Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LouLou11

Ile zarabia pielęgniarka w UK?

Polecane posty

Gość sugase
Miałam rok doświadczenia, jednak z tego co zauważyłam to nie wszyscy pracodawcy go wymagają. Niektórzy oferują preternship dla osób bez doświadczenia. Wszystko jest opisane w ogłoszeniu o prace i wszystko zależy od tego jakie wrażenie zrobisz na rozmowie o prace. Powodzenia :)

Gość gość
Bardzo Ci dziękuję. :):) A możesz powiedzieć jeszcze jak z angielskim? Mój jest na poziomie B1/B2, powinno wystarczyć? Szukałaś pracy samodzielnie czy z agencją? Jeszcze raz dzięki za odpowiedź. :)

Gość gość
Sugase, a co to jest preternship??? Nie ma czegos takiego.

Gość sugase
Tak zgadzam sie nie ma Preternship ale na pewno jest Internship i Preceptorship :) przepraszam za wprowadzenie w błąd. Dopiero "uczę się Angli", ale staram się pomóc jak mogę. Agencja nie była zainteresowana współpracą ze mną gdy okazało się że jestem położna a nie pielęgniarką, zdarzało się ze osoby rzucały słuchawką bez słowa do widzenie. Przy ogłoszeniu o pracę zawsze mamy dołączony załącznik "Job Description & Person Specification " radzę się z tym zapoznać, gdyż wiemy co pracodawca jest nam w stanie zaoferować i czego wymaga od nas. Nie uważam, żeby mój angielski był na poziomie C1, od 2 lat używałam go okazyjnie gdyż przerzuciłam się na hiszpański, jednakże nigdy nie miałam problemów ze zrozumieniem native speakera.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź raz jeszcze. :) To powiem Ci, że strasznie chamsko Cię traktowali, ale udało Ci się dopiąć swego, to najważniejsze. Powodzenia w nowej pracy. :):)

Gość Ozz
Niejaki "Ujadający Piesek Leszek" pisze bzdury jak molo ktory. Oczywiscie jak nie masz polotu to fortuny nie zrobisz ale ja np: mam obecnie ponad 30 funtow za godzine placone i nie nazekam ( rok 2015). Jak bedziesz wiec troche myslaca to bedziesz miala dobre pieniadze.

Gość gość
Jeśli chcesz znać pełen raport zarobków w UK oraz innych krajach EU zapraszam do sprawdzenia na NursingCEE jest to blog tematyczny dla pielęgniarek z aktualnymi informacjami

Gość gość
nursingCEE.blogspot.com

Gość gośćlol
Hej dziewczyny mam pytanie ukonczylam nursing w pl , zdalam IELTS na 7,5 i mysle o australii zastanwiam sie czy mam szanse na wyjazd do aus?

Gość gość
Witam, powiedz mi czy trudno było zdać ielts na 7.5 z tego co wiem do au wystarczy 7, tez myślę o au i znam pełną procedurę, jeśli chcesz podam namiary i pomogę, pozdrawiam.

Gość ciekawska0236
hej. Czy na stronie NMC da się sprawdzić na jakim etapie jest nasza rejestracja?

Gość gość
nie, w celu sprawdzenia etapu rejestracji musisz zadzwonic do nmc

Gość Midi7
Jedynie po opłaceniu PIN możesz wpisywać swoje imie i nazwisko w "search the register" -jak tylko cie zarejestrują bedziesz w tej bazie. Ja sie tak dowiedziałam na tydzień zanim dostałam list z info :)

Witam wszystkich .Wlasciwie to nie wiem od czego zaczac chyba od tego ze potrzebuje pomocy ,bo po trzech latach przesylania dosylania dokumentow do NMC i otrzymania papierka ze moge wykonywac zawod pielegniarki po zrobieniu kursu adaptacyjnego dla eu nurs, dowiedzalam sie ze takiego kursu zadna uczelnia nie prowadzi.Dodam ze od 4 lat pracuje w uk jako hca i mam pelne poparcie ze strony szefostwa i kolezanek z pracy ale one tez zalamuja juz rece po wykonaniu kilku telefonow do NMC. Czy ktos mial moze podobna sytuacje, dodam jeszcz ze w polsce ukonczylam liceum medyczne potem poszalam na studia licencjackie z marketingu i w zawodzie nigdy nie pracowalam.

Gość Midi7
Sugase dostałas juz list? Wiesz kiedy zaczynasz prace?

Gość gość
suttonka nie zarejestrujesz sie po medyku. musisz miec licencjat, albo zrobic ten kurs. innego wyjscia nie ma.

Gość sugase
Midi nie dostałam jeszcze listu. Miałam problem z referencjami gdyz chcieli aby byli pracodawcy wypelnili specjalny formularz wiec wszystko przesunelo sie w czasie. Dzisiaj dostalam emaila z info ze maja nadzieje iz rozpoczne prace w polowie lipca wiec wlasnie kupilam bilet na 1 lipca Mam nadzieje ze wszystko potoczy sie juz bez wiekszych komplikacji, przynajmniej w Polsce :D A jak sprawa wyglada u Ciebie? Coś ruszyło u Ciebie?

Gość gość
Śledzę temat od lat, mam propozycje pracy na harley street. Czy warto rezygnować z nhs w zamian za prace w prywatnym szpiatlu?

Gość Midi7
U mnie na razie nic. 2 oferty odrzucone, na inne nie mam jeszcze odpowiedzi. Czesc odpada na początku bo czesto wymagany jest np. samochod albo doswiadczenie na terenie UK -sama przegladalas ogloszenia wiec wiesz jak jest. Nie mam cisnienia bo pracuje w PL wiec moge na spokojnie szukac i czekac ale mam nadzieje ze to kwestia 2-3 mcy a nie dluzej

Gość OIT
Do Suttonka Zaczekaj do końca roku 2016 wtedy UK musi uznać dyrektywę Unii Europejskiej odnośnie uznania kwalifikacji absolwentek LM. Jestem w trakcie oczekiwania ponieważ nie będę tak jak mi zaproponowano odbywać kursu adaptacyjnego w UK ponieważ przepracowałam ponad 25 lat na OIT i nie będę ponownie kształcić się zawodowo tylko w przypadku kształcenia podyplomowego. jestem w trakcie specjalizacji.Po tym okresie jesli odmówią rejestracji w NMC składasz skargę przez Polski Rząd. Więcej inf. podam na priv

Gość TTMHealthcare
pilnie poszukuję osób zainteresowanych podjęciem pracy jako carer/senior carer w środkowej części Anglii, stała praca w Nursing Home, pracodawca pokrywa koszt przelotu, zakwaterowanie, bardzo dobre warunki płacy, praca od lipca/sierpnia, może macie znajomych, którzy nie będą mogli zarejestrować się w NMC a chcą pracować w UK? więcej informacji na maila polska@ttmhealthcare.com Ula

Gość Sugase
Midi a moglabym dostac jakis prywatny kontakt do Ciebie? Moze mialabym ciekawa informacje

Gość Midi7
moze email justyna2204@hotmail.com

Gość gość
A zamiast czekać do 2016, nie lepiej zrobic licencjat pomostowo? Mieszkajac w UK mozna na PUW studiowac.

Gość gość
hej gdzie lepiej zrobic studia pielegniarkie w uk 2 letnie graduate entry czy w pl?

Gość nieuważna
hej, wypełniając nmc aplikację przez przypadek podpisałam się w deklaracji o good health zamiast w self-declaration, podpisałam się zamiast lekarza.... co powinnam zrobic? jak zadzwonie jutro do nmc to mi wyślą tą kartkę raz jeszcze? nie za bardzo mogą mi wysłać jeszcze raz nowy formularz, bo ja już zapłaciłam te 110 funtów na mój obecny prn...myslicie, ze to bedzie dyzu prolem?

HEJ DZIEWCZYNY do OIT ja nigdy nie pracowalam jako pielegniarka , nie mam nic przeciwko kursom adaptacyjnym problem w tym ze takie tu nie istnieja i nie daja mi zadnej alternatywy a jesli chodzi o ciebie to nie rozume bo dlaczego nie chca cie zarejestrowac bo ja pracuje z pielegniarka po medyku ktora nie musiala przechodzic zadnuch kursow adaptacyjnuch z tym ze ona miala praktyke tak jak ty. jesli chcesz pogadac na prw to chetnie. Gosc moglabys mi podac wiecej info na temat tych studow pomoswowych pls.ja myslalam ze musisz pracowasc w pl zeby je robic.

Gość gość
Suttonka, ja je skończyłam, ścieżka B, po medyku 5 letnim. Pracować w Polsce nie musisz. Ja latałam z UK. Trzeba być na 2 zjazdach w semestrze, osoby spoza Polski na jednym plus sesja. Jedynym problemem są praktyki, które trzeba odbyć. Jeśli kiedykolwiek pracowałaś w Polsce, to wszystkie świadectwa pracy są podstawą do zaliczenia praktyk. Bardzo fajne studia, przyjaźnie zostały na całe życie :) Półtora roku i ma się dyplom licencjata. Naprawdę warto. Teraz trwa nabór.

gosc , z nieba mi chyba spadlas jutro dzwonie i sie dowiem co i jak ,jedyny problem moze byc z praktykami ale zobaczymy co mi powiedza.Ja tutaj pracuje jako hca wszyscy sa bardzo przyjazni moze uda sie jakos te praktyki tutaj zalatwic .

Gość Goska uk
Witam wszystkich .... Jestem pielegniarka po medycznym studium ,u polsce w zawodzie pracowalam do 2007 roku ,po czym wyjechalam do Uk mam przerwe w zawodzie ponad 5 lat obecnie jestem w trakcie zalatwiania formalnosi z Nmc kwestionariusz obecnie znajduje sie w izbach piel w katowicach mam przetlumaczony dyplom pielegniarski ,i inne dokumenty panie w izbach w katowicach jak zwykle bardzo nieprzyjaznie nastawione ,dowiedzialam sie iz musze oplacic zalegla skladke w kwocie ok 2000 zl .... Jestem zaskoczona ,nikt mnie nie poinformowal w zawodzie nie pracuje .... Moje pytania czy ktokolwiek z was po studium medycznym pracuje tu w zawodzie ...czy uznali wam kwalifikacje ,wiem iz musze odbyc szkolenie z powodu przerwy w zawodzie ,ale chce natomiast nie wiem czy istnieje tu taka mozliwosc dziekuje serdecznie za jakakolwiek pomoc