Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga.............Warszawa MONIK85...........24.......1.06......C......N ATALKA.............Łódzkie Mum2be..............30....2.06.......s........Tymuś..... ......Katowice carmen37...........24....2.06........s..........??????.. .. .......małopolskie lilianka09............26....2.06........c......Malwinka. ......mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany Anaconda_a........21....6.06........c...Magda/Martyna... Zabrze/Śląsk ewcisko.............25....7.06.........c........Wiktoria ...............Łódź czarunia............34....8.06.........c........Wiktoria ........Świnoujście annnnnnna......... 27....9.06........s...... Michał......Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ......Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........Filip...... ...........Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06.......C............. .................Tarnów Gonia.................30....17.06........c........Emilia ... ..........Limerick JAGODA369.........27.....17,06........C....Julia/Mar tyna...Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....20.06.......S.........Jaś.... .......Bielsko-Biała Zakochana mama..27...20.06.........c.......Kornelia............... Kalisz AniaP.................29...21.06.......c.........Martula ...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06.......c.????..Ewa Alicja................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków kolorowymotylek 27...30.06........c....... Julia................Małopolska Monik- witaj, dokleiłam Cie do tabelki. :) Ja też z początku czerwca jestem i już wiem, że cc będzie w maju,. Zobaczymy, która pierwsza. :) :) :)

Gość kasza22
wygrzebalam maila Nemezis i wyslalam jej maila zeby dala znac co i jak bo to juz za dlugo trwa

Gość Zakochana Mama
Fasolowa mamo ja cordafen przestałam brać ok 28 tygodnia bo wtedy miałam ostatni raz te bóle podbrzusza. A dawali mi go jedynie w szpitalu przez jakiś tydzień. On ma za zadanie powstrzymać skurcze. jak ty jesteś w 35 tyg ciąży to chyba można go odłozyć chyba że twój lekarz stwierdził że i tak jest cc to może dla bezpieczeństwa Ci dał ale oczywiście radze ci się spytać bo to przecież lek i działa na dziecko...

Gość Zakochana Mama
hihi dobre fasolowa mamo no ale w takim razie mamy podwójny nasz spis

No i o kłótni z mezem:P Mi to zawsze szybko przechodzi.... Ale niestety zaczełam dzis plamic troszke krwia. Tzn taka kropelka blado brazowa mi ciagle wycieknie. Nie wiem czy rozdrapałam papierem to cholerstwo co mi wyskoczyło na \"malenkiej\' czy mi krwawi z niej bezposrednio. Musze poobserwowac...

Tuncia u mnie to chociaż sex był wczoraj i przedwczoraj to nastrój też nie najlepszy. M mnie strasznie wkurza, ja go na pewno też. On mi zarzuca, że go krytykuje, a mnie drażni jego marudzenie i w ogóle wszystko. wrrrr Wczoraj było trochę spokojniej bo mieliśmy dużo radochy - doszła zakupiona pościel i odebraliśmy wózek (cały piątek czekałam i nic więc sami poszliśmy do tej firmy kurierskiej). My nie mamy auta i M myślał, że po prostu rozłożymy ten wózek i przyjedziemy z nim do domu. Niestety było tam trochę do składania więc mieliśmy problem. No i podszedł do nas jakiś facet z poczty i spytał czy potrzebujemy pomocy i za free zawiózł nas pod sam blok. Daleko to nie było, ale przynajmniej dźwigać nie musieliśmy. Miłe to no nie? Później w domu mój M, chyba tak jak u Fasolkowej Mamy lub Białej Czekoladki, prowadzał się z wózkiem z bananem na ustach :) A jeszcze później zrobił te obiecane ciastka maślane, ale bez nerwów też się nie obyło. Dziś byliśmy w kościele i tyle. Chciałam dziś grilować w parku ale pogoda taka zmienna, raz deszcz, raz słońce, że nie było sensu. Mówiłam mu, że możemy np odwiedzić naszych znajomych, którzy mają 6 miesięczną córeczkę, tylko trzeba się dowiedzieć, czy kolega ma wolne. Niestety nic w tej sprawie nie zrobił-i nie widziałam większego zainteresowania. Ciekawa jestem jak to będzie z jutrzejszym dniem.

Jeszcze napiszę o tych skurczach, bo sama nie wiem czy mam się martwić czy nie. U mnie to stawianie brzucha pojawiło się na pewno już 3 m-ce temu. Czasami w pracy chodziłam pochylona bo nie dało się wyprostować. Tych skurczy zawsze miałam dużo,nawet tak na oko kilkadziesiąt dziennie - teraz jak już nie pracuję jest lepiej, ale nawet wyjście na spacer w żółwim tempie je powoduje. Jakiś tydzień temu doszły bóle krzyżowe i w podbrzuszu, ale to chyba norma. No ale wracając do tego co mnie niepokoi. Chyba większości z was lekarz zalecił dodatkowe dawki magnezu i nospe na takie skurcze, albo i nakazał leżenie, a ja nic nie biorę oprócz 1 tabl z witaminami - tam jest 100mg magnezu. No i moje pytanko - czy nadmiar tych skurczy szkodzi dziecku? Nie męczy jej to? Mam nadzieję, że przez te uciski nie będzie jakaś zniekształcona albo np jedna strona ciałka będzie słabsza. Mówiłam o tych skurczach i w szpitalu i położnej jak tylko się zaczęły, ale uznali to za normę nawet w takich ilościach.

Tunciu ślicznie wyglądasz. Przeurocza ta bluzeczka :)

Gość Zakochana Mama
AniuP wydaje mi się że dziecku te skurcze nie przeszkadzają tak mi mówili w szpitalu tylko to dla nas jest ryzyko że może się pojawić za wcześnie rozwarcie i strach że można wcześniej urodzić...

O nie zauważyłam, że Ewcisko też dodała ładną fotkę. No rzeczywiście tylko podziwiać, że miałaś siły na wspinaczkę. Mnie to wchodzenie pod byle górkę męczy przeraźliwie.

Gość Zakochana Mama
Znikam już bo rano muszę wcześnie wstać do pracy. Miłego wieczorku życzę mamusiom czerwcowym. Dobrej Nocki papa

Witaj Monika :) Fasolkowa ja bym radzila o to zapytac lekarza czy masz brac nadal te leki, bo moze sobie zapomnial, kto wie, lepiej sie upewnic. ja zawsze pytam jak mi nic nie powie czy mam nadal brac np witaminy, albo czy zrobic jakies np badania... Tunciu obserwuj uwaznie. Oby to bylo wlasnie zadrapanie :) Aniu P ja sie dziwie, ze Ci lekarz nie zapisal magnezu na te skurcze. mnie tez powiedzieli, ze to normalne w ciazy ale jeden i drugi lekarz (bo przez pewnien okres chodzilam do dwóch) zapisali mi magnez dodatkowo oprocz witamin, w ktorych tez mam magnez, 2 razy dziennie... Kasza dobrze zrobilas, mam nadzieje ze Nemezis szybko sie do nas odezwie! Co do facetow to po kilkudniowym milczeniu nastapił u mnie przełom, moj M do mnie zadzwonil. Oczyiście troche oschła była ta rozmowa, ale... najważniejsze, że to on się odezwał pierwszy bo w 99% przypadków to ja wyciągałam pierwsza rękę na zgodę ;)

jeszcze kilka slow dodam o samopoczuciu... ja np czuje sie teraz w swoim ciele cudownie! Moje włosy są w duzo lepszej kondycji niz przed ciążą, tak samo jest z paznokciami - nie rozdwajaja sie tak;) fakt, że nie jestem bardzo opuchnięta tez jakoś to ma wpływ na to, że pozytywnie do siebie podchodzę. A to, że jestem niezdarna to nawet ... rozkoszne i chociaz czasmi płakac się chce przy goleniu, to zaraz przechodzi to w śmiech z samej siebie ;) gdyby nie te rozstepy wszytsko by było idealnie ;) Obawiam sie bardziej tego co bedzie z moim ciałem po ciąży i po karmieniu np tego że brzuch będzie flakowaty, piersi oklapniete rozstepy nie znikna i to bedzie tragedia... Zamierzam sie cieszyc póki mogę, bo jest świetnie, a może byc gorzej ;) I tym pozytywnym akcentem zegnam sie z Wami, idę wypoczywać ;) do jutra :)

Tunciu naprawdę bardzo ładna ta bluzeczka!!! Zresztą ja bardzo lubię czerwony kolor, tylko jakoś nie mam teraz nic pasującego na mnie w tym kolorze:(

uff na szczescie to było tylko zadrapanie. Przykleiłam sobie na ta rane plasterek u juz wkładka była czysciutka, a plaster zakrwawiony wiec to była na bank ta ranka. Ale ona ciagle plami i musze chyba miec tam plaster zeby tego ciagle papierem nie ruszac przy podcieraniu.

a ta bluzeczke kupiłam przed ciazą. Ale miała taki duzy dekold ze nigdy jej nie zakładałam, a teraz w ciazy wkładam pod nia te białą i swietnie pasuje bo jest szeroka. Co do brzucha po porodzie to chyba juz pisałam jak ja sie go pozbyłam po pierwszym dziecku. Uzywałam pasa sciagajacego, ortopedycznego. Polozna nie była zbyt z tego zadowolona bo to podobno nie zbyt zdrowe sie tak sciskac ale nic mi nie było a brzuch ładnie sie wciagnał. No i regularnie odwiedzałam basen:)

hej:) witam po weekendzie:) bylam wczoraj na komunii u chrześniaka i zastanawiam się jak Tuncia przeżyła wesele:p dla mnie była to katorga o 17 marzyłam tylko o tym zeby wrocic do domu:( nogi mialam tak spuchniete,ze mąż pojechal mi po papcie do domu...straszne ..obiecywalam sobie ,ze sobie pojem ale nawet jesc nie mialam ochoty,brzuch mi sie stawial ,krzyz lupał wiec wróciliśmy do domu... wszyscy mnie denerwowali pytaniami \"długo jeszcze???\" dużo przytyłaś??? ładnie wyglądasz ale brzusio pokaźny,boisz się?,.....matko ile można!!! nawet małego wczoraj skrzyczałam ..nie wiem za co.. a teraz smigam do szpitala

Carmen- zazdroszczę samopoczucia. Pielęgnuj je, bo warto! ;) Ja mam fazę pod tytułem: \"jestem brzydka, chcę się rozpakować!\". Włosy owszem są mocniejsze, paznokcie długie, a nigdy nie mogłam ich wyhodować, włosy na nogach mi nie rosną, co mnie dziwi, ale i tak czuję się okropnie... Zaczynam mieć problem z letnimi ciuszkami, nie chcę już nic kupować, bo rozpakowanie tuż, tuż. Mam odrosty, włosy mi zrudziały. Nie mam sił na nic. A ostatnio, jak mój M zobaczył moją szanowną z nową fryzurą to śmiał się potwornie, że ją tak wystrzygłam. Cholercia, nic nie widzę, to tak mi się pociachało.... :( Spytam się o te leki, bo zaczęłam się niepokoić... Ja cordafen dostałam po Świętach, jak miałam skurcze i tak biorę, ale coś mi się wydaje, ze powinnam już przestać.... Dziś uderzam do ambulatorium na pobranie. Mam tyle tego zalecone, że chyba litr krwi mi wytoczą.... :( Muszę tez przed cc zaliczyć fryzjera, kosmetyczkę, a tu już tak mało czasu zostało.... Chyba coś majowo z humorem u mnie nie bardzo....

Gość paola.22
Witam Ja padam z nog wczoraj przez caly dzien chodzilsmy po parku Chorzowskim z corka i znajomymi i myslalam ze juz tam gdzies urodze znow mialam bola kroku i straszny ucisk ze szlam i trzymalam sie za krok a w dodatku bole byly co jakies 20 min i tak do wieczora w domu jak sie polozylam to wstac nir moglam ani noga ruszyc bo tak mnie w kroku bolalo a teraz jak wstalam to mam obolale nogi rece bo oczywiscie wczoraj takie opuchniete po spacerze byly ze tragedia dzis juz nieco lepiej Wybieram sie dzis do tego Okulisty i boje sie nowych wiesci dam znac co powiedzal

Gość kasza22
i ja mam faze ze jestem duza i brzydka buuuu

Tunciu, mowisz ze pas ortopedyczny? Ja mam jakis pas mojej siosry, ktora uzywala go po operacji wyciecia cysty wiec chyba go uzyje. A w ktorym dniu po porodzie go zalozyłaś? Miałas go już w szpitalu?.. Co do pływania to w moim wypadku odpada bo pływać nie umiem :(... Joolaa to niezbyt dobrze się bawiłaś, szkoda... My mielismy tez zaproszenie na komunie całą rodzinka, ale z przeróżnych względów odmówiliśmy.... i może dobrze, bo teraz bardzo męczy mnie jazda samochodem. Nie nadaję się na dłuższe trasy. Juz sobie wyobrażam jak bede sie meczyla jadac do szpitala ze skurczami, bo do mojego szpitala jest pol godziny drogi autem...bleee Powodzenia w szpitalu!!! Fasolkowa myślę, ze badania wszytskie da sie zrobic z jednego pobrania krwi, wiec duzo tej krwi z Ciebie nie upuszczą :) Paola chyba powinnas sie bardziej oszczędzać skoro masz takie objawy. To i tak sie dobrze trzymasz, ja to bym panikowała i dzwonila z pytaniami do kogo sie da czy aby juz nie rodzę np :) Powodzenia u okulisty! samych dobrych wieści Ci zyczę!!!

Jolciu ja wytrzymałam na weselu i bawiłam sie dosc fajnie.Moze dlatego na kuuni było ci ciezej bo sie siedzi przy stole, a na weselu sie troszke potanczy to tez jest inaczej. No i biegałam duzo za moim Nikosiem, Ty masz ten komfort ze Twoj syn sam sie upilnuje:P Ale chyba dlatego ze mogłam sie duzo ruszac to wytrzymałam bo przy stole siedziec tez bym nie umiała tak długo. Ja jestem raczej taka osoba co nie umie usiedziec na tyłku takze wesele mi odpowiadało. A jak moj Niki był zmierzły to poszłam z nim wozkiem na spacer i troszke odetchnełam powietrzem:) Mnie nie irytuja pytania w stylu\"ile jeszcze/\' ale wkurza mnie jak ktos mi zyczy dziewczynki ciagle. Bo ja nie mam specjalnych marzen co do płci, chce zeby było zdrowe. A kazdy mi zycze tej dziewczynki jakby chłopcy byli jacys gorsi,a ja czuje ze to bedzie syn i moze dlatego mnie to tak irytuje;p A jak bedzie dziewczynka to oczywiscie ze bede sie cieszyc- chyba jak kazda kobieta, ale jaoos specjalnie nie mam zadnych zyczen co do płci dziecka, chciałabym zeby mi tylko zyczyli zdrowego dziecka, a nie dziewczynki ciagle. A tak poza tym to wkurzam sie bo hormony mi buzuja:P

Fasolkowa mammo ja tez narzekam ze jestem gruba i opuchnieta, ale gdyby nie ta opuchlizna to moge jeszcze chodzic w ciazy:p Bo głownie ta opuchlizna nie meczy. Ciagle zmeczenie przez to. Nie umiem sie doczekac gdy zobacze dzidzie to fakt, ale jakos nie umiem sobie wyobrazic jak ja sobie poradze z dwojga dzieciakami... Chociaz mowia ze drugie dziecko jest zawsze spokojniejsze, oby! Bo Niki tak mi dał w kosc z nie wiem jak sobie poradze jak urodze drugie takie marudne dziecie;p Za to teraz Niki jest bardzo grzeczny, jak tak go porownuje z innymi rowiesnikami. Fakt ma duuuuzo energii w sobie ale sie słucha.

carmen a co do pasa to sa one na rozmiary. Ja tez mam po pierwszej ciazy, ale byłam szczuplejsza wiec bede musiała kupic nowy bo ten by mnie za bardzo uciskał.

och ale pisz dzis znowu na raty:p Carmen ja go załozyłam jak tylko dod domu po porodzie wrociłam, tzn w 4 dobie. Ale jak połozna przychodziła to sciagałam bo wiedziałam ze ona jest przeciwko:P A niektore pielegniarki w szpitalu własnie mi go polecały, takze sa rozne zdania na ten temat. Ogolnie połozna powiedziała ze jak bede miała bole brzucha lub zawroty głowy to mam go przeztac nosic.

Gość atilla
witam was mysle ze moge sie dolaczyc do tabelki ,,pozdrawiam atilla.......24...................29.o6.........c.......????.............rybnik

NICK..............WIEK....TERMIN .PŁEĆ....IMIĘ..............SKĄD JESTEM Apsika................29....1.06.................... ...................podlasie Fasolkowa mama...30....1.06........C.......Kinga.............Warszawa< br /> MONIK85...........24.......1.06......C......N ATALKA.............Łódzkie Mum2be..............30....2.06.......s........Tymuś..... ......Katowice carmen37...........24....2.06........s..........??????.. .. .......małopolskie lilianka09............26....2.06........c......Malwinka. ......mazowieckie Kasza22.............22....3.06..................... ..................W\'ton UK Dunia77.............32....4.06........S........ ?? .......................Stany Anaconda_a........21....6.06........c...Magda/Martyna... Zabrze/Śląsk ewcisko.............25....7.06.........c........Wiktoria ...............Łódź czarunia............34....8.06.........c........Wiktoria ........Świnoujście annnnnnna......... 27....9.06........s...... Michał......Nottingham (UK) tuncia...............26...12.06.................. ........................Rybnik Biała_czekoladka.26...12.06.........s........Kubuś...... ..... Warszawa joolaa...............28...13.06.........s....... Kubuś....................Śląsk Paola.22...........23.....13.06........c......Zuza...... .. ......Mysłowice Shila2...............25...15.06.........s........Filip...... ...........Szczecin Mama E.............39...15.06.........C.........???...... ................. UK Pimach..............31...15.06........s.........Antoni .........Bielsko Biała mantraelle..........34...15.06........S................ .................stany klunia1912..........34...16.06........c.........Julia... ...................UK Marteeeczka.......26....17.06.......C............. .................Tarnów Gonia.................30....17.06........c........Emilia ... ..........Limerick JAGODA369.........27.....17,06........C....Julia/Mar tyna...Nowy Sącz kasiulaaa25.........25...17.06..................... ...............dolny Śląsk takietam............32....17.06......................... ................Lublin Sztorm..............33.....20.06.......S.........Jaś.... .......Bielsko-Biała Zakochana mama..27...20.06.........c.......Kornelia............... Kalisz AniaP.................29...21.06.......c.........Martula ...... ...UK/Poznań lusia.79..............29...23.06.......c.????..Ewa Alicja................Śląsk myszka79...........29...23.06.......c.........Maja...... .................UK wiki3010............26...25.06........s............ ...................Poznań nemezis2682.......26...25.o6.........????.....Łucja,Irek ?.........Maków atilla.................24...29.o6.........c....... ????....................rybnik kolorowymotylek 27...30.06........c....... Julia................Małopolska