Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gonzallo

czy ktoś zaczyna przygotowania do ciąży?

Polecane posty

Powiem Ci,ze mi też się wydawało,ze już za moment będzie @. Byłam o tym święcie przekonana,tak,że wiesz.... ;) Suwaczek usiłuję wkleić tam,gdzie pisze sygnatura/stopka i nawet go wklejam i za przeproszeniem doopa,bo się nie pokazuje,ale nic to,nie poddam się :D

Gość mimma
Ja jestem w 5 tyg. (udało się za pierwszym razem). Teraz szukam jakiegoś porządnego kremu na rozstępy, żeby się od początku smarować. Podobno gerbera krem jest niezły, ale nie widziałam go w rossmanie. Wiecie może gdzie mogę go dostać?

Powiem Ci,że też zamierzam go sobie kupić tylko jeszcze nie teraz.popytaj w aptece np.albo w sklepach z kosmetykami.Ja tak planuję zrobić za kilka tygodni,o ile wszystko będzie ok.

Figa ale będziesz go używać już teraz czy tak jak tam pisze,bodajże od 4 miesiąca...?Co z naszymi dziewczynami,które się starają....Alusia1 dałaś się namówić na ten test?Aurela89 jak Ty się czujesz?A cała reszta,co tak milczy? Halo kobietki kochane,obudźcie się i piszcie co u Was!!!:D

dziewczynki jutro robię test z rana temp mam dalej 37,4 @ oczywiście nie przyszła troch,e nie chce się cieszyć na zapas bo jak wspominałam wcześniej pobolewa mnie jajnik jak na owu od jakiegoś tygodnia i nie wiem czy to nie przez to ale mam nadzieje że nie

Alusia1 jutro jak tylko zrobisz ten teścior to pisz dziewczyno,bo ja się już tutaj niecierpliwię.Tempka całkiem spoko,jestem dobrej myśli!;) Dzięki za link.

dzięki lora z a wparcie na pewno dam znać jutro idę do pracy ale przed zrobię teścik mam nadzieję że pozytywny żeby mi się lepiej pracowało. No dziś to musiała @ by już przyjść bo nie mam dłuższych cykli niż 28 a dziś wypada 28 mam nadzieję że już nie przyjdzie bo teoretycznie dzień się nie skończył.

boje się tylko że znowu zobaczę 1 krechę tyle się ich naoglądałam w zeszłym miesiącu

Dobrze,dobrze,ja też w poprzednim miesiącu tak myślałam i proszę...oby Tobie też tak się stało:)

dziewczynki nie mogę uwierzyć dwie krechy jak n ic jestem w szoku i ryczę jak potłuczona ze szczęścia lora miałaś rację idę właśnie do pracy ale będzie super dzień

Alusia1 wiedziałam!!! Czułam to gdzieś podskórnie...gratuluję Ci z całego serca i życzę,żeby wszystko było najlepiej jak tylko może.Widzisz,mówiłam,tak to jest,człowiek myśli,ze za chwilę dostanie @ a tu a kuku:) Super!🌼 Aurela89,Ty się nie smuć kobietko,w następnym miesiącu muszą być dwie krechy,teraz będę mocno za Ciebie trzymać kciuki.

alusia1: a widzisz:-) Powiem Wam tylko jedno. Jak kilka lat temu myślałam, że mogę być w ciąży to miałam wszystkie objawy. Piersi nabrzmiałe, młdośći, brak bólów podbrzusza. I co i @ przyszła. A teraz? Bóle brzucha, właśnie jakby jajnika, piersi nabrzmiałe jak zawsze na okres i to wszystko. Gdybym nie miała brać leków, to nie zrobiłabym testu. Aurela 89: nio to zaczynasz staranka za kilka dni. Głowa do góry, uda się:-) W końcu szlemy fluidy:-)

lora: kremy podobno wolno później. Narazie tylko oliwka, ale ja narazie nic nie stosuje. Muszę poszukać jakiegoś balsamu do ciała, bo nawet to mi się skończyło:-/

Ja też póki co zostałam przy swoim balsamie,czas do 4 miesiąca wydaje się taki odległy..... ale rzeczywiście chyba nie ma co się spieszyć.Nie wiem jak Ty Figa,ale ja wciąż biorę poprawkę na to,że może coś źle pójść....choć odganiam te myśli i staram się być optymistką na maksa...

lora28: teraz już o tym nie myślę, ale długi czas myślałam. Trzeba sie zaprzeć i nie myśleć, bo można sfiksować.

Alusia1 jak tam? Co u Ciebie? Jak się czujesz i jak małżonek zareagował na wiadomość o pozytywnym teście?:)

hej! a ja zrobiłam kolejny test w sobotę i znów 1 kreska :/. Ale chyba poczekam na okres (mam nadzieję, że w końcu się pojawi) i chyba się wstrzymamy na razie, bo raczej muszę zmienić pracę... Takie pytanie mam, czy któraś z Was jest na umowie o pracę na czas określony? Bo ja się tak ciągle o to martwię, że jak zmienię to na pewno od razu na nieokreślony nie dostanę, a gdybym zaszła to pewnie przedłużą do dnia porodu i potem co? przysługuje nam-ciężarnym jakiś zasiłek tylko? Ech, tylko że patrząc przez pryzmat pracy to nigdy może nie być dobrego czasu na ciąże...

Gość mamusienka Marzenka
Zrobiłam tescik i mam dwie kreseczki:) Oczywiscie nie wytrzymałam i juz oblewałam to z rodzicami, teraz sie boje czy nie za wczesnie:(

kamyczku: tego niestety nie wiem:-/ muszę się dowiedzieć, bo i mnie taka sprawa czeka. Hmmm.... nie wiem czy mogę powiedzieć, ale chyba nie wytrzymam. Założycielka topiku ma 2 kreski:-) Wyczaiłam ją na czerwcówkach. Tylko tam się też nie odzywa:-/

w środę idę do gina to zobaczymy czy na pewno ale teścik jeszcze raz zrobiłam dziś i wyszły też 2 kreski.

Czesc dziewczyny! Mogę do was dołączyć? Ja tez rozpoczynam starania, za jakies 2 miesiace... W tym miesiącu musze jeszcze zaliczyc kuracje antybiotykowa, wiec... wiadomo, ze jedno z drugim nie idzie w parze, ja nie będę ryzykowala zdrowia dzidziusia... A dzis ide do ginekologa... Zapytac się, czy możemy powoli zaczac o tym myśleć, zrobic wszystkie badania itp. Trzymajcie kciuki!

zaraz ide do ginekologa (tak jak pisalam powyzej) ale.. zdazylam jeszcze przeczytac wszystkie wasze wypowiedzi i nalapac pozytywnych fluidow :) kobitki, jakie wy plodne jestescie :) co strona to ktoras z dobra wiadomoscia :) pozytywnie mnie nastawilyscie przed moimi staraniami :) wszsytkim wam serdecznie gratuluje! brawooooo!