Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramtam tam tam tam

pytanie o zespoły weselne - ważne

Polecane posty

Gość ramtam tam tam tam

co sądzicie o zespole który gra na weselach bardziej ambitną muzykę? znaczy: taneczne ale nie disko - polo - trochę lat 60, 70, funky a i stare przeboje rodem z "w starym kinie" pytam bo chcę zbadać zapotrzebowanie jakie panuje teraz na rynku, chodzi o to czy jest juz w końcu w naszym kraju popyt na coś świeżego? czy jednak nadal majteczki doda i fiiil ? :P

Gość nie kumam
a co, badasz rynek i patrzysz, czy bedziesz mial konkurencje? bedziesz mial, sa ambitne zespoly. roznica polega na tym, ze w wiekszosci przypadkow repertuar zalezy od mlodej pary a nie od zespolu.

Gość ramtam tam tam tam
po pierwsze jestem dziewczyną. po drugie pytam nie o to czy ktoś kuma czy nie, tylko o konkretne rzeczy. po trzecie po co się wypowiadasz skoro twoja wypowiedź nic nie wnosi :( więc może zaznaczę nie szukam odpowiedzi od sfrustrowanych muzyków czy też ludzi którzy sądzą to lub to, proszę o wpisy od młodych par z góry dziękuję

Gość nie kumam
z dolu prosze. pochopne wnioski wyciagasz, droga pani. ani ze mnie muzyk (uchowaj Boze), ani tez przyszly malzonek (uff). to jest forum i kazdy ma prawo wypowiadac sie w tym czy innym temacie. a to, ze prosisz... wybacz, ale prosic mozna, nie mozna oczekiwac jednak, ze do twojej prosby ktokolwiek sie zastosuje. gdybys byla sympatyczniejsza a nie taka harda i zarozumiala, odpowiedzialbym ci na twoje pytanie. rozeznanie wsrod kapel mam, zarowno tych dobrych jak i tych posledniejszego sortu.

Gość Patilll
Ja ci odpisze, bo mam niedługo ślub. Więc ja wole zespoły które graja fajna myzyke, nową nie nawidzę discopolo! i co? okazuje sie że ludzie tak naprawdę najlepiej bawią sie przy disco polo...o zgrozo. więc pomimo tego ze to moje wesele i ja decyduje o muzyce musze pozwolic na zagranie w połowie kiczu bo inaczej ludzie nie wyjda na parkiet :(((

Gość ramtam tam tam
rozeznanie wśród zespołów mam, dużo większe niżbyś się spodziewał :P dlatego nie pytam jakie są zespoły tylko jakie oczekiwania ludzi szkoda mi czasu na przepychanki słowne, więc odpuszczam tę dyskusje i już nie będę ci odpisywać choćbyś nie wiem co tam o mnie wypisywał mam nadzieję że odpiszą mi osoby które są "w temacie" :P

Gość ramtam tam tam
o Patilll dzięki :)

Gość Patilll
marzy mi se taka muzyka jaka napisałaś dokładnie....i nawet takie starocie uwielbiam, ale niestety u mnie narzeczony i rodzina obraza że tak byc nie może. Za to pierwszej piosenki "normalnej" nie odpuszcze...........

Gość zespół
Chociaż jestem muzykiem i gram bardzo dużo wesel odpowiem Ci na to pytanie ponieważ jest ono na czasie. Otóz obserwuję ostatnio wśród niektórych młodych par zmiany na lepsze. Zaczynam obserwować częściowy przesyt muzyką "byle jaką". Wraca zapotrzebowanie na np. Grechutę, Sojkę , ambitniejszych wykonawców zachodnich. Teksty piosenek zaczynają być ważne. I choć dotyczy to narazie ok. 15-20% wesel i czasami wynika z małego snobizmu zmiany są i mam nadzieję ze będą postępować we właściwym kierunku. Granie imprezy na której przeważa jeden rytm i głupie nic nie znaczące teksty jest katorgą.

Ja spiewam w zespole. z muzyki disco polo nie gramy nic, chyba, ze na zyczenie gości jakieś 1-2- największe hity i tyle. A zbieramy same pozytywne opinie i goście bawią się na serio do białego rana.

Gość ramtam tam tam
no właśnie słuchajcie, coś zaczynam mieć wrażenie że się zmienia, ale nie wiem czy to kwestia np danego regionu czy rodzaju gosci... a może w końcu moda się zmienia :) Patilll wcale się Ci nie dziwię, bo wiem że wesela w gruncie rzeczy są dla rodziny a nie dla pary młodej :)

...goście...to wszystko.Młodzi,też potrafią zepsuć sobie wesele:)

Gość są gusta i gusciki
Ja uwazam ze bez sensu "nastawianie" sie zespolu na jkis rodzaj muzyki. Zespol powinien sie dostosowac do tego czego życzą sobie klienci- młoda para.

Gość są gusta i gusciki
A poza tym disco polo to nie tylko puste teksty czy umcy umcy. Jest naprawde duzo fajnych kawałkow, tanecznych i przyjemnych dla ucha a przy tym mających jakis sensowny tekst a wiekszosc chyba nadal kojarzy disco polo z "jestes szalona" i "majteczki w kropeczki"

Gość ramtam tam tam tam
w sumie niby zespół się powinien dostosowac, ale wcale się nie dziwię jak nie chcą grać jakiegos badziewia, jeśli młoda para wiedziała co zamawia. a tu nagle na imprezie okazuje się że mają grac co innego. ciężka sprawa :P

Gość ramtam tam tam tam
up

Obawiam się, że jak się nastawisz na samą ambitną muzykę, to część gości, szczególnie tych przyzwyczajonych do wesel \"tradycyjnych\" nie będzie się dobrze bawiła.

Dokładnie, wyjdą przed północą:-O Muzykę dobiera się pod gości, nie pod siebie. Naprawdę dobry zespół powinien umieć zagrać wszystko: Dodę, Fila, Czerwone Gitary, Scanera czy temat z Reksia:)

Gość ramtam tam tam tam
no, miejmy nadzieję że trend się powoli będzie zmieniał, tudzież rozwijał :P no, za jakieś 1o lat przecież nikt nie będzie pamiętał co to doda czy też fil :) chyba :P

..masz rację,produkuje się \"sieczkę muzyczną\" w ilościach zatrważających.Masz rację nikt nie będzie pamiętał,bo każdy swoje przysłowiowe dziesięć minut ma.Dobry zespół/wolę kapela/ zagra prawie wszystko,a szczególnie to co się dobrze sprzedaje,co nie daje wolnych terminów,co powoduje,że jedni są rozchwytywani inni nie-jednak rozwinięcie tego tematu,to nie sama muzyka:):)

To i ja się wypowiem. Nie znoszę disco polo. Jak słyszę rytm tej muzyki to dostaję spazmów. Po kilku kielonach "jesteś szalona" staje się fajnym kawałkiem z którego szydzę ale bawiąc się przy nim - tak to wygląda. Marzy mi się taki zespół który grał by tak jak opisuje autorka topiku. Na pewno wynajęłabym go na swoje wesele ale jednak pod warunkiem, że gdy ktoś z gości poprosi o kilka utworów disco polo to ten zespół również te utwory zagra.