Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katasia1234

MłODE MAMY -POGADUCHY

Polecane posty

Hejka :) Ewcia 24--->sama nie wiem,specjalnie się nie staraliśmy ;) Takie pewnie było przeznaczenie. Ale znowu mam ziarnko niepewności bo koleżanka która jest w 38 tc była w pon na usg i wyszło że jej córeczka jest jednak chłopcem,no i bądź tu człowieku mądry :D Mimi840--->bo tak to z tymi naszymi smykami jest,że nie zawsze one chcą tego samego co i my (np pobawić się czy zasnąć jak my coś chcemy zrobić) Ewcia24--->3 na plusie to żadna tragedia ;) jeszcze z taką wagą,ja to nie mam szans żeby na mnie mówiono szczypa :D:P Witaj *meg* 🌻 mimi840--->dobrze że to już za Wami,i że jest ok 🌻 My wróciliśmy od lekarza,na szczęście nie padało,troszkę zmarzliśmy ale ogólnie jest ok. Kacper ma wyniki morfologii ok a ja dostałam żel do smarowania bo mi żylak wylazł i trochę boli,kurde-jak nie urok to sr...a :>

Witam dziewczynki :) nooo pustki :( agusicka- córunia wam wyszła bo się nie staraliście ;) a my to chyba za bardzo :P Cześć mimi

Moj Eryś miał ponat miesiąc i wyskoczył mu taki jakby liszaj na główce,ale ja nie zwracałam na to uwagi bo myślałam,ze to może ciemieniucha.jak miał tak koło 2 mc to mu bużkei piersi wysypało malutkimi czerwonymi krostkami,a póżniej bużiulka zrobiła się szorstka i na całym ciałku pojawiła się taka pokrzywka.

Hello :) Niom,co do \"robienia\" córeczki to mieliśmy \"instrukcje\" od teściowej,tzn w którym dniu cyklu się starać,no ale jak mojego M więcej nie ma w domu niż jest to musieliśmy się starać kiedy się dało a nie kiedy można/trzeba było :D:P

pytam bo u nas tez ostatnio sa takie ojawy bylismy u lekarza ale nic niestwierdził pytał tylko czy cos zmienilismy ostatnio. mydło ,pieluchy albo czy cos jadł po raz pierwszy,pieluch rzeczewiscie zmienilismy narazie mu ta wysypka zeszła ale tak mi to chodzi po głowie co to mogło byc:(

Ewcia,i się cieszę i nie dowierzam jeszcze ;):P Mimi-mój Kacper też tak miał ale na samym początku,tzn jak miał z miesiąc może.Też miał na główce łuszczącą się skórę i zaognione policzki. Ale to nie była skaza białkowa,w sumie nie wiem co to było,ale na główkę dostaliśmy taką okropnie śmierdzącą maść z dziegcia nazywała się PSORISAN i właśnie wyczytałam że wycofano ją z produkcji,nie wiem dlaczego,ale zadziałała.Strasznie śmierdziała,zabrudziła mi wszystkie czapeczki ale działała

a buzię to najpierw nam jedna doktorka kazała smarować ELOCOMEM-ja głupia młoda smarowałam i zeszło ale jak to usłyszał inny lekarz to sie za głowę złapał i kazał natychmiast odstawić.

agusicka- a teraz Kacperek już nic nie ma? u mojego to na główce i policzkach też zaraz zeszło po maści,ale te pokrzywki na ciałku nadal są :O

Teraz Kacper nic nie ma,mleka i jego przetworów je dosyć dużo i nic mu nie wyskakuje. Nie wiem w sumie od czego to było. A Elocom to dosyć silna maść ze sterydami która osłabia kondycję skóry a ta lekarka zapisała ją miesięczniakowi w dodatku na buzię. Małemu ładnie zeszło ale wyskoczyło mi po tym kilka pajączków na buzi

o kurcze to ładnie was załatwiła ta lekarka,zauważyłam iż ci lekarze,to czasami się nie znają.U synka lekarz też przepisał maść sterydową na skazę,super błyskawicznie mu to zeszło,pojechałam do innego lekarza na wizyte powiedziałam co stosuje,on natychmiast kazał mi tą maść odstawic.

u nas od razu powiedział nam lekarz żeby bużki nie smarować,tylko rączki,nózki,plecki,brzuszek.A ten 2 powiedział ze niepotrzebne były te sterydy i kazał małego smarować oliwą z oliwek.

No właśnie,a człowiek młody i niedoświadczony to świństwo stosuje,bo przecież lekarz zalecił,a kto ma wiedzieć jak nie lekarz.

mój 1 synek jak miał 10 mc zachorował,poszłam do lekarza on przepisał antybiotyk,pojechałam go wykupić,poprosiłam aptekarke o maść rozgrzewającą do smarowania dziecka 10mc,a ona mnie zapytała czy ten antybiotyk też dla niego ja odpowiadam tak,ona chyciła się za głowe i mówi mi że-ta dawka to jest dla dziecka 10 letniego,nie takiego maluszka.Gdybym mu podała ten antybiotyk to malutki mógłby oślepnąc,utracić słuch i jeszcze coś,bo już nie pamiętam.Lekarz sie pomylił i wypisał lek z większą dawką.

Nawet nie mów,bo aż włosy dęba stają.Dobrze że babka w aptece miała głowę na karku.

całe szczęście że ja poprosiłam,jeszczo o tą maść,bo tak to poprostu kupiłabym ją i podała małemu.

I zaufaj tu człowieku lekarzowi,chociaż każdemu się zdarzy "roztrzepanie",ale przez to mogą cierpieć dzieci :O

mój Eryś nagle dostał takiej "chrypki"dziwne byliśmy u znajomych którzy palą papierosy,przy małym nie palili,ale jednak dym od wcześniej było czuć.czy to może być od tego?

Kurcze,może zmarzł i gardełko mu chwyciło,nie mam pojęcia.Jeśli nie będzie miał gorączki to oki. Takie dzieci szybko łapią gardło,mój mi raz w zimie wybiegł wieczorem na zimny ganek i o 22 juz miał 40 st gorączki :(

no nie wiem :(,na powietrzu był tylko chwilke,tyle co z samochodu do domku,a w bużce miał smoczka.mam nadzieje ze to nic takiego i mu przejdzie.a ty zmykaj narazie