Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana.

studia nie dostalamm sie

Polecane posty

Gość onaona123
hehe a Moj powiedzial ze komuna dalej jest :P i maffia:P

Gość ojojjj
Malinka mówię więc... dostaniesz się :D

Gość zdolowana.
Malinka: no ba! Oczywiiscie ze sie dostaniesz. :D onaona123: Poprawiasz mi humor dziewczyno ;*

Ja składałam na 3 uczelnie, wszedzie na filologię polską, na AP w Krakowie z 866 osób byłam 587 :O a miejsc jest tylko 240 ;/ Teraz łudzę się, że może z innymi pójdzie ciut lepiej (na jednej uczelni złozyłam papiery na alternatywne socjologię i zaoczne stosunki miedzynarodowe). Zdawałam podobnie jak ty, podstawowa geografia, rozszerzony wos, podstawowy niemiecki i polski , teraz cholernie żałuję, że nie zdawałam rozszerzonego polskiego :( Spróbuj z tymi zaocznymi, zawsze to lepsze niż nic, a pieniądze zawsze się znajdą :).

Gość ojojjj
Aramanda witam! :) Noo ja też złożyłam na filologie polską na AP :] I co? I lipaaaaa! Mam nadzieję, ze troche ich tam zrezygnuje :/

Gość onaona123
hehe sobie tez przy okazji:) a wczoraj jeszcze ryczalam przyzekam ze jak sie dostane na dzienne nieplatne to sie zaleje jak niwiem co :P powrot na czworaka do domu bedzie hehe

Ty się może dostaniesz, ale ja to już nie :D Co prawda wiedziałam, że nic z tego nie bedzie, ale tak dla spokoju złozyłam papiery :D Może duzo osób złozyło na AP, ale pójdzie na UJ, oby ;)

Gość zdolowana.
onaona123: ja dokkladnie to samo sobie obiecalam, moi znajomi juz wczoraj swietowali, a ja plakalam ale myslalam jeszcze o tym umcsie- ze moze jednak. Niestety, ale moze i dobrze nie dostalam sie. Ja jeszcze jak ja, ale w domu co sie dzieje. Jakbym byla sama sobie pozostawiona to bym poszla na kurs robienia paznokci akrylowych i gitara. :) Ale na to tez przyjdzie czas...

Gość ojojjj
Ojj nie byłabym tego taka pewna jestem czterysta trzydziesta któraś ;D Hmm no może te kilkaset osób przede mną pójdzie na Ujot ;] Szczerze im tego życzę :) A zauważyłaś, że przyjęli 301 osoby zamiast 240? Coś tu nie gra...

Gość zdolowana.
aramanda: mam ambicje na studia na razie, wiem i zdaje sobie sprawe ze ludzie ze studium nieraz lepiej zarabiaja niz baba na poczcie po administracji, matury nie bede poprawiala moze za rok sam wos, juz raz przez to przechodzilam-dziekuje. Dziewczyny oni na niektorych kierunkach zwiekszaja ilosc miejsc, na poczatku i tak jest tzw"sito" i polowa leci.

Gość onaona123
mowie Ci jeszcze nic straconego z tym KUL-em czy UMCS-em dlatego ze móżgi z pewnoscia wybiora bardziej prestiżowe uczelnie :) na dzien dzisiejszy wiem tylko tyle ze mojej siorce bede odradzac zdawanie przedmiotow na poziomie podstawowym ja zdawalam podst polski -61% ang-86% (glupia jestem jak but bo spokojnie rozsz napisalabym) ,hist podst 57% i wos rozszerz o zgrozo 38% :P ale taki ciulowy byl ze i tak sie ciesze ze osiagnelam magiczna liczbe 30:P

tez to zauwazyłam, ale to akurat dobrze :) może to i dobrze, że się nie dostałam (ah, te 150 lektur na semestr! :D), chociaż ta logopedia albo edytorstwo mi się marzyło :O

Gość ollllllllka
Zycie nie kończy sie na tym ze człowiek nie dostanie sie na wymarzone studia,wbrew temu co Cio się w chwili obecnej wydaje.Czesto tak naprawde tok studiow znacznie rożni się od naszych wyobrazeniach o studiach.Złóż papiery na dodatkowy nabór na innych kierunkach.Mój mąz ze zmną zdawał egzaminy na studia(8 lat temu) ja sie dostałam on sie dostał na inny kierunek,poprostu go przekerowano i powiem jedno ze po latach bardzo sie cieszy z tego powodu:)

Gość ojojjj
zdolowana jeśli o mnie chodzi to niech będzie to sito ale po pierwszym roku filologii :P A nie teraz eee :/ A tak ładnie pisało na stronce AP... że można dostać się zarówno z poziomem podstawowym jak rozszerzonym ehh ;) echh... A miało być tak łatwo xD

Gość ollllllllka
opisy przedmiotów na studiach znaczaco się róznią od toku nauczania:) nigdy nie ejst tak różowo:) i ciekawie.

Gość zdolowana.
no ja geografia 60-podstawowa wos rozszerzony 46 (!) polski 76 pods i ang nie wiem z 70 malam ... to moim zdaniem nie ma z nami tragedii. Ja tam mam cicha nadzieje ze mozdzki z kulu zrezygnuja... Bo jak nie to zalamka. Trzeba bedzie do roboty chodzic 5 dni w tygodniu a na weekendach po 12 godzin siedziec na wykladach... Jej! Noł.

Gość onaona123
mi sie wydaje ze zrezygnuja;) a tak mi sie podoba Lublin:) jestem spod RZeszowa:P

Gość zdolowana.
Tak mi sie jeszcze przypomnialo! KUrwa mać za przeproszeniem, przez dwa lata dzialam giertych i co?! I wszyscy z giertychem sie dostali na studia tak?! No nie mowcie ze nie,

Gość ojojjj
zdolowana Ooo to rzeczywiście masz ładne wyniki! A widziałaś swój numerek na liście? jeśli Ci niewiele brakowało to się dostaniesz! Z kulu na pewno dużo osób zrezygnuje na rzecz jakiegoś UMCSu czy innych takich ;)

Gość ojojjj
aramanda ojj mi się dalej marzy xD Ja to jestem urodzona optymistka jednak... ;] z dwieście osób w sumie mogłoby zrezygnować, ale Kraków taki piękny jest :/ Oj ciężko będzie xD

Gość onaona123
no wlasnie.... ale nie zauważyłyscie ze te miejsca na publicznych sa bardzo okrojone?? co to jest 60 czy 90 osob niedlugo bedzie tak ze wszystkie beda platne uczelnie beda ciagnac niezla kase ale to odrebny tremat

Gość zdolowana.
z kulu umerki beda listownie przysylane po niedzieli a na umcsie bylam : 639 :D wiec tak to wyglada. Nara, na umcsie Śmierdzi, poza tym wiem ze jest to uczelnia na ktorej placi sie łapowki Sory ja z bananami nie bede studiowala, No chyba, ze mnie przyjma z odwolania, :) wtedy bede slawna dziennikarka i ja im to wypomne. A jak nie dziennikarką to i tak ich sprzedam z ucha. DLatego chce na KUL, juz co by nie było, Oczywiscie nie chodzi tu o jakies kwestie wiary czy cos, jestem normalna nie zadna zakonnica. ALE WIECIE.

Gość zdolowana.
beda platne bedą, i to calkiem niedlugo wszytskie studia, moja ciotka mi tlumaczyla, bo duzo ludzi studiuje za panstwową sare i ucieka za granice, i przez to jest BIDA

Gość ojojjj
"Oczywiscie nie chodzi tu o jakies kwestie wiary czy cos, jestem normalna nie zadna zakonnica. ALE WIECIE. " hehehe xD No i jakiś optymistyczny akcent mnie wreszcie spotkał xD Dzięki ;) Fajnie to ujełaś ;)

ojojjj, a gdzie jeszcze składałaś? ja miałam na agh, ale stwierdziłam, że tam mi sie nie podoba :D złożyłam do katowic i bielska.... tak bardzo chciałam kraków, a tu klapa ;/ ;)

Gość onaona123
ja na kier dziennik. bylam : 529 a na stosunkach 697:P

Gość onaona123
dobra a czy mozecie mi odpowiedziec dlaczego nie wiem czy kogos kocham az mi sie wydaje ze tak a raz mysle ze to tylko przyjazn :( kurde juz sama nie wiem

Gość intelygent po szkołach
piszcie dziewuchy odwołanie na KUL z drugiego naboru da rade sie dostać , mój znajomy ze 2 lata temu cały sierpien mai nerwowy ale sie wkoncu dostał, czesc ludzi rezygnuje jak sie dostanie np na 3 kierunki, oni robia liste rankingową drugi raz , wiec ja bym walił na ten KUL (kij z tym czy sie podoba czy nie wiele osób z odwołania sie tam dostaje ) na UMCS-ie już gorzej .... jesli chodzi o Lublin

Gość ojojjj
Hmm składałam na ten kul... kurde ale jakoś naprawdę byłam święcie przekonana że dostanę się na AP xD Do tej pory nie mogę uwierzyć w to, że nie chcą mnie jednak przyjąc xD Dla równowagi powiem, że przez kilka wcześniejszych tygodni żyłam też ze świadomością, że w ogóle polskiego na maturze nie zdam ;) tak jakoś wszystko mam na odwrót :] nerwy, nerwy i nerwy