Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca belferka

nauczyciele prosze o rade!!!1

Polecane posty

Gość dziwne...
Turquoise - zadnemu nauczycielowi francuskiego jeszcze hedonizm nie zaszkodzil... ;) to tylko taki zarcik :)

Gość freequa
no ja od tego roku dopiero zaczynam :( ale moze za 3 lata juz bede uczyc :P Ale mysle ze nauczyciele jezyka obcego maja lepiej..bo te lekcje moga przyjemniej wygladac...a to jakas pisenka..a to jakas fajna dyskusja w danym jezyku...no mozna kombinowac na amxa i to jest piekne :D Ps.wszytskie moje nauczycielki od franca byly baaardzo wyluzowane wiec ja mysle ze tak sie po prostu juz ma jak sie chce uczyc francuskiego :P

Gość alibabo
jak będziesz umiała nauczyć, będziesz szczera i nie będziesz nikogo udawać to spokojnie możesz liczyć na szacunek młodzieży ;-) nie jest źle

ale uczenie nie jest moim powolaniem ja chce byc tlumaczem, a liceum tylko tak nieduzo uczyc

a ja w liceum mialam tylko 2 nauczycielki francuskiego, nielubiane i wcal enie wyluzowane jednej nikt nie lubil i ja tez niespecjalnie za nia przepadalam, bo taka sierotka byla druga, przyszla do nas w 2 klasie na pol roku chyba, i dzieki niej pokochalam francuski :) byla wredna i najbardzie nielubiana w szkole sposrod wszystkich nauczycieli, ale do tej pory pozostaje dla mnie pewnym autorytetem i bardzo ja lubilam, gdyz byla szczera, miala klase i miala w nosie co o niej uczniowie mysla (kiedys mnie wyrzucila z klasy, bo gralam z kolezanka w jakas gre na kartce :D) i czesto mowila "chcesz zebym byla szczera czy mila?" :) ach chyba pojde ja odwiedzic :D

Gość freequa
no ja tak samo...tylko bede w szkole dla naczycieli ;/ a Ty masz typowy kierunek na tlumacza? Ja sie boje ze ten francuski za duzej przyszlosci nie da :( bo malo osob sie go chce uczyc bo sieboja dlatego wprowadzaja jakis niemiecki czy rosyjski...;/

w gliwicach. freeq - a ja mam to w dupie, bo robie to co kocham i nigdy nie mialam watpliwosci co do tego, ze chce sie tym zajmowac zawodowo. i to jest dla mnie najwazniejsze:)

Gość freequa
ja polubilam francuski bo mnie kiedys oblala na polrocze za to ze mialam PRAWIE taki sam rozowy sweterek jak moja kumpela :P tylko ze jej 1 wychodzilo a mi czysty dop :P i od tego momentu zaczela sie moja przygoda z francem..a mialam tyyyle do nauki ze stwierdzilam ze teraz w tym ejstem najlesza i polubilam to jak zauwazylam ze mnie wsyzscy francuzi rozumieja jak z nimi gadam :P wiec moze faktycznie nauczyciel musi byc wymagajacy:P

Śląsk.... mieszkam nnie tak daleko. Zazdroszczę Wam :) francuski jest pięknym językiem.... a ja przez tę babę gówno umiem 😭 Chyba się zapiszę na indywidualny kurs

i nie mam kierunku na tlumacza, mam kierunek nauczycielski. na poczatku bylam niezadowolona, ale dzieki tym praktykom i ogrooomnej ilosic metodyki naprawde duzo sie dowiedzialam i ciesze sie. takim typowym tlumaczem przysieglym tez nie bardzo chce byc. tzn ja sobie na taki egzamin mam nadzieje kiedys pojde, ale bardziej chcialabym pracowac w firmie, gdzie mialabym kontakt w zywym jezykiem i moglabym tam polaczyc moje 2 zainteresowania - francuski i zarzadzanie, ktore tez studiuje ;) dlatego wybieralam sie teraz od wrzesnia na kurs handlowego francuskiego, ale kosztuje 2 tysiaki :/ i dosc duzo czasu pochlania :/

Gość freequa
to widze ze mamy takie same marzenia jesli chodzi o prace:P ja od przyszlego roku tez planuje jakies zarzadzanie sobie dorzucic bo wg.mnie to jest idealne polaczenie :D a w sumie prae firm w polsce jest francuskich..i potrzebuja takich nas :D a zawsze mozna sobie dorobic jakimis korepetycjami tym badziej ze franc jest w cenie :D

chcesz indywidualne lekcje? :D mnie wkurza, jak mam korki z dziecmi i np dyktuje im nauczyciel jakies bzdury :O albo robimy jakies zadanie i jest taki czasownik - bronzer - opalac sie, ktory kiedys mial forme zwrotna - se bronzer, ktorej sie teraz juz nie uzywa. i pisze dziecko w zadaniu samo BRONZER, a nauczyciel mu poprawia czerwonym dlugopisem i traktuje jako blad :O nosz kurwa szlag mnie wtedy trafia :O tego nie moge zrozumiec i tego bym sie bala gdybym zostala nauczycielem etatowym - ze przestalabym sie rozwijac. a taki tlumacz to caly czas musi sie uczyc - czy to slang przeciez ma nowe slowka czy to np ptasia grypa jest i tez trzeba wymyslic jej nazwe ;) jezu no kocham to po prostu :) ❤️ dlugo bym mogla o tym gadac

Gość freequa
a jak doszlas do tego zeby dawac korki?? tzn.jak sie oglaszalas gdzie itp.? bo ja za rok planuje sie za to zabrac..:D duzo jest chetnych na tego typu lekcje??

ja mieszkam w malym miescie i chetnych mialam niewielu raz mi sie zdarzylo max 3 czy 4 osoby, glownie sami maturzysci, jednej z nich podziekowalam sama, bo sie nie uczyla i w klasie maturalnej w listopadzie nie umiala odmienic AVOIR I ETRE (po miesiacu korkow ze mna), nie chcialam brac odpowiedzialnosci za jej niezdana matyure no i musialam powtarzac podstawy na kazdej lekcji :/ SZANUJMY SIE :) w tym roku nie mialam za bardzo czasu, wiec mialam jednego chlopca i pozniej juz nie dawalam ogloszen. chlopiec jest w 1 klasie gimnazjum i przez rok przerobilam z nim caly material na 3 lata :) ale zdolny jest i chetnie sie uczy, wiec uwielbiam do niego chodzic a oglaszam sie od 2 lat chyba w gazecie regionalnej i przez rok dzwonil do mnie podstarzaly zbok, z roznych nhumerow kurwa :/ dopiero moj gangster kiedys do niego zadzwonil i go zjebal :D

i pare razy dzwonili gowniarze, ale z nimi to sie nabijalam przez telefon i to oni nie wiedzieli w koncu co powiedziec :) tylko ten staruch mnie wkurwial a tamci sie smiali wiec bylo zabawnie:D

Gość freequa
hihi czyli juz mialas jakies przygody :P a ile kasy bierzesz za lekcje??;>

do mnie raz dzwonil jakis chlopak po nocach i pytal sie czy za korepetycje moze mi seksem placic

Gość nie rozumiem zupelnie
tej nagonki na autorkę. Może jest świetnym nauczycielem z polotem, ale po prostu ma lekki stres związany z podjęciem pierwszej rpacy?? Ja tak miałam. Co prawda nauczycielem nei ejstem. Idąc do pierwszej swoje pracy byłam na maksa pewna swoich kompetencji. Ale dzień przed, byłam gotowa z jedną walizka uciec na kamczatkę ;p jak sie potem okazalo...zupelnie bezpodstawnie... ;) Powodzenia Nauczycielko! PS. Ja najlepiej wspominam moja nauczycioelke z LO od historii - postrach całej szkoły, masakrycznie wymagająca ale...do bólu sprawiedliwa! ZAWSZE była fair. I to w niej ceniłam i cenię do tej pory, jak i wiekszosc absolwentow mojej szkoly ;)

chcialabym w technikum, bo duzo chlopcow buehehehe :D:D:D nie no, generalnie w szkole sredniej, liceum chyba bardziej, bo podejrzewam, ze tam sie bardziej bedzie chcialo im uczyc fr niz w technikum

:p tak sobie mysle czy jak Ty studiujesz w Gliwicach to czy sie czasami nie mijamy na ulicy.... mieszkasz daleko od Gliwic :D?

hehe ;) jaki ten swiat mały.... a to gdzie sie uczysz..? nie wiedzialam, ze Gliwice maja az taka oferte edukacyjną... :>