Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bimba 2008

39 tydzień ciąży

Polecane posty

Gość ryniu2
A ile Ty już jesteś w sumie po terminie?

Gość ryniu2
coś fiksuje to forum :( czekającnasynia,a ile jesteś już po terminie?

Gość czekającaNaSynia
dopiero w niedziele minał termin mój.

Gość czekającaNaSynia
To fajny już taki podrośnięty bobas :) ja to najbardziej lubie takie maluchy do roku czasu :) a swoje to pewnie mało nie zjem :)

Gość ryniu2
aaaaaa no widzisz,a ja myślałam,że dłuzej :) tyle już gadamy,że mi się wydłużyło :) no fajowy jest :) taki mały pudzian:)

Gość czekającaNaSynia
Mi już jakoś ulżyło po te wizycie , wczoraj to już mój mężuś wychodził z siebie żeby mnie uspokoić a mi się tak na żale zebrało ,że wyłam jak głupia ,chyba musiałam się jakoś tego stresu pozbyć...

Gość SHANI85
placz to dobra sprawa- wiem cos o tym bo przed porodem tez czasem musialam sobie tak ulzyc a po porodzie to uz w ogóle bo mialam problemny z karmieniem. Na szczescie teraz juz jest ok. i co do tego karmienia to wlasnie chodzi o tą treściwość pokarmu, ze najlepiej jak mala jedna njpierw oprózni piers bo wtedy sie naje, a potem dopiero dostanie drugą, ale zanim ja dostanie to druga juz jest twarda i taki to interes. W dzien mieszam malej troche z jednej troche z drugiej, ale najgorzej jest w nocy- jutro mamy wizyte u pediatry to sie wypytam co i jak no i polozna jutro albo w piatek przyjdzie wiec tez to z nia skonsultuje;)

Gość SHANI85
a co do dzidzi to moja ma juz prawie 3 tygodnie i narazie nieliczac jedzonka i spanka to malo co kuma;) ale rozbraja mnie kiedy sie usmiecha- wiem ze tego nie kontroluje, ale to rewelacyjny widok tak czy siak ;)

Gość ryniu2
no.ale to oznaka,ze jest jej dobrze. Mój już chyba coś kuma bo jak do niego mówię to się uśmiecha. Na pewno reaguje na tonację głosu bo jak mówię cicho i słodko to banan,a jak stanowczo to podkowa :) najlepiej wypytaj położną bo tak jak napsiałam wyżej każdy ma swoją naukę,a najlepiej znają się fachowcy, choć i Ci różne mają opinie na ten temat :( mój mały dzisiaj jeszcze nie spał. W mieszkaniu znowu bałagan,a ja dopiero teraz się ubrałam. Mam misję,aby wyjść z nim na spacer,ale nie wiem co z tego wyjdzie. Z obiadu pewnie nici bo nie zdąże zrobić :(

Gość ryniu2
a i ja ryczałam. Dużo ohhhhhhhhhhhh dużo,ale dopiero na koniec ciąży. Myślę,że to hormony. Teraz też ryczę,ale głównie z tego,że jestem zła bo się nie wyrabiam z czasem:(

Gość SHANI85
ja dzis posprzatalal i nawet zupe ugotowalam za to dzidzia jkos dluzej niz godzinke pospc nie chce i nie wiem dlaczego- normalnie by jeszce spala ok 1,5 godz a jak narazie budzila sie juz 2-3 razy...

Gość ryniu2
ale masz dobrze.ja teraz mam małego na rękach i z nim gadam :)

Gość SHANI85
ja mala teraz polozylam to moze pospi troch dluzej....

Gość ryniu2
były na forum jeszcze sylwia i anianiemoże ciekawe co tam?"

Gość SHANI85
czytalam i wiem ze byly- to fajnie tak miec z kim pogadac bo samej to jednak czlowiek stresa ma czy wszytsko ok

Gość ryniu2
to prawda,ale większość jest tylko do momentu rozwiązania :(

Gość SHANI85
no mnie tez chwile nie bylo odkad wyszlm ze szpitla, le przekonlam sie ze takie forumto fajna sprawa, bo mozna sie skonsultowac w wielu sprawach i szczerze nie mam zamiaru przestac tu zaglądac;)

Gość czekającaNaSynia
A co z - Czekam na. ? Miała termin jak ja... Mnie ten mój lekarz dzisiaj zaskoczył,pytał się co ile dni miałam okres więc mówię ,że co 30-32 dni a on na to - aha to pewnie teraz dopiero jest ten prawdziwy termin:) nosz kurde a jak ja mówilam to co ? zaraz po zajsciu w ciążę mówilam ,że później zaszłam niż on mówi bo nawet męża nie było w domu ( pracuje w Wawie) i wiem kiedy coś było a kiedy nie :) No ale jakby nie było to teraz ciągle mnie boli od wczorajszego wieczora więc samo sie wszystko przygotowuje w sam raz na sobotę jak nie wcześniej. Taki mam ucisk ,że ajajaj ale znosze to dzielnie ;)

Gość czekającaNaSynia
no a jak ja się wciągnelam w to forum i pisanie z Wami .... ciągle tu zaglądam :)

Gość ryniu2
no ciszę na forum można wziąć za pobyt w szpitalu. Jak Ciebie shani nie było to ja przeczuwałam,że już po :) Shani,a Ty rodziłaś naturalnie? już pewnie wszystko się zagoiło? Myślisz o kupnie pasa ściągającego?

Gość ryniu2
dlatego tworzymy nowy wątek jak nic tylko czekamny na ciebie jeszcze :) możemy też się wymienić mailami i tam sobie pisać?

Gość SHANI85
czekającaNaSynia twarda bądz ;) juz teraz końcówka wiec nic sie nie martw doczeksz sie szybciej niz myslisz;) a to Twoja pierwsza dzidzia czy juz nie??

Gość SHANI85
no rodzilam naturalnie i szwów wlasciwie juz nie czuje bo niestety mnie nacinali- a o pasie sciagającym nie myslalm ma nadzieje ze wszystko sao sie jakos naprawi;)

Gość ryniu2
po pierwszej ciązy tak.a czekającnasynia chyba już córę ma albo i dwie bo kiedyś napisała moja młodsza córa:)

Gość SHANI85
no to moge pytac do woli bo ja zielona jestem jako ze to moje pierwsze :P

Gość ryniu2
wiesz mój starszy ma 6 lat,więc ja też mało pamiętam :) mały zasnął W KOŃCU :) makijaż zrobiony teraz jeszcze porządki i spacerek :)

Gość SHANI85
jejku kiedy ja ostatni raz makijaz mialam na twarzy.....masakra i fryzjer tez by sie przydał....

Gość ryniu2
no ja gdyby nie to,że moja kumpela robi w domu i mogła do mnie przyjechać to też bym włosów nie miała zrobionych :)

Gość SHANI85
dzidzia sie obudzila yhh i czas otworzyc bar mleczny ;)

Witam! Jestem już mamusią! Urodziłam 28 lutego. Pobyt w szpitalu się przedłużył ze wzg. na dziecko. Było leczone antybiotykiem przez tydzień. Teraz już jest wszystko okej! Poród...mmhhh - teraz z perspektywy tych kilkunastu dni mogę 'powiedzieć', że nie było aż tak źle - akurat w moim przypadku. Miałam bardzo szybki poród - trwał niecałe 4h!!! Skurcze mnie "zaatakowały" i moment jak miałam 5 cm rozwarcia - no a potem w szpitalu już poszłoooo... Teraz jesteśmy w domku i powolutku uczymy się siebie nawzajem. Ja dochodzę do siebie dodatkowo po porodzie...Krocze niestety nie zostało oszczędzone. Mam w zw. z tym pytanko: czy w Waszym przypadku krocze ciągnęło Was przy chodzeniu? - szwy mam zdjęte już, został jedynie jakiś jeden gdzieś "głębiej'. Martwię się tym, że minęło już sporo czasu a ja jeszcze odczuwam jakieś dolegliwości...Ciągnie mnie jak chodzę-czy to normalne? I jeszcze jedno....Dzisiaj moja dzidzia kiepsko je, kupki jakieś marne! W nocy była kupka wodnista strasznie i lekko zielona - czy to też normalne??może taka być??? Dzięki z góry za odpowiedzi - nie ma jak zapytać się już doświadczonych mamuś :) Pozdrawiam