Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

dzieki udalo mi sie wejsc na bloga moze uda mi sie jeszcze jakies zdjecia dodac i numer tel

Hej mamuski!! wszystkim nowym mamom GRATULACJE raz jeszcze:-) Alez Wam fajnie, ze macie kruszynki przy sobie:-) Monika, Lilianka... coz za sliczne coreczki..... pewnie sie napatrzec na nie nie mozecie:-) Alez dzis upał:-) Pospacerowałam dzis po parku na boso po trawce, alez swietne uczucie:-) I super pomoglo na moje opuchniete stopki:-) Nie moge sie nadziwic jak mi napuchło moje ciało, zamiast paluchow normalne serdelki:-) dziewczyny, czy Wam sie tez ludzie gapia na brzuch???? ja wczoraj i dzis spaceruje w jeansach i takiej zwyklej bawełnianej koszulce i ludzie jak hipnoza jakas z moim brzuchem. Na poczatku nie zauwazyłam, ale moj mi zwrocił na to uwage. Dziwne. No ja Was troszke poczytałam i poogladałam i daje znac, ze zyje:-) musze uciekac ale buziaczki dla wszystkich, jutro juz czerwiec wiec nasz miesiac nadszedł!!!!!!!!!! Juz nie ma odwrotu:-))) No i moj ostatni tydzien pracy!!!

no własnie paola ta kropa:P Ja jej nie zauwazyłam, ale pisałam zebys sprawdziła czy podejesz dobra poczte... Wysłał juz Ci ktos to hasło?

jak jeszcze ktos do mnie zadzwoni i spyta czy juz urodzilam to zagryze! gggrrrrrrr....to tak na wstepie:-P ale normalnie czuje sie pod presja:-P musze sie pochwalic; wlasnie robie \'tanczacego kurczaka\' tzn cala kure nabita na puszke piwa (zawartosc piwa to 1/4 puszki) ma zapach piwa wsiaknac w mieso no coz zobaczymy... Mysza u mnie tez goraco jak cholera...co do gapienia sie ludzi to mi oj chlop juz tydzien temu mowil ze sie gapia ja sie pytam ze jak niby czyzby ze zdziwieniem czemu wogole chodze? a on ;\'nieee raczej jakby chcieli powiedziec jaka glupia nastolata wpadla sobie\'ze niby patrza z pogarda. Heh kolejny \'plus \' mlodego wygladu:-D Paola mi tez dziecko sie strasznie rozpucha szczegolnie nogami wypnie tylek rozprostuje nogi i ja wtedy zdycham ale co zrobic... ide wyciagnac kuraka, kuchnia juz posprzatana chyba znowu posprzatam lazienke...

doczytałam ze masz juz hasło:P Oj to nie masz ciekawie z taka tesciowa. I jeszcze w ciazy musisz sie tak wkurzac...

Hurra, Myszko!!! No i sie doczekalas! Mnie czasami pracy brakuje (lecz nie dojezdzania) ale juz czuje ze niedlugo dzidzia pzyjdzie wiec to byl jak najbardziej odpowiedni czas do zakonczenia pracy. Myszko, spacerowanie po trawie na bosaka jest bardzo zdrowe, przedewszystkim w Primrose Hill ;) a co do przyciagania uwagi na moj Brzusio to tak, ja tez zauwazlam, ale mysle ze w moim przypadku to dlatego ze jest juz tak okazaly i ludzie pewnie mysla kiedy urodze (i pewnie sie modla zeby akcja nie zaczela sie keidy podrozuje z nimi metrem lub autobusem ;) ) Dobrego ostatniego tygodnia zycze!!! Mantra, ja juz na 99% spakowana :) wiec spiesz sie kotku, bo wychodzi na to ze my razem przez to ammy przejsc ;) co do split personality, to wg mojego to ja zawsze a teraz to juz skizofreniczka jestem... kilka dni temu, podczas napadu hormonow i dyskusji, az rzucialam butelka mleka w niego :o tzn, nie ja, bo czlam sie tlko jak spektator.... jejku, na szczescie te butelki sa plastykowe!!! Paola, nieprzyjemna sytuacja w bardzo nieodpowiednim momencie, ale twoj tesc nie ma nic do powiedzenia? Mowilas ze stosunki z tesciem sa bardzo dobre,nie moze on jej jakos ujazmic?

annnnnna____ u mnie ten czop wylazil ze 4 dni pod rzad, gloweni wieczorem jak bylam pod prysznicem. I byl taki przezroczysto - mleczny, wlasnie troche jak bialko z jajka a troche taki bardziej zbity (ten mleczny taki byl). POnoc jak jest taki brunatny lub podbarwiony krwia to porod tuz tuz, ale to jak widac po mnie - nie regula. Bo moj w sobote wieczorem nadal byl mleczny, a rodzic zaczelam 2 godziny po tym jak wylazl :-p Moze ta brunatna czesc nie zdarzyla sie u mnie pojawic przed porodem :-P ??

Hallo dziewczynki, melduje sie po przejsciach szpitalnych i komputerowych. Duzo by pisac ale najwazniejsze ze 3.06 wracam na oddzial juz na cc. Brzuszek mam ogromny a dzieki lezeniu pod okiem lekarzy wody poszly w gore i wlasnie w tym dniu skoncze 38 tyg. I dalej nie beda nie trzymac. Pierwsze co zrobilam wchodzac na nasze pogaduchy to szukalam tabelki i \"oooo matko\" jak to mawia moja corcia - ale mam przybyo w tak krotkim czasie. Z czewrwcowek zrobily sie majowki hihi WSZYSTKIM MAMOM OGROMNIE GRATULUJE!!!!!!!! Ciesze sie zWaszego szczescia i zycze by maluchy tylko jadly i saply. Tunciu czy moge prosic o nowe haselko na bloga? Mail przy nicku. Z gory bardzo dziekuje. A teraz poki mam czas musze nadrobic te stttrrraasznnnneeee dllllugggie strony ktore wystukalyscie:-) Trzymajcie sie brzuszki i mamusie.

Klunia_____ super, ze wszystko dobrze u ciebie, ze wody sie poprawily. No i juz za pare dni tak czy siak bedziesz miala malutka przy sobie :-) MantraElle______ split personality :-D Dobre!!! Matko, jak ja bym chciala, zeby kazdy chlop w zyciu przeszedl chociaz raz prawdziwa burze hormonow (czy to ciazowa czy tez taka "zwykla" przedmiesiaczkowa), choc nie chcialabym byc wtedy w okolicy :-P Facet i buzujace hormony..... Ciekawe jak technicznie by ten problem rozwiazal? :-P No coz, kochana, tych hormonow to juz niewiele, niedlugo :-) A potem jazda w "dol". Dziewczyny, ktore juz urodzily_____ dopadl ktoras z was baby blues? Jakies wahniecia nastrojow w dol? Placzliwosc? Niechce? itp? Bo to z reguly dopada pare dni po porodzie a u mnei poki co nic i niech tak zostanie. Moze dlatego, ze wiem co i jak? Z HAnka mialam smuteczki, oj mialam, ale takie nieduze. Jakby co to sie zalcie ❤️

Gość Białą_czekoladka
Dziewczyny, melduję, że czytam wszystko, tylko nie mam weny do pisania, tym bardziej, że 2 dni temu napisałam dłuugiego post do Was i wszytsko szlak trafił i się kurzyłam i zamknęłam kompa... Ja mam bóle jak Mama E, typowo miesiączkowe i coraz częściej, brzuch mojm zdaniem niżej, i tak jak Ania P, też boli wszytsko przy przekęrecaniu się z boku na bok, więc chyba typowe te nasze dolegliwosci, no i u cisk na pęcherz coraz większy, latam siusiu w nocy co godzinę...wszytsko mam przygotowane do porodu, chciałabym juz, a najbardziej boję się, że się zacznie jak mojgo meża nie bedzie w domu i że mi wody odejda i zacznę pnikować,..jeju niech to się stanie w nocy, żeby był... Dzis zrobiłam pewnie ostatnią ciązową fotkę i może zdecyduję się załączyć, aby pocieszyć wszytskie kobitki, które się martwią, że za dużo przytyły;-);-) buziaki

Dziewczyny, melduję, że czytam wszystko, tylko nie mam weny do pisania, tym bardziej, że 2 dni temu napisałam dłuugiego post do Was i wszytsko szlak trafił i się kurzyłam i zamknęłam kompa... Ja mam bóle jak Mama E, typowo miesiączkowe i coraz częściej, brzuch mojm zdaniem niżej, i tak jak Ania P, też boli wszytsko przy przekęrecaniu się z boku na bok, więc chyba typowe te nasze dolegliwosci, no i u cisk na pęcherz coraz większy, latam siusiu w nocy co godzinę...wszytsko mam przygotowane do porodu, chciałabym juz, a najbardziej boję się, że się zacznie jak mojgo meża nie bedzie w domu i że mi wody odejda i zacznę pnikować,..jeju niech to się stanie w nocy, żeby był... Dzis zrobiłam pewnie ostatnią ciązową fotkę i może zdecyduję się załączyć, aby pocieszyć wszytskie kobitki, które się martwią, że za dużo przytyły;-);-) buziaki

Duniu to Ty miałas czop taki bardziej jak białko powiadasz? A taki konsystencji opławow czy bardziej konsystencjijak skrzep krwi w trakcie miesiaczki? Chgodzi mi o konsystencje juz a nie o kolor... Bo juz sama nie wiem co myslec. u Mnie własnie wydzielina z pochwy bardzo sie zwiekszyła i juz sama nie wiem co to...

Duniu ja tez miała depreche po urodzeniu Nkosia i to duuuza. Maz mnie tak wkurzał ze myslałam o rozwodzie. Codzienie beczałam. Ciekawe jak bedzie teraz...

tuncia własnie u mnie tak jest i sie zastanawiam, cos jak wieksze upławy z tym ze w literaturze pisze ze moze byc bezbarwny wiec to moze to????

Was trzeba przywołać to się zjawiacie nareszcie:D Myszko fajnie ,że nas podczytałaś i podglądnełaś ale coś Ciebie nie mogę na blogu znaleźć a też chętnie podglądniemy:)

Kluniu, no nareszcie ;) ciesze sie ze sie polepszylo, no i ze w koncy decyzja padla i wiesz na czym stoisz :) Fajna data 03.06.09 ;) Annnnnnna, Tuncia, a moze wy jeszcze przed Klunia sie wywiazecie? Ale Kasza by sie wkurzyla ;) :p (kasza 😘 )

MAMA E wlasnie stosunki z tesciem byly dobre ale juz nie sa tesciowa ma go po swojej stronie i obydwoje sa przeciwko nam z reszta wiesz jak to starsi ludzie nic im nie powiesz bo to zawsze oni maja racje i czepiaja sie o byle co Kluniu super ze juz blisko jestes zazdroszcze ci:-) Ja mysle ze do 10 06 urodze choc chcialabym by najpozniej bylo to 6 .06.09 nie dopuszczam mysli do siebie ze znow mialabym po terminie chodzic

Tunciu dziękuję za hasłełko:-) Nie moge wyjsc z podziwu jak urocze sa nasze dzieciątka .....juz nie moge sie doczekac by dołączyc zdjecie i naszej istotki:-) MamciuE ja taka wciaz nie w temacie po przerwie wiec wybacz ze nie doczytalam jeszcze......Ty masz ustalone cc czy wkońcu sn rodzisz?

Paola, zycze wam zeby tesciom sie przejzalo, zeby zrozumieli sytuacje i zeby zrobilo sie milej 😘 Kluniu, jak dotad dzidzia glowka w dol :) a ze wszystko inne wydaje sie tez oki to idziemy na sn :) mielismy troche paniki dwa tyg temu kiedy cisnienie mi skoczylo do gory, bo mialam pre-eklampsje tamtym razem, no i slowo cc padlo, ale jak tylko oblalam jazde to i cisnienie spadlo :) Teraz tylko rozmawiam z lekarzem o jak najodpowiedniejszym porodzie dla mnie, no i czekam az sie zacznie ;) Ale jestem tez swiadoma ze i na cc sie moze skonczyc, jestem przygotowana na wszystko

Widze ze sie zrobil ruch przy weekendzie i sporo napisalyscie. Poczytam pozniej a teraz tylko melduje ze jestem i nadal w dwupaku. Pojechalismy wczoraj nad ocean i dopiero dzisiaj wrocilismy. Przepiekna pogoda, sloneczko swiecilo, a ze jutro tu jest swieto to znowu nad ocean sie wybieramy. No i najwazniejsze wczoraj zakonczylam prace huurraa. Jeszcze musze pare rzeczy przygotowac i mala moze sie rodzic. Pozdrowionka bede teraz nadrabiala zaleglosci w czytaniu.

tuncia_____ ten czop u mnie to byla konsystencja...... hm, chyba kisiel najlepiej podpada, sory, ze tak spozywczo :-) Ale nie taki zrobiony do picia, tylko taki pozadnie juz odstany. To byloby TO :-)

Annnnnna, Tuncia_____ uplawy o tej "porze" ciazy raczej na 100% nie sa przezroczyste :-p A moj Jasiek wlasnie cycka :-) Kupilam sobie na probe taka okragla poduche do karmienia, maz sie smieje, ze to moje kolo ratunkowe :-D Bez przekonania, bo do tej pory karmilam uzywajac zwyklej poduchy, zeby Jasiek byl wyzej. Ale okazuje sie, ze fajna rzecz, przynajmneij dla mnei przydatna, bo wiem, ze niezawsze sie sprawdza. Ale teraz np. siedze sobie przy kompie, wygodnie, kolo ratunkowe "zalozone", maly sobie lezy i wcina. A ja moge spokojnie nadrobic :-) Kasza_____ moze niech cie wkurza kobietki, lwico... to moze w koncu chociaz z nerwow cie ruszy :-)

Dziewczyny powiem Wam, ze wczoraj i dzisiaj tez masa ludzi sie na mnie gapila… i to w kraju i szczegolnie okolicy (Alabama to niby ten sam kraj a jednak zupelnie inaczej;)w ktorej mieszkam nikt na nikogo nie zwraca uwagi. moj maz az zazartowal, ze sam az popatrzyl na mnie czy wodymi przypadkiem nie puscily:) Chyba brzuch mi sie troche obnizyl i wyglada na troche wiekszy… ale nie mam jakiegos szczegolnie poteznego brzucha Mamo E - tak musze w koncu spakowac sie. Moze jeszcze dzisiaj puszcze pralke i powoli moze uda sie do jutra. Uwazaj na szklo pod reka, zebyscie oboje w tym samym czasie nie wyladowali w szpitalu;) ty z nerwow na porodowke a on z uszkodzeniami:);) Klunia - super, ze jestes i ze wszytsko dobrze… i juz kilka dni tylko i bedziesz miala dzidzie przy sobie Duniu - moj niech lepiej nie przechodzi burzy hormonow… on czasami jakby byl przed okresem... zaznacze, ze jest - ostatnio radziej - wiec bywa cholerykiem. Wiec ma napady wieksze niz ja podczas burzy Wlasnie dzisiaj zatsanawialam sie nad poducha do karmienia. Chcialam kupic ta my best friend, masz ta czy boppy?

CD w sprawie poduchy: a ze moj biust zdecydowanie wiekszy niz tej pani na zdjeciu, to Jasio sobie poprostu lezy na poduszce a ja mu ew tylko glowke podtrzymuje - zal od pozycji w jakiej go karmie :-)

Aha, Mantra____ jeszcze jedno. Przy wypisie ze szpiatala dostalam od lekarki, ktora odbierala porod recepte na.... laktator, do wyboru. Dzieki recepcie, gdy kupie go w aptece to bedzie bez sale tax. I to bez wzgledu na to czy automatyczny czy reczny. Moze u was tez tak jest? Zawsze pare dolkow w kieszeni zostanie. Tyle ze ja sie ciagle waham. Z racji tego, ze nie wiem jak dlugo zdrowie mi pozwoli karmic piersia. Zainwestuje w jakis sprzet a tu sie okaze, ze niedlugo posluzy. Choc z drugiej strony nie chcialabym karmic w miejscach publicznych, wiec mleko w butli by sie przydalo. No i moglabym spokojnie zostawic M z Jaskiem.... Zorientuje sie co i jak. A ty masz juz jakis??