Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana.

studia nie dostalamm sie

Polecane posty

Gość ewiDA
hej ja tez sie nie dostalam na ap w krakowie heh:/ ale w sumie mialam troche za malo punktow; no coz bede probowac na inne kierunki na inna uczelnie

Gość Ujadajacy Piesek Leszek
Po co wam studia - i tak będzie musiały puścić z kim trzeba żeby dostać pracę.

Gość Vania
Hej dlaczego jest tyle negatywnych komentarzy co do europeistyki? Kierunek jak kierunek podobny do stosunków międzynarodowych , socjologii z pomieszaniem prawa i języków obcych. A pracy w Polsce nie ma zwłaszcza po kierunkach humanistycznych. Ja dostałam się na Kul właśnie na europeistykę i nie wiem czy czekać na drugi nabór na prawo, a po waszej reakcji zaczynam się wahać . Naprawdę uważacie to kierunek bez sensu? W rankingach wypada dobrze, a może stok studiuje lub ukończył takie studia?

ja bym radziła próbować się dostać na medycynę za rok a w tym czasie biologia albo chemia :) zależy który program studiów bardziej by się przydał na medycynie bo jeśli na pierwszym roku biologii są np. głównie roślinki to lespsza byłaby już chemia :classic_cool:

Gość sysysysysysysysys
troszke off: pitahaya, a jestes zadowlona ze studiów? Pytam bo ja tez sie na biotech wybieram ;)

Gość Ujadający Piesek Leszek
Jak sie dostałaś na europeistyke to studiuj i sama osądź - zawsze własny osąd jest lepszy niz opinie z forum. Ale gdybys sie dostała na prawo również - to ja bym wybrał prawo.

zreszta studia to tylko studia - i tak w pracy najważniejsze czy masz ładna pupę :P

Gość szarrra
spokojnie. nie zalamuj sie. pisz odwolanie, we wrzesniu jest jeszcze nabor. mozesz isc teraz na rok na jakie kolwiek a za rok zlozyc znow na kierunek na ktory chcialas sie teraz doztac o ile ci na nim bardzo zalezy

Gość szarrra
poza tym na dziennikarstwo bardzo trudno sie jest dostac a europeistyka w ogole nie jest w moim guscie. mozesz isc tez na rok na zaoczne na dziennikarstwo a potem probowac przepisac sie na dzienne, ale z tym chyba jest trudniej

ja sie podostawalam tam gdzie chcialam ale nie chce mi sie studiowac:) ktos sie orientuje ile trzeba miec na przetrwanie w wielkim miescie??

w jak wielkim? ;) w warszawie 2,5tys. żeby nie czuc sie biednym. W rzeszowie czy lublinie jak zacisniesz pasa to za 1000 przezyjesz.

akademik 300zł, bilet miesieczny 70zł jedzenie 12zł/dzien x 30 = 360zl przejazdy pociagiem do domu raz w miesiacu 70zł to juz razem 800zł a pewnie bedizesz musiała czasem umyć zęby (kosmetyki) pojsc do ginekologa, kina teatru, kupic książke czy coś do pisania.

A jeszce musisz się w coś ubrac :)

Ujadający Piesek w zyciu nei studiowałby w Opolu :P. No chyba żeby musiał. ;)

te ceny co podałem wyżej beda pewnie takie same w opolu. akademik 300zł - to tak na oko - nie wiem ile dokladnie we wrocławiu. poza tym sa stypendia. naukowe i socljalne -> ze 200zł na miesiac z tego moze byc.

niestety o kilknoascie zlotych przekracza dochod mioch rodzicow zeby dostac stypenduim. w opolu to moze naukowe dostane:D

Ujadający Piesek studiował w snobistycznym Krakowie, ale mysle że poza mniejszą liczbą snobow i uprzywilejowanych cwaniakow z układami rodzinnymi to Wrocław niewiele sie rózni od Krakowa.

starczało tyle ile kto miał :). ja miałem 1000 z domu + stypendium naukowe czasem + korepetycje czasem i zawsze jakoś kasy brakowało. ale znałem takich co jakimś cudem potrafili przeżyc za 700zł (z czego ze 400 to bylo stypendium) oraz takich co mieli 2,5tys i tez wydawali do spodu.

Ale t było kilka lat temu - skończyłem studia w 2006 jeszcze przed szaleństwem na rynku nieruchomości.

Co do Opola - to niekoniecznie musi tam być łatwiej dostać stypendium naukowe niż w we Wrocławiu. W sumie to Opole brałbym pod uwagę tylko pod warunkiem, że bym tam miał bliska rodzinę która zapewniłaby mi komfortowe lokum za free. We Wrocławiu łatwiej dorobisz.

Germanistyke