Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamalmerrttt

DZIEWCZYNY CZY ROZMIAR DŻINSÓW 30 TO ROZMIAR NA CHUDE LASKI???PROSZE POWIEDZCIE!

Polecane posty

Gość kamalmerrttt
ale mi kochane chodzi o zwykle dzinsy nie formowe..zwykle w sklepach też są a nie firmowe jakieś ..o takie zwykle mi chodzi ..

Gość iskaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nosze 29/30. mam 180cm, 64kg, w pasie ok 68, w biodrach ok 95.

Gość korrrrrr
liczy sie jeszcze jaka jest dlugosc jeansow. obwod 30 i dlugosc 34 inaczej wyglada niz 30/30

Gość nie patrzcie na rozmiary
nie rozumiem problemu, bierzesz np rozmiar 30 sprawdzasz czy wejdziesz w te spodnie, jak ci leżą i w razie czego wymieniasz na większe lub mniejsze :D

wydaje mi sie ze to zalezy od tego jaka rozmiarowke nalozy sobie dana firma szyjaca spodnie. zaczynajaca sie od 26 albo od 34 wtedy mozna powiedziec czy dany rozmiar jest duzy czy maly

Gość kamalmerrttt
MAM TAKIE JEDNE DŁUGOSC 32 A SZEROKOSC 30 !

Gość nie na chude tylko pupiaste
30 to spory rozmiar, moja znajoma ma w tyłku prawie 100 i nosi 29-30, ma 175 wzrostu, 67 kg, chuda nie jest. Chude laski noszą 25-27.

inne są rozmiarówki dla dżinsów, a inne dla eleganckich spodni. Dla dzinsów 30 to rozmiar średni (lub większy), natomiast dla spodni eleganckich to bardzo mały (mowa o rozmiarówce 36, 38, 40, 42...)

Nie wierzę, że ważąc 67 kg przy 175 nosi 29-30. Bo ja ważę 58 kg, mam 176 cm i też takie noszę i jestem dosyć szczupła. W talii mam 67 cm, w biodrach 94, biust tutaj nie gra roli. Gdy miałam 89 cm w biodrach nosiłam 27 i wtedy byłam już naprawdę chuda.

Gość noszę 32 i rozmiar ubrań
42, więc 30 to dla 40-tek.

Gość kkjjdd
dla nastolatki nosic 30 to tragedia jak wnioskuje po wypowiedziach dla pani przed 30 to rozmiar idealny:P ja nosze 32, chuda nie jestem ale do bardzo grubych nie naleze, mama rozpoczynajacej temat pewnie pracuje w odziezowce dla dojrzalych pan stad oburzenie:) zycze wszystkim milego kupowania spodni , zeby z rozmairami nie bylo niespodzianek w przymiezalni:) pozdrawiam

Tragedia? Ja noszę rozmiary ubrań 36-38, jestem naprawdę szczupła i gdybym miała wielki zadek nie kryłabym się z tym. Zresztą wymiary i wagę już podałam.

Pewnie gdybym tyle miała to też nosiłabym taki rozmiar. Niestety jestem 15 cm wyższa:P

Ja wg miar Wranglera nosz 28-29 i nie uważam że jestem aż nadto chuda (wręcz chciałabym jeszcze o rozmiarmniejsze nosić)

Ale także zależy od wzrostu. Dziewczyna która ma 160 ma już duży tyłek jeśli nosi 30, a 20 cm wyższa będzie przy niej chuda jak patyk:P

Gość iwona221
ja nosze ,26,27. i uwazam ze powinnam schudnąć

Gość nadnieperla
Ja noszę rozmiar 26-27 i jestem szczupła - mam 162cm. Kiedyś przy tym wzroście nosiłam 30 i nie byłam zaokrąglona. Teraz mam wystające biodra i kościsty tyłek :)

Gość a ja nosze teraz 31
po schudnieciu. wczesniej nosilam 32 i bylam solidnie zbudowana. teraz tez jestem zbudowana slidniewiec 30 rozmiar to tez pewnie nie dla szczuplutkich

Gość nie do reki
dobvra dobra, ale trzeba sie patrzec na wzorst tez. ja mam 167 cm i nosze rozmiar 28 - przewaznie,ale wiadomo co firma to inny rozmiar, i mam spodnie od rozmiru 25 zaczynajac na 30 konczac, marki typu Espirit, clavin klein, wrangler,adidas,mexx.... wiec roznie to bywa... tak ogolnie to powiedzialabym ze roziar 30 to jak normalny rozmiar meidzy 40a 42, wiec jak lda mnie to nie dla szczuplych ,.no chyba ze masz ponad 180 to jak najbardziej.

to zalezy od rozmiarówki jest 25 (xxs) 26 (xs) 27 (s) 28 (m) 29 (l) 30 itd albo 32 (xxs) 34 (xs) 36 (s) 38 (m) 40 (l) chyba w miare jasno napisalam

Gość ufoludek o
na chude to 24- 25 i 26, czasami 27 28 jak nosilam to mialam gruba dupe

Gość zonia30
to zależy jaka jest rozmiarówka zazwyczaj jeansy mają podaną rozmiarówkę w calach od 26 do 40 - czyli ok 2,54 cm( jeden cal) razy 30 to jest 76 cm w pasie. Jest to rozmiar średni ale nie na szupłe laski. Jeśli zaś będziemy patrzeć na rozmiarówkę konfekcyjną 30, 32, 34, 38, 36 itd to rozmiar 30 jest tak zwaną zerówką - czyli najmniejszy jaki jest w rozmiarówce damskiej.

Gość ja noszę 27
mam 166cm wzrostu i noszę bluzki S. Uwazam siebie raczej za szczupłą ale nie chudą tyczkę, wiec r.30 to nie chudzielec! :)

Gość sjsafjd
Ja noszę 30(w innej rozmiarówce to jest 38/M) i jestem szczupła (mam 20 lat, nie np 14, bo wtedy to już nie byłabym szczupła;)). 29 i 28 (36/S i 34/XS) też szczupłe są, 27 (32= XXS) to już za chude.

Gość seriously
Tak czytam te wasze wypowiedzi i nie wiem co mam myśleć. W końcu jeśli przy wzroście 180cm noszę 30-31, to dużo czy w sam raz?

Gość gość
Mam 162cm wzrostu, ważę 48 kilo, obwód w talii równe 60cm, w biodrach 87, noszę rozmiar jeansów 24, czasem 25. Moja figura to gruszka, więc piersi praktycznie brak za to pupę mam pełniejszą... Ale fakt faktem, rozmiary 24, 25 i 26 są dla wieszakow