Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana.

studia nie dostalamm sie

Polecane posty

Gość Ujadający Piesek Leszek
Na chemie idą inteligentne dziewczyny a u mnie w instytucie większość miała ładny biust i pupę - w życiu bym się nie zamienił :P

O Opolu nic nie wiem - dlatego nie polecam. :)

a jak skladalam papiery w czwartek to przede mna w kojejce staly same paszczury:D to moze w krakowie sa takie ladne tylko:D

Na germanistyce paszczury nie miały szans sie przecisnąć przez egzamin wstepny :P

Podstawa do kariery jest duży biust i ładna pupa - powinni tego uczyc już w liceum :) :P

No no, takie rzeczy to stwierdza Ujadający Piesek Leszek osobiście i komisyjnie :P

Gość zalamana totalnie...
wiecie co, znalazlam jeszcze swiatelko w tunelu... tzn okazalo sie , ze na uniwersytecie do 21lipca prowadza rekrutacje na chemie, i spodobala mi sie chemia kosmetykow, albo chemia kosmetyczna i postanowilam zlozyc tam dokumenty, na pewno ten kierunek mi pomoze lepiej napisac mature z chemii za rok i moze dostane sie na medycyne, a moze tak mi sie spodoba, ze juz na nim zostane, w kazdym razie jest jakas nadzieja, trzymajcie sie:*

Gość zalamana totalnie...
przepraszam : chemia kosmetyków albo chemia medyczna*

sysysysysysysysys >>> przepraszam, że dopiero teraz, musiałam uciec na \"chwilkę\" ;) mam nadzieję, że przeczytasz. Ja jestem zadowolona z Biotechnologii, moja specjalizacja to Medycyna Molekularna (U. Medyczny w Łodzi), jest ciężko ale studia ciekawe. Tylko pracy na razie dla biotechnologów mało...

Specjalizacje są nieważne - ale chemia medyczna ładniej brzmi. :) poza tym i tak najważniejszy jest biust i pupa :p ;)

Gość Kamczatka69
Jeśli UG to rozważ jeszcze specjalizacje: \"analityka i diagnostyka chemiczna\" - po tym jest dobra praca - a potrzebne są uprawnienia które najprawdopodobniej będziesz mieć automatycznie po tym - to musisz zapytać w dziekanacie -> jak sie ma ta specjalizacja do uprawnień analityka medycznego.

Gość Kamczatka69
Zresztą tak jak pisał Piesek wyżej - specjalizacje nie są juz takie wazne

Gość Pani Inżynier
Zapraszamy na Wydział SiMR (niekumatym wyjaśniam: Samochodów i Maszyn Roboczych) Politechniki warszawskiej, na kierunek Mechanika i Budowa Maszyn. Tam każdą przyjmą :classic_cool: Jak jesteś dobra z: - matmy - fizy - termodynamiki - geometrii wykreślnej - rysunku technicznego - projektowania w CADzie - metaloznawstwa - wytrzymałości materiałowej - obróbki skrawaniem to studia w sam raz dla Ciebie! A jak jesteś kiepska to też możesz u nas studiować, najwyżej każą Ci bulić za repety :( Teraz w dobie politycznej poprawności, w ramach akcji: Dziewczyny na Politechniki laski mają super ułatwienia przy rekrutacji na PW. Nawet jeśli nie skończysz studiuw to i tak skożystasz bo poznasz męża!

Gość Do Co sie przejmujsz laska
skąd ta agresja? Skąd ten sarkazm? Skąd ta arogancja? Twoja postawa to zbyt wysokim mniemaniem o sobie (czyżby zaburzenie paranoidalne?) spowodowane pewnie przez ciągłe nagradzanie w róznej postaci w przeszłosci i teraz (świetne oceny, bogaty tatuś, niezły sponsor) stąd ta pogarda dla ludzi odmiennych czy ułomnych. Może też twoje zachowanie wynika z kompleksu niższości i dlatego agresją chcesz odbić siebie od przysłowiowego dna i pokazać- 'oni mi nie dorównują', jednak tak naprawdę jesteś zakompleksionym. Trzecia możliwośc to, że jesteś cholerykiem, bo w przeciwieństwie do ciebie sangwinik to także osoba inteligentna, ale życzliwa, zrównoważona, pokorna i nie nastawiona wrogo, tolerancyjna.Czujesz sie lepsza od innych, bo znasz słowo 'deputowany', za to innych czyli np. sprzedawczynie z warzywniaka lub ślusarza, uważasz za człowieka złego i bezwartościowego, bo go nie zna? Podobnie ze studentami! Pycha przez ciebie przemawia! Szczycisz się znajomością słownictwa, ale nie lepiej byc poprostu człowiekiem mądrym i skromnym i mówić w stylu Sokratesa 'wciąż za mało wiem'? Powiedz ile zajęło zjedzenie wszystkich rozumów i wchłonięcie całego słownika j.polskiego i wyrazów obcych? Może skorzystam z tej metody, a następnie będę gardził innymi, ho ho A tak wogule to pewnie nie zdajesz sobie sprawy co oznacza słowo 'debil'. Uświadomie cię, że to nie tylko wulgaryzm. Sprawdż! Czy z 'debila' w innym wydaniu, ujęciu medycznym też będziesz się śmiała? Może zaczniemy też z kalek wojennych czy inwalidów? Nikt nie jest winien swojej ułomności i nikt nie chciał być chory! A co do ludzi naprawdę zdrowych na umyśle, ale dodatkowo poprostu tępych co do nauki to ich niewiedza wypływa tylko z braku czytania wartościowych książek i lawirowania na lekcjach (ściągi itd.). I pomimo tego, że ci ludzie to dyletanci, czy nie możesz spróbować się z nimi zaprzyjaźnić? Może są fajni pod innymi wzgledami? Wiesz co tu nie chodzi o umoralnianie cię, ale takim postępowaniem narobisz tylko sobie wrogów. Ludzie nielubią nieprzyjemnych osób. Dziwne, ale jesteś zadowolona z siebie, że dowaliłaś innym mówiąc o histerii po papieżu i że masz wrogów. To indywidualna sprawa każdego czy histeryzuje, czy nie, a naszym obowiązkiem jest uszanowanie odmienności po to żeby ludzie się nie pozabijali nawzajem z powodu poglądów i opinii. Nie wiem czy bardziej współczuć tym ludziom, że mają taką koleżankę oraz współczuć z powodu ich niewiedzy (ale nie śmiać się czy poniżać) czy współczuć tobie, że kiedyś twoje postępowanie może cie skrzywdzić (konflikty, bójki w stylu targanie za włosy jak to u kobiet). Chyba wybiorę większość.Tylko tolerancją i życzliwością można jeszcze utrzymać tą planetę w ryzach, inaczej pewnie już by parę atomówek walnęło...

Gość Odpalantuj się ode mnie
Po pierwsze- nie obrażaj mnie, bo sobie tego nie życzę. NIC, ale to NICCCC o mnie nie wiesz, ani o moich rodzicach . Mój ojciec jest urzędnikiem państwowym i zarabia średnią krajową, nizezmienną od 30 lat. Więc walnąłeś jak kulą w płot. Zresztą, co to za argumen??? Sponsora nie mam, bo k***ą nie jestem, więc ZEJDŹ ze mnie i mi nie ubliżaj. Nie masz do tego prawa. Skoro tak bardzo rekomendujesz poszanowanie odmiennego zdania i postaw, to szanuj również moje. Jestem człowiekiem, ktory sądzi, że jakiegoś MINIMUM trzeba bronić. I dla mnie to minimum to właśnie znajomość takiego słowa, jak "deputowany", szczególnie jak się jest na studiach, drugim roku i to jeszcze politologii. Przecież napisałam, że nie wymagam znajomości encyklopedii, ale studnent, ELITA, MUSI się czymś odróżniać od innych. I to raczej chwalebna zasada- sięgać wzwyż i się ulepszać. Mój sarkazm i złośliwość to moja sprawa. Moje stosunki z ludźmi- również. Mam przyjació w przeciwieństwie do tego, co tu imputujesz, i bardzo sobie ich cenię. Dlatego nie martw się, nie jestem tak samotna, jak Ci się może wydawać! >A co do ludzi naprawdę zdrowych na umyśle, ale dodatkowo poprostu tępych co do nauki to ich niewiedza wypływa tylko z braku czytania wartościowych książek i lawirowania na lekcjach (ściągi itd.). I pomimo tego, że ci ludzie to dyletanci, czy nie możesz spróbować się z nimi zaprzyjaźnić? Może są fajni pod innymi wzgledami? To ja z nimi chodzę na zajęcia i ja to oceniam. Dziękuję za dobre rady, tatusiu, ale ja już od jakiegoś czasu sama radzę sobie w życiu :classic_cool:. >To indywidualna sprawa każdego czy histeryzuje, czy nie, a naszym obowiązkiem jest uszanowanie odmienności po to żeby ludzie się nie pozabijali nawzajem z powodu poglądów i opinii. Nie wiem czy bardziej współczuć tym ludziom, że mają taką koleżankę oraz współczuć z powodu ich niewiedzy (ale nie śmiać się czy poniżać) czy współczuć tobie, że kiedyś twoje postępowanie może cie skrzywdzić (konflikty, bójki w stylu targanie za włosy jak to u kobiet). Chyba wybiorę większość. Nie chodzi o tolerancję, bo póki co jeszcze za kałasza nie złapałam. Mam prawo wyrazić swoją opinię, co niniejszym robię. I bardzo się cieszę, że otrzymuję tyle głosów poparcia. A tak przy okazji, z tym ciągnięciem za włosy też nie trafiłeś, sierpowe i proste ćwiczę sobie na aeroboksie, także daj Sobie spokój z tymi "seksistowskimi" żarcikami... I po raz ostatni- apelujesz o tolerancję, to sam świeć przykładem. Zamiast mnie ochrzaniać, obrażać, wyciągać jakieś daleko idące wnioski (na jakiej podstawie, ja się pytam???), podsumowywać mnie i w tym podobne sposoby tracić czas- z pokorą i sokratejską mądrością przyjmij, że istnieje ktoś taki, jak ja i daj mi wyrazic własne zdanie. A jeśli nadepnęłam Ci na odcisk, bo sam jesteś niedoszłym studentem, albo ktoś kiedyć wytknął Ci że "w ogóle" pisze się przez "ó" - przełknij to gładko. Życie jest brutalne ...

Gość mariannnnna
a kto mi doradzi? jestem po UJ, szukam pracy wszedzie, nawet do barow zlozylam podania i nic:) A potrzebuje $ na sierpien ,bo chce oplacic prawo jazdy! Jesli macie namiary na prace na Slasku (Katowice, Zabrze, Chorzow ) piszcie Kochani! Wydreptalam tyle sciezek, ze pomysly mi sie juz koncza co do miejsca pracy.

Gość kwiatek na drzewie
a w jakim miescie ta chemia kosmetyczna??

Gość sysysysysysysys
pitahaya, dzięki :)Słyszałam, ze jest ciężko, mnótwo chemii itd., ale jestem na to przygotowana. Miałam nadzieję na ten EIT we Wrocławiu, ale niestety, nie wyszło. Może za jakiś czas rozwinie się to również i u nas. Będę studiowac w Lublinie, ale moze w przyszłym roku zdecyduję się zdawać chemię (w tym roku zrezygnowałam) i przeniose się gdzieś indziej. Pozdrawiam! :)

Gość Przyszła ratowniczka med
Mam pytanie dot. dwuletniego studium na kierunku: ratownik medyczny. Szkoła zapewnia "zawód przyszłości w zintegrowanym ratownictwie; Ratowniczych Służbach Zintegrowanej Europy". Otrzymuje się tytuł zawodowy:dyplomowany ratownik medyczny. Czy w UE są określone jakieś normy co do szkolenia ratowników? I czy mogę 2 lata nauki uważać za wystarczające? Z góry dzięki za odzew.

Gość Chyba oszukali cię
przy naborze dziecinko :( I czy mogę 2 lata nauki uważać za wystarczające? Nie, nie mozesz. Trzeba miec ukonczony licencjat lub magisterke aby pracowac w UE jako ratownik w karetce. To samo tyczy sie pielegniarek, poloznych.

Gość pam38
hej..tak czytam i czytam te fora, bo szukam rozwiązania..oczywiście nigdzie się nie dostałam..trochę sięzaskoczyłam bo niby matura nie poszła tak źle, no ale..nie ubezpieczyłam się innymi kierunkami(a propos farmacja i biotech)no i jestem ciekawa czy ktoś moze wie czy gdzieś jeszcze można się rejestrować..albo np złożyć podanie o próbę przyjęcia na inny kierunek?prosze o pomoc i z góry dzięki!

Gość onaona123
dawno mnie tu nie było:) jak tam sytuacja u was?? ja dalej jestem w kropce.. całe wakacje zryte..

Gość Vania
Poczekaj na drugi nabór może coś się zwolni. Ludzie składają na kilka uczelni i w ten sposób zapychają miejsca. Popatrz jaka jest sytuacja na USZ albo Uniwersytecie Zielonogórskim- tam są zwykle wolne miejsca. Poszukaj, podziałaj świat się przecież nie kończy, postudiuj coś rok, popraw maturę i staruj na coś o czym zawsze marzyłaś. Masz przecież cale życie przed sobą, nikt nie powiedział ze już teraz musisz studiować, możesz zrobić przerwę, wyjechać ,poznać język i wrócić... Możesz wszystko - tylko głowa go góry!

Pamietajmy że zawsze ze studiów zaocznych ( gdzie raczej przyjmują wszystkich ) można się przenieś na studia dzienne. Pewnie nie jest to łatwe( duzo chetnych i srednia ocen) ale pewnie zalezy od szkoły i kierunku.

Gość łosiątko
ja też się nie dostałam brakło mi 4,6 punkta :(

Gość studentka_kpss
a ja mam propozycje zapoznaj sie z oferta na www.kpss.lublin.pl bardzo fajna szkoła po jej ukończeniu mamy dyplom z umcs tak jakbyśmy sie uczyli na umcs-ie o przyjęciu decyduje kolejność zgłoszeń wykładowcy mówią nam że jesteśmy lepsi od studenciaków z umcs bedacych na równoległym kierunku pozatym lepiej od nich zdajemy egzaminy zastanów sie może warto

Gość onaona123
to czekanie jest najgorsze :(