Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana.

studia nie dostalamm sie

Polecane posty

Gość zdolowana.
Jestem po klasie prawniczej od poczatku w mojej nieszczesnej i niepomocnej familii tkliła siee nadzieja ze bede pania prawnik (chyba sie naogladali magdy m) , jednak postanowilam im nie dawac satysfakcji decydowania i postanowilam wybrac cos bardziej tworczego. Dzis a wlasciwie wczoraj po tych nieszczesnych wynikach uswiadomilam sobie ze chyba do niczego sie nie nadaje, bo nikt mi nie cgce dac szansy kompletniee! Nerwowka trwa od maja to matury to wyniki to studia teraz dalej nie wiem co bedzie jutro, co bedzie za miesiac, chcialam sie dostac na jakies studia licencjackie po ktorych mozna zrobic fajna magisterke i cos by sie poukladalo, ale niestety widze caly czas pod gore. Ona: a na co jeszcze skladaklas

Ejze to nie jest tragedia nei dostac się po maturze. Na medycynę czy architekturę ludzie zdają po kilka razy (mam kolegę który dostał sie na architekture 5lat po maturze i dziś dobrze sobie radzi - pracuje w uznanym biurze arch. zagranicą). Ważneijsze to odpowiedz sobie co chcesz w zyciu robic - i czy da sie z tego godnie żyć.

Gość onaona123
na dziennikarstwo i kom i stosunki miedzynar nie sluchaj tych bredni co ci ludzue wygaduja :P prawda jest taka ze w zyciu niczego dokladnie nie da sie zaplanowac tzn takie studia a potem taka praca ja jestem zdania ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo nie dostalam sie na KUl UMCS i na akad ped w krk ale sie nie poddaje:P w najgorszym przypadku ide na zaoczne wiem ze wtedy bedzie ciezko bo nmam liczna rodzine wiesz co nie zmieniaj tych kierunkow po prostu poszukaj jeszcze na panstwowych uczelniach

Gość onaona123
powiem szczerze ze ja sie nie widze na innych kierunkach ewentualni filologia ang taka jest dusza humanisty:P

pytanie "techniczne" - czy wy teraz możecie jakoś poprawiac te matury? (jak ja stduiwoałem to mieliśmy po prostu egzaminy wstepne - więc zawsze można sie bylo przygotowac lepiej za rok i zdawać ponownie - chociaz poza najbardziej prestizowymi kierunkakkami malo kto zaczynal pozniej)

Gość onaona123
mozna poprawic za rok mature na tym samym poziomie

Gość a taka jedna mmiiii
zdolowana, skad jestes?

Gość zdolowana.
O boze widze ze skladalas na to amo co ja. Jakos mi lżej. Mam wlasna filozofie na temat studiow zaocznych - ale jak juz nie bedzie wyjscia to pojde, nie bede miala wyjscia. w koncu to dokladnie to samo co dzienne. Nie wiem, czy sama sobie to wymyslilam czy mozna na prawde w razie czego pojsc na dzienne na jakas administracje, najwyzej zeby przezimowac jeden rok albo sie przeniesc w pazdzierniku albo co. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi. Bo ja juz moge niezgrabnie konstruowac mysli w zdania. Boze to ja myslalam ze ja juz bede miala najgorsze z glowy a to wszytsko przed nami. Zwlaszcza ze nikt nigdzie nie napisal wprost co robic w takiej (naszej) sytuacji, tylko co mamy sie niby domyslać? Zwlaszcza ze ja na kulu nie mialam informacji o tym ze sie nie dostalam z powodu praku miejsc tylko ze sie nie dostalam (po prostu). Niby co 5 nie zdal maturry, ja niby niezle i masz okaze sie ze wogole powinnam niezdac. Do dupy z taka robota.

Gość looooooooooooooool
co za idiotyczne myślenie RM , masz rację całkowitą! po co wybierać kierunek studiów jak nei wie się co to w ogole jest i co po tym się robi, studia są głwóenie po to żeby sobie życie zaplanować tym kierunkiem i tym co się lubi robić i ceni to! nie po to żeby mieć zepłnioną rubryczkę w CV, że się przebimbało na studiach jakiś durny kierunek z którym nie mamy nic w ogole wspólnego, ale wykształcenie wyższe ;/ żenada i bezsens! i to mówią teogroczne maturzystki ?! żal.. ja zdaję maturę dopiero za dwa lata.

Gość Sialalinkaaaaaaaaa
każdy zaczynając zaoczne mysli o przenosinach na dzienne , udaje się to tylko jednostkom , zaporowe warunki

Gość zdolowana.
z Lublina. Lublin jest okreslany miastem studenckim mamy az trzy uczelnie panswowe kul z wielkim kanclerzem-czyli dyrektorem w postaci ksiedza,uniwerstet m.c.sklodowskiej gdzie nie ma zadnych interesujacych kierunkow oraz akademie rolnicza ktora w tym roku zaczela sie nazywac uniwersytetem przyrdniczym -z racji oczywistych tam sie nie wybieram ;]

Gość onaona123
mi tez tak pisalo na KUL-u ale napisalam odwolANIE do lllllllllllllllllllllllooooooooooooolllll zobaczysz dziecinko jak bedziesz sama zdawac mature Tylko sie tak mowi siedząc z boku ...

A ja ide na zarzadzanie i inzynierie produkcji. Mialam 50% z matmy, 73 z polskiego i 60 z anglika. 21 lipca dowiem sie czy sie dostalam...

Gość a taka jedna mmiiii
a ja za rok zdaje jak sie nie dostane na prawo (a pewnie sie dostane:D) to poczekam rok zdam biologie i chemi i pojde na medycyne :classic_cool:

Haha. Ja mialam ogromne plany rok przed matura... Kiedy przyszedl czas egzaminow przezylam ciezki upadek na ziemie...

Gość zdolowana.
powodzenia ;] rok temu to ja sie przygotowywalam juz do egzaminiow wstepnych na REZYSERIE do wroclawia. Moi znajomi wszyscy gnali na UW na prawo, dziwnym trafem wszyscy wyladowali na zarzadzaniu i socjologi... Nie mow hop, to wszytsko nie jest takie proste, chociaz w tym roku nam dowalili taka mature ze glowa mala (ci co zdawali wiedza o czym pisze) byly afery odnosnie zle skonstruowanych tematow to wam za rok dadza kaszke z mleczkiem. Jak to sie mowi. Sory ale niektore rzeczy sa niesprawiedliwe.

Gość onaona123
do Malinka: a czY TY przypadkiem nie złożyłas na politechnike opolska??

Gość a taka jedna mmiiii
uwierz w siebie to zdzialasz cuda ;)

Gość zdolowana.
a taka jedna mmiiii: NIKT MI NIE POZWALA UWIERZYC W SIEBIE. Jak Ci ktos caly czas podcina skrzydla, to niebardzo jest mozliwosc.

Gość zaskooczona
do Malinka: w olsztynie też tego dnia jest ogloszenie wynikow ;>

Gość zdolowana.
malinka zapraszamy do nas na politechnike sa badzo ciekawe kierunki np,budowa maszyn :) Po prostu zajebiscie jest! Cytrynowo truskawkowo. PS. Pisze odwolanie na ten cholerny KUL.

Gość onaona123
do zdolowana nie przejmuj sie :) damy rade:)

A co to jest ten KUL? Wiesz ja jestem po technikum ekonomicznym wiec wole to zarzadzanie i inzynierie produkcji.

🖐️ pozdrawiam,wiem ,to boli❤️,moze nastepny rok?.Jezeli chodzi o mnie,to ja mam zelazna dyscypline(uklony w strone mojej babci),najpierw jest zaaaaaaawsze nauka,potem drobne glupoty:P,Wiem doskonale,ze odnioslam sukces dzieki mojej babci:P.Trzymaj sie,caluski🖐️

Gość zdolowana.
Moj ojciec mowi (w przeciwienstwie do reszty ktora jest obrazona) ze kiedys to sie dalo w łape i studia byly teraz te "inernety i internety". To tak na rozladowanie emocji

Gość onaona123
zdolowana: ja wczoraj przezywalam to samo co ty dzisiaj ;) jutro spojrzysz na to inaczej :) pisz odwolanie bedziemy meczyc ten cholerny kler:P

Gość ojojjj
A ja się tez nie dostałam... Jak uważacie ile średnio osób mogą przyjąć z list rezerwowych? :> wiem, głupie pytanie, bo to zależy od kierunku. od liczny osób którzy sie wycofają itp :/ Ale myslicie, że na 340 osób przyjętych przy dobrym układzie może wycofać się połowa? :>