Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 zapomnialem dodac do postu powyzej - dzis sprawdzam bank i nic :( To samo Capita, dyzur 26/3 - 6.5 hrs i co.... jajco! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 Hej dziewczyny a zeby pracowac przez agencje jako pielegniarka musze rejestrowac dzialalnosc gospodarcza w uk? czy koniecznie musze gdzies pracowac na stale jako pieiegniarka a z agencji dobieram kilka dyzurow? czy agencje wymagaja okreslony min godzin przepracowac w tygodniu, w miesiacu? dziekuje za odpowiedz.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 do gosc powyzej, mozesz ale nie musisz, dadza ci wybor albo paye albo ltd, ilosc godzin dowolna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 gość dziś Żeby pracować przez agencję nie musisz być nigdzie zatrudniona na stałe ani nie musisz mieć zarejestrowanej działalności gospodarczej. Agencje nie wymagają żadnego minimum przepracowania godzin. Oni dzwonią do ciebie z pytaniem ,czy czesz wziąć dyżur a Ty wyrażasz na to zgodę ,albo mówisz im ..maybe tomorow.. Permanentne odrzucanie propozycji pracy skończy się tym ,że przestaną do ciebie dzwonić.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 10, 2015 gość dziś Agencje najchętniej zatrudniają pielęgniarki z doświadczeniem.Zanim rozpoczniesz u nich pracę trzeba załatwić CRB i "odbębnić" szkolenie . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2015 witam, dziekuje wszystkim za podpowiedzi odnosnie pracy dla agencji w UK, rozumiem ze szkolenia musza byc juz skonczone w Anglii, a co to jest CRB ? Moje doswiadczenie polskie nie bedzie brane od uwage w tych agencjach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 11, 2015 Szkolenie robisz tam,gdzie będziesz zatrudniona.Doświadczenie z Polski Anglików nie interesuje.(UK to według nich pępek świata) Wiele zawodów /w tym pielęgniarka/ nie może pracować w swoim zawodzie w UK,gdy ma jakieś wpisy w kartotekach Criminal Records Bureau (CRB).Każda zatrudniająca się pielęgniarka przed rozpoczęciem pracy musi mieć taki wyciąg z CRB. Przeważnie załatwienie takiego papierka bierze na siebie przyszły pracodawca ,ale pracownik musi za to zapłacić. As a part of the recruitment process you may be asked to apply for a criminal record check, criminal background check, CRB check or DBS check, especially if you are looking for a position as a paid employee or as a volunteer and your work duties will bring you into contact with vulnerable members of society or imply a high level of responsibility. Job placements where the Disclosure Certificate is required may include work as a teacher, care worker, scout & guide leader, registered childminder, sports coach, youth club worker or foster carer. It is necessary for an adoptive parent. A CRB check or DBS criminal background check may also be required for a range of other types of jobs or licenses. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nurse1 Napisano Kwiecień 11, 2015 czy ktoś może mi wyjaśnić jaki kurs daje uprawnienia do podawania leków dożylnie w każdej sytuacji (np. jeśli chcę pracować przez agencję w różnych trustach)? Mam tylko wewnętrzny kurs zrobiony w moim szpitalu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 12, 2015 @nurse1 jesli robisz IV to nikt sie nawet nie zapyta czy to prawda - idz i zrob, podziekuja ci jeszcze ostatnio robilem kilka dyż w innym szpitalu i masakra junior sister z nhsu mowi zebym podal 3 dripy, 2 razy abx iv i pobral krew bo phebotomist poległ (k***a poleglem i ja) :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nurse1 Napisano Kwiecień 14, 2015 zauważylam, że nasi phlbotomist często polegają ;0 a lekarze zakładaja weflony głównie w zgięcie łokciowe ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gocha_211 Napisano Kwiecień 16, 2015 Witam wszystkich, jestem tu nowa ale coraz cześciej zaglądam na to forum :) . Właśnie rozpoczęłam rejestrację w NMC i mam problem z wypełnieniem rubryki "part of register". Czy ktoś uświadomi mnie co mam tam wpisać :( Wiem,że ktos już zadał to pytanie ale nie znalaŁam odpowiedzi. Z góry dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TTMHealthcare Napisano Kwiecień 16, 2015 Do gocha_221 tą rubrykę zostawiasz pustą - chyba że masz specjalizację, która jest częścią Twojej rejestracji w polskich izbach. Jeśli masz więcej pytań napisz do mnie na polska@ttmhealthcare.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 16, 2015 już mam skompletowane dokumenty do nmc i teraz zauważyłam, że podpis na moim dyplomie różni się od tego w paszporcie (na dyplomie podpisałam się tylko nazwiskiem a w paszporcie nazwiskiem i imieniem) czy to może być problem? Już mam wszysko skserowane u notariusza, przetłumaczone i nie wiem czy to zaakceptują :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gocha_211 Napisano Kwiecień 16, 2015 Do TTM Healhcare Wyslalam maila na podany adres. Czekam na odpowiedz. Z gory dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 17, 2015 orientujecie się czy gdzieś w internecie można znaleźć jakieś ciekawe materiały do nauki języka angielskiego? jakiś angielski dla pielęgniarek ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość emt81 Napisano Kwiecień 18, 2015 Jesli chodzi o ten podpis to moga sie czepnac. Ktos z moich znjomych musial im odeslac forme z aktualnym podpisem , ale tylko dla potwierdzenia. Nie byl to wielki problem ale odwlekl troszke wszystko w czasie. Trzeba wyslac i czekac :) powinno byc ok, ale w razie co trzeba sie nastawic na troche przedluzony proces.. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 18, 2015 Witam serdecznie Zamierzam starać się o prace w Yeovil DH. Może ktoś na forum pracuje tam i miałby ochotę napisać jak tam jest. Mój email martynap@vp.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 19, 2015 emt81: dzięki :) wyślę i zobaczymy, bo tłumacz, notariusz itd to swoje kosztuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1258 Napisano Kwiecień 19, 2015 jeśli jest stawka np 13funtów na godzinę brutto to ile to jest netto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 19, 2015 Odlicz sobie 20 % podatek i znajdziesz odpowiedz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość1258 Napisano Kwiecień 19, 2015 dzięki chodziło mi własnie o wysokość podatku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 19, 2015 Do tego odlicz ubezpieczenie zdrowotne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TTMHealthcare Napisano Kwiecień 20, 2015 W UK 10K rocznie to kwota wolna od podatku, więc odliczasz podatek tylko od tego co jest rocznie powyżej 10K. Ten kalkulator jest sprawdzony: http://www.thesalarycalculator.co.uk/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 20, 2015 witam! Jaki jest minimalny czas oczekiwania na PIN number? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nursetka 34 Napisano Kwiecień 20, 2015 witam! Przeczytałam ostatnio artykuł w sieci http://www.nursingtimes.net/5081928.article?WT.tsrc=email&WT.mc_id=Newsletter1 Muszę przyznać, że ostudził on mój entuzjazm do wyjazdu do pracy w UK. Może osoby, które pracują już w Anglii chciały by skomentować ten artykuł, lub spróbować wyjaśnić przyczynę tego stanu? Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 21, 2015 Ciekawy artykul. Jak widac kasa to nie wszystko. Moze nie kazda pielegniarka z Europy (zazwyczaj bardziej skilled niz ta z uk) ma ochote taplac sie w tej biurokracji, walczyc o treningi na ktore ciezko sie dostac i biegac jak szalona na wiecznie 'understaffed' oddzialach. A wymagania od pacjentow ogromne.. Szpital w ktorym pracuje zatrudnil w Madrycie prawie 40 pielegniarek. Wiele z nich juz albo mowi o powrocie albo o dalszej emigracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 21, 2015 powiedzcie jak dobrze trzeba znac ang żeby sobie poradzić w jakimś nursing homie? jakie agencje polecacie ?? podpisuje sie z nimi kontrakty roczne? którse dłuższe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość TTMHealthcare Napisano Kwiecień 21, 2015 Do gość z dziś 17:43 Im lepiej znasz język tym łatwiej jest Ci w pracy, z B2 poradzisz sobie na interview. W Nursing Home nie ma lekarza, więc pielęgniarki podejmują decyzje, zarządzają carerami i tak dalej więc język musisz mieć komunikatywny. Co do agencji rekrutacyjnych, generalnie taka agencja nie będzie z Tobą podpisywała umowy, umowę podpisujesz bezpośrednio z pracodawcą, nasi pracodawcy zatrudniają na stałe w pełnym wymiarze czasu pracy. Jeśli chcesz więcej informacji napisz do mnie na polska@ttmhealthcare.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 21, 2015 dokumenty do NMC wysyłacie pocztą polską czy kurierem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Anna_Prowork Napisano Kwiecień 22, 2015 Witam, Pracując w Care Home jako opiekunka/pielęgniarka zawsze trzeba znać angielski na tyle komunikatywnie aby móc poradzić sobie w różnych codziennych czynnościach. Jeśli pracodawca widzi, że dana osoba aplikująca na stanowisko pielęgniarki nie zna dobrze angielskiego to często pracodawcy są chętni zaakceptować takie osoby do pracy jako Care Assistants, a po jakimś czasie oferują stanowisko pielęgniarki. Zapraszam do zapoznania się ze stroną www.prowok.pl gdzie znajdują się wszystkie informacje dotyczące pracy w Anglii dla opiekunów oraz pielęgniarek. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach