Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani_Misiowa

CZERWIEC 2009 - gdyż we wrześniu nam się uda !!!

Polecane posty

Cześć dziewczyny szybciutko daję znać że żyję, choć nie wiem czy tęsknicie ;) Ostatnie dni spędziłam na odwiedzaniu lekarzy i badaniach. U Marty stwierdzono małą alergię na pleśń, a te czerwone zmiany w zgięciach nóżek to ponoć dlatego, że Marta ma pulchne nóżki i się odparza. No a ja mam nadczynność tarczycy :( i od dziś biorę leki. Mam 10 stron zaległości ale nadrobię pewnie dopiero po powrocie do UK. Pozdrawiam i do usłyszenia. Wiki pamiętam o fotkach, prześlę po powrocie.

Marteczko - duzo zdrowia. Staraj sie koncentrowac na tym co najlepsze a nie najgorsze. Duzo wiary I wytrwalosci. Duzo usciskow dla Ciebie I pis zod nas w maire mozliwosic chociaz raz na jakis czas. Naprwde bardzo mi przykro I wierze, ze wszystko dobrze sie skonczy. MamoE – ja rowniez ostatani wpis Kluni kojarze z baby blues mam nadzieje, ze wszytsko u niej dobrze I jest zajeta dwojka maluszkow. Zgadzam sie, ze czasami mniej jest wiecej, wiec pewnych tematow nie “rzezbie” ale czasami ignoranjca jest jeszcze gorsza. Mam to samo co Ty w przypadku bezczynnosci… ale coz mam podejscie co moge to robie, a jesli wiecej nie moge to staram sie o tym nei myslec I nie rozgryzac. Tak caly minion wiek to nie zly Matrix a obecny wiek to juz cos bardziej zaawansowanego. Kasza – podaj mi prosze namiar na te niezalezne badania nad MMR Szczepionki w USA nie sa obowiazkowe, ale np jak bedziesz miala czesciowo zaszczepione dziecko to jak bedzie szlo do szkoly to mozliwe, ze bedziesz musiala dodac reszte szczepionek. Jeszce chwila z anim nasze dzieci beda szly do szkoly wiec sporo moze sie zmiienic. Rowniez to wszystko nalezy od stanu, w ktorym mieszkasz, wiec Dunia pewnie wiecej bedzie wiedziala jesli chodzi o Texas. J amieszkam w stanei, w ktorym jest najwyzsza liczba obowiazkowych szczepien I najwieksza ilosc dzieci z aytyzmem Ewcisko - milego weekendu z M. Naciesz sie na zapas;):) dziekuje za pomoc w dodaniu zdjec. Postaram sie wyslac pozniej. a jeszcze przypomnailo mi sie cos Duniu lub jak ktos inny by ogladal fimik, ktory polecilam, jesli ktoras z Was jest bardo wierzaca to polecam ominiecie pierwszej czesci, tylko 2 i 3 milej niedzeili

ja tez poprosze namiar na te badania MMR bo z tego co wiem od lekarzy to szczypienia wywołuja autyzm, tzn zawarta w nich rtec. Sama nei mam zamiaru na razie szczepic Mateuszka.

Marteczkoo____duzo wiary w siebie i w zdarzajace sie czasem drobne lub wieksze medyczne "cuda",zdrowka,sily w walce z choroba i mimo wszystko pozytywnego myslenia,podobno gdy czlowiek np.chory na raka(jak szwagier mojegoM)psychicznie podda sie,choroba latwiej atakuje gdy organizm nie stawia oporu,wiec WAlCZ KOCHANA!moc zdrowka i przesylam gorace usciski do malopolski(tez pochodze z malopolski)🌻❤️

Mantraellle,no musze przyznac ze jak poczyta sie o tych sprzecznosciach w medycynie i badanych wspolczynnikach ubocznych skutkow szczepien to czlowiek wpada w otchlan-co robic?zasczepic czy nie?,ja jednak szczepie chociaz na to co zaleca moj pediatra i co obowiazkowe,chociaz w 100%nigdy sie nie wie czy to nie wyrok na wlasne najukochansze dziecko,ale tak jak napisala Mama E,ja tez nie zaglebiam sie az tak bardzo,bo wtedy bezsilnosc i zupelny bezwlad mnie dopada. dziewczyny lece robic sobie farbe,tzn do lazienki(sama farbuje wlosy),bo za tydzien przeciez cgrzest mojego ksiecia,ktory rosnie i rosnie,dzis ostatnie mierzenie ubranka(ktore jak pisalam wczesniej bylo akurat na niego,ale tydzien temu),oby tylko sie zmiescil,bo jak nie to czeka mnie gonienie po sklepach znowu;( a ja nadchodzacy tydzien spedze w towarzystwie mojej mamy,wiec moze sie zdarzyc ze nie bedzie czasu na pisanie na forum,z gory zapowiadam,chociaz bede sie starac wpadac tutaj. bedzie niezle,bo M we wtorek rano leci do paryza(sluzbowo)a wraca dopiero w sobote rano(poniewaz nie zdazy w piatek na samolot),a chrzest mamy w sobote o 15ej,wiec mam nadzieje ze zdazy na czas,a do tego moja siostra(chrzestna)i jej chlopak przyjada autem (bez navi)w piatek w nocy,a nie znaja drogi,no bedzie stres niezly. moze przez to chociaz troche scudne,tak jak Fasolkowa Mama;),przed wyjazdem do Indii:). koncze dziewczyny,bo trzeba sie do zycia brac tzn niedzielne leniuchowanie jest zapowiedziane,ale wczesniej "krotki"zabieg w lazience,pewnie zaraz B. sie zbudzi z drzemeczki, a M w kosciele(normalnie chodzimy b.rzadko(wstyd sie przyznac)ale bylismy do spowiedzi przed chrztem wiec trzeba,a ogolnie chyba musimy troche bardziej praktykujacymi sie stac;)(wyjdzie w praniu). Ewcisko,naciesz sie M:P Mantra mozesz mi podac namiar na ten filmik,bo nie moge znalezc. Babeczki milej,radosnej,zdrowej niedzielki Wam i Waszym rodzinkom zycze🌻

Marteczko niezbyt dobre wiadomosci ,pozostaje mi zyczyc Tobie duzo zdrowka i wiary ,że wszystko bedzie dobrze❤️ odzywaj sie czasem i pisz co u Ciebie AniuP ja zmagam sie z niedoczynnoscia tarczycy :-O Duniu mam nadzieje,ze imprezka udana;) My tez wczoraj mielismy mala imprezke ze znajomymi ,wrocilismy o 4 rano:-O Ewcisko nie siedz na forum tylko ciesz sie mezem na zapas:D

nie pamietam juz co komu mialam odpisac bo jak byly te problemy z forum zezarlo mi kilka razy wiec sie wkurzylam:D i mialam focha ;) a powaznie to nie mialam czasu nawet zeby podczytac wiec nadrabiam na szybko ,pozniej jedziemy na cmentarz a u nas taka mgla i zimnica ,ze hohoho nawet wyjsc z domu sie nie chce

Agulinko powodzenia ,szybkiego i łatwego porodu :) Ganetko odwazna zmiana z fryzurka ale za to jaki super efekt:) bardzo ładnie wygladasz:) Trzymam kciuki zeby Benjamin zmiescil sie w ubranko i nie trzeba bedzie robic kolejnych zakupow:) Ja tez ostatnio malo praktykujaca jestem ,w ciazy robilo mi sie slabo w kosciele a teraz ...a teraz zmobilizuje sie i obiecuje poprawe Goniu Twoja Ksiezniczka śliczna:) Podoba mi sie to zdjecie gdzie lezy na brzuszku jakby chciala powiedziec ...no robisz to zdjecie czy nie..czekam:D

witam dziewczyny moj odpoczynek super na szczescie mala na cycu coraz mniej:) robi sie grupsza:) codo szczepionek ja nigdy nie bylam na nic szczepiona i nadal nie wolno mi i zyje chorowalam na odre szkalatyne rozyczke jakos przezylam al Milenke szczepie nie a przeciwskazan Marteczko nie zalamuj sie mysl pozytywnie i ciesz sie z tego co masz ja nigdy nie pisalam ale jestem tez bardzo chora ale staram sie zyc normalnie i nie poddaje sie zycze ci duzo zdrowia

witam niedzielnie, leniuchowato :) Odnosnie MMR, Mantra, same artykuly z przeprowadzonych doswiadczen chyba tylko w na jakims medycznym forum ... ale poczytaj troszke tutaj i moze jak bedziesz chciala "dokopiesz" do interesujacych cie zrodl. Ja nie mam zadnych przeciwstawian co do szczepienia na MMR, tak jak Kasza. Nie mozna tez tak slepo wierzyc w nieuzasadnione opinie i niepoprawnie dokonane badania ... Ryzyko przy nie szczepieniu wydaje mi sie o wiele gorszy. Tunciu, nie wiem jakie szczepionki sa w obiegu w PL ale w UK MMR nie zawiera rteci. Co wiecej, kontrowersja otaczajaca ta szczepionke miala podstawy w czyms innym niz zawartosc. Wydaje mi sie ze gdyby szczepionki mialy rtec, wydalone bylyby z obiegu, prawda?

Dziewczyny dzięki Wam wszystkim za miłe słowa i opisy przyjścia na świat Waszych pociech. Odezwę się do Was na pewno jak będziemy już po... Buziaczki!!!

Gość atilla Mama
Marteczko duzzzooo zdrówka!!!! i pozytywnego myslenia!!!!!!!!!! zawsze po burzy swieci slnce!!!!!!!! rzeczywiscie mało nas jest ...ale mysle ze jeszcze do nas wrócą!!!!!dziewczynkiiiii!!!!!!!!!!!!!! całusy dla wszystkich !!!!!!!!!!!(kwiatek) (kwiatek)

Mantraelle tu masz linka do WHO a z tej strony mozesz isc linkiem do dalszego raportu. http://www.who.int/vaccine_safety/topics/mmr/mmr_autism/en/index.html Mi w 2006 roku szef idiota machnal oficjalnym raportem dla rodzicow sporzadzonym przez NHS,mialam na polce nad biurkiem 3 lata bo mysmy mieli zasade ze jak jakas mama przyjdzie nie do konca przekonana to ze dajemy kopie tego raportu. Przyznam szczerze ze sama go wtedy nie zytalam bo nie lezalo to wtedy w moim prywatnym interesie ale z tego co mi szef mowil to tak jak wspomnial Mama E;SZUM MUedialny byl zrobiony z blahego powodu, dodatkowo przez kogos z konkurencji. osobiscie za mojej kadencji zasczepilismy tysiace dzieci i odpukac powiklan brak...

Kasza - nie chce robic zamieszania.. linku z who na to jedno jakies tam badanie juz nie ma.. mozna zamknac strona lub przekierowac na inna gdzie nie ma zadnych badan... 2-gi link to prezentacja.. postaraj sie poszukac zareferowanych "badan naukowych" i zobacz na jakich dzieciach byly robione i na jakiej ilosci etc Nie bede mieszac w tym kraju rowniez rozne organizacje tez sobie wydaja raporty sporzadzone na pseudo badanaich naukowych... bo czy te badania oby na pewno, bo co nazywamy badaniem naukowym a czego nie? Nikogo do niczego nie chce zachecac czy zniechecac... moze jak cos na poczatek polecilabym jedna ksiazke (the virus & the vaccine: contaminated vaccine, deadly cancers, government neglect by D. Bochin & J Schumacher) I jeden film (http://shootemupthedocumentary.com/ ) Mamo E - dokladnie badanie naukowe - 12 osob.. no smiech noramlnie

he he no na podstawie 12 dzieci koles wyciagnal takie wnioski...a jeden lekarz w Finlandii robil badania 14 lat nad MMR na 3 milionach dzieci i nie bylo ani jednego przypadku autyzmu . zreszta zobaczcie same tutaj takie male streszcenie co i jak kto badal po kolei http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/1808956.stm http://briandeer.com/mmr/lancet-deer-1.htm Mantra czekaj obczaje co z ta stronka bo mi wczoraj pierwszy link poszedltylko cos musialam przy nimkombinowac... no i kliknelam w ten pierwszy link (to ze 2 to prezentacja to wiem) i tak jak wczoraj pojawil mi sie raport 'za kurtyna' czarna zaciemniona i wyskoczylo okienko zeby przejsc do ofijalnej strony NHS na temat szczepionek i opca zamknij okno/ Jak wczoraj zamknelam okno to mnie zabralo do 18 rozdzialu raaportu opublikowanego w international peadiatrics i tam byla opcja zeby spojrzec na caly. Teraz jak to robie to widze wstep tego artykulu 'za kurtyna' ,ale jak klikam w zamknij okno to mnie daje na pusta strone NHS z opcja 'przejdz do info o mmr' hmmmmm.. no dobra poszlam za linkiem na mmr i wyszlo mi to http://www.mmrthefacts.nhs.uk/news/ tylko jak kliknelam ostatni artykul i chcialam przeczytac streszczenie badan to mi wyszedl error. Mantra mozesz sprobowac kliknac?czy to jest wina strony czy mojej przegladarki czy cholera wie czego?? a tak wogole myslicie ze WHO mogloby ze tak powiem sciemniac? moj brat ma poglad ze rzad USA UK i innych krajow maja jakas tajna polityke szczepionkowa, ze wiedza co tam siedzi tych szczepionkach a mimo wszystko je zalecaja w imie naturalnej selekcji i kontroli absolutnej nad obywatelami. Ogolnie spisek przeciwko ludnosci. I powiem wam szczerze jak sie okaze ze musze MUSZE i jeszcze raz MUSZE szczepic tu mala na grype to chyba przyznam bratu racje... bredze juz chyba ale to dlatego ze z niwiadomych wzgledow od 2 tyg padam na pysk od okolo 5 pm.

Hej ! Na poczatku pochwale sie :D Ewka siedzi :D Co prawda w podciaganiu trzeba jej pomoc troche - bo sama tak do polowy podniesie sie, potem wyciaga raczki i jak zlapie sie z np moje to siada sobie:) Sama bez podtrzymywania wytrzymuje chwilke , ale radosc dla niej olbrzymia - za pierwszym razem jak udalo jej sie to rechotala jak zaba :) Teraz ciagle stara sie usiasc - w wozku, lozeczku, nawet lezaczku :D Nie chce za czesto pomagac bo jednak kregoslup jeszcze slaby. a ze spaniem cd problemow :/ i to przez katar tez... dzis spanie do 5:30 , a potem od 6 do 7 i to byl dobry ranek ;) wczoraj do porownania spanie do 4:30 potem od 6 do 7 i koniec ! No i 5 mce rozpoczal sie dla Ewki i powinnam zaczac jej nowe dania wprowadzac, ale narazie powstrzymam sie az bedzie zdrowa, no i az nauczy sie pic cos poza mlekiem...

Ja znowu na chwilkę, Mantra dodałam Twoje zdjęcia, jeśli chciałabyś aby były większe to daj znać, zmienie:) Napiszę coś później!!!

U nas drugi dzien pt Marchewka. Wczoraj mala miala mine jakbym ja chciala otruc i nie dosc ze sie krzywila to jeszcze az ja trzeslo z obrzydzenia. Dzisiaj juz troszke lepiej tylko sie krzywila. W sumie to nawet tego nie nazwalabym jedzeniem bo i tak wiekszosc wyladowala z powrotem na sliniaku ale niech poznaje nowe smaki. Zastanawialam sie czy bede mogla zaczac juz z warzywami z zwiazku z ta wysypka ale o dziwo wczoraj juz miala czyste plecki i brzusio. Mantra super wyglada Alex w tym przebranku. Lusiu gratuluje. Masz racje jak mala chce siadac to prosze bardzo, jesli czuje sie na silach ale bez pomocy. Zycze Ci lepszych nocek. U nas ostatnia nie najgorsza "tylko" 3 pobudki.

Ale tu dzisiaj ciszaaaa!!! Marteczko to się porobiło, ale trzymaj się kobietko, odgoń te paskudne myśli!!!!!!!!Bądź silna dladziewczynek!!!! AniuP tęskniłyśmy, ja włąśnie tak się zastanawiałam, czy coś w końcu u Martusi stwierdzili czy nadal nie wiecie od czego te uczulenia. A przy tych twoich lekach na tarczycę możesz karmić piersią?? Jeśli chodzi o te wszystkie szczepienia i o dylematy czy szczepić czy nie, to ja zaraz zwariuję od tych wszystkich informacji, chyba też przestaje już na ten temat czytać. Ganetka i jak wyszedł kolor??? Jakaś poważna zmiana w kolorze włosów czy tylko odświeżenie dawnego?? Agulinko ja doskonale Cię pamiętam!!!!! Trzymam kciuki za łatwy poród. Ja zaczęłam pomału wprowadzać inne jedzonko do diety małej, od jakiegoś czasu wieczorkiem je już kleik ryżowy na moim mleku łyżeczką, ostatnio zaczęła zjadać już całą przygotowaną porcję, nie jest tego dużo bo odciągam tak góra 40 ml mleka ale zawsze. Daję jej też jabłuszko i marchewkę. Wiki śpi już coraz ładniej ostatnio zdarzyło się że przespała całą nockę od 22 do 6:30, a teraz budzi się tylko raz w nocy tak między 2 a 3, więc nie jest najgorzej:) \W ciągu dnia też nie jest najgorzej, ma dwie drzemki po gdzinie, pierwszą koło 9-10, a drugą koło 14-15. Ale zdecydowanie śpi mniej niż jeszcze jakiś miesiąc temu, ale to chyba naturalne. Mój M już w domu i jest supper, w końcu trochę odetchnęłam, chociaż przyznaje się nie skromnie że jakoś sobie radziłam a mój strach okazał się bezpodstawny:P Fakt że M dużo mi pomaga, ale dawałam sobie radę i jakoś sobie to wszystko zorganizowałam:P Ale i tak stanowczo mowię że już nie chcę żeby wyjeżdżał!!!!!!! Tak jest dobrze. W czwartek jedzie jeszcze z samego rana na egzamin (ustny, pisemny i praktyczy) ale wraca tego samego dnia wieczorem. Kasza a jak Marianka zareagowała na Sama??? I odwrotnie co Sam na córcię???

Ewcisko dzięki 🌼🌼🌼. Ja po dzisiejszej wizycie u lekarza troszkę się załamałam bo nic, kompletnie nic na kilka dni przed porodem się nie dzieje. Szyjka dalej zamknięta, utrzymana wiec umówiliśmy się z Panem dr dopiero na poniedziałek 16 listopada do szpitala. No chyba, ze będą jakieś akcje wcześniej ale w to wątpię. No i kurcze troszkę mi smutno bo miałam jednak nadzieję że w przyszłym tygodniu już to nasze maleństwo będzie z nami. No ale jemu się najwyraźniej nie spieszy. Bardzo boje się wywoływanego porodu, tego ze nie będzie rozwarcia, że mnie porozrywa, że coś pójdzie nie tak... ach szkoda gadać. No ale nic... musi być dobrze. Marteczko dla Ciebie 🌼🌼🌼

I jeszcze mam do Was pytanie od kiedy zaczyna się macierzyński od dnia porodu??? Mnie lekarz wypisał dzisiaj kolejne 4 tygodnie L4 czyli do 30listopada. Stwierdził że sobie dłużej z dzieckiem w domku posiedzę a ja byłam taka zakręcona ze dopiero teraz do mnie dotarło co on mówił. Miłego wieczorku i spokojnej nocki !!!

Ewcisko super ze tak ladnie Ci Wiki spi. Oby tak dalej. Widzisz strach ma wielkie oczy a jak czlowiek musi to i tak sobie poradzi Ale fajnie ze juz masz meza przy sobie. Co do szczepionek to sie nie wypowiadam bo tez czytalam o tych z rtecia, glosy za i przeciw. Ale z drugiej strony przeciez wszystkie bylysmy szczepione jako dzieci ... A poza tym za rok lekarze stwierdza ze teraz ich stanowisko jest inne i... tak jak np w sprawie wprowadzania glutenu do diety maluszkow i wielu innych rzeczy. Agulinko moj termin wypadal 17 czerwca w srode i do soboty 14 nie mialam kompletnie zadnych objawow, brzuch mi nie obnizyl sie ani nic takiego wiec sie nie przejmuj na zapas. Ciesz sie przespanymi nocami bo widzisz u nas co druga narzeka :) Pozdrawiam

Ganetko i jak tam kolor? Wyszedł taki jaki był w planach? Lusiu gratulacje dla Twojej Ewki! :D! dzielna dziewczyna ! Co do spania, no coz, jeszcze sie wyspimy, prawda? :D To przeciez nie bedzie trwalo w nieskonczoność :D Nemezis sloneczka zycze! Pewnie i tak lepiej w tych Atenach niz w Polsce! no i zdrowka! Ty takze dbaj o siebie!!!! AniuP tesknimy, tęsknimy gdy Cie nie ma! :D Dobrze, że Marteczka ma tylka taka mala alergie! No a Tobie bidulko tez musialo cos wyjsc! eh!!! Zdrówka!!!! Agulinko bez nerwow! Przyjdzie czas! :D Relaksuj sie poki masz jeszcze czas! :D Zycze, żeby wszystko poszlo po Twojej myśli!!!!

Kasza_____ czytam, ale jeszcze nie zczytalam do konca. Nie musisz szczepic p. grypie - to nie jest szczepienie obowiazkowa, ale zalecane. Generalnie w TX jest tak, ze nie musisz na nic szczepic, ale wtedy musisz miec pediatre, ktory zgodzi sie tak dziecko prowadzic. A dwa, przy pojsciu do szkoly, do zerowki, wymagaja karty szczepien. Mozesz oficjalnie zrezygnowac ze szczepien, ze wzgledu na.... wiare, religie, przekonania itp itd i wtedy chyba wypelniasz jakis druczek i zglaszasz (musialabym poszukac gdzie). No i ten druczek, juz "urzedowo potwierdzony" przedstawiasz gdy dziecko idzie do szkoly. Ja Hanke na zwykla grype juz zaszczepilam, dawka nr 1 (za 3 tyg druga dawka, bo mloda miala przerwe w szczepieniach). Jasiek jest w rozpisce na pol roku, ale chyba sobie odpuszcze. Tym bardziej, ze on na te 6 mies znowu dostanie chyba 4 strzaly. Co do MMR i autyzmu. Sprawa zrobila sie glosna jakos tuz przed szczepienim Hani i troche mi w glowie namieszala. Pogadalam z owczesna pediatra mlodej, ta super lekarka i powiedziala mi, ze po pierwsze w MMR w Stanach rteci juz nie ma jak i w zasadzie wszystkich dziecinnych szczepionkach. Dwa, akurat z przeprowadzaniem tych badan stwierdzajacych zwiazek miedzy MMR a autyzmem zbiegly sie dwa dosyc istotne fakty, o ktorych nikt nie mowil. W trakcie prowadzenia badan doszlo do zweryfikowania definicji autyzmu. "Podciagnieto" pod objawy i przeslanki nowe, dodatkowe zachowania i objawy, tym samym obnizajac wiek ich wykrywalnosci u niemowlakow wlasnie w ok roku - dwoch. Tyle, ze ona wyniki niezaleznych badan tez miala w wersji papierowej, dostalam, poczytalam, dziecko zaszczepilam, a teraz szukalam tego raportu i chyba go wyrzucilam.

Marteczka_____ trzymam kciuki za twoje zdrowie. Masz racje, bez zdrowia nic nie ma, wiec zycze go tobie jak najwiecej ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Duniu i jak? Ty dajesz juz ten gluten jakos tak przepisowo? Ja niby dalam 2 rzy do kaszki biszkopcika, ale jakos ten sposob mi nie odpowiada. Zakupilam 2 kaszki z glutenem, tzn mleczna kaszke manne 3 owoce i mleczna owsianke po 6 miesiacu. Nosze sie z zamiarem zeby zaczac podawac regularnie po pol lyzeczki dziennie...