Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zielona ważka

Co mozemy zrobić, żeby ukarać zwyrodnialców którzy zakatowali szczeniaka?

Polecane posty

Macie jakieś pomysły? Może zbierzemy podpisy, napiszemy jakąś petycję albo coś w tym stylu. Nie wiem jak się do tego zabrać, ale chciałabym coś zrobić a nie tylko pisać na kafe jakie to okropne i co bym im urwała.

Gość guliii
a jaka widzisz realna mozliwosc ich ukarania? tzn jak mialaby ta kara wygladac?:o

Jestem za zamknięciem w getcie razem w rodzicami, ale ponoć w przeszłości się to nie sprawdziło 🖐️ Drugi pomysł też nie przejdzie... Nie wiem, czy 15-latka można jeszcze naprostować...

Nawet jeśli, to im dadzą to w zawieszeniu :O Czy nawet odsiadka zmieniłaby ich? Rozwinęła empatię? Wątpię...

Gość guliii
teoretycznie owszem, ale chyba jeszcze nikogo w Polsce nie skazano na bezwzgledne wiezienie za zameczenie zwierzecia:o wiec nawet jak zbierzesz milion podpisow pod jakas petycja to raczej nic z tego nie wyniknie:o owszem mozna wymyslac jakies idealistyczne opcje typu skazanie ich na 1000godzin pracy w schronisku i wierzyc ze nastapi cudowna przemiana, ale chyba sami przyznacie ze to malo realne

Gość Nimand
może to niepopularne co powiem - ale zamiast skupiać się nad ukaraniem winnych (co jest istotne!) powinniśmy skupić sie nad tym jak zapobiec następnym przypadkom zwyrodnialstwa wobec zwierząt

Gość solidny wpierdol
by im sie przydal

Ja nie wierzę, że takich zwyrodnialców coś zmieni. Dlatego chodzi mi po prostu o dotkliwą karę, nie w celu ich naprawy, ale w celu uprzykrzenia im życia i dania przykładu innym, którzy może chociaż w obawie przed karą zastanowią się zanim zrobią coś podobnego.

Gość duralex
niestety nie ma szans na dotkliwa kare dla nich:( siedziec nie pojda, a kazda kare finansowa i tak beda musieli placic rodzice a nie oni

Kochana, udostępnij ich dane osobowe i natychmiast pójdziesz siedzieć :O.

Gość Nimand
swoistym rodzajem ironii losu jest to że osoby używające pirackich programów dostaja wieksze wyroki niż zwyrodnialcy mordujący niewinne zwierze :( Oto jest wymiar sprawiedliwości - opłacany przez wielkie elity.

Gość chory swiat
mysle, ze tam gdzie mieszkaja sprawa jest albo bedzie glosna tego nie da sie ukryc, ktos powie komus i sie rozniesie moze nie tylko nam to sie w glowie nie miesci

Nie mówię o jakiś nielegalnych sprawach, ale przecież ich znajomi którym chwalili się mmsami wiedzą co to za jedni- ich nie obowiązuje żadna tajemnica. Nie mieszkają w żadnej metropolii, żeby było trudno ich rozpoznać.

Sądzę, że sąsiedzi dobrze wiedzą, kto to zrobił. Tacy ludzie są obok nas, nie róbmy z tych dwóch wyjątków. Trzeba uważać, bo ta sprawa może być podobna do sprawy tej Agatki (?), nastolatki, której odmówiono aborcji. Taka pożywka dla mediów.

Gość idz stad juz
hej w jakich wiadomosciach o tym gadali???

Gość idz stad juz
a macie jakis artykul na ten temat w necie?? mieszkam w niemczech i nie widzialam tego

Gość chory swiat
ci dwaj zwyrodnialcy................brak slow ale ze ci ich koledzy nie narobili rabanu??????????????????????????????????? co to w ogole za ludzie:O:O:O:O:O:O:O

"ci dwaj zwyrodnialcy................brak slow ale ze ci ich koledzy nie narobili rabanu??????????????????????????????????? co to w ogole za ludzie" I tu jest... pies pogrzebany :(:(:(:(

Gość idz stad juz
to straszne:(:(:( ryczec mi sie chce:(:(

Gość chory swiat
dozor kuratora, a teraz ten POPIS i zero kary:O:O:O:O:O co on musi zrobic zeby go w koncu ukarali???????????????????? czy ktos o tym pomyslal czy dopiero pomysli po jakims nastepnym FAKCIE

Gość anka lublin
zabila bym gnoi jak bym dorwala nie jestescie anonimowi bandyci !!! Stasio i Damian S z motycza i Piotr D z Tomaszowic niech kazdy wie kto to zrobil, cieszcie sie ze w moje rece nie wpadliscie nie patrzylabym sie jaka kare poniose za was, jestescie nikim