziewczyna to znaczy ze było ok:) niepotrzebne sa od razu słowa krytyki

o! a nawet sobie przypomniałam ze na zeszłoroczne wakacje zabralismy i gondole,i spacerówke.Gdy Kuba spał,to w gondoli,a gdy sobie ogladał swiat,to ze spacerówki albo...na siedzaco z gondoli:D tez mozna:)

8 miesieczne dziecko zaczyna siadać jest ciekawe świata a tu ciagle ma leżęc bałabym sie że wypadby mi z wózka i tyle to nie krytyka tylko opinia

myszka>>to zalezy jaka ta gondola.moja urodzila sie 30 marca i kwiecien a potem cala zime przejezdzila w gondoli,grzecznie spala,lezala,nie protestowala. :) i pod koniec zimy jeszcze miala miejsce zeby wygodnie polezec. ale oczywiscie wyladowala juz w spacerowce.

wież że zależy jaka gondolwa mój tez miał miejsce tyle ze sie ciekawski zrobił i był bunt na płasko ( mimo ze miałm opcje podmopszenia troche gondole na siedzaco dla jego bezpieczenswa weszła w życie spaceówka a i tak uważam że 8 miesiacy to przesada w gondoli

ja tez rodzilam we wrzesniu, zima byla lekka wiec bylismy na spacerkach prawie codziennie.... nie wychodzilam tylko gdy bylo ponizej -5, gdy wial silny wiatr albo gdy padalo. Dziecko potrzebuje spacerkow.

ło matko a co ma pora roku do wozka? ja urodzilam na poczatku kwietnia, kiedy jeszcze w zimowej kurtce chodzilam i polozna juz na 1 wizycie domowej wyganiala nas na dwor - gdzie bylam ok tydzien po porodzie kup wozek :) ja termin mam na sierpnien i wozek juz stoi w domu i czeka na maluszka :)

kilka kilometrow-wozek nie jest lekki,ale nie ma wozka z pompowanymi kolami,ktory nie wazylby swoich kg,ale na szczescie mieszkam w domku i nie musze go nosic,amortyzacja jest niezla jak na te cene wozka,nie mam zastrzezen,a te kolka skretne sa bardzo praktyczne,dzieki nim wozek mozna prowadzic jedna reka,a jak ktos nie lubi,to mozna je zablokowac.wozek jest naprawde fajny.

Ja rodziłam w listopadzie i na pierwszej wizycie położna kazała werandować a na drugiej wizycie była lekarka i kazała wychodzić. Calutką zimę dzień w dzień jeździliśmy, jakiś śnieżyc ani wielkich mrozów nie było. Wózek jest szalenie potrzebny, dla takiego małego dziecka najbardziej! Bo potem to wiadomo, trochę jazdy w wózku, trochę dotykania drzewek, listków, a później to więcej dziecko biega niż jeździ... No a taki maluch ładnie grzecznie w gondli na płasko - wówczas jest największa przyjemność z wózkowania!

Gość kula zimowa
ja rodze w grudniu. szukam wózka z dużą gondolą. czy możecie coś polecić.dziękuje

Roan Marita i Mikado Ox-Ford. Z tym, że lojalnie uprzedzam że najprawdopodobniej oba Ci zbrzydną tuż po przesiadce do spacerówki. Nie są zbyt udane, ani ładne, ani wygodne dla dziecka (z tą wygodą to odnoszę się do Mikado, bo Roana znam tylko z widzenia), ani dla mamy. Ale wersje głębokie mają na prawdę OK! No i wówczas jeszcze człowiek ma chęć te kloce znosić na spacer :) Duży zapał, wiesz :)

no ja mam takie samo zdanie jak Wy... Że wózek potrzebny... A mama za mnie nie decyduje, tylko tak rzucila, że przecież niepotrzebny o tej porze roku co mnie zaskoczylo... Dlatego wolalalm zapytać czy to ja mam dziwny pogląd czy ona...