Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LouLou11

Ile zarabia pielęgniarka w UK?

Polecane posty

Gość gość
do Midi 7 A Ty kiedy kończyłaś studia i kiedy wysyłałas dokumenty do nmc

Gość sugase
Osoby ktore rozpoczely studia po 2004 r nie musza tlumaczyc splementu dyplomu, zaswiadczenie z izby o dyrektywie jak i akt urodzenia rowniez nie byl mi potrzebny.

Gość Midi7
Każdy, jak widać, wysyła mniej lub wiecej. Ja suplement wolałam wysłać, bo tam są wypisane wszystkie godziny zajęć, co podobno było potrzebne. Wolałam nie ryzykować, bo koleżanka wysłała jedną rzecz za mało i cała procedura przedłuzyła się o pół roku. do gość: studia lic skończyłam 5 lat temu, mgr 3 lata temu a załatwianie papierów NMC opisałam na wcześniejszej stronie. Sugase: jak tylko dostaniesz jakieś odp w sprawie pracy to daj znać na tej stronie http://f.kafeteria.pl/temat/f1/polozne-wielka-brytania-praca-za-granica-uk-i-inne-p_6217653

Gość gość
do sugase - dzięki za odp. a zaświadczenie z izb o przebiegu pracy tlumaczyłaś ? i tę niebieską książeczkę prawo wykonywani zawodu?

Gość gość
Zaświadczenia z IZB jak i prawo wykonywania zawodu sa w języku polskim więc wiadomo że wszystko co jest po polsku trzeba tłumaczyć

Gość gość
pytałam się sugase czy w ogóle wysyłała te zaświadczenia jeśli tak to wiadomo, że mają byc tłumaczone ...

Gość sugase
Zaswiadczenia z izb jak i ksiazeczki prawa wykonywania zawodu nie wysylalam w moim przypadku nie byly wymagane. Dostalam zaproszenie na interview jednakze nie ma mozliwosci przeprowadzenia go przez telefon a obecnie jestem w PL :(

Gość nursetka34
Najlepiej trzymać się wytycznych z 2 strony, ale powiem dla tych co są po licencjacie pomostowym i innych szkołach co wysłałam i dostałam PIN po 6 tyg- kopie dyplomu po polsku i ang lub tłumaczenie, suplement po pol i ang lub tłumaczenie,kopie dyplomu ukończenia studium lub liceum i tłumaczenie, zaświadczenie z kuratorium poświadczające ilość godzin w szkole i tłumaczenie( to taki odpowiednik suplementu), 2 zaświadczenia z Izb i tłumaczenia, akt małżeństwa i urodzenia, potwierdzenie opłaty 110, kopie paszportu, zaświadczenie z sądu o niekaralności. Wszystkie potwierdzenia przetłumaczyłam u tłumacza. Oczywiście formularz NMC. Ponadto napisałam list w którym opisałam ścieżkę kształcenia oraz spis wszystkich dokumentów, które posegregowałam w opisanych koszulkach( sama się gubiłam w tych dokumentach, więc dla innych to też może być kłopot:)) A osoby, które są tylko po studiach to nie wysyłają suplementów. Nie wysyłamy prawa wykonywania zawodu ani żadnych zdjęć. Pozdrawiam mam nadzieje, że pomogłam

Gość Ewelina Małko
szansą na dobre zarobki i dobrą pozycję w zawodzie jest bardzo dobry poziom angielskiego. W tym celu powstała bardzo nowoczesna platforma edukacyjna dla Pań pielęgniarek. Jako współautor serdecznie polecam: https://www.linkedin.com/pulse/kompetencje-j%C4%99zykowe-piel%C4%99gniarek-klucz-do-rynku-pracy-ewelina-ma%C5%82ko?trk=prof-post

Gość Midi7
Sugase a ile czasu jest od poinformowania o interview do jego daty? Nie zdążysz tam dotrzeć?

Gość sugase
Tydzien. Dalabym rade dotrzec ale niestety ceny biletow lotniczych do Londynu obecnie siegaja 1 000 zl. NIe jestem pewna czy oplaca sie wydawac tyle pieniazkow bo nie mam pewnosci zatrudnienia.

Gość Midi7
Sprawdzaj na fly4free , ja bym pojechala nawet autokarem skoro jest jakas odpowiedz

Gość sugase
nie wierze! Juz myslalam ze bede miec PIN w rece a tu sie okazalo ze cofneli moja aplikacje twierdzac ze podpis nie jest jednoznaczny z podpisem w paszporcie. Zalamka

Gość Midi7
Szok.... ale problemy robia!

Gość gość
idzie zgłupieć z tymi dokumentami. Każdy mówi co innego :(

Gość gość
i co teraz sugase masz zrobić ;(??

Gość sugase
Podpisac jeszcze raz i odeslac. Z drugiej strony zastanawiam sie czy nie dolaczyc zaswiadczenia o niekaralnosci gdyz wysylalam dokumenty w lutym wiec jakies moga stracic date waznosci zanim zaczna znow przegladac moja aplikacje . MASAKRA !co za glupot ktora podniosla mo ty lko cisnienie

Gość gość
sugase czyli nie wysylalas im kopii notarialnych i tlumaczen Prawa wykonywania Zawodu?

Gość gość
a potwierdzenie tej opłaty się wkłada do koperty tez?

Gość nursetka34
witam Ja potwierdzenie również wysłałam, a zapewne są tutaj osoby, które tego nie zrobiły i też było ok. Najważniejsze to zapłacić :)

Gość Ewelina Małko
Dokumenty dla NMC- panie z ukończonym mgr i licencjatem po 2004: 1: dyplomy oba ukończenia: zapytaj na uczelni czy wydadzą ci w języku angielskim ( powinni ) będzie taniej niż tłumaczenie przysięgłe- wysyłasz oryginały wówczas jeśli uczelnia ci wyda 2. zaświadczenie o niekaralności nie starsze niż 3 mieś - oryginał + tłumaczenie przysięgłe 3. akt urodzenia na formularzu europejskim - oryginał bez tłumaczenia 4. akt małżenstwa j.w. ( jeśli dotyczy) 5. kserujesz prawo wykonywania zawodu - tą xerówkę podbijasz u notariusza za zgodność z oryginałem 6. tłumaczysz przysięgle prawo wykonywania zawodu - i dokładasz do powyższej xerówki 7. Idziesz do izb w których jesteś zapisana: prosisz o zaświadczenie: o przebiegu pracy zawodowej oraz kwalifikacjach do wykonywania zawodu pielęgniarki- ( warto sprawdzić czy izba nie zrobiła błedów w datach czy nazwisku) 8 zaświadczenia z punku 7 tłumaczysz przysięgle - ale ważne aby wysłać i oryginały z punktu 7 oraz ich tłumaczenia przysięgłe 9. 2x dokument ze zdjęciem: dowód, paszport - xero potwierdzone notarialnie za zgodność - nie wysyłasz oryginałów tylko te potwierdzone xerówki Powodzenia ewelina.malko@gmail.com

Gość Ewelina Małko
Dla szystkich, którzy myśla o Wielkiej Brytanii- rada: im lepszy angielski, tym lepsza pensja w widełkach, twoja pozycja, przejście przez okres próbny itp. stworzono już profesjonalna pomoc aby postawić pracodawcę w super wrażenie od rozmowy kwalifikacyjnej, zapraszam do zapoznania się: :https://www.linkedin.com/pulse/kompetencje-j%C4%99zykowe-piel%C4%99gniarek-klucz-do-rynku-pracy-ewelina-ma%C5%82ko?trk=prof-post https://www.linkedin.com/pulse/how-improve-your-english-elderly-care-purposes-nursing-cee?trk=prof-post Przygotowanie się do komunikacji zespołowej oraz procedur ujmuje 90% stresu związanego z wyjazdem i podjęciem pracy. jesli masz pytania jak osiągnąć optymalny sukces na rozmowie kwalifikacyjnej chętnie doradzę: ewelina.malko@gmail.com

Gość sugase
Dziewczyny nie kierujcie sie forum co do dokumentacji bo to was zgubi. przez 2-3 dni przetlumaczycie dokumenty Takze spokojnie. Jesli macie formularz przed soba: Krok 1 - (page 2 of 3) popatrzcie na Flowchart zaznaczajac krzyzyki w kazdej sekcji dowiecie sie jaka droga bedzie przebiegac wasza rejestracja. Pamietajscie ze kazda osoba jest rozpatrywana indywidualnie. W formularzu znajdziecie rowniez "Mandatory documents for all applicants for recognition of qualification" tam sa wypunktowane dokumenty potrzebne do rejestracji w zaleznosci czy twoja rejestracja bedzie przebiegac droga: - all routes of recognition - aquired rights route only - general systen route only Wiecej informacji znajdzieje na stronie NMC. Wiec szukajcie u zrodla. Natomiast jesli nie macie formularza NMC podajcie e-maila i wam go wysle abyscie sie zorientowaly co i jak.

Gość nursetka 34
Również polecam kierowanie się wytycznymi z formularza NMC, gdzie nie ma żadnej wzmianki o prawie wykonywania zawodu, czy zdjęciach. Pozdrawiam

Gość pomidorowa1
dzieki Midi za odpowiedź. :) na moim formularzu nie pisze nic, że muszę przysyłać suplement. Mam wysłać: 1. Application form fully completed, signed and dated. (czyli to co oni mi prysłali) 2. The employment refrence form. (to jest to co nam izby wystawiają czy co? bo nie mam pojęcia :() 3. A certified copy of your passport or national identity card. 4. A certified copy of your evidence of formal qualification (e.g. diploma) relevant to your aplication. (dyplom zwyczajnie) 5. The 110 pounds application fee. (opłata) Potem w tabelce Mandatory documents: 6. A certified copy of a police clearence certificate. (zaświadczenie o niekaralności) 7. The EU reference form contains a declaration of good health and good character. (w tym formularzu co nam wysłai jest ta strona, którą izby wypełniają). To wszystko co muszę wysłać, tylko nie mam pojęcia o co chodzi w 2. punkcie, ktoś wie?

Gość gość
Jak długo ważny jest formularz NMC? Ma ktoś pewną informację?

Gość TTM Healthcare
Formularz jest ważny przez 6 miesięcy od daty z pierwszej strony formularza. Po nowy formularz można zaaplikować na stronie NMC albo dzwoniąc na 0044 2073339333. Pozdrawiam ciepło Ula

Gość gość
Dziękuję Ci bardzo. ;*

Gość gość
a co z tym employment reference form? It has to be fully completed, signed and dated by the applicant. czy to jest to co wysyła nam NMC w tym formularzu do wypełnienia? Tylko to się nazywa employment record form - tam gdzie wpisujemy nasze doświadczenie. Nie mam pojęcia co te employment reference form jest. :(:(:(